Kurb kuulda, et sul see laadimise jama sellised mõtted pähe pannud?pancho villa kirjutas: 29 Okt 2024, 23:31 Mul on hea meel, et sa köiest seletad. Mis meelel see keelel, kaua seda iba ikka siin lugeda viitsib.

Lugemata postitus Postitas Vko »
Kurb kuulda, et sul see laadimise jama sellised mõtted pähe pannud?pancho villa kirjutas: 29 Okt 2024, 23:31 Mul on hea meel, et sa köiest seletad. Mis meelel see keelel, kaua seda iba ikka siin lugeda viitsib.
Lugemata postitus Postitas new1 »
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
Võiksid olla vanem, et 20 aasta pärast muretsema ei peaks. Meedia puhul on tegu ikkagi 99% hirmu ja kõmuartiklitega. Tõde sealt leida läheb AI ajastul järjest raskemaks. Meil ongi ju väga vananenud autopark kus uute osakaal hakkab silma ainult suuremates asulates.Urmas kirjutas: 29 Okt 2024, 23:04 Kus kohast on pärit osade inimeste lihtsameelsus, et kui fossiilidega on lõpetatud, siis saabubb õndsus ja kõiki EV omaniķke enam ei torgita ja planeet Maa päästetud? Minu silmad ei pruugi seda küll näha, kuid millegipärast on mul tunne, et 20 aasta pärast hakkab EL autopark meenutama praeguse hetke Kuuba autoparki.![]()
Lugemata postitus Postitas Metsakraav »
Lugemata postitus Postitas ping »
Kas nii palju aega kulus selle mõistmiseks?tabarabarap kirjutas: 28 Okt 2024, 01:17Sa ennustad, et kasutatud ICE hakkab rohkem maksma kui kasutatud EV . ...ping kirjutas: 27 Okt 2024, 21:08 Kui majaomanikud "ei taha teise vana" ja seni kuni korterielanikud "ei saa osta", siis e-autode järelturu hind hakkab erinema sisepõletajate järelturust.
Mida madalam on auto jääkväärtus liisu lõpus, seda suurem tuleb uue auto iga läbitud kilomeetri hind, olenemata "kütuse odavusest".
![]()
... (arvestades mu noort vanust ....
See hinnaprognoos sul natuke võsas. Liisinguperioodi lõpus annad masina tagasi ja liisid uue ja su jääkväärtus on lepingus fikseeritud ja mis saab pärast ei puutu ju sinu läbitud km hinda. Sama müügitaktika kehtib ka EV puhul kus läbisõit määrab millal auto müüki läheb.
Seda ei pea mitte arvama vaid on näha autode müügi statistikast, et enamus inimesi soovib osta omale liiklusvahendit, mitte probleemset "kellade ja viledega" tibimagnetit.Mina arvan, et EV ja ICE uute puhul on praegu riskantne see, et neid arendatakse liiga kiiresti ja sisuliselt see tehnika pakett salongis ongi 3 aastaga nii aegunud ja seda enam ei uuendata , et iga nutitelefon on juba auto väljalaskmise ajal 100x parema jõudlusega. Kasutatud autode puhul saab järgmine kasutaja aegunud salongi ja vbl ka palju aegunud elektroonikat millel võib olla mingi "subscription" pakett mis pannakse kinni jne.
Me teame , et täna on teedelt ikka palju autosid millel 2g, 3G modem kasutu või mingi muu bugine tarkvara jne mida kunagi keegi ei uuenda ega paranda.
Autode juhtimine, seadistamine käib läbi mingi äpi mis lihtsalt äpipoest maha võetakse.
Kas ära ei väsita sellises hirmus elamine kus kõik on nö äärejuhtumid: 16 korrus lasnakal, kerjus kellel liising jookseb pekki jne? Fantoomautosi register täis, kõik need omaniku kuidagi jõudsid selle olukorrani, et finantseerisid auto ja lasid otsa maha. Lasid eile ja lasevad ka täna. Ostetakse auto liisingusse ja sõidetakse lõpuni.ping kirjutas: 30 Okt 2024, 15:01 Kas nii palju aega kulus selle mõistmiseks?
