"Teemasse" - vastupidi, see on teemast möödarääkimine, elektrisõidukid on tulnud peamise eesmärgiga vähendada oluliselt transpordisektori CO2 heitmejälge. Kui tahta midagi võrrelda, tuleb võrrelda õigeid mõõdikuid elektriauto CO2 emissioon on 0 g/km, antud Volvol vist 177g/km ehk 177x suurem. Ainult sõiduki maksumuse ja läbisõidu võrdlemine ei ole kohane, see on umbes sama võrdlus, kui keskajal sai oma rooja ja reovee üle ukse otse rentslisse heita ja praalida ainult napakad ehitavad linnaaluse torusid ja kollektoreid täis, lisaks torude otsa suure reoveepuhastusjaama ja terve firma seda käitama - mis see kõik maksab.. ja takkatipuks iga linnaelanik maksab igas kuus mingit napakat maksu reovee liitrite ärajuhtimise ja puhastamise eest. Ehk vana aja reostaja saabki odavamalt toimetada..RaJy kirjutas: 01 Veebr 2025, 23:42 Mul on Volvo V70 D5 2006, maksab mingi 1000€ vist täna (3 aastat tagasi maksis 2000€) kütusekulu maanteel 4,5/100 km. Tee järgi või maksa kinni! Mugavus? Oled korra ikarus bussiga Pariisis käinud siis on 200 km läbimiseks ka sapakas lux (mina olen ja kusjuures Pariisist kõvasti edasi)
Teemasse - kas ma saaksin sõidukõlbuliku EV soetada 2000€ eest? No mis teeniks mind vähemalt 5 aastat arvestades igaaastaseks hooldus/remondi kuluks 1000€? (umbes nii on siiani kulunud)
Autodega sama, need sõidukid mis 10-15-20-jne aastat tagasi ja aina suureneva autostumisega oli OK 25% kasuteguriga liigelda, ülejäänud jääksoojus ja reostus atmosfääri lasta, kus suudeti terve planeedi kliima pekki keerata - enam ei ole OK..
Paneme selle Volvo ja akuauto joonele CO2 mõõdiku järgi, kaugele ka kui odavalt 0 emissooniga sõidad..
Sõiduki maksumus, odav ülalpidamiskulu jne üksikult ei ole ju korrektne näitaja kui oluline osis nagu reostamine võrdlusest välja jätta..