Heh, Kunn24 mis herilane sind nüüd torkas? Tere tulemast suruõhutööriistamaailma! Minule ei ole küll voolu ja pinge või gaaside kokkusurutavuse loengut pidama vaja hakata. Vaikimisi tuuakse käsitööriistade õhukulu rõhul 6bar või vähemalt seda tuleb eeldada, kui numbriliselt muud antud ei ole. Sul on minu viidatud tööriista tootja leht, mine naeluta nemad nüüd seina külge ja löö kord majja ja ütle, et nende andmed on BS. Kõik teised tootjalehed ka. Ma võtsin õhukulu numbri tootja lehelt/spetsifikatsioonist. Ja tõesti võib tegu olla kasuteguri mõttes väga ebatõhusa seadmega, kuid kus näed kohta maailma muuta, siis käed külge. Tegudega. Tehtagu. Ostan hea meelega Kunn24 nimelise hea kasuteguriga ja samas väiksemõõtmelise metallifaasija, turg on vähemalt minu poolt ootelkunn24 kirjutas: 14 Nov 2024, 14:33Õhukulu puhul tuleb ALATI näidata ka rõhku, kuna õhuvoo võimsus koosneb 2-st parameetrist: rõhk ja kulu (nagu elektrigi puhul: vool x pinge). Sinul on esitatud vaid kulu ilma rõhuta, st info on BS. Lisaks on õhk kui gaas kokkusurutav ja ka selle tõttu tuleb kulu puhul esitatada ka rõhk. Igaks juhuks, hinnanguline sellise elektritööriista võimsus oleks 100 W. Kui õhusüsteemi võimsus on 10x suurem, siis näitab see ääretut ebaefektiivsust ja tuleks pigem vältida.juhtmepunt kirjutas: 14 Nov 2024, 13:24 Edit. Leidsin videonäites oleva nn. nikerdise spetsifikatsiooni ja õhukulu, see on tummised 320L/min. Mul on sama tööriista Hiina analoog ja vaevalt sel õhukulu teisest puust on. Kompressor on mul kodukasutaja kangem ots 230L/min @6bar. Üsna odav 130€ paak päästab minu puhul kompressorite poolprofikategooriasse tuhandete investeerimisest.
Kui seadme mootor on kompressoriga sobitamata, st valesti dimensioneeritud, on võimalik suur õhutarve väikese rõhuga. Antud seadmel tundub olevat see viga.