Elektriautodest
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Re: Elektriautodest
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Lugemata postitus Postitas Vko »

-
- Ehitusveteran

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Ebareaalne argument. Ei suuda süveneda või trollid? Kulu 100-le ongi mõttetu KUI ei ole teada, millise MUDELI (mõõdud-kaal-võimsus jne) kohta see käib. Autot ostes on numbrid konkreetse mudeliga seotud. Ma ei küsinud marki, vaid mudelit. Aga sa vist ei tee vahet, las ta jääb.kaimagk kirjutas: 19 Okt 2024, 15:50 Bensiinikulu 100’ le on siis ka müra, mis vahid siis neid numbreid kui uut autot ostad.
Või elektripaketti valides, või poes hindu , üks müra kõik.
Ja ‘ vahe’ oli selles, või tegelt mitte , et mis see auto mark on, ise sa seda küsisid.
-
- Ehitusveteran
Ja mida sa siis siin teemas üdtse kritseldad, kui EA ‘ st huvitatud pole. Mulle meeldib kommiraha ja EA.Vko kirjutas: 19 Okt 2024, 22:30 Suht suva palju mingil konkreetsel päeval kütus või elekter maksab kuna see on vaid üks (ja harilikult väiksem) osa autoga seotud kuludest. Kes "sente" tahab lugeda (ja paraku enamik autode omanikke seda soovivad või on sunnitud seda tegema), siis talle loeb see kui palju kõik kulud 1 km kohta tulevad. Ka mina teen auto ostuotsuse selle põhjal. Seniks kuni elektriautode odavam jooksev kulu ei tasu nende soetamise hinnaga võrreldes ära, isegi ei mõtle elektriauto ostmisele. Ja tegelikult mõtlema hakkaks alles siis kui maksumus kokkuvõttes tuleks MÄRGATAVALT väiksem, mitte natuke, sest tänasel päeval elektriauto on ikkagi üks paras ebamugavus võrreldes alternatiividega ja ei sooviks seda ebamugavust taluda, sellega mingit "kommiraha" säästes.![]()
-
- Ehitusveteran
optimist88 kirjutas: 19 Okt 2024, 23:52Ebareaalne argument. Ei suuda süveneda või trollid? Kulu 100-le ongi mõttetu KUI ei ole teada, millise MUDELI (mõõdud-kaal-võimsus jne) kohta see käib. Autot ostes on numbrid konkreetse mudeliga seotud. Ma ei küsinud marki, vaid mudelit. Aga sa vist ei tee vahet, las ta jääb.kaimagk kirjutas: 19 Okt 2024, 15:50 Bensiinikulu 100’ le on siis ka müra, mis vahid siis neid numbreid kui uut autot ostad.
Või elektripaketti valides, või poes hindu , üks müra kõik.
Ja ‘ vahe’ oli selles, või tegelt mitte , et mis see auto mark on, ise sa seda küsisid.
Ikka tean, E-tron 50. Ülejäänud andmed leid ehk ise üles ja saad siis trastilised ja põhjapanevad kalkulatsioonid teha

Ja nah mul vaja trollida, tundub et kellegil teisel on küll.
Ega see mingi elektriautode kiitmise teema ei ole.kaimagk kirjutas: 20 Okt 2024, 00:04 Ja mida sa siis siin teemas ültse kritseldad, kui EA ‘ st huvitatud pole. Mulle meeldib kommiraha ja EA.

Tõenäoliselt oleks sul "kommiraha" ilma elektriautot omamata rohkem.

-
- Ehitusveteran
Miks- mitte. Aga ok , lappasin paar lehte tagasi ja leidsin et kommirahast mitte huvitatu pole ka huvitatud EA’ st, minu poolt kommidest kõik.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Õnneks ei ole meie konnatiik veel Põhja-Koreastunud ja on olemas selline mõiste nagu "arvamusvabadus". Tolerantsust, kaimagk, tolerantsust, muidu lähed oma kirjutistega veel vihakõne paragrahvi alla.kaimagk kirjutas: 20 Okt 2024, 00:04 Ja mida sa siis siin teemas ültse kritseldad, kui EA ‘ st huvitatud pole.

Olgu, aktsepteerimise sinu seda meeldimist.

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 16 korda
Lugemata postitus Postitas rst »
Elektrikulu on samuti väiksem, kui kütusekulu.
Omades Q7, siis ma võin puusalt pakkuda, et e-troni hooldus on ka soodsam, kui Q7 oma.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 14 korda
Lugemata postitus Postitas võhik »
Ta siiski vähendas tehasega järjest vahet, aga järele ei jõudnud - pätid panid tema järjekordse auto pihta...
Seejärel soostus ta firma poolt pakutava ametiautoga...nüüd sõidab juba 20 aastat nendega..
Nüüd aga kurdab, et firma on rohkem roheliseks pööranud ja järgmise ametiauto puhul ähvardatakse ID7- ga...

