Toru isoleerimine
Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Toru isoleerimine
Lugemata postitus Postitas gritu »
Ahjust korstnajalga läheb toru juba 30 aastat,kuid nüüd tegi korstnapühkija ettekirjutuse,et lakke vaja kuumakindlad plaadid panna toru kohale. Kas lihtsam ei oleks toru isoleerida?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: Toru isoleerimine
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Kõige lihtsam on nõutele vastava villaga isoleerida...
Täpsustan - pead vaatama villa sertifikaadi vastavalt suitsugaaside selle osa maksimaalsele võivale osale. Rohkem standard ei kirjelda aga põhimõtteliselt pliit,ahi kamin ei anna enam korstnajalga väga kuumi gaase, seega mingi 500-600 kraadine vill on overkill. See aga tähendab, et tegelikkusees sobiv tavaline kivivill kah (nende vastupidavus on 350 C). 500-600 temp on kerisekorstna nõue.
Täpsustan - pead vaatama villa sertifikaadi vastavalt suitsugaaside selle osa maksimaalsele võivale osale. Rohkem standard ei kirjelda aga põhimõtteliselt pliit,ahi kamin ei anna enam korstnajalga väga kuumi gaase, seega mingi 500-600 kraadine vill on overkill. See aga tähendab, et tegelikkusees sobiv tavaline kivivill kah (nende vastupidavus on 350 C). 500-600 temp on kerisekorstna nõue.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ma ei saa hästi aru? Tänapäeva korstnapühkijad, kes on äsja läbinud mingi 10 aastat tagasi kehtima hakanud tuleohutusnõuete koolituse ja nüüd nõuavad nende täitmist 30 aastat tagasi ehitatud ahju kohta? Kui see vastas tolleaegsetele nõuetele, siis milles küsimus. Vastasel juhul pooltele Eesti Vabariigi majadele tuleks sel juhul ainult buldooseriga läheneda. 

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
On olemas igasugu korstnapühkijaid, lastigi eelmised 30 aastat üle, no ja mis kas uus tahmamees peaks ka laskma vä? Muidugi on ka variant et ehk pingutab oma nõuetega veits üle, see muidugi nati kahtlane.
Ja eks tulebki paljudele majadele buldooseriga lähenema. Siin just on teema kus inimene sai korteri ja laepaneelist vaatavad roostes ja katkised armatuurid vastu, kas see on ok vä?
Ja mis on selles halba kui keegi soovitab sul elamise turvslisrmaks muuta. Imelik oleks hoopis kui seda ei tehta.
Ja eks tulebki paljudele majadele buldooseriga lähenema. Siin just on teema kus inimene sai korteri ja laepaneelist vaatavad roostes ja katkised armatuurid vastu, kas see on ok vä?
Ja mis on selles halba kui keegi soovitab sul elamise turvslisrmaks muuta. Imelik oleks hoopis kui seda ei tehta.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Korstnapühkijate ettekirjutused ei ole mitte soovituslikud, vaid idee järgi kohustuslikuks täitmiseks! Olen lugenud mõnda ettekirjutust. Nad kirjutavad ettekirjutusse EVS nõuded ega viita TuOS-le. Olen üritanud mõnele selgitada, et EVS nõuded ei ole kohustuslikuks täitmiseks kui need ei ole vastava valdkonnaministri määrusega tehtud kohustuslikuks ja määrus avaldatud Riigi Teatajas, siis vahitakse kalanäoga otsa ja korratakse papagoina, et neile koolitusel räägiti teistmoodi.kaimagk kirjutas: 06 Nov 2024, 17:27 Ja mis on selles halba kui keegi soovitab sul elamise turvslisrmaks muuta. Imelik oleks hoopis kui seda ei tehta.

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

Ei viita nad millelegi, lihtsalt kirjas, et tuleb tulekindel plaat paigaldadaUrmas kirjutas: 06 Nov 2024, 18:09Korstnapühkijate ettekirjutused ei ole mitte soovituslikud, vaid idee järgi kohustuslikuks täitmiseks! Olen lugenud mõnda ettekirjutust. Nad kirjutavad ettekirjutusse EVS nõuded ega viita TuOS-le. Olen üritanud mõnele selgitada, et EVS nõuded ei ole kohustuslikuks täitmiseks kui need ei ole vastava valdkonnaministri määrusega tehtud kohustuslikuks ja määrus avaldatud Riigi Teatajas, siis vahitakse kalanäoga otsa ja korratakse papagoina, et neile koolitusel räägiti teistmoodi.kaimagk kirjutas: 06 Nov 2024, 17:27 Ja mis on selles halba kui keegi soovitab sul elamise turvslisrmaks muuta. Imelik oleks hoopis kui seda ei tehta.Või kui ma seletan neile, et mul on korteri ümberehituse kohta kõik kooskõlastused ja load, päästeamet on käinud mitu korda kontrollimas, esimene kord tehti ettekirjutus, mille täitsin vastavalt TuOS-le. Või käsivad mul seina teha vaatlusluuke, kuigi toas puudub küttekolle. Ütlesin, et mul on kõik TuOS-ga kooskõlas, aga ei nemad jahuvad ikka, et korsten peab olema toas vaadeldav vastavalt EVS-le. Isegi ümberehituse aegses TuOS-s ei olnud vaadeldavuse nõuet ja see tuli hiljem. Millise küttekolde kasutamise nad mul keelavad kui korteris ei ole ühtegi küttekollet?
![]()
Buldooserit ma selle toru pärast otsima ei lähe, otsingi võimalust,kuidas toru isoleerida, aga tegelikult ei lähe lagi seal kohal isegi mitte leigeks. Olen nõus ,et elamine peab turvaline olemakaimagk kirjutas: 06 Nov 2024, 17:27 On olemas igasugu korstnapühkijaid, lastigi eelmised 30 aastat üle, no ja mis kas uus tahmamees peaks ka laskma vä? Muidugi on ka variant et ehk pingutab oma nõuetega veits üle, see muidugi nati kahtlane.Siin just on teema kus inimene sai korteri ja laepaneelist vaatavad roostes ja katkised armatuurid vastu, kas see on ok vä?Ja eks tulebki paljudele majadele buldooseriga lähenema.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit