multitool

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 35 korda

Re: multitool

Lugemata postitus Postitas A23 »

51 osutuski valituks. Proovisin ka 52 ja kui oleks proff, siis võtaks ilmselt selle. 52 "istub" hästi kätte, 51'te hoiaks nagu tellist. Arvestasin ka kogemustega kasutajate tagasisidet, mis kaldus tugevalt 51 poole.
OIS tööriistad on ca 2x soodsamad võrreldes samasuguste Starlocki omadega.
Makita Starlock ei ole ka nii efektse lukustusega kui Juhtmepundi Bosch, M'l siis vaja pulk välja võtta...
Aga tundub, et Makita ise eelistab Starlockki, kui riiulis tööriistade valikut vaadata.

@Urmas, tekkis ka väike küsimus selle prose kohta, kas pidasid silmas 2kW ekvivalentset valgusjõudu?
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 96 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

nn pirn mis sobib vatavasse prozektorisse
https://www.proflamps.com/at/en/Product ... 910004254/
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

A23 kirjutas: 03 Nov 2024, 21:25 @Urmas, tekkis ka väike küsimus selle prose kohta, kas pidasid silmas 2kW ekvivalentset valgusjõudu?
Kõigepealt palju õnne ostu puhul ja loodame, et see õigustab sinu ootusi. ;)
Nonii, selgitame siis mitmele peavalu valmistanud 2000W prose probleemi. Number 2000W oli ehk veidi utreeritult, kuid oma selles kommentaaris ma ei maininud sõnagagi, et olen kasutanud või kasutan 2000W proset! Kirjutasin, et
Urmas kirjutas: 01 Nov 2024, 22:29
OT. Ma ei ole kunagi pidanud viimistlema "muti uru käikusid"! Mul on Töövõtulepingus alati punkt, et Tellija varustab Töövõtjat elektri ja veega. Milleks mu tööriistale kohtvalgusti kui ma võin töö ajal kasutada kasvõi 2000W prožektorit. Kui küsitakse, et milleks 2000W prožektorit, siis sellepärast, et tellija oma 1000w prosega ei näe vigasid, mida 2000W prose võib välja näidata. ;)
Funktsionaalne lugemisoskus? ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 04 Nov 2024, 07:18
A23 kirjutas: 03 Nov 2024, 21:25 @Urmas, tekkis ka väike küsimus selle prose kohta, kas pidasid silmas 2kW ekvivalentset valgusjõudu?
Kõigepealt palju õnne ostu puhul ja loodame, et see õigustab sinu ootusi. ;)
Nonii, selgitame siis mitmele peavalu valmistanud 2000W prose probleemi. Number 2000W oli ehk veidi utreeritult, kuid oma selles kommentaaris ma ei maininud sõnagagi, et olen kasutanud või kasutan 2000W proset! Kirjutasin, et
Urmas kirjutas: 01 Nov 2024, 22:29
OT. Ma ei ole kunagi pidanud viimistlema "muti uru käikusid"! Mul on Töövõtulepingus alati punkt, et Tellija varustab Töövõtjat elektri ja veega. Milleks mu tööriistale kohtvalgusti kui ma võin töö ajal kasutada kasvõi 2000W prožektorit. Kui küsitakse, et milleks 2000W prožektorit, siis sellepärast, et tellija oma 1000w prosega ei näe vigasid, mida 2000W prose võib välja näidata. ;)
Funktsionaalne lugemisoskus? ;)
Ma küsisin ka, et mida selle 2kW all silmas pidasid, mitte, et kas oled kasutanud või mitte. ;)
Eeldan, et kui proff käib välja mingi väite, siis võiks sellel (tehnilise võimalikkuse kontekstis) ka mingi alus olla.
Aga ok, korrigeerin küsimust, mis võimsusega valgusteid (prožektoreid?) reaalselt kasutad ja kuidas nende võimsus (või suunatud vs hajus valgus) mõjutab töövigade tuvastamist / mittetuvastamist?
Urmas
autodidakt

