on kellelgi kogemusi sellise tootega? http://estria.ee/?page=1004&selected=3914
mis on positiivset mis negatiivset? videos küll räägitakse, et tuleb sama mis liivaga täita aga kuidas tegelikult

Lugemata postitus Postitas smart190 »
Lugemata postitus Postitas Imre »
Lugemata postitus Postitas Risto Kaiv »
Lugemata postitus Postitas reggie »
Lugemata postitus Postitas Imre »
Lugemata postitus Postitas smart190 »
hinna poolest tuleb see ventileeriv põrand ~20-30 tuhat kallim kui liivaga täita. Asi hakkas mind just huvitama siis kui kuulsin radooni olemusestreggie kirjutas:Selleks, et siin vapralt targutada võiks välja tuua ka nende tumbade hinna. Hinnavõrdlus lahendaks mitu küsimust. Uraani oht on meil muidugi nii suur, et ma ei laseks lapsi kah liivakasti.
Lugemata postitus Postitas jörm »
Radoon tungib hoonesse läbi pragude, ta tuleb isegi läbi betoonipragude, mida silmaga näha ei ole. Kuna ta on õhust raskem gaas, siis ohustab ta keldrit ja esimest korrust, teise korruse tubades reeglina ohtu ei ole. Kui teha põrand alt tuulutatav, siis õhuniiskuse ja temperatuurierinevuste mõjul hakkab õhk põranda all liikuma ja radooni kontsentratsioon seal väheneb, seega tungib ka hoonesse vähem radooni. Radoon on ohtlik just talvel, kui maapind ümber hoone on külmunud ja hoone alt mitte, siis hoone all olevast pinnasest püüab välja saada ka ümbritseva pinna radoon ja et uksed ja aknad on hoonel sel aastaajal reeglina suletud, siis radooni kontentratsioon hoones suureneb. Suvel radooniohtu meie hoonetes ei ole, kuna uksed ja aknad reeglina avatud ja tagatud hoones tihedam õhuvahetus.jörm kirjutas:sisuliselt kaob siis radooni oht ära, kui põrand on alt tuulutatav?
Kuni liivakast on õues värske õhu käes, siis radooniohtu pole, siis on muud ohud, mis kassid ja koerad sinna jätta võivad.reggie kirjutas:Uraani oht on meil muidugi nii suur, et ma ei laseks lapsi kah liivakasti.
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Jeerum küll, mina tõin oma täiteliiva alt ka kommunikatsioonid läbi. Ulme?Risto Kaiv kirjutas:Ventileeritav annab üsna mitmes asjas eelise:
saab kommunikatsioonid sealt alt tuua;
Räägi meile ka, millise majaehituse puhul on täiteliiva vedu ainus suure mahu ja massiga vedu, et selle ärajätmine mingi olulise võidu annaks? Olgu siis pinnase säästmise või rahalise võidu näol.Risto Kaiv kirjutas:pole vaja vedada kohale täitematerjali;
Keskmise eramu vundamendi puhul on täiteliivaga põranda puhul vaja kahte meest üheks päevaks - kopajuht ja vibrotaja/leotaja. Viidatud süsteemi puhul saab üksi päevaga hakkama? Seega terve ühe mehe päevapalk oleks kokkuhoid? Ahjaa... upitaja maksab ka.Risto Kaiv kirjutas:tööjõuvajadus väheneb;
Ja kuidas see peaks välja nägema? Täiteliivaga põrand, korralikult tihendatud, toetab põrandat absoluutselt igas punktis täpselt ühtemoodi. Selle iglu süsteemi puhul ma seda öelda ei saa - iglude vahel on märgatavad vahemaad, mis jäävad toestamata. Lisaks, iglu ise toetub neljale, võrdlemisi väikse pinnaga, jalale. Kui üks neist jalgadest vajuma hakkab, mis siis saab? Ja fakt on see, et selle jala alune tuleb toestada, arvestades märksa suuremat pinnakoormust, kui tavalise liivtäidise puhul.Risto Kaiv kirjutas:väiksem betoonivajadus sama tugevusega tarindites.
Ja isegi siin julgen ma väita, et niiskus tuleb mööda soklit ikka üles. Vahest mitte sellisel hulgal, kui tavapäraselt, aga siiski. Radooni ohtlikkusest meie eramutes aga tahaksin lugeda konkreetset uuringut. Pseudoteaduslik materjal stiilis "radoon on paha-paha, ostke iglud" mind ei huvita. Näiteks huvitab mind väga, kuidas kopsuvähki surnud suitsetaja selles uuringus liigitatakse? Minu teada ei ole veel teadus arenenud tasemele, kus vähi tekkepõhjusi osatakse kindlalt öelda. Osatakse küll öelda vähki soodustavaid tegureid aga see on ka kõik.Risto Kaiv kirjutas:pinnasest niiskus ega radoon ei tungi hoonesse;
Lugemata postitus Postitas külaline 818 »
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Selle raha eest tahaks ikka vastu saada (vundamendi jagu iglusid + paigalduse)-täiteliiva hindKui ühe mehe palk ega upitaja päevarent pole mingi raha, siis ma annaksin oma kontonumbri, kui helistad minu paar postitust tagasi toodud telefoninumbrile, mina sellest summast küll ära ei ütleks.
Mine “Betoon ja betoonitooted”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025