Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 9 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Vko kirjutas: 01 Nov 2024, 14:03
tabarabarap kirjutas: 01 Nov 2024, 10:33 Sellises olukorras näib see kerge üle muretsemine veelgi absurdsem ja soovitan EV osta lihtsalt s*italgäiguautoks :)
Sama soovitus, ega millekski muuks need autod head pole. :doh:
Vko, kas 112 posti ja ** tundub masendavalt vähe või mis mure sul on? Minu meelest sul juba ammu ei ole siin teemas midagi olulist lisada. Mida sa teha oskad, äkki saan mingit rakendust pakkuda.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

ping kirjutas: 01 Nov 2024, 13:22
Urmas kirjutas: 01 Nov 2024, 13:00
tabarabarap kirjutas: 01 Nov 2024, 10:33... ja soovitan EV osta lihtsalt s*italgäiguautoks :)
Võib-olla tal juba on elektriline ratastool. ;)
Mul on elektritõuks, elektrijalgratas ja elektriATV, millega võssa minna aga ratastooli veel tõesti ei ole.
Õite rikas mees! Sul on lausa valikuvabadus, millega sitale sõita. Tuli meelde, et sa ei ela 16-ndal korrusel ja sul
on igas suunas PV-paneelid ja nüüd tuli välja, et lausa erinevaid ja rohelist mõtteviisi pooldavate transpordivahendite valiku vabadus sitale sõitmiseks. ;)
Ära mu seda ja eelmist kommentaari tõsiselt võta, see oli rohkem iroonia kasutaja tabarabarap soovitusele osta EV sital käimiseks. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

optimist88 kirjutas: 01 Nov 2024, 14:58 Vko, kas 112 posti ja ** tundub masendavalt vähe või mis mure sul on?

Ei ole muret midagi. Elektriauto omanikel tundub probleem olema. Huvitav vaadata kuidas elektriautode "fännid" seda justkui isikliku solvanguna võtavad kui keegi elektriautot taevani ei kiidagi, vaid vastupidi- mutta tambib. :lol:
Urmas
autodidakt

Vko kirjutas: 01 Nov 2024, 22:54 Ei ole muret midagi. Elektriauto omanikel tundub probleem olema. Huvitav vaadata kuidas elektriautode "fännid" seda justkui isikliku solvanguna võtavad kui keegi elektriautot taevani ei kiidagi, vaid vastupidi- mutta tambib. :lol:
Mingis mõttes olen sinu arvamustega nõus, sest minu arvamuse järgi tunduvad EV-de eelistest rääkivad kommentaatorid lähtuvat oma mätta vaatevinklist ja nad ei suuda laskuda Õismäe" hiina müüri" kasvõi I korruse elaniku tasemele või kasvõi Tallinnast 65km kaugusel asuva elamiste(minu näide) tasemele. Kuidas ma peaks laadima EV-d 10A peakaitsmega? Kas ma saan samaaegselt muna praadida kiirkorras(elektripliidiga) ja kohvivett keeta? Välistatud! Ja see Õismäe "hiina müüri" probleemi efekt veel tekib! Mul ei pane isegi filmi jooksma, kuid "hiina müüri" või Lasnamäe 16-korruselise korterite omanikud oma EV-de tankimise probleemi lahendavad. Ei maksa oodata, et inimesed nii lepilikud on. On olemas ka selline variant ehk hääletavad jalgadega.
Olen mingis teemas kirjutanud, et meil maal on elektrikatkestused teatud ilmastikutingimuste korral suhteliselt normaalne nähtus ja süüa saab teha ka puupliidil või gaasipliidil, kuid söögi algmaterjali lõkke kohale asetamise jaoks on ikkagi vaja vist transpordivahendit. Või kuidas?
Palju maksab 100 liitrine plastikvaat diiselkütuse jaoks, millega ma saan tagasihoidlikult sõites ca 1800km ja palju maksma akupank sama kilometraaži läbimiseks. Kui tuleb Ukraina sõda meite maile, siis kumbal on eelis- kas elektrisüsteemist sõltuval autol või pagasnikus kanistrit omalval autol? Ärge olge nii lihtsameelsed!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Nii on. Üldine elektrisüsteem on üks esimesi asju, mis rivist välja läheb. Isegi kui sul kodus varu pole, siis tanklad suudavad anda kütust ka elektrikatkestuse korral kuna süsteem töötab suhteliselt tagasihoidliku võimsusega generaatori pealtki.
Urmas
autodidakt

Mul oleks üks küsimus siinses teemas ja EV-de eelistest rääkijatele- kas EV omanikest kellegil on töökoht 65-80km kaugusel elukohast, kus ei ole oma majas laadimisvõimalust? Kas tuleb ka üks(1) jah vastus? Kahtlen!
Mind häirib kõikse rohkem see, et ei suuudeta laskuda tasemele, kus käib ka normaalne elu. Me elaks ka praeguses suvekodus, kuid kui esimene bussipeatus on 4,5km kaugusel ja seal peatub buss 2x päevas ja 6,5km kaugusel on bussipeatus, kus peatub tihedamini, siis suvel võib see 6,5km olla veel köki-möki, aga sügisel-talvel-kevadel? Kurat, linnauntsakad ei tea ega saa aru, mida tähendab kellegi inimese hooldamine ja et sinna Porschega ikka ei sõida, kui see just Porsche Cayenne Turbo ei ole.
PS. Ma ei ole absoluutselt EV-de vastu, kuid kas te, EV-de omanikud, suudate mulle pähe määrida oma autode eelised ka eelkirjeldatud tingimuste puhul! Kahtlustan, et minu nõudmistele vastavat EV-d vs vs hetkel minu poolt kasutatav Dacia Dokker, veel välja mõeldud ei ole. Kui kusehäda ei oleks, põrutaks Daciaga ühe hooga Warssavini ja Kaunases ei mingit kusepeatust. ;) Midagi olen lugenud, et hiinlased(?) on vist juba saanud sellega(1000km kusepeatuseta) hakkama? :scratch:
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 96 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Ei Ul, sinule ei sobi hetkel mõistliku hinnaga EA Ja seda on sulle mtu korda juba ka öeldud, millest sa aru ei saa. Kas meie oleme süüdi et sul töökoht asub kodust nii kaugel? Ja mis aitab see et laskume õismäel eleva inimese tasemele(asukoht)? Talle pole ka vaja EA*d, ja ta saab sellest aru, aga UL, ei saa, ise veel hullult “tark”. Meile aga sobib, mis ma nüüd tegema pean, enda juurde elema võtma vä. Sa UL teed igal ehegülg sama postituse, milleks? Midagi kipitab vä, mine tee parem mõne kilomeetrine ring oma tasiaga ja ehk rahuned vähe. Ja miks sa ei virise et sa miljonär pole? Seda virised küll et küid kaugel tööl, pole elektrit et autot laadida, pla,pa,pla.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 57 korda

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

Te muretsete mingi räige äärmuse peale. Ev sõidab Tallinn-Pärnu-Tallinn ära ka Tallinn-Tartu-Tallinn. Päev jääb alla 400km ei olegi kiirlaadijasse asja. Laed tööl või kodus.

Kui sul ei ole võimalik välja mõtelda kuidas sa midagi laed või teed, siis vbl pole EVD vajagi. Kui ikka ressurss ei tule välja sõidad millegi muuga või ei sõidagi.

Mida rohkem pead kuus sõitma seda kasulikum EV sulle tuleb, sest kütuse ja ka hoolduse peale kulub kordi vähem. Tõin varem näite keskmine palk, Tallinn ja EV. Lihtsalt paari kuu raha vedeleb maas, ilmselt ka sinu jaoks Urmas kuna näikse sõitvat 35k km aastas ja sama ka Pingi jaoks, päeva-auto alla 400km otste jaoks :) 81 autona. Muidugi mul suva millega sõidate või kuidas.

Diisel, vaat ja genekas , EV on palju edulisem kombo kriisis kui lihtsalt diisel, vaat ja ICE. Genekas katab ka muid hädaolukordi pluss laadimise ja inverteriga saad ka autost voolu kätte, kui väga vaja (kui juba kohe ei ole olemas). Kellegil lasna 16 korrusel ei ole vaati rõdul, genekat jne, aga vabalt võib seal olla 40A peakaitse korterile. Kriisis ta seal kaua vastu ikkagi ei pea.

Kui te räägite kriisist, siis meil on olnud kütuse defkat ikka ja kriisis tekib see kütuse, elektri vms defka niiehknaa. Paljudel siin foorumiski on paneelid, sõidaksite kriisiski mureta ja auto akupank juba ongi see tagavara mida ei pea juurde enam ostma. Suvalkist kaugemale ikka sõita ei saaks, peaksite seal kuskil kusema.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

tabarabarap kirjutas: 02 Nov 2024, 15:56 Diisel, vaat ja genekas , EV on palju edulisem kombo kriisis kui lihtsalt diisel, vaat ja ICE.
Äkki suudad mingi "pärli" veel elektriauto õigustuseks välja mõelda? :rotfl:

