OÜ Plekisell

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 45 korda

OÜ Plekisell

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Jutt käib pleksepatöökojast mis asub Tartus, Rebase tänaval asuva Espaki õuel.
Suve lõpus tellisin sellest ettevõttest 300mm diameeriga korstna läbiviigu mis tehti roostevabast plekist. Esmane tellimuse täitmine võttis neil omajagu aega. Täpselt kõiki detaile ei mäleta, kuid kokku lepitud tähtaegadest kinni ei peetud ja siis kui olin mõttes juba asja maha kandnud tuli ootamatult teade, et kaup on valmis. Käisin augustikuu keskpaigas sellel järel ning märkasin juba tööd vastu võttes, et koonus ning alusplekk on kehvasti kokku valtsitud. Kuivõrd tollel hetkel lootsin, et jõuan korstna koos plekiga käiku lasta siis vaatasin sellele puudusele veel läbi sõrmede. Mõtlesin, et kui vaja, eks käin selle serva siis keevitusega üle.
Mõned nädalad tagasi hakkasin siis asjaga lõppudelõpuks tegelema ning ootamatult avastasin, et korsten ei istu koonusesse mitte kuidagimoodi sisse. See juhtus laupäeval ning kuna järgmine päev jäin haigeks siis ei saanud taas paar nädalat probleemiga tegeleda. Küll aga oletasin erinevaid põhjuseid mis võis valesti minna. Alustades sellest, et ehk andsin ise mõõdud valesti, sest tegelikult on korstna diameeter ligi 310 mm ja no peaaegu ta ju sinna sisse läks. Lõpuks meenus mulle, et laua all vedeleb veel üks mustast plekist krae, mis sai samuti kunagi 300mm toru tarbeks tellitud, kuid käiku ei läinudki. Käesoleva nädala kolmapäeval sain jalad alla ning proovisin toda kasutult seisvat kraed korstna otsa ajada. See istus korstnatoru ümber suurepäraselt, kuid Plekisell OÜ valmistatud läbiviiguga see kokku ei sobinud. Ei mahtunud samuti sisse, kuid vähemasti katuse kalle oli paigas.
Võtsin siis mõlemad plekijupid kaenlasse ning siirdusin Rebase tänavale. Töökojas oli vaid kaks töömeest ja kui sinna sisenesin siis esimene nende poolne küsimus oli, et noh kas ei sobi vä? Teatasin, et mõõdud ei klapi mitte. Seepeale päriti, et mida ma neist saada tahan ja käratati veel lisaks, et kus ma üleüldse nii kaua passinud olen. Töö on juba mitu kuud minu käes olnud.
Soovisin, et nad selle korda teeksid ja arvasin, et see pole küll nende asi miks ma varem selle murega töökotta ei pöördunud. Võib-olla polnud mul veel korstent mida paigaldada, võib-olla polnud veel katus valmis aga võib-olla istusin üldse kinnimajas ja ei pääsenud varem liikuma. On selge, et korstna mõõdud ajas ei muutu!
Arvati, et kui ma selle läbiviigu töökotta jätan siis eks nad teevad selle korda. Küsisin kuna selle kätte võib saada ja siis tuli vastuseks nagu eelneval korralgi, et ei tea. Tööd on kolepalju ees. Tekkis küsimus, et kas aktivist tõesti ei oska arvata, kui kaua tal kulub aega vihmaveerennidega tegelemiseks ja seda öelda ei osatud. Ning lõpuks teatati, et üleüldse nemad ei ole mingid otsustajad. Arvasin, et siis pole mul ju nendega mitte midagi mõtet arutada ning küsisin kus pealik on ning palusin anda otsustaja kontaktid. Need ka sain ning taustaks tuli kommentaar, et tõenäoliselt jääb see meie viimaseks vestluseks.
Helistasin siis pealikule ning tema suhtumine oli kõvasti viisakam. Ikka juhtub ja toogu ma kaup töökotta, tehakse korda. Vastasin, et see juba nende töökojas ja ka näidis olemas mille järgi tarvis seda kohendada. Pealik lubas töökotta tagasi minnes asja üle vaadata ning uuesti kontakti võtta. Pool tundi hiljem telefon helises ning pealik teatas, et viga on valedes mõõtudes. Läbiviik on tehtud 250mm korstna jaoks, kuid mul ju tarvis 300mm korsten sellest läbi ajada. Üteldi, et mina olla neile valed mõõdud edastanud, kui tellimust vormistamas käisin. Väitsin, et tean väga täpselt mis mõõdud neile antud said. Siis kostis otsustaja mees, et tal pole aega arhiivist paberilehte otsima minna ja tühja kah, nad teevad mulle täitsa uue läbiviigu ning vales mõõdus tehtud kauba võtavad tagasi. Tellimus täidetakse hiljemalt reedeks, ehk siis kahe päeva jooksul. Sellesse mul erilist usku polnud, kuid reede keskpäeval tuligi sms teatega, et tellimus on valmis.
Läksin sellele järele ning salamahti ise eeldasin, et ka omanik on nii pretensioonikat klienti üle vaatamas. Vastu võttis mind sedapuhku sekretär, kes minu mäletamist mööda ka suvel asju vormistas. Lõukoerad töölaua taga olid vaiksed ning keskendusid töö tegemisele. Teatasin mis asjus tulin ning sekretär tõi töötoast nii minu poolt kaasa pandud näidise kui ka uue tellimuse.
Sedapuhku oli taas korstna ümber käiva koonuse ja katusele kinnituva pleki vaheline valts väga kehvalt kokku valtsitud. Lisaks oli katusele käiv plekk vasaraga korralikult mõlki pekstud. Arvasin, et see on täielik jama, mitte kvaliteetne töö. Seepeale kostis sekretär, et see on käsitöö, mitte kusagilt masinast tulnud toodang, paremini ei saagi seda teha. Midagi päriti kinnituse saamiseks veel ka töömeestelt kuid sealt suuremat kommentaari ei järgnenud. Näitasin siis võrdluseks enda poolt kaasa pandud läbiviiku, mis on samuti puhas käsitöö ja vägagi viisakalt teostatud. Kogu valts on täies pikkuses silikoonitud jne.
Seepeale tuli sekretäri suust ootamatult teade, noh me maksame teile siis raha tagasi. Võtsin siis oma raha ning tulin sellest urkast tulema. Seda kohta ei soovita oma naabri katlakütjale ka mitte. Mis sellest, et omal ajal läksin sinna enda klassivenna soovitusel, kes tegeleb pottsepatöödega ning pidavat kõik oma tööd sealt tellima. Suhtlesin juba ka enda ihuplekksepaga, kes lubas töö järgmisel nädalal ette võtta.
Eriti kummaline kogu selle tralli juures oli veel see, et augustis töö eest tasudes ei saanud ma ettevõttest kaasa mitte mingisugust tšekki ja olin algul pisut mures selle pärast. Kas üldse võetakse jutule ning tunnistatakse tehtud töö omaks? Tõtt-öeldes ei mäleta täpselt kas maksin suvel selle töö eest neile 200€ või 150€, praegu sain nende poolt tagasi 150€ kuid kuna täpselt ei mäleta ning paberit ka tõestuseks võtta pole siis ei hakanud selle üle ka vaidlema. Kui maksin rohkem siis eks tuleb see koolirahadesse kirjutada.
Õnnestus pakutavast toodangust ennem ära tulemist ka mõned pildid teha ja lisan need siia rahvale vaatamiseks. Sellega olen päris hästi kursis, et roostevabat plekki ongi kehvem valtsida, kui värvitud või tsingitud plekki, kuid nii palju keerulisem see töö nüüd ka pole. Antud juhul on minu arusaamist mööda asi valmistatud üheselt kiirustades või väga lohakalt.

