Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 96 korda
On tänatud: 38 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Tõsi, aga kuidas sa eraldad kõik kulud autole, seal on luxusmax, emotsioon, meeldivus jne. Mul oligi selline valik, ja otsustasin EA kasuks.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

See on juba igaühe enda otsustada palju läbi sõidetud kilomeetrid emotsiooni pakuvad jne, aga 1 km läbimiseks kokku kuluv summa ei ole mingi subjektiivne ega ähmane asi, vaid ikkagi üsna konkrteetne number. :thumbsup:
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

ok, jätan selle emotsiooni jne asjad välja. Minu näide elektrikulule oli sellepärast et see võib kõikuda päris palju. Selle pärast mainisingi et hea laadida kui elekteri maksumus null, nagu ka tänagi :)
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Suht suva palju mingil konkreetsel päeval kütus või elekter maksab kuna see on vaid üks (ja harilikult väiksem) osa autoga seotud kuludest. Kes "sente" tahab lugeda (ja paraku enamik autode omanikke seda soovivad või on sunnitud seda tegema), siis talle loeb see kui palju kõik kulud 1 km kohta tulevad. Ka mina teen auto ostuotsuse selle põhjal. Seniks kuni elektriautode odavam jooksev kulu ei tasu nende soetamise hinnaga võrreldes ära, isegi ei mõtle elektriauto ostmisele. Ja tegelikult mõtlema hakkaks alles siis kui maksumus kokkuvõttes tuleks MÄRGATAVALT väiksem, mitte natuke, sest tänasel päeval elektriauto on ikkagi üks paras ebamugavus võrreldes alternatiividega ja ei sooviks seda ebamugavust taluda, sellega mingit "kommiraha" säästes. :scratch:
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

kaimagk kirjutas: 19 Okt 2024, 15:50 Bensiinikulu 100’ le on siis ka müra, mis vahid siis neid numbreid kui uut autot ostad.
Või elektripaketti valides, või poes hindu , üks müra kõik.
Ja ‘ vahe’ oli selles, või tegelt mitte , et mis see auto mark on, ise sa seda küsisid.
Ebareaalne argument. Ei suuda süveneda või trollid? Kulu 100-le ongi mõttetu KUI ei ole teada, millise MUDELI (mõõdud-kaal-võimsus jne) kohta see käib. Autot ostes on numbrid konkreetse mudeliga seotud. Ma ei küsinud marki, vaid mudelit. Aga sa vist ei tee vahet, las ta jääb.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Vko kirjutas: 19 Okt 2024, 22:30 Suht suva palju mingil konkreetsel päeval kütus või elekter maksab kuna see on vaid üks (ja harilikult väiksem) osa autoga seotud kuludest. Kes "sente" tahab lugeda (ja paraku enamik autode omanikke seda soovivad või on sunnitud seda tegema), siis talle loeb see kui palju kõik kulud 1 km kohta tulevad. Ka mina teen auto ostuotsuse selle põhjal. Seniks kuni elektriautode odavam jooksev kulu ei tasu nende soetamise hinnaga võrreldes ära, isegi ei mõtle elektriauto ostmisele. Ja tegelikult mõtlema hakkaks alles siis kui maksumus kokkuvõttes tuleks MÄRGATAVALT väiksem, mitte natuke, sest tänasel päeval elektriauto on ikkagi üks paras ebamugavus võrreldes alternatiividega ja ei sooviks seda ebamugavust taluda, sellega mingit "kommiraha" säästes. :scratch:
Ja mida sa siis siin teemas üdtse kritseldad, kui EA ‘ st huvitatud pole. Mulle meeldib kommiraha ja EA.
Viimati muutis kaimagk, 20 Okt 2024, 09:19, muudetud 1 kord kokku.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

optimist88 kirjutas: 19 Okt 2024, 23:52
kaimagk kirjutas: 19 Okt 2024, 15:50 Bensiinikulu 100’ le on siis ka müra, mis vahid siis neid numbreid kui uut autot ostad.
Või elektripaketti valides, või poes hindu , üks müra kõik.
Ja ‘ vahe’ oli selles, või tegelt mitte , et mis see auto mark on, ise sa seda küsisid.
Ebareaalne argument. Ei suuda süveneda või trollid? Kulu 100-le ongi mõttetu KUI ei ole teada, millise MUDELI (mõõdud-kaal-võimsus jne) kohta see käib. Autot ostes on numbrid konkreetse mudeliga seotud. Ma ei küsinud marki, vaid mudelit. Aga sa vist ei tee vahet, las ta jääb.