Mingi pisikese (odava) genekaga elektriauto 100-200 kWh akut ju laadima ei hakka. Sellisega, mis paljud Eesti parima genekate müügiagendi Kaja K. "reklaami" peale ostsid, millega saaks telefone laadida, valgustust toita jms hädavajaliku jaoks. Teiseks- kütusekulu tuleb võrreldes otse autos kasutamisega ikka päris suur kui generaatoriga toota elektrit, millega elektriauto akut laadida.
new1
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas new1 »

Saab edukalt ka 6A ja 230V vaikselt tiksutades laadida öö läbi kui tarvis ning ca 6 km tunnis tilgub sedasi läbisõitu, ööseks tiksuma jätta sellise laadimisega, siis saab 50km julgelt hommikuks läbisõitu akusse. Ja see küttekulu ei tule ka midagi märkimisväärselt suurem, see test on läbi katsetatud eelnevalt ja kuna kokkuvõttes elektriauto on niivõrd palju energiasäästlikum liikumisel, siis sõltuvalt genekast tuli see kütusekulu suht samasse auku
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

6 km/tunnis- kiire jalakäija kiirus, jalgrattaga sõites jääb aega ülegi sellest ajast kui ElektriVanker laeb. :lol: Kui sellisel generaatoril iga päev öö läbi töötada lasta, on selle eluiga mõõdetav kuudes, mitte aastates. :wave:
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Tabarapapp jutustas:
inverteriga saad ka autost voolu kätte, kui väga vaja
Jutusta julgesti. :D
Juhe teab kõike.
new1
Ehitusspets
Ehitusspets

Vko kirjutas: 02 Nov 2024, 18:46 6 km/tunnis- kiire jalakäija kiirus, jalgrattaga sõites jääb aega ülegi sellest ajast kui ElektriVanker laeb. :lol: Kui sellisel generaatoril iga päev öö läbi töötada lasta, on selle eluiga mõõdetav kuudes, mitte aastates. :wave:
Su juhmis pealuus näeb selline praktika aasta läbi 24/7 tegutsemist, mitte hädakorras aastas ehk mõne tunni kasutamist, kui tõesti elekter peaks kellegil kusagil ära olema ja ilmtingimata sõita vaja siis oleks kuskile? 6km tunnis täiesti piisav, kui tilguks sinna läbisõitu, nagunii seisaks masin öösel niisama seal. Poleks mingit vahet, kas see 50km läbisõitu hommikuks oleks 5 minuti või terve öö jooksul sinna talletatud.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Hädaolukord mõni tund aastas??? Elektriautode omanikud nii pehmoks läinud, et siis on juba hädaolukord kui paar tundi aastas on elekter ära ja siis on kohe generaatorit vaja? :rotfl: Urmas mainis siin eespool sõjalist konflikti. Minu arust Ukrainas küll elektriautod populaarsed pole ja kindlasti mitte nende laadimine mingite väikeste generaatoritega öö läbi, et hommikul 50 km sõita saaks. :doh:
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

Urmas kirjutas: 02 Nov 2024, 01:02 Me elaks ka praeguses suvekodus, kuid kui esimene bussipeatus on 4,5km kaugusel ja seal peatub buss 2x päevas ja 6,5km kaugusel on bussipeatus, kus peatub tihedamini, siis suvel võib see 6,5km olla veel köki-möki, aga sügisel-talvel-kevadel? Kurat, linnauntsakad ei tea ega saa aru, mida tähendab kellegi inimese hooldamine ja et sinna Porschega ikka ei sõida, kui see just Porsche Cayenne Turbo ei ole.
Ja siis räägitakse tõsise näoga, et isiklikku autot pole vaja omada ja sõitke ühistranspordiga.
new1
Ehitusspets
Ehitusspets

No kui tihti sul seal siis keskeltläbi elekter ära on aasta lõikes, päevi, nädalaid või kuid? Algselt oli see teema üles tõmmatud, et kui vahest elektrikatkestused on, et siis justkui oleks maailmalõpp ja kanistri bensiiniga saab justkui edasi elada ja elektrimasinaga oleks elu läbi, reaalsuses saab selllest bensiinist suhteliselt lihtsalt elektrit toota ja kas elektrimasinale või majale elektrienergiat toota, niisamuti saab ka mingite elektrimasinatega otse elektrit sealt majapidamisse kätte, ent katsu sa elektrist bensiini toota, märksa keerulisem ettevõtmine ja selle nurga alt on elekter kui selline palju universaalsem energia ka hädaolukordades, kuna kõiksugu fossiilset kütust jms kraami saab kordades lihtsamalt elektriks muundada, kui vastupidi, et elektrist vedelkütust kuidagi toota.
võhik
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas võhik »

Akud arenevad tasapisi edasi....
https://www.ess-news.com/2024/10/31/sol ... ally-drop/
Sestap, kellel praegu hädapärast elektriautot vaja kohe pole, ei pea seda kohe täna ka vägisi ostma...
Peaagi on palju paremad saadaval.. See 1 jüaan/Wh tähendab 6 euri kWh kohta...