Üks teine tuttav kord mainis, et tal on olnud kokku aegade jooksul vist 32 autot...
Kui jutt elektriautodest juba käib, siis ma pean mainima , et vahel tuleb nende kasutamisel ette erilisi juhtumisi - näiteks minul laupäeval... naise järgmisel päeval näägutamise vältimiseks käisin külastasin DC kiirlaadijat... kulus 22 minutit ja - voilá - 16 kWh nagu niuhti...(eelmine sarnane kord selle autoga oli aasta tagasi) - see polnud võibolla mitte küll nii ekstreemne juhtum, nagu 4WD džiibiga pinnaseteele sattumine... aga - elektriautode teema siin ikkagi..
-
- autodidakt
Jäin vaatama neid numbreid ja manüüdeitea.võhik kirjutas: 21 Okt 2024, 23:39 Kui jutt elektriautodest juba käib, siis ma pean mainima , et vahel tuleb nende kasutamisel ette erilisi juhtumisi - näiteks minul laupäeval... naise järgmisel päeval näägutamise vältimiseks käisin külastasin DC kiirlaadijat... kulus 22 minutit ja - voilá - 16 kWh nagu niuhti...

Kiikasin mõnda kodulehte nagu Topauto oma ja ikka väga kallutatud info kütuse maksumuse osas elekter vs fossiil. Elekter ikka imeodav ja fossiil megakallis. Miks nad teevad elektrihinna arvetusi koduste hindade, mitte avalike laadimispunktide hindade järgi? Ma nagu ei ole kuulnud, et kellegil oleks kodune bensujaam.

Vaatasin siis avalike laadimispunktide hindasid ja 3-6x suuremad numbrid.
https://www.topauto.ee/et/kutuste-kalkulaator
https://elektriautod.ee/kiirlaadijate-v ... k-punktid/
Ei midagi isiklikku, lihtsalt arutlen, kas EV on ikka nii heade omadustega kui räägitakse ja ma ei räägi mitte sõidumugavusest, vaid kasutusmugavusest.

-
- Ehitusspets
-
- autodidakt
Sinul jah, aga 16-korruselise kortermaja elanikul on ikka vist tihedamini vaja(DC kiirlaadijat).võhik kirjutas: 22 Okt 2024, 09:29 Kommentaari mõte oli, et DC kiirlaadijat on praktiliselt sama tihti vaja kui puksiirteenust...

-
- Ehitusveteran
-
- Ehitusveteran
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 20 korda
- On tänatud: 35 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
Minul ei ole seda vaja, mina ei käinud aluseta väidet väljaVko kirjutas: 18 Okt 2024, 20:03Sinul on seda vaja, seega äkki Google aitab... kui on oskusi otsida.A23 kirjutas: 18 Okt 2024, 16:01 Käid "põhjapaneva statemendi" välja, siis ole valmis seda ka "kaitsma"
Ma üldse ei väida, et Sinu "selge teadmine" vale on, aga kuni pole adekvaatset kinnitust, siis võib olla nii aga võib olla ka mitte nii...![]()
Lisaks CO2-le tasub arvestada ka muu "jamaga", mis elektriauto komponentide tootmise ja utiliseerimisega (eeskätt akude) kaasnevad. Näiteks vajalike metallide kaevandamisega/ümber töötlemisega seotud reostused, terviserikked jms.
Otsingust (ku Sa ise just tumeveebist infot ei hangi

-
- Ehitusspets
Aga 250 km raadiuses saab asjad ilusti aetud, riikidevaheline reisimine on jah sellega veidi tüsilik
-
- Ehitusveteran
Urmas, kas Sa ei pelga, et sellega väljaütlemisega võid mõnda teist ausat foorumlast solvata

-
- autodidakt
No siiani ei ole sattunud lugema kellegi teise sarnast ülestunnistust nagu seda tegi Ardi.A23 kirjutas: 22 Okt 2024, 12:53 Urmas, kas Sa ei pelga, et sellega väljaütlemisega võid mõnda teist ausat foorumlast solvata![]()

-
- Ehitusveteran
Aga võib-olla keegi tegelikult siiski ka lähtus (kasvõi osaliselt) kekkonnasäästmisest? Kas see ei oleks mõeldav?
-
- autodidakt
Seda pead Ardi käest ise küsima. Ise olen aru saanud, et Ardil on hunnik PV paneele ja nende toodangut ei ole tal kuhugi panna.A23 kirjutas: 22 Okt 2024, 13:17 Aga võib-olla keegi tegelikult siiski ka lähtus (kasvõi osaliselt) kekkonnasäästmisest? Kas see ei oleks mõeldav?

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 57 korda
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »