Vko, kas 112 posti ja ** tundub masendavalt vähe või mis mure sul on? Minu meelest sul juba ammu ei ole siin teemas midagi olulist lisada. Mida sa teha oskad, äkki saan mingit rakendust pakkuda.Vko kirjutas: 01 Nov 2024, 14:03Sama soovitus, ega millekski muuks need autod head pole.tabarabarap kirjutas: 01 Nov 2024, 10:33 Sellises olukorras näib see kerge üle muretsemine veelgi absurdsem ja soovitan EV osta lihtsalt s*italgäiguautoks![]()
![]()
Elektriautodest
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 9 korda
Re: Elektriautodest
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Õite rikas mees! Sul on lausa valikuvabadus, millega sitale sõita. Tuli meelde, et sa ei ela 16-ndal korrusel ja sul
on igas suunas PV-paneelid ja nüüd tuli välja, et lausa erinevaid ja rohelist mõtteviisi pooldavate transpordivahendite valiku vabadus sitale sõitmiseks.

Ära mu seda ja eelmist kommentaari tõsiselt võta, see oli rohkem iroonia kasutaja tabarabarap soovitusele osta EV sital käimiseks.

Lugemata postitus Postitas Vko »
optimist88 kirjutas: 01 Nov 2024, 14:58 Vko, kas 112 posti ja ** tundub masendavalt vähe või mis mure sul on?
Ei ole muret midagi. Elektriauto omanikel tundub probleem olema. Huvitav vaadata kuidas elektriautode "fännid" seda justkui isikliku solvanguna võtavad kui keegi elektriautot taevani ei kiidagi, vaid vastupidi- mutta tambib.

-
- autodidakt
Mingis mõttes olen sinu arvamustega nõus, sest minu arvamuse järgi tunduvad EV-de eelistest rääkivad kommentaatorid lähtuvat oma mätta vaatevinklist ja nad ei suuda laskuda Õismäe" hiina müüri" kasvõi I korruse elaniku tasemele või kasvõi Tallinnast 65km kaugusel asuva elamiste(minu näide) tasemele. Kuidas ma peaks laadima EV-d 10A peakaitsmega? Kas ma saan samaaegselt muna praadida kiirkorras(elektripliidiga) ja kohvivett keeta? Välistatud! Ja see Õismäe "hiina müüri" probleemi efekt veel tekib! Mul ei pane isegi filmi jooksma, kuid "hiina müüri" või Lasnamäe 16-korruselise korterite omanikud oma EV-de tankimise probleemi lahendavad. Ei maksa oodata, et inimesed nii lepilikud on. On olemas ka selline variant ehk hääletavad jalgadega.Vko kirjutas: 01 Nov 2024, 22:54 Ei ole muret midagi. Elektriauto omanikel tundub probleem olema. Huvitav vaadata kuidas elektriautode "fännid" seda justkui isikliku solvanguna võtavad kui keegi elektriautot taevani ei kiidagi, vaid vastupidi- mutta tambib.![]()
Olen mingis teemas kirjutanud, et meil maal on elektrikatkestused teatud ilmastikutingimuste korral suhteliselt normaalne nähtus ja süüa saab teha ka puupliidil või gaasipliidil, kuid söögi algmaterjali lõkke kohale asetamise jaoks on ikkagi vaja vist transpordivahendit. Või kuidas?
Palju maksab 100 liitrine plastikvaat diiselkütuse jaoks, millega ma saan tagasihoidlikult sõites ca 1800km ja palju maksma akupank sama kilometraaži läbimiseks. Kui tuleb Ukraina sõda meite maile, siis kumbal on eelis- kas elektrisüsteemist sõltuval autol või pagasnikus kanistrit omalval autol? Ärge olge nii lihtsameelsed!

-
- autodidakt
Mind häirib kõikse rohkem see, et ei suuudeta laskuda tasemele, kus käib ka normaalne elu. Me elaks ka praeguses suvekodus, kuid kui esimene bussipeatus on 4,5km kaugusel ja seal peatub buss 2x päevas ja 6,5km kaugusel on bussipeatus, kus peatub tihedamini, siis suvel võib see 6,5km olla veel köki-möki, aga sügisel-talvel-kevadel? Kurat, linnauntsakad ei tea ega saa aru, mida tähendab kellegi inimese hooldamine ja et sinna Porschega ikka ei sõida, kui see just Porsche Cayenne Turbo ei ole.
PS. Ma ei ole absoluutselt EV-de vastu, kuid kas te, EV-de omanikud, suudate mulle pähe määrida oma autode eelised ka eelkirjeldatud tingimuste puhul! Kahtlustan, et minu nõudmistele vastavat EV-d vs vs hetkel minu poolt kasutatav Dacia Dokker, veel välja mõeldud ei ole. Kui kusehäda ei oleks, põrutaks Daciaga ühe hooga Warssavini ja Kaunases ei mingit kusepeatust.

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 57 korda
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
Kui sul ei ole võimalik välja mõtelda kuidas sa midagi laed või teed, siis vbl pole EVD vajagi. Kui ikka ressurss ei tule välja sõidad millegi muuga või ei sõidagi.
Mida rohkem pead kuus sõitma seda kasulikum EV sulle tuleb, sest kütuse ja ka hoolduse peale kulub kordi vähem. Tõin varem näite keskmine palk, Tallinn ja EV. Lihtsalt paari kuu raha vedeleb maas, ilmselt ka sinu jaoks Urmas kuna näikse sõitvat 35k km aastas ja sama ka Pingi jaoks, päeva-auto alla 400km otste jaoks

Diisel, vaat ja genekas , EV on palju edulisem kombo kriisis kui lihtsalt diisel, vaat ja ICE. Genekas katab ka muid hädaolukordi pluss laadimise ja inverteriga saad ka autost voolu kätte, kui väga vaja (kui juba kohe ei ole olemas). Kellegil lasna 16 korrusel ei ole vaati rõdul, genekat jne, aga vabalt võib seal olla 40A peakaitse korterile. Kriisis ta seal kaua vastu ikkagi ei pea.
Kui te räägite kriisist, siis meil on olnud kütuse defkat ikka ja kriisis tekib see kütuse, elektri vms defka niiehknaa. Paljudel siin foorumiski on paneelid, sõidaksite kriisiski mureta ja auto akupank juba ongi see tagavara mida ei pea juurde enam ostma. Suvalkist kaugemale ikka sõita ei saaks, peaksite seal kuskil kusema.
Äkki suudad mingi "pärli" veel elektriauto õigustuseks välja mõelda?tabarabarap kirjutas: 02 Nov 2024, 15:56 Diisel, vaat ja genekas , EV on palju edulisem kombo kriisis kui lihtsalt diisel, vaat ja ICE.

Mingi pisikese (odava) genekaga elektriauto 100-200 kWh akut ju laadima ei hakka. Sellisega, mis paljud Eesti parima genekate müügiagendi Kaja K. "reklaami" peale ostsid, millega saaks telefone laadida, valgustust toita jms hädavajaliku jaoks. Teiseks- kütusekulu tuleb võrreldes otse autos kasutamisega ikka päris suur kui generaatoriga toota elektrit, millega elektriauto akut laadida.
Lugemata postitus Postitas new1 »

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Jutusta julgesti.inverteriga saad ka autost voolu kätte, kui väga vaja

Su juhmis pealuus näeb selline praktika aasta läbi 24/7 tegutsemist, mitte hädakorras aastas ehk mõne tunni kasutamist, kui tõesti elekter peaks kellegil kusagil ära olema ja ilmtingimata sõita vaja siis oleks kuskile? 6km tunnis täiesti piisav, kui tilguks sinna läbisõitu, nagunii seisaks masin öösel niisama seal. Poleks mingit vahet, kas see 50km läbisõitu hommikuks oleks 5 minuti või terve öö jooksul sinna talletatud.Vko kirjutas: 02 Nov 2024, 18:46 6 km/tunnis- kiire jalakäija kiirus, jalgrattaga sõites jääb aega ülegi sellest ajast kui ElektriVanker laeb.Kui sellisel generaatoril iga päev öö läbi töötada lasta, on selle eluiga mõõdetav kuudes, mitte aastates.
![]()

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 34 korda
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
Ja siis räägitakse tõsise näoga, et isiklikku autot pole vaja omada ja sõitke ühistranspordiga.Urmas kirjutas: 02 Nov 2024, 01:02 Me elaks ka praeguses suvekodus, kuid kui esimene bussipeatus on 4,5km kaugusel ja seal peatub buss 2x päevas ja 6,5km kaugusel on bussipeatus, kus peatub tihedamini, siis suvel võib see 6,5km olla veel köki-möki, aga sügisel-talvel-kevadel? Kurat, linnauntsakad ei tea ega saa aru, mida tähendab kellegi inimese hooldamine ja et sinna Porschega ikka ei sõida, kui see just Porsche Cayenne Turbo ei ole.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 14 korda
Lugemata postitus Postitas võhik »
https://www.ess-news.com/2024/10/31/sol ... ally-drop/
Sestap, kellel praegu hädapärast elektriautot vaja kohe pole, ei pea seda kohe täna ka vägisi ostma...
Peaagi on palju paremad saadaval.. See 1 jüaan/Wh tähendab 6 euri kWh kohta...
Mina arvan küll, et nii 10 aasta pärast on tavaline vedada nädalavahetusel elektrit, kuidas keegi, kas maalt linna või linnast maale....
https://www.ess-news.com/2024/10/23/chi ... -700wh-kg/

Sul on seal kupli all see seis igavesti s**t pigem, kui sellist tühja lambaila ainult toodad.Vko kirjutas: 02 Nov 2024, 21:34 Ilmselt enne 10 aastat ei tasu jah mõeldagi ElektriVankri peale, praegusel hetkel on seis nendega igavesti s**t.![]()

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
1992 aastal maksis mul Erikson Hotlain MNT telefon 18 500eek ja kõneminut oli 6eek. (See oli korteri hind.)võhik kirjutas: 02 Nov 2024, 21:01 Akud arenevad tasapisi edasi....
https://www.ess-news.com/2024/10/31/sol ... ally-drop/
Sestap, kellel praegu hädapärast elektriautot vaja kohe pole, ei pea seda kohe täna ka vägisi ostma...
Peaagi on palju paremad saadaval.. See 1 jüaan/Wh tähendab 6 euri kWh kohta...
Esimene GSM telefon maksis 23 000eek.
Esimene 32" õhuke telekas maksis Tallinnas 270 000eek.
Tänapäeval saab nutitelo osta 150eur eest ja kindlustus ütleb, et 3 aasta vanune koduelektroonika on amortiseerunud ning hüvitamisele ei kuulu.
Kui tehnoloogia läheb masstoodangusse, siis selle hind hakkab pidevalt langema, mis muidugi ei tähenda, et isikliku liiklusvahendi kasutamine tulevikus tasuta hakkaks olema aga vananeva tehnoloogia hind kukkub ootamatult kiiresti.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Mitte alati, kui näiteks sisaldab kalleid materjale.Kui tehnoloogia läheb masstoodangusse, siis selle hind hakkab pidevalt langema
- pancho villa
- Ehitusguru
- On tänanud: 28 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas pancho villa »
Plädise tohlakas, plädise.Sõda lahti läks, tõmmati Norra odavama otsa elektriautodest täiesti tühjaks, kõik Ukrainasse.Vko kirjutas: 02 Nov 2024, 20:15 Hädaolukord mõni tund aastas??? Elektriautode omanikud nii pehmoks läinud, et siis on juba hädaolukord kui paar tundi aastas on elekter ära ja siis on kohe generaatorit vaja?Urmas mainis siin eespool sõjalist konflikti. Minu arust Ukrainas küll elektriautod populaarsed pole ja kindlasti mitte nende laadimine mingite väikeste generaatoritega öö läbi, et hommikul 50 km sõita saaks.
![]()
Kui päriselt keegi su möla ei kuula, ära seda palun siin tee.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 12 korda
Lugemata postitus Postitas Metsakraav »
https://ragnsells.ee/kuukiri/elektriautode-pahupool/
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed