Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 8 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas Vko »

Kui seal on sisse arvestatud kõik põlengud, siis pole selle infoga midagi teha, sest väga paljud põlengud on süütamised või on tekkinud lohaka kasutaja tehtud vea tõttu. Antud juhul huvitaks nö. ise põlema minemised ehk elektrisüsteemi rikke tõttu, kaasa arvatud avarii käigus põlema minemised.
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 28 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas pancho villa »

Ka mulle meeldib väravaposte lohistada, kui mu esialgse arvamusega pellerit pestakse.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lohista rõõmuga, aga tore oleks ka õiget infot kuulda. :wave:
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 57 korda

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

Reaalselt ICE ja hybriid ju põleb kordades rohkem .oO ma ei tea kuskohast te oma statistika võtate. Muidugi ebateadus müüb meil hästi.
new1
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas new1 »

Urmas kirjutas: 25 Okt 2024, 18:36 Saksamaal põles elektriauto pärast maani maha tuletõrjedepoo. Irooniline, kas pole? Keegi võiks viite panna, ma ei saa telefonis hakkama ja läpaka võimalus alles järgmine nädal. :blush:
EI viitsinud enam siin seda tühja vaidlust siin pimeusklike objektiivifanattidega pidada, ent sellele siiski veel vastan, loe rohkem oma objektiivi jms sitta, saad veelgi "targemaks" kui sa juba praegu oled. Elektriautode grupis oli ka see häma teemaks, kus algallikast tuli välja, et mingi seade seal masinas, millel oli ehk aku sees, ala mingi akutööriist vms, see või selle laadija oli võimaliku variandina süttinud, elektriautost kui sellisest polnud haisugi seal putkas, Isegi su iidol objektiiv on uudise sisu veidi muutnud ja pole enam oma otsesõnutsi valet seal elektriauto põlengu kohta levitanud, vaid on seda välja tulnud ilmselge vale tõttu pidanud "pehmendama" https://objektiiv.ee/saksamaal-poles-el ... orjedepoo/ . Lingi nimi on veel algse valeuudise pealkirja järgi paigas, ent teksti sisu on juba muutunud "tõenäoliselt mingite akude laadimise" jutuks hoopistükis, paar päeva tagasi ajasid seal saidil veel julgelt täiemahulist möla nagu ka artikli pealkiri seal väidab. Saabas oled ummik ikka oma ombektiivide jms sita kummardamise, uskumise ja levitamisega, muud midagi.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

tabarabarap kirjutas: 26 Okt 2024, 00:29 Reaalselt ICE ja hybriid ju põleb kordades rohkem .oO ma ei tea kuskohast te oma statistika võtate. Muidugi ebateadus müüb meil hästi.

Neid on ju ka kordades rohkem, üldarv ei näita midagi. Ja nagu mainitud, paljud põlengud on süütamised ning ka lohakusest tekkinud, sellised põlengud antud juhul huvi ei pakuks. Hübriid- selle põleng ilmselt võiks jaotuda 50/50 elektriauto ja siepõlemismootoriga auto statistika vahel kui ei ole teada kumb süsteem oli põlengu põhjuseks. Tähtis oleks teada elektrisüsteemi rikke tõttu toimunud põlengute arvu autode avu kohta. Näiteks mitu põlengut oli 1000 auto kohta...
Viimati muutis Vko, 26 Okt 2024, 11:01, muudetud 3 korda kokku.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Ma nüüd suutsin ka seda objektiivi juttu lugeda aga kui tuli välja, et see on aasta vanune ehitis mille puhul polnud vaja tulehoiatuse süsteemi siis mingu sirgelt kannika vahele. Lisaks on vaja veel terve hulk muid asju. Vähemasti siin kotitakse sind kümneks kasutusloa puhul kui pole näiteks katlaruumi torude seinast läbiviikusid tulekindlalt tihendatud. Mingi tulesigna puudumisel ei hakata isegi vist muid asju otsima.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Ega täpselt öeldud polegi, kas oli tegelikult "päris" elektriauto või mitte. Suht tõenäoline siiski, et oli elektrikas, neid on Saksamaal juba kasutuses küll, nt Volvo, Rosenbauer. Originaaluudises oli, et "sisaldas liitiumioon akusid, oli ühendatud välise laadijaga".
Aga ok, kui on suur hirm, et elektrikad varem või hiljem maha põlevad, siis peaks olema hirm ka soetada muid seadmeid, mis toimivad liitiumakuga, nt juhtmevabad käsitööriistad :)
(Vähemalt ühe lennuõnnetuse raportis kõige tõenäolisema põhjendusena on toodud kaubaruumis asunud (just väikeste ;)) liitiumakude süttimine.)
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

kunn24 kirjutas: 25 Okt 2024, 00:47 Õnnestub peaaegu ka elektriautoga (eriti 2 "t"-ga) https://www.iltalehti.fi/autotestit/a/5 ... a7a7fafa6a
Toimittaja ajoi sähköautolla Lappiin kusematta – Näin se onnistui
:thumbsup:
Lugesin originaali koos googli eestindusega, päris lõbus.

Tesla on viimaks ometi oma auto vaiksemaks teinud. Vähemalt minu jaoks on see pikal sõidul üks olulisemaid asju. Koos mugava istme, piisava Nm ja norm tuledega (suusareis Lappi...). LR sõiduulatus talvel 450 km - koos asjaliku, laadimisi soovitava tarkvaraga, ei paista probleemi. Taga keskel istuja jalaruum on hea lahendus.

Miks minust Tesla kasutajat ilmselt siiski ei saa veel, need lumivalged vakstu-istmed on umbsed. No panen karusnaha vahele. Aga reietuge ka pole ja siin ravi ei ole. Pikk mees sellega mugavalt ei sõida. Viskasin oma autode istmepatjadele mõõdu peale. Reietugi lõpuni väljas, komf. iste 56 cm ja sport 57 cm. Tesla kohta leidsin vaid, et Y istmepadja pikkus on napp 50cm.

Reisi pikkuse pidin ise tuletama: 1063 km (185 kWh kogukulu ja 17,4 kWh/100 km keskmine kulu.) "Hintaa sataselle tulee näin ollen latauskäytöksestä riippuen jotain haarukassa 3-7 euroa." - laadimise kulud 32-74€ artikli kontekstis.

Mu praegune auto kulutab (säästusõitu tegemata) ~6-7l sajale maanteel Eestis. Soomes talvel 80-piirangud(?) - 5,5 pigem. Lappi sõidaks 55-60 l diisliga e ~85€-ga (KUI Eestis tankida.) Kui oluline see kokkuhoid JOOKSEV(!)kuludes nüüd on ... Vähemalt minu pikkuse juures on istumismugavus suurema kaaluga kui paarkümmend € sinna-tänna 1000 km peale.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 96 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Jah, aga see on kiirlaadimise hinnd ju! Kas teed oma aastase toidukorvi hinna ka statoili burgerite ja limpsi hinna järgi?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kaimagk kirjutas: 26 Okt 2024, 20:04 Jah, aga see on kiirlaadimise hinnd ju! Kas teed oma aastase toidukorvi hinna ka statoili burgerite ja limpsi hinna järgi?
Minu arvates tõi optimist88 ühe edasi-tagasi otsa näiteks tuues näite nende kohta, kellel ei ole kodus EV laadimise võimalust. Kus on nende jaoks tankimise võimalus koduslaadimise hinnaga?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Milline idioot ostab endale EA kui tal pole võimalik kodus seda laadida? UL, ikka täitsa kutu, oled oma viimased h- rakud ka pahedele allutanud.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kaimagk kirjutas: 26 Okt 2024, 21:54 Milline idioot ostab endale EA kui tal pole võimalik kodus seda laadida? UL, ikka täitsa kutu, oled oma viimased h- rakud ka pahedele allutanud.
See tsiteeritud kommetaar on arrogantsuse õpikunäide! Kurb ja mul on su lähedastest kahju.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

UL, miks teemast eemale kaldud? Aga kas küsimusele ka vastata oskad? Minu lähedased on kõik rahul, aga sinust pole mu tõesti kahju, kahju on ainult sellest, et sellist iba ajad ja teised foorumlased seda lugema peavad. Hea on see, et nad on sinust tunduvalt parema ettekujutuse saanud.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 26 Okt 2024, 21:56
kaimagk kirjutas: 26 Okt 2024, 21:54 Milline idioot ostab endale EA kui tal pole võimalik kodus seda laadida? UL, ikka täitsa kutu, oled oma viimased h- rakud ka pahedele allutanud.
See tsiteeritud kommetaar on arrogantsuse õpikunäide! Kurb ja mul on su lähedastest kahju.
Oot, kas mina olen süüdi et inimesed elavad korrusmajades? UL, tee narkotest ära, siis proovi uuesti teemat lugeda.
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kaimagk kirjutas: 26 Okt 2024, 20:04 Jah, aga see on kiirlaadimise hinnd ju! Kas teed oma aastase toidukorvi hinna ka statoili burgerite ja limpsi hinna järgi?
Ma ei tee mingit toidukorvi. Aga õige küll. Läks korraks meelest, et elu ei koosne ainult suusareisidest.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Kui nii vaene olla, et laadimispunktides ei kannata laadida, siis poleks mõtet autot osta. Saab ainult kodu lähedal tiirutada, pikemad reisid tehakse bussiga/rongiga?
Just linnades võikski olla elektriautol suurem mõte (heitgaasi puudumise tõttu on linnaõhk puhtam) ja linnades enamasti elataksegi kortermajades (sh 16-kordsetes Lasnamäe majades). :hello:
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

