Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 35 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas A23 »

Urmas kirjutas: 14 Dets 2024, 22:31 Lihtslalt ülduitmõte- miks eramajades elavad EV-de omanikud ei või leppida paratamatusega, et 70% Eesti Vabariigi kortermajade elanikest ei oma isiklikku eramaja, kus laadida öösel odavama(?) hinnaga oma EV-d? Ma loen meediast ja ka siinsest foorumis argumente EV eelistuste kohta millegipärast ainult eramajade omanike vaatevinklist. Miks? Mingi "uus kadakasakslus"? Kas tõesti on nii raske ennast mõelda natuke teise keskkonda? Kui ei suudeta, siis on vist kas fantaasia või empaatia puudus. :scratch: Mitte, et ma koosoma direktoriga hakkamasaamise üle viriseks. Empaatiat mainides, siis mul on praguste EV-de omanikest mingil määral kahju. Otsest põhjust ei oska seletada, lihtsalt midagi mulle poliitiliselt arusaamatut. Kelle huvides? :scratch:

Kui siinses foorumi lugejate hulgas on mõni kortermaja elanik, kes omab EV-d, kuid ei oma isiklikku laadimispunkti, siis palun tal kirjeldada kortermaja elanikuna EV "tankimisvõimalusi"!!!
@Urmas, ära palun väga solvu, aga Su (kohati reaalse põhjuseta) "võitlus" elektriautode vastu meenutab, praegu Jõulude lähenedes, neid tegelasi, kes häälekalt deklareerivad, et neile Jõulud ei meeldi. Kui keegi teeb glögi, teine toob kuuse tuppa, aga kolmandale see trall on vastukarva. Igati ok, aga mõned kipuvad oma jõuluvastasust väga rõhutama, viidates justkui, et "jõuluhullusega" kaasaminejad on eksiteel. Või siis kui mõnele ei meeldi liha süüa - ok, ära siis söö, aga ära sunni ka teistele seda mõttemudelit peale. Veelkord vabandan nende võrdluste pärast, paraku selline mulje on jäänud... :(
Sinu lohutuseks võin öelda, et mul jääb elektrikas nädalaks-paariks seisma ja kohustuslik "jõulutuur" saab fossiiliga ette võetud. :)
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

A23 kirjutas: 15 Dets 2024, 18:45 @Urmas, ära palun väga solvu, aga Su (kohati reaalse põhjuseta) "võitlus" elektriautode vastu meenutab, ....
Ei, solvumisest on asi ikka väga kaugel, kuid mind häirib mõnede tegelaste suutmatusest tunnistada, et Eesti Vabariigi 30% elanikest ei ela 15 minuti keskkonnass. Ja kui ma toon välja oma mätta otsast(kuulun vist selle 30% hulka) vaadatuna EV-de puudused, siis olen EV-de vastase võitluse paraadil esimese loosungi parempoolse varre hoidja? Oh teite mõtlemist! ;) Kas see on samasugune demokraatia nagu sexvähemused üritavad ja on ka suutnud oma tahtmised läbi viia? Mis kuradi kasu on mul EV paljukiidetud kiirendusest foori rohelise tule süttimisel ja fossiili tarbiva käiguvahetuse jõnksu puudumisest? Palun üritage laskuda ka minu tasemele, kus kui me(kaks töövõimelist inimest) väga tahaks elada maakodus aastaringselt, siis lähim bussipeatus on 4,5km kaugusel ja kus buss peatub 2x päevas või kui minna bussipeatusesse, kus buss peatub tihedamini, on 6,... millegiga kilomeetrit. Olgu, hüpoteetiline situatsioon- talv, -20* külma, mul on EV, kodus laadimisvõimalus ja jõudsin 10% akujäägiga koju ning siis tuleb üks planeedi Maa kliimasoojenemisest tingitud torm, maal võtab liinide parandamine aega 72 tundi(olnud reaalsus). millised on mu võimalused sõita EV-ga? Koos direktoriga lükata 17km lähima laadimiskohani või keerata külge konks ja hakata koos direktoriga sikutama? Kastirattaga sõitjad ei suuda ennast sellistesse situatsioonidesse ennast ette kujutada. Lisaks unustatakse ära, et meite laiuskraadil on siiski 4(neli9 aastaaega. Mingid tegeliknskid ei suuda ennast ette kujutada olukorda, kus aprillikuul teel 10km/h sõites auto lihtsalt vajub teelt välja. oman nei kogemusi. Neil on fantaasia puudus filmi jooksma panemiseks. Me näeme ebaõiglus kasvõi oma maale koju sõites. Suurelt teelt(Tallinn-Pärnu maantee) maakodu poole maha keerates ca 200m pärast tee hargneb kaheks. Paremale pöörates sai endine tolmav kruusatee mittetolmava mustkattega pinna, kuid see tee(3,5km) on endiselt kuival ajal nagu parim MM rallitee. Miks sai üks tee tolmuvaba asfalt katte? Sest selle tee ääres omab elamist Rapla volikogu kinnisvara ärikast tegelinski ja tema abikaasa on/oli(?) Rapla kohaliku meedia ajakirjanik.
Viimati muutis Urmas, 15 Dets 2024, 20:04, muudetud 1 kord kokku.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 28 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas pancho villa »

Õpitud abitus oli vist see paslik väljend?
Urmas
autodidakt

pancho villa kirjutas: 15 Dets 2024, 20:03 Õpitud abitus oli vist see paslik väljend?
Pane see tsiteeringust "õpitud abitus" oma postituste motoks ja kõigi oma kommentaaride sisuks kirjuta alati "Möh?"
Viimati muutis Urmas, 15 Dets 2024, 20:07, muudetud 1 kord kokku.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

Raske on inimestega, kellel kogu aeg taevas pähe kukkumas. Õnneks päriselus suutnud nendega kontakti vältida.
Urmas
autodidakt

pancho villa kirjutas: 15 Dets 2024, 20:07 Raske on inimestega, kellel kogu aeg taevas pähe kukkumas. Õnneks päriselus suutnud nendega kontakti vältida.
Sama ka minu poolt. Mis number on kirjutatud su palati uksele? Minu omal on 16. ;)
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

Ei aga sina ju oledki see tüüpiline maailmalõputaja, kel kunagi pole lahendusi, aga alati sada vabandust varrukast võtta.

Kes sulle sunniviisiliselt elektriautot pähe määrib, ma ei tea, aga vaata eksisteerib Eestist mitte just väga kaugel kõvasti hullemaid olusid ja sõidavad inimesed edukalt elektriautodega. Kui sa ei ole ei hädapätakas ega loll, ei pea mingitest kohalikest poliitikutest nutulaulusid kirjutama.
Urmas
autodidakt

pancho villa kirjutas: 15 Dets 2024, 20:12 Kes sulle sunniviisiliselt elektriautot pähe määrib, ...
Eesti Vabariik! Kas sul on mingeid andmeid, et Eesti Vabariik saadab selle EL otsuse pikalt?
Ettepanek tõstatati 2021. aasta juulis ning see otsus tähendab de facto bensiini- ja diiselsõidukite müügi peatamist ning täielikku üleminekut elektrimootoritele Euroopa Liidus alates 2035. aastast.
Mitte ei määrita pähe, vaid mulle lausa keelatakse minu arvepidamise järgi mulle kõige soodsama variandi kasutamine. Samas igatsugu minu Daciast 10x saastavamad rekkad jäävad alles. Miks? https://www.err.ee/1608642964/el-lopeta ... 35-aastaks
Millist soodsat transpordivahendit sa mulle pakud? Hakkan oma teenuseid rekkaga pakkuma, et optimeerida oma kulutusi?
Lugesin täna uudist,et kahe ümberistumisega on võimalik Tallinnast Vilniusesse rongiga sõita 10 tunniga. Olles korduvalt sõitnud sarnast teekonda, siis tean, et hommikul kell 6 oma autoga sõitma hakates vähemalt kell17.00 Warssavi eeslinnas.
Viimati muutis Urmas, 15 Dets 2024, 21:56, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

Tra sa Urmas oled ikka lollakas.

Mis su Daatsiku heitmeklass on?

Mis iga suvalise rahvusvahelist sõitva rekka heitmeklass on?

mitu kg CO2 eraldab üks autorong iga tonnkilomeetri kohta vs daatsik?

Kunagi korrutati koolis, et kõik inimesed on võrdsed. Kõva kool oli, eliit ja vanalinnas. Valetasid, raiped.
Urmas
autodidakt

pancho villa kirjutas: 15 Dets 2024, 21:56 Tra sa Urmas oled ikka lollakas.

Mis su Daatsiku heitmeklass on?
Olgu, võin sinu arvates olla lollakas, las jääda sulle sinu arvamus minust, kuid kui hakata heitmeklasse võrdlema, siis mu direktori autol on täpselt samade mootoriandmetega ja CO2 heitmetega numbrid, mis minu Dacia pirukal, kuid minu piruka aastamaks tuleb 50€, kuid direktori "pühapäeviti kirikusse sõitmise auto" aastamaks on 80€. Kas sa oskad seda maksuvahet reaalselt põhjendada? Sain kätte oma viimase piruka Dacia 2018 vahetult enne jõule ja auto odomeeter näitab 237 000 millegiga, direktor ostis Sandero alevimaasturi 2015, mis oli 3 aastat vana ja ostmise hetkel odomeeter näites suts alla 60 000km ja praegu näitas odomeeter mõnisada kilomeetrit vähem kui 143 000km. Kas mu direktori auto oma väiksema läbisõiduga tekitab rohkem heitgaase kui mina oma Dacia pirukaga. Ootaks sinult ikka asjalikku põhjendust heitmeklasside hinnavahe kohta võrreldes samade mootoriandmetega N ja M autode suhtes.
Sattusin segadusse peale sinu küsimust heimeklasside kohta. :scratch:
Viimati muutis Urmas, 15 Dets 2024, 22:23, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