Mina arvan küll, et nii 10 aasta pärast on tavaline vedada nädalavahetusel elektrit, kuidas keegi, kas maalt linna või linnast maale....

https://www.ess-news.com/2024/10/23/chi ... -700wh-kg/
:jooma
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Ilmselt enne 10 aastat ei tasu jah mõeldagi ElektriVankri peale, praegusel hetkel on seis nendega igavesti s**t. :doh:
new1
Ehitusspets
Ehitusspets

Vko kirjutas: 02 Nov 2024, 21:34 Ilmselt enne 10 aastat ei tasu jah mõeldagi ElektriVankri peale, praegusel hetkel on seis nendega igavesti s**t. :doh:
Sul on seal kupli all see seis igavesti s**t pigem, kui sellist tühja lambaila ainult toodad.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lambaila on see, et ElektriVanker on tänasel päeval ja Eestis kasutamiseks hea asi. :hello:
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

võhik kirjutas: 02 Nov 2024, 21:01 Akud arenevad tasapisi edasi....
https://www.ess-news.com/2024/10/31/sol ... ally-drop/
Sestap, kellel praegu hädapärast elektriautot vaja kohe pole, ei pea seda kohe täna ka vägisi ostma...
Peaagi on palju paremad saadaval.. See 1 jüaan/Wh tähendab 6 euri kWh kohta...
1992 aastal maksis mul Erikson Hotlain MNT telefon 18 500eek ja kõneminut oli 6eek. (See oli korteri hind.)
Esimene GSM telefon maksis 23 000eek.
Esimene 32" õhuke telekas maksis Tallinnas 270 000eek.
Tänapäeval saab nutitelo osta 150eur eest ja kindlustus ütleb, et 3 aasta vanune koduelektroonika on amortiseerunud ning hüvitamisele ei kuulu.

Kui tehnoloogia läheb masstoodangusse, siis selle hind hakkab pidevalt langema, mis muidugi ei tähenda, et isikliku liiklusvahendi kasutamine tulevikus tasuta hakkaks olema aga vananeva tehnoloogia hind kukkub ootamatult kiiresti.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
new1
Ehitusspets
Ehitusspets

Paljude jaoks ongi asi, millega saab edukalt kõik oma sõidud tehtud. Suurem osa elavad ja töötavad ja liiguvad suurema osa ajast omaenda kodulinna piires 50km raadiuses, seega võib öelda, et nende tingimuste täitmiseks ongi täiesti omal kohal sõiduvahend. Sina siin otsid mingeid idiootlikke näiteid, mis pealekauba veel ei vasta ükski tõele, kui keegi küsib, et anna mingi viide või link või arvutus, siis tuleb mingi pooletoobise vastus, et otsi ise internetist või mine küsi mu "õppejõu" käest või kurat teab kuskohast. Seega jäta oma kasutu möla parem siia toppimata, nagunii sellel mingit sisu ega tõde taga pole, mingi isiklik kiun ainult.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Kui tehnoloogia läheb masstoodangusse, siis selle hind hakkab pidevalt langema
Mitte alati, kui näiteks sisaldab kalleid materjale.
Juhe teab kõike.
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 28 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas pancho villa »

Vko kirjutas: 02 Nov 2024, 20:15 Hädaolukord mõni tund aastas??? Elektriautode omanikud nii pehmoks läinud, et siis on juba hädaolukord kui paar tundi aastas on elekter ära ja siis on kohe generaatorit vaja? :rotfl: Urmas mainis siin eespool sõjalist konflikti. Minu arust Ukrainas küll elektriautod populaarsed pole ja kindlasti mitte nende laadimine mingite väikeste generaatoritega öö läbi, et hommikul 50 km sõita saaks. :doh:
Plädise tohlakas, plädise.Sõda lahti läks, tõmmati Norra odavama otsa elektriautodest täiesti tühjaks, kõik Ukrainasse.

Kui päriselt keegi su möla ei kuula, ära seda palun siin tee.
Metsakraav
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas Metsakraav »

Äkki kasutavad norrakad võimalust vabaneda ohtlikest jäätmetest.
https://ragnsells.ee/kuukiri/elektriautode-pahupool/
Vasta