A23 kirjutas: 04 Nov 2024, 13:02 Ma küsisin ka, et mida selle 2kW all silmas pidasid, mitte, et kas oled kasutanud või mitte. ;)
Eeldan, et kui proff käib välja mingi väite, siis võiks sellel (tehnilise võimalikkuse kontekstis) ka mingi alus olla.
Ma ei väitnud! Paluks teha vahet sõnade "hüpoteetiline võimalus" ja "väide" sisulisel tähendusel. ;)
A23 kirjutas: 04 Nov 2024, 13:02 Aga ok, korrigeerin küsimust, mis võimsusega valgusteid (prožektoreid?) reaalselt kasutad ja kuidas nende võimsus (või suunatud vs hajus valgus) mõjutab töövigade tuvastamist / mittetuvastamist?
Mul erinevaid prosesid mitu- üks 30W pisemas ruumis tegemiste jaoks, kaks 100W LED(erinevate valgustemperatuuriga), üks 500W ja üks 1000W halogeen. 500W halogeeni torusid on juba mitu aastat harva saada(vist mingi direktiivi pärast) ja võimsam vabamüügis saada olev on 400W toru, aga aeg-ajalt võib mõnes kõrvalises või välismaa(Läti) poes veel peale sattuda. Halogeenil on kuidagi teravam valgus ja näitab vigu välja paremini.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Sai nüüd veidi päris tööd ka tehtud, täitsa toimib. Ka ergonoomika ei olegi nii hull, kui alguses tundus, tuleb hoida kinni lihtsalt terale lähemalt, siis täitsa ok.
Veel selgus, miks Makital on poes vaid Starlock tarvikud - tegelikult on need universaalsed, eemalt paistavad välja nagu Starlock, aga lähevad ka OIS tööriistale peale.
Urmas
autodidakt

A23 kirjutas: 09 Nov 2024, 20:13 Veel selgus, miks Makital on poes vaid Starlock tarvikud - tegelikult on need universaalsed, eemalt paistavad välja nagu Starlock, aga lähevad ka OIS tööriistale peale.
Aga kas soodsamaid OIS tarvikud Starlock kinnitusega tööriistale saab kinnitada? Vist ei saa.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 10 Nov 2024, 03:21
A23 kirjutas: 09 Nov 2024, 20:13 Veel selgus, miks Makital on poes vaid Starlock tarvikud - tegelikult on need universaalsed, eemalt paistavad välja nagu Starlock, aga lähevad ka OIS tööriistale peale.
Aga kas soodsamaid OIS tarvikud Starlock kinnitusega tööriistale saab kinnitada? Vist ei saa.
Saab kinnitada spets vaheadapteriga. Kui plaanid 52'le üle minna ja kogunenud on palju OIS tööriistu, siis tasub adapteri soetamist kaaluda.
Urmas
autodidakt

A23 kirjutas: 10 Nov 2024, 21:22 Saab kinnitada spets vaheadapteriga. Kui plaanid 52'le üle minna ja kogunenud on palju OIS tööriistu, siis tasub adapteri soetamist kaaluda.
Nomaeitea. Mul on see 51 olnud juba mingi 6-7-8 aastat kindlasti ja isiklikult ei ole tundud vajadust uuema ja mingi vingema kinnituse järgi. Aga noh, ta ei ole mul ka igapäevases kasutuses, kuigi eelmine nädal oli vaja EPO-pahtliga kohtparanduse lihvimiseks ja ideaalselt toimis. Siiani ei ole ükski OIS tera veel küljest ära kukkunud. Vaatasin ka adapteri hinda. Milleks ma peaks kellegi idee eest maksma juba aparaadi eest rohkem, siis maksa tarvikute eest rohkem ja kui on vanemast multikast jäänud järgi tarvikuid, siis maksa adapteri eest omakorda veel ca 30€. Tarvikuid hoiab paigal ka 51 mudel. Vähemalt minu omal on siiani hoidnud.
Kannatust, A23, küll sa jõuad arusaamisele 51 vs 52 mudelite tarvikute hindasid võrreldes. Nagu ma mingis eelmises kommentaaris mainisin, siis ise ei ole tunnetanud vahet tarvikute kulumise suhtes. Näiteks, oli vaja läbi saagida mingit lengi ja kurat, sattus naela kohta ning oligi sile 2-3x kallim ja nanotöödeldud tera(Metabo, Made in China). ;)
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 10 Nov 2024, 21:44
A23 kirjutas: 10 Nov 2024, 21:22 Saab kinnitada spets vaheadapteriga. Kui plaanid 52'le üle minna ja kogunenud on palju OIS tööriistu, siis tasub adapteri soetamist kaaluda.
Nomaeitea. Mul on see 51 olnud juba mingi 6-7-8 aastat kindlasti ja isiklikult ei ole tundud vajadust uuema ja mingi vingema kinnituse järgi. Aga noh, ta ei ole mul ka igapäevases kasutuses, kuigi eelmine nädal oli vaja EPO-pahtliga kohtparanduse lihvimiseks ja ideaalselt toimis. Siiani ei ole ükski OIS tera veel küljest ära kukkunud. Vaatasin ka adapteri hinda. Milleks ma peaks kellegi idee eest maksma juba aparaadi eest rohkem, siis maksa tarvikute eest rohkem ja kui on vanemast multikast jäänud järgi tarvikuid, siis maksa adapteri eest omakorda veel ca 30€. Tarvikuid hoiab paigal ka 51 mudel. Vähemalt minu omal on siiani hoidnud.
Kannatust, A23, küll sa jõuad arusaamisele 51 vs 52 mudelite tarvikute hindasid võrreldes. Nagu ma mingis eelmises kommentaaris mainisin, siis ise ei ole tunnetanud vahet tarvikute kulumise suhtes. Näiteks, oli vaja läbi saagida mingit lengi ja kurat, sattus naela kohta ning oligi sile 2-3x kallim ja nanotöödeldud tera(Metabo, Made in China). ;)
Starlock peaks kirjade järgi suutma suuremat võimsust üle kanada ja ka vastavalt suuremat jõudlust tagama. Iseasi, kas ja kuipalju sellest reaalset kasu võiks tekkida. Kuna kasutad eelkõige seal, kus (kiiremate) tavatööriistadega ei saa. Mul värske 51 ja ei ole mingit väljavahetamise plaani. Kui oleks proff, siis ei tea, võib-olla kaaluksin, aga enne peaks reaalses töös järgi proovima.

Kas see siledaks läinud tera oli ainult puidule? Osadel on peal kirjas "puit + naelad" või umbes nii
Urmas
autodidakt

A23 kirjutas: 10 Nov 2024, 22:02 Kuna kasutad eelkõige seal, kus (kiiremate) tavatööriistadega ei saa. Mul värske 51 ja ei ole mingit väljavahetamise plaani. Kui oleks proff, siis ei tea, võib-olla kaaluksin, aga enne peaks reaalses töös järgi proovima.
Mul kunagi on oma postituste all motoks "Töö kiirus ja kvaliteete on pöördvõrdelised mõisted". Multikaga sa vähendad peitliga toksimise ajakulu, kuid mingi überkinnitusega välja mõeldud tarvikute lukustussüsteem ei oma minu jaoks mingit tähtsust kui eelmine mudel teeb ära täpselt sama töö. 8-tunnise tööpäeva jooksul max 10 minutit väristada multikaga? 1- minutiline ajavõit? Milline on su rahaline või ajavõit kui sa nikerdad multikaga mingit auku või lõikad läbi midagi 10 vs 15 minutit? Kui kasutad ainult enda huvides, siis on sinu valik, kuid teenust osutades pikemas perspektiivis on 51 mudl tellijate jaoks soodsam ja ka sinu, sest hilisemad kulud tarvikute osas on väiksemad.
See kommentaar on minu kui teenuste osutaja mätta otsast vaadatuna. ;)
juhtmepunt
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas juhtmepunt »