Ikka tean, E-tron 50. Ülejäänud andmed leid ehk ise üles ja saad siis trastilised ja põhjapanevad kalkulatsioonid teha :)
Ja nah mul vaja trollida, tundub et kellegil teisel on küll.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kaimagk kirjutas: 20 Okt 2024, 00:04 Ja mida sa siis siin teemas ültse kritseldad, kui EA ‘ st huvitatud pole. Mulle meeldib kommiraha ja EA.
Ega see mingi elektriautode kiitmise teema ei ole. :)
Tõenäoliselt oleks sul "kommiraha" ilma elektriautot omamata rohkem. :lol:
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Vko kirjutas: 20 Okt 2024, 00:14
kaimagk kirjutas: 20 Okt 2024, 00:04 Ja mida sa siis siin teemas ültse kritseldad, kui EA ‘ st huvitatud pole. Mulle meeldib kommiraha ja EA.
Ega see mingi elektriautode kiitmise teema ei ole. :)
Tõenäoliselt oleks sul "kommiraha" ilma elektriautot omamata rohkem. :lol:
Miks- mitte. Aga ok , lappasin paar lehte tagasi ja leidsin et kommirahast mitte huvitatu pole ka huvitatud EA’ st, minu poolt kommidest kõik.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kaimagk kirjutas: 20 Okt 2024, 00:04 Ja mida sa siis siin teemas ültse kritseldad, kui EA ‘ st huvitatud pole.
Õnneks ei ole meie konnatiik veel Põhja-Koreastunud ja on olemas selline mõiste nagu "arvamusvabadus". Tolerantsust, kaimagk, tolerantsust, muidu lähed oma kirjutistega veel vihakõne paragrahvi alla. ;)
kaimagk kirjutas: 20 Okt 2024, 00:04 Mulle meeldib kommiraha ja EA.
Olgu, aktsepteerimise sinu seda meeldimist. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
rst
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas rst »

Huvitav, et Audi e-tron'i ja Q7'e puhul on sama aastakäigu elektriauto soetusmaksumus soodsam.
Elektrikulu on samuti väiksem, kui kütusekulu.
Omades Q7, siis ma võin puusalt pakkuda, et e-troni hooldus on ka soodsam, kui Q7 oma.
võhik
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas võhik »

On üks sort tegelasi, kelle hobiks ongi autode ostmine ja müümine. Mul sõber, kes kunagi müüs igal aastal oma mersu maha ja ostis järgmise, kusjuures müügihind oli tal alati kallim kui soetushind.... Häda oli ainult selles, et tehas tegi vahepeal muudkui uusi mudeleid juurde.. ..
Ta siiski vähendas tehasega järjest vahet, aga järele ei jõudnud - pätid panid tema järjekordse auto pihta...
Seejärel soostus ta firma poolt pakutava ametiautoga...nüüd sõidab juba 20 aastat nendega..
Nüüd aga kurdab, et firma on rohkem roheliseks pööranud ja järgmise ametiauto puhul ähvardatakse ID7- ga... :(
Üks teine tuttav kord mainis, et tal on olnud kokku aegade jooksul vist 32 autot...

Kui jutt elektriautodest juba käib, siis ma pean mainima , et vahel tuleb nende kasutamisel ette erilisi juhtumisi - näiteks minul laupäeval... naise järgmisel päeval näägutamise vältimiseks käisin külastasin DC kiirlaadijat... kulus 22 minutit ja - voilá - 16 kWh nagu niuhti...(eelmine sarnane kord selle autoga oli aasta tagasi) - see polnud võibolla mitte küll nii ekstreemne juhtum, nagu 4WD džiibiga pinnaseteele sattumine... aga - elektriautode teema siin ikkagi..
Viimati muutis võhik, 22 Okt 2024, 09:40, muudetud 2 korda kokku.
Urmas
autodidakt

võhik kirjutas: 21 Okt 2024, 23:39 Kui jutt elektriautodest juba käib, siis ma pean mainima , et vahel tuleb nende kasutamisel ette erilisi juhtumisi - näiteks minul laupäeval... naise järgmisel päeval näägutamise vältimiseks käisin külastasin DC kiirlaadijat... kulus 22 minutit ja - voilá - 16 kWh nagu niuhti...
Jäin vaatama neid numbreid ja manüüdeitea. :scratch: Kui pika maa selle 16kWh saab sõita? 100km? 100km sõitmiseks kulutada oma elust 22 minutit? Oletame, et öösel on elekter ära olnud(meil maal juhtub seda tormide ajal sageli) ja hommikul vaja korraks Ida-Virumaale sõita, siis kas idee järgi pean teepeal 5x laadima? 5x22 minutit ja ligi 2 tundi ainuüksi laadimisele?
Kiikasin mõnda kodulehte nagu Topauto oma ja ikka väga kallutatud info kütuse maksumuse osas elekter vs fossiil. Elekter ikka imeodav ja fossiil megakallis. Miks nad teevad elektrihinna arvetusi koduste hindade, mitte avalike laadimispunktide hindade järgi? Ma nagu ei ole kuulnud, et kellegil oleks kodune bensujaam. ;)
Vaatasin siis avalike laadimispunktide hindasid ja 3-6x suuremad numbrid.
https://www.topauto.ee/et/kutuste-kalkulaator
https://elektriautod.ee/kiirlaadijate-v ... k-punktid/