See polnud küsimus, Urmas. Kas tänapäeva värvid ei ole juba pliivabad?
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 54 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Urmas kirjutas: 15 Dets 2024, 21:52 Lugesin täna uudist,et kahe ümberistumisega on võimalik Tallinnast Vilniusesse rongiga sõita 10 tunniga. Olles korduvalt sõitnud sarnast teekonda, siis tean, et hommikul kell 6 oma autoga sõitma hakates vähemalt kell17.00 Warssavi eeslinnas.
Ei ole küll päris teemasse, aga see uudis juba paar päeva vana. See 10 tundi rongiga sisaldab ka vähemalt 2 ümberistumist ja igas postivahes (Lätis) peatusi. Lisaks hakkad sina sõitma Märjamaa lähedalt mitte Tallinnast. Muuseas Tallinnast otsebuss Vilniusesse sõidab 8 tundi ja 55 minutit - seda siis vahepeatusega Pärnus ja Riias ja bussijaamast bussijaama. Lõuna-Eestist sinnapoole reisijatele sobib ehk rong tõesti paremini kui buss.
Urmas
autodidakt

pancho villa kirjutas: 15 Dets 2024, 22:21 Kas tänapäeva värvid ei ole juba pliivabad?
Jah, mul on olnud ka juhus, kus "green tehnoloogia" värviga värvides läks tellija näost ja allapoole(väga kaugele allapoole ta ei näidanud, aga usaldasin ka ülejäänut tema väidet) täpiliseks ja esitas pretensioonid mulle. Trükkisin kodus tellija jaoks välja kõik kasutatud värvide värvitootja sertifikaadid ja soovitasin tal perearsti poole pöörduda oma probleemiga. Perearsti poole tookordne tellija ei pöördunud, sest korteri müüja oli vist keegi Vivacolor/Tikkurila tsunftist ja vist suutis korteri ostjale värvide koostises kahjulike ühendite kiire aurumise selgeks teha. ;) Igatahes mulle enam pretensioone ei esitatud. ;)
Urmas
autodidakt

RaJy kirjutas: 15 Dets 2024, 22:29 Ei ole küll päris teemasse, aga see uudis juba paar päeva vana. See 10 tundi rongiga sisaldab ka vähemalt 2 ümberistumist ja igas postivahes (Lätis) peatusi. Lisaks hakkad sina sõitma Märjamaa lähedalt mitte Tallinnast. Muuseas Tallinnast otsebuss Vilniusesse sõidab 8 tundi ja 55 minutit - seda siis vahepeatusega Pärnus ja Riias ja bussijaamast bussijaama. Lõuna-Eestist sinnapoole reisijatele sobib ehk rong tõesti paremini kui buss.
Minu jaoks ainuke miinus miinus ise roolis olles see, et tahtmise korral ei saa ühte-kahte õlut juua. Pikka teed sõites aknast vahin välja nii bussiga kui ka autoga sõites. Kusepeatused ja 2raudse ostmine bensukas vs ümberistumised on põhimõtteliselt üks ja sama tegevus. Kahjuks ei olnud selles uudistes välja toodud pileti hinda. Oleks huvitav võrrelda. Tänaste hindadega maksaks mul Daciaga sõit Poola pealinna ca 70€(paagitäis diislit)+ auto amortisatsioon. Laias laastus kokku ehk 100€? Aga ma olen oma autoga sõites teekonnal oma aja peremees!!!
Viimati muutis Urmas, 15 Dets 2024, 22:48, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

Mina ei tea palju mu auto paagitäis maksab. Poola ei sõida ka. Korteris ei eila. Lubab härra mul akuauto osta?
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