Üks ülevaateartikkel OIS ja Starlock kinnitusega tööriistatarvikute väljakujunemisest ja sihtkasutusgruppidest:
https://www.tooled-up.com/blog/making-s ... cessories/
Tsiteerides klassikuid: "Kui on nurinaid, argumenteeri selgelt".
Enne kui sihitult täristama hakkad, hinga sügavalt sisse ja loe vahelduseks!
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 10 Nov 2024, 22:22
A23 kirjutas: 10 Nov 2024, 22:02 Kuna kasutad eelkõige seal, kus (kiiremate) tavatööriistadega ei saa. Mul värske 51 ja ei ole mingit väljavahetamise plaani. Kui oleks proff, siis ei tea, võib-olla kaaluksin, aga enne peaks reaalses töös järgi proovima.
Mul kunagi on oma postituste all motoks "Töö kiirus ja kvaliteete on pöördvõrdelised mõisted". Multikaga sa vähendad peitliga toksimise ajakulu, kuid mingi überkinnitusega välja mõeldud tarvikute lukustussüsteem ei oma minu jaoks mingit tähtsust kui eelmine mudel teeb ära täpselt sama töö. 8-tunnise tööpäeva jooksul max 10 minutit väristada multikaga? 1- minutiline ajavõit? Milline on su rahaline või ajavõit kui sa nikerdad multikaga mingit auku või lõikad läbi midagi 10 vs 15 minutit? Kui kasutad ainult enda huvides, siis on sinu valik, kuid teenust osutades pikemas perspektiivis on 51 mudl tellijate jaoks soodsam ja ka sinu, sest hilisemad kulud tarvikute osas on väiksemad.
See kommentaar on minu kui teenuste osutaja mätta otsast vaadatuna. ;)
Arusaadav, profil peabki investeering kasumit tootma. Ilmselt sõltub, kui palju ajaliselt mingit tööriista vaja on. Kui vaid 10 min päevas kasutad, siis vast ei tasu ümber vahetada, aga kun nt 0,5 ... 1h leiaks kasutust, siis vast oleks pointi. Ühelt poolt töötunni hind teiselt poolt riista amortisatsioon.
betoonieri
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas betoonieri »

Väike riist, suur riist, multiriist, multitool! Kunagi oli lihtne kui see tööriist müügile tuli, tema nimi oli lihtsalt Fein!
https://fein.com/en_us/blog/history-of- ... ltimaster/
Olen ise kasutanud Feini kui müügile tuli, hetkel vähese vajaduse tõttu Makita "aku käkerdis", vastikult suur kobakas! Mingi aeg enne Makitat sai kasutatud ka mingit elektrilist "Mikihiir" toodet, nagu ka postituses läbi käis, siis sama teema, jube tuliseks läks käes :). Undamine oli vägev, jõudlus pani appi hüüdma! Siit nüüd ka kokkuvõte kui seda tööriista tõesti vähe vaja, siis jah, osta odav käkerdis kui aga pidevalt vaja, siis kaaluksin võimalikult väikest mudelit ja jälgiksin tera võnkesageduse pikkust!
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

betoonieri kirjutas: 13 Nov 2024, 10:07 Väike riist, suur riist, multiriist, multitool! Kunagi oli lihtne kui see tööriist müügile tuli, tema nimi oli lihtsalt Fein!
https://fein.com/en_us/blog/history-of- ... ltimaster/
Olen ise kasutanud Feini kui müügile tuli, hetkel vähese vajaduse tõttu Makita "aku käkerdis", vastikult suur kobakas! Mingi aeg enne Makitat sai kasutatud ka mingit elektrilist "Mikihiir" toodet, nagu ka postituses läbi käis, siis sama teema, jube tuliseks läks käes :). Undamine oli vägev, jõudlus pani appi hüüdma! Siit nüüd ka kokkuvõte kui seda tööriista tõesti vähe vaja, siis jah, osta odav käkerdis kui aga pidevalt vaja, siis kaaluksin võimalikult väikest mudelit ja jälgiksin tera võnkesageduse pikkust!
Kui akuriista vaja, siis tuleb arvestada ka oma olemasoleva "akupargiga". Eeltoodut arvestades ostsin "odava käkerdise". Alguses huvi pärast kasutad ka seal, kus muude riistadega hakkam saaks, aga eks ta edaspidi üldiselt vähe kasutust leiab. Kuigi näiteks peitli asemel kasutades on efektiivsuse tõus juba täitsa tuntav.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Olles nüüd mõnda aega kasutanud, saan täitsa aru, miks Bosch pidi Starlocki välja mõtlema. Võimalik, et kui varem oleks seda kogemust olnud, kalduks valik pigem 52 suunas.
:evil:
Vasta