Noored ei mäleta, et käesolevas Eesti vabariigis juba on olnud selline periood, kus pank ei võta liisuautot tagasi, teatades "müü ise kui ostja leiad" ja inimesel ei jäägi muud üle kui maksta ja ise kiirnuudleid süüa.
Seda ei pea mitte arvama vaid on näha autode müügi statistikast, et enamus inimesi soovib osta omale liiklusvahendit, mitte probleemset "kellade ja viledega" tibimagnetit.
Autode järelturu hinda mõjutab otseselt turu nõudlus ja kui teatud autot ei taheta, siis nii ongi.
Ka meie ajaloos on olnud selliseid autosid, mis olenemata olukorrast "õiglase hinnaga" ostjat ei leia.
Äpi toetuse lõpetamine on juba mitmete autode puhul juba juhtunud.
![]()
Populistlik sõnakasutus kipub vist näitama kitsast silmaringi või vähest elukogemust?
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Kui auto hinda sinna sisse ei arvestanud, siis ainult kindlustus ja kütus (elekter) 500 €/kuus?kaimagk kirjutas: 30 Okt 2024, 19:09 500 kuus, selle sees kütus, kindlustus ja auto mille hind on minu jaoks null
Mis võib tarkvarapõhiste sõidukite puhul probleemiks saada?
Fisker tugines tarkvarakesksele sõidukikujundusele, mis nõudis pidevat ühendust tootja pilvega, et juhtida põhifunktsioone, nagu akuhaldus ning ühtlane uste avamine ja sulgemine.
See otsus tähendas, et isegi väiksemaid probleeme ei saa serveriühenduseta lahendada.
Pärast nende serverite sulgemist pankroti käigus jäid paljud sõidukid lihtsalt "müüritud", st kasutuskõlbmatuks.
Omanikud teatavad , et nende autodest on saanud kallid "murukaunistused", kuna neil pole võimalust neid uuesti tööle panna.
Ma ei ole siin EV -d või oma valikuid õigustamas, lihtsalt sekkusin kuna need põhjendused mis siin tuuakse ei ole arukad. Keegi ei sunni teid ju EV -d valima, ICE hülgama või enne Kaunast kusema.ping kirjutas: 30 Okt 2024, 17:55 Mis on tegelik 5 aasta vanuse e-auto hind 3 aasta pärast saame näha 4 aasta pärast ja tänane kiitmine või laitmine seda ei muuda.
Kui auto omamise kulu tuleb 800eur/kuus, siis seda on paljudel väga raske vastu võtta.
![]()
Aga mina olen suutnud ennustada, vaatamata sellele, et paljud seda "hirmus elamiseks" nimetasid.tabarabarap kirjutas: 30 Okt 2024, 22:59 ... Seda 5 aasta hinda sa ei suuda eriti ennustada, sest ka lähiminevikku jääb aeg kus kasutatud autode hind tõusis ja ka mul oli võimalus kasutatuna ostetud ja 3 aastat kasutatud ICE müüa kallimana kui ma ta ostsin jne.
MA ei oleks suutnud seda ette näha , jäi üle ainult plaksutada, oleks võinud minna ka teisiti. ...
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Huvi pärast, mitme aasta jooksul need 80 autot on olnud?
Kui autosid on majas mitu, siis võib kasvõi mitu korda päevas autosid vahetada ja kasutada neid vastavalt vajadusele.
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Võib-olla tal juba on elektriline ratastool.
Mul on elektritõuks, elektrijalgratas ja elektriATV, millega võssa minna aga ratastooli veel tõesti ei ole.
Sama soovitus, ega millekski muuks need autod head pole.tabarabarap kirjutas: 01 Nov 2024, 10:33 Sellises olukorras näib see kerge üle muretsemine veelgi absurdsem ja soovitan EV osta lihtsalt s*italgäiguautoks![]()
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025