Pilt

Pilt

Pilt
Torutööd Tartus 56 932 898
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Re: OÜ Plekisell

Lugemata postitus Postitas ping »

pikk88 kirjutas: 01 Dets 2024, 10:04 Jutt käib pleksepatöökojast mis asub Tartus, Rebase tänaval asuva Espaki õuel. ...
Kas see töökoda ikka veel sellise töökultuuriga tegutseb, nagu hea asukoht võimaldab?
Mingi 15-20 aastat tagasi tellisin nende käest midagi ja rohkem enam nende "töötegemist seganud" ei ole.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 76 korda

Lugemata postitus Postitas Prill »

Ise sealt aastate jooksul tellinud nii akna- kui sokli veeplekke, vanale viltusele kõrvalhoonele rennid ka, millele nad viisakad pikad kandurid tegid, poest poleks sobilikke võtta olnudki. Suht lihtsad asjad mul olnud, pretensioone ei ole olnud, küll maja sokli veeplekk sai suht lai ja oleks võinud paksemast plekist olla, aga see mu oma viga, et seda ette näha ei osanud..
Ju nende oskajate meistritega on nagu muude kohtadega, olgu autoremont või hambaravi - kõik sõltub konkreetsest meistrist. Oskajad meistrid ei pea ennast palgatööl rihmaks tõmmata laskma, parem oma OÜ teha ja teenid omas tempos parema palga välja, ehk palgatööle jääb kaader kes kohapeal väljaõppinud ja saab lihtsamate pleki painutustöödega hakkama.
Teine variant, kus sellised erilisemaid oskust nõudvaid koonuseid tellitakse vähe, töötajatel nendega kogemustepagas hõredam ja rohkem õnnestusmise vs ebaõnnetumise küsimus.
Enda trapetsprofiilplekk katuse ümarkorstna läbiviigu toksis katusepanija plekksepp ise kohapeal valmis, sisuliselt valtsis ühest plekitükist avale ca 2cm kõrgenduse, suht täpselt istuva ja mis kortsnaga kokkupuutekohast silikoonitud sai - varsti 20 aastat ja probleeme ei ole esinenud.
Hiljuti sai aidatud ühele suvemajale pisikest malmkaminat paigaldada ja uuritud, mis need kiiremad ja kindlamad variandid korstna läbiviimiseks katusest on - miskist kaminapoest soovitati alumiiniumist universaalset kummilutiga läbiviiku, pidada olema kõige kiirem ja mõistlikum lahendus.
Eks sertifitseeritud poekaubal ole oma eelis võrreldes käsitöönduslikuga, millele keegi vist õiget garantiid ei anna.
Oligi suht lust paigaldada, ei pidanud leiutama-nuputama ega sealjuures vanduma :)

Samuti arendajad kes vanu maju müügiks putitavad, tellivad plekid koos paigaldusega neist plekifirmadest, just garantii mõttes - kui kogu plekinduse eest vastutab üks punt&koht, ei ole pärast vaidlemist mõõtude, valesti painutatud juppide või hoopis "õige" plekk aga miskid oskamatud paigaldajad p.rsse keeranud - kellel seda vaja on. Vana maja puhul, kus mõõdud jooksevad sentimeetreid sinna-tänna, hea kui kohapeal plekiga oskajad mehed need silma jaoks paigalduse käigus jonksu ajavad, mitte ei ürita tellitud mõõdus juppe pressida sinna kuhu need ilmselgelt sobituda ei taha.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

Mine siis proovi Plekkneris õnne. Ehk saab viisakam.
Plekisell on sealt kunagi lahkunud plekksepp, kes ise omal käel tegema asus...
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Prill mulle on küll mulje jäänud, et iga endast lugupidav käsitööline viskab sellise probleemi ilmnemisel muud tööd nurka ning parandab kiiremas korras oma kokku keeratud käki ära. Kiire reageerimise puhul on ehk lootust, et klient tuleb ikkagi teine kord ka veel sinu juurde tagasi. Kui hakkad vett sogama ning kummi venitama siis kaotad kliendi päris kindlasti. Ju siis sellel kaadril piisavalt püsikliente ja see üks kadunud huviline ei mängi mitte mingit rolli.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Kogu teema vaidlust oleks tunduvalt vähem, kui sul oleks olemas tööjoonis koos mõõtude, tolerantside ja kujuhälvetega. Loomulikult originaal endal, tellimusele lisatud koopia ning mõlema allkirjad all.
Hetkel mingid segased pildid veidi mõlkitaotud plekkidest. Käsivaltsi puhul suht tavaline, mõlkitagumise tase sõltub sellest, kuhu läheb, millised kokkulepped, kuidas võimalik teha jne.
Juhe teab kõike.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Julgeks vastu vaielda, et see käsitsivaltsi puhul suht tavaline. Kunagi Robi tegeles mu mäletamist mööda plekitöödega, ehk oskab veidi seda pettekujutelma selgitada?
Isegi need Plekisell OÜ spetsialistid suutsid esimese koonuse visuaalselt igati viisaka vormistada. Võimalik, et teenusepakkujal oli ka mingi tööjoonis, üsna kindlalt pandi endale kirja tellitud töö mõõdud aga mina, kui klient ei saa ju ronida ninapidi tema paberitesse kontrollima mida ta endale üles on tähendanud. Väidetavalt olla tal arhiivis tellimuse leht olemas, kuid isiklikult seda eriti ei usu ja tema seda välja otsima ka ei vaevunud, oleks ju otsekohe pääsenud alatust süüdistusest, kui kõik paberimajandus korrektselt vormistatud. See on minu arusaamist mööda kliendi ja teenusepakkuja vaheline elementaarse suhtluse alus, et ei aeta teadlikult mingit jama suust välja vaid räägitakse tõtt. Kuidas seda vajadusel tõestada, see on juba iga inimese oma rida. Kes tahab, see usub, kes tahab see kahtleb ja läheb proovib ise järele. Juhin su tähelepanu lisaks ka sellele, et ei saanud firmast kaasa mitte mingisugust paberilehte peale arve tasumist. Olin selles osas algul väga skeptiline, sest täiesti seaduslik oleks olnud ju nõuda tšekki. Seda aga ei tehtud vaid hakati hoopis soga ajama sellest, kus ma oma pretensioonidega nii kaua olen passinud.
ainluha
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas ainluha »

Ma ise sealt läbi aegade palju tellimusi teinud. Tulemusega rahule jäänud senini. Äkki postituse autor oskab nõu anda, kuidas teha sellist käsivaltsi ilma plekki puutumata?
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Panen peale pühi võrdluseks pildi ka teise plekksepa tehtud korstnakraest mis on käsitsi valtsitud. Vahe on nagu öö ja päev. Valtsid on korralikult kinni ja lisaks ka põhjalikult silikooniga üle tõmmatud. Rääkimata mõlkide puudumisest.
Lisaks sellele meenus, et kunagi kevadel või suve algul sai tehtud sinna firmasse hinnapäring seoses kolme või nelja vihmaveerenni jupi valmistamisega. See on siiani vastuseta. Kuna päring sai tehtud telefoni teel siis ei jäänud sellest ka mingit märki postkasti maha, mis oleks võinud kellad helisema lüüa. Küll aga leidsin märke selle kohta, et masksin tõesti selle koonuse eest sama raha mis ma tagasi sain, ehk siis 150€

Seniks aga kõigile häid pühi!
Vasta