Ei midagi isiklikku, lihtsalt arutlen, kas EV on ikka nii heade omadustega kui räägitakse ja ma ei räägi mitte sõidumugavusest, vaid kasutusmugavusest.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
võhik
Ehitusspets
Ehitusspets

Kommentaari mõte oli, et DC kiirlaadijat on praktiliselt sama tihti vaja kui puksiirteenust...
Urmas
autodidakt

võhik kirjutas: 22 Okt 2024, 09:29 Kommentaari mõte oli, et DC kiirlaadijat on praktiliselt sama tihti vaja kui puksiirteenust...
Sinul jah, aga 16-korruselise kortermaja elanikul on ikka vist tihedamini vaja(DC kiirlaadijat). ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Täpselt! Sinul UL (ja teistel 16 korruse majade elanikel)pole mõtet osta EA, võtsime juba selle ammu teadmiseks.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Kiiralaadijas (150) saan mina 2,5kWh / min, ei jõua eriti suitsugi ära teha( tegelt ei suitseta), kui juba 20-40 kWh ‘ paagis’ on.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Vko kirjutas: 18 Okt 2024, 20:03
A23 kirjutas: 18 Okt 2024, 16:01 Käid "põhjapaneva statemendi" välja, siis ole valmis seda ka "kaitsma" ;)
Ma üldse ei väida, et Sinu "selge teadmine" vale on, aga kuni pole adekvaatset kinnitust, siis võib olla nii aga võib olla ka mitte nii...
Sinul on seda vaja, seega äkki Google aitab... kui on oskusi otsida. :hello:
Lisaks CO2-le tasub arvestada ka muu "jamaga", mis elektriauto komponentide tootmise ja utiliseerimisega (eeskätt akude) kaasnevad. Näiteks vajalike metallide kaevandamisega/ümber töötlemisega seotud reostused, terviserikked jms.
Minul ei ole seda vaja, mina ei käinud aluseta väidet välja

Otsingust (ku Sa ise just tumeveebist infot ei hangi ;)) leiab just risti vastupidist, eeldusel, et autoga ka sõidetakse. Uuringutes ca 25 000 ... 50 000 km sõitmise järel on elektrika summaarne "jalajälg" väiksem kui fossiilil.
võhik
Ehitusspets
Ehitusspets

Antud juhul on jutt minu suht algelisemapoolsest elektriautost...kiirlaadijas üle 50 ei lähe.
Aga 250 km raadiuses saab asjad ilusti aetud, riikidevaheline reisimine on jah sellega veidi tüsilik
Viimati muutis võhik, 22 Okt 2024, 13:05, muudetud 1 kord kokku.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 18 Okt 2024, 20:46
Ardi kirjutas: 18 Okt 2024, 20:41 Mina elektriautot ostes ei lähtunud absoluutselt keskkonna säästmisest, ...
Ardi, mulle tundub, et sa oled selles teemas praegusel hetkel ainuke, kes rääkis tõde. ;)
Urmas, kas Sa ei pelga, et sellega väljaütlemisega võid mõnda teist ausat foorumlast solvata :)
Urmas
autodidakt

A23 kirjutas: 22 Okt 2024, 12:53 Urmas, kas Sa ei pelga, et sellega väljaütlemisega võid mõnda teist ausat foorumlast solvata :)
No siiani ei ole sattunud lugema kellegi teise sarnast ülestunnistust nagu seda tegi Ardi. ;)
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 22 Okt 2024, 13:13
A23 kirjutas: 22 Okt 2024, 12:53 Urmas, kas Sa ei pelga, et sellega väljaütlemisega võid mõnda teist ausat foorumlast solvata :)
No siiani ei ole sattunud lugema kellegi teise sarnast ülestunnistust nagu seda tegi Ardi. ;)
Aga võib-olla keegi tegelikult siiski ka lähtus (kasvõi osaliselt) kekkonnasäästmisest? Kas see ei oleks mõeldav?
Urmas
autodidakt

A23 kirjutas: 22 Okt 2024, 13:17 Aga võib-olla keegi tegelikult siiski ka lähtus (kasvõi osaliselt) kekkonnasäästmisest? Kas see ei oleks mõeldav?
Seda pead Ardi käest ise küsima. Ise olen aru saanud, et Ardil on hunnik PV paneele ja nende toodangut ei ole tal kuhugi panna.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 57 korda

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

võtke teema kokku: keskonnasäästu ei ole, odav ei ole, kusemata Kaunasesse ei saa ja 16 korrusel elades , tihedate elektrikatkestustega, tühja aku ja koos kiirlaadijatega suht mõttetu ürra :rotfl:
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Siia lisada, et linnas velopedele radu tehes pole neist enam elektrikärudele kasu, istuvad samamoodi ummikutes ja tasuta parkimist vist ka vähendatatakse. Ehk kokkuvõtteks, sõida rendikaga (ka renditõuksiga, kui ilm laseb) või ühistranspordiga.
Juhe teab kõike.
Vasta