Urmas kirjutas: 15 Dets 2024, 22:42
Minu jaoks ainuke miinus miinus ise roolis olles see, et tahtmise korral ei saa ühte-kahte õlut juua. K
Aga vaata Urmas, õlu sisaldab naissuguhormooni. On see ikke hea? Mina õlut ei joo. Kas Ibeeria punast või kanget. Sestap jääb ka ära oma abikaasa "direktoriks" nimetamine.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 15 Dets 2024, 22:42
RaJy kirjutas: 15 Dets 2024, 22:29 Ei ole küll päris teemasse, aga see uudis juba paar päeva vana. See 10 tundi rongiga sisaldab ka vähemalt 2 ümberistumist ja igas postivahes (Lätis) peatusi. Lisaks hakkad sina sõitma Märjamaa lähedalt mitte Tallinnast. Muuseas Tallinnast otsebuss Vilniusesse sõidab 8 tundi ja 55 minutit - seda siis vahepeatusega Pärnus ja Riias ja bussijaamast bussijaama. Lõuna-Eestist sinnapoole reisijatele sobib ehk rong tõesti paremini kui buss.
Minu jaoks ainuke miinus miinus ise roolis olles see, et tahtmise korral ei saa ühte-kahte õlut juua. Kusepeatused vs ümberistumised on põhimõtteliselt üks ja sama tegevus. Kahjuks ei olnud selles uudises välja toodud pileti hinda. Tänaste hindadega maksaks mul Daciaga sõit Poola pealinna ca 70€(paagitäis diislit)+ auto amortisatsioon. Laias laastus ehk 100€? Aga ma olen teekonnal oma aja peremees!!!
Eestist lõuna suunas väljapool ei ole 1 õlu probleem. O,5 promilli lubatud. Pilet rongile oli vist kokku (pead 3 erinevat piletit ostma) 30€ kandis. Buss (Luxexpress) 25€
Viimati muutis RaJy, 15 Dets 2024, 22:55, muudetud 1 kord kokku.
Urmas
autodidakt

pancho villa kirjutas: 15 Dets 2024, 22:45 Lubab härra mul akuauto osta?
Jah võid, aga vaata, et sa ei unusta toetust küsida ja erilist tähelepanu pööra toetuse saamise tingimustele, et mingi komakohaga ei eksi. ;) Ei ole olnud otsest vajadust, kuid mälu järgi oli toetuse saamiseks vist isegi mingi kohustuslik kilometaaž, mille pead läbi sõitma Eesti Vabariigis.
Viimati muutis Urmas, 15 Dets 2024, 22:59, muudetud 1 kord kokku.
Urmas
autodidakt

RaJy kirjutas: 15 Dets 2024, 22:50 Eestist väljapool ei ole 1 õlu probleem. O,5 promilli lubatud.
Natukene eksid promillide osas. Jah, lääne pool on 0,5 lubatud, kuid seda eriti ei propageerita, et vaikimisi kehtib see üldjuhul ainult kohalike kohta. Eelmise lause väited vestlustest kohalikega.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 15 Dets 2024, 22:58
RaJy kirjutas: 15 Dets 2024, 22:50 Eestist väljapool ei ole 1 õlu probleem. O,5 promilli lubatud.
Natukene eksid promillide osas. Jah, lääne pool on 0,5 lubatud, kuid seda eriti ei propageerita, et vaikimisi kehtib see üldjuhul ainult kohalike kohta. Eelmise lause väited vestlustest kohalikega.
Kehtib sõiduautojuhtidele. Veoki ja bussijuhtidele Lätis, Leedus, Slovakkias ei kehti. Ei ole oluline kui kohalik oled.
P.S. Slovakkias ka sõiduautodega nulltolerants nagu meil ja Rootsis - igalpool mujal 0,5 ( USA 0,8)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Eestis ja Rootsis 0 ei ole kohustuslik. Lubatud 0,2 %% on väga libe tee, sest lihtsalt võib üle minna. Väljahingatavas õhus 0,09 mg/l.
2019 dets seisuga tabel https://auto.geenius.ee/rubriik/hea-nip ... -riikides/
0,5 %% on päris korralik koordinatsioonihäire juba, 0,2 %% võib villapancoliku mölapidamatuse tingida. :grin:
0,8 %%-ga on krooniline alkass korralikult loppis.
Juhe teab kõike.
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

Kunni 1.1 vs pancho villa 0.21 postitust päevas, mölapidamatus tõesti.

Mul keskeakriis andis just teada, et kuigi ta kaks nädalat tagasi kolis Eestisse, siis uuest aastast on tal üürikorter mul kontorist kõva 20 meetri kaugusel, seega mul on luba juua. Eks ma pean talle elektriauto ostma vist.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Tähtis pole kvantiteet, vaid kvaliteet!
Juhe teab kõike.
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

Mis Urmas arvab? Maakodu pole, elektrikatkestusi ka väga mitte. Neiu pigem tagasihoidlikku mõõtu, kui rinnakorv ja ahter välja arvata. Kas Duster või Model 3?
Urmas
autodidakt

pancho villa kirjutas: 15 Dets 2024, 23:55 Eks ma pean talle elektriauto ostma vist.
Ära nüüd priiskama ka hakka! Kas kastiEV ei tule soodsam? Või ei taha sa oma direktoit kurnata? Või suss on suur ja mees on selle all väike, selle(sussi) alla ei paista päikd?
OT. 7-8 aastat tagasi sai visuaalselt tuvastud, et Šveitsis postiteenuseid osutavad firmad kasutasid elektrikastikaid.
Vasta