optimist88 kirjutas: 26 Okt 2024, 22:34
Ma ei tee mingit toidukorvi. Aga õige küll. Läks korraks meelest, et elu ei koosne ainult suusareisidest.
Aga mulje tahtsid jätta nagu EA sõitmine(kütuse maksumus) (igapäevaselt) polegi soodsam kui fosiilidega. Milleks sellised postitused?
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kaimagk kirjutas: 26 Okt 2024, 22:45
Aga mulje tahtsid jätta nagu EA sõitmine(kütuse maksumus) (igapäevaselt) polegi soodsam kui fosiilidega. Milleks sellised postitused?
Kus ta siis soodsam on kui auto hinda ka oskad arvestada? Sõidukulu EI VÕRDU kütuse maksumusega. Kütuse maksumus moodustab kokkuvõttes kilomeetri maksumusest väiksema (alla poole, vahel ka alla veerandi) osa kulust.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 54 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Lõustaraamatust leidsin sellise teksti:
Elektriautode aku kaalub umbes 500 kg. Autoaku valmistamiseks tuleb töödelda 10 tonni soola liitiumi jaoks, 15 tonni maaki koobalti jaoks, 2 tonni maaki nikli jaoks ja 12 tonni vase jaoks. Ühe aku jaoks kaevatakse kokku 200 tonni mulda.
Mõtle enne, kui ostad.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Vko kirjutas: 26 Okt 2024, 22:49
Kus ta siis soodsam on kui auto hinda ka oskad arvestada? Sõidukulu EI VÕRDU kütuse maksumusega. Kütuse maksumus moodustab kokkuvõttes kilomeetri maksumusest väiksema (alla poole, vahel ka alla veerandi) osa kulust.
Loeks ikka teksti korralikult (annan vihje, 12 positust üleval pool), jutt käis ainult otseselt kulust kütusele 100 km läbimiseks, millest siin aru ei saada. Pole kirjutanud keegi kogu kulust auto kasutuseale.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Mida selle elektri rahalise kulu teadmisega peale on hakata kui kokkuvõttes on ikka kallis sõita ja rahalise säästu eesmärgil üsna mõttetu omada ? :lol: Kui mingi toetusega auto välja kerjata, võibolla siis jah praegusel hetkel on odavam, aga see ei ole ju nö jätkusuutlik lahendus.
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Näe, millise nipiga Tesla Austraalias pappi teenib
:read:
https://reneweconomy.com.au/tesla-says- ... ess-solar/
RaJy kirjutas: 26 Okt 2024, 23:16 Lõustaraamatust leidsin sellise teksti:
Elektriautode aku kaalub umbes 500 kg. Autoaku valmistamiseks tuleb töödelda 10 tonni soola liitiumi jaoks, 15 tonni maaki koobalti jaoks, 2 tonni maaki nikli jaoks ja 12 tonni vase jaoks. Ühe aku jaoks kaevatakse kokku 200 tonni mulda.
Mõtle enne, kui ostad.
Jah, kui see nende seisukohtadele kasulik tundub olevat, siis muutuvad fossiilipooldajad kõik äkki padurohelisteks.
Väikesed koobaltineegrid tuuakse järgmisena mängu. Aga see, et tankimisega nuumavad iga päev putjat ja ISISt, ei tule nagu pähe...
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kaimagk kirjutas: 26 Okt 2024, 23:36
Vko kirjutas: 26 Okt 2024, 22:49
Loeks ikka teksti korralikult (annan vihje, 12 positust üleval pool), jutt käis ainult otseselt kulust kütusele 100 km läbimiseks, millest siin aru ei saada. Pole kirjutanud keegi kogu kulust auto kasutuseale.
Mulle tundub, et kaimagk ei märka või püüab mitte märgata siin korduvalt kirjutatut - otsene kulu kütusele on poolik rehkendus ja pole hooplemist väärt. Sommide artikli lõpus olid Tesla reisil laadimise kulud ja seepärast ka mina need ära tõin. Ma poonud siiani teadvustanud, et kiirlaadimine nii kallis on. Nüüd tean.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Märkan küll, aga kõike on raske kalkulaatorisse sisestada, liiga palju erinevaid nüansse on. Aga kui jätaks korra EA ostuhinna välja, kuda siis tundub kulu 100 km ? Minu kalkulatsioon oligi selline et autode (EA, bens ,diisel) ostuhind oli sama.
Viimati muutis kaimagk, 27 Okt 2024, 11:28, muudetud 1 kord kokku.
Vasta