Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 38 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

@new

Võtaks nüüd natuke rahulikumalt
See, et nimetad mind õlipeaks ei häiri mind absoluutselt
Häirib see, et Sa esitad oma arvamust kui fakti
Seejuures lisamata hinnalipikut
Kusjuures sobib ka see arvamus, et hinnalipik pole oluline - lihtsalt ütle see välja

Arvamused / hinnangud ajas muutuvad
Toon näite puhtalt omalt erialalt - PASSIIVMAJA
Kas täna keegi veel (palun vabandust) sellise lollusega tegeleb???

Ma olen vabalt nõus Sinuga arutlema ükskõik mille üle...
Aga palun räägime "mingitest objektiivsetest asjadest" mida on võimalik arvudes väljendada
Aktsepteerin Sinu arvamust täielikult kui eelpool nimetatud tingimustel esitad argumendid...

PS
Jätame üksteise primitiivsed solvangud kõrvale...
new1
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas new1 »

Algne kisa antud teemal oli siiski CO2 heitme osas elutsükli jooksul, siin üks suht kaasaegne graafik nende heitmete osas, ilmselt jällegi ei olda nõus, kui ideeliselt ei sobi https://www.iea.org/data-and-statistics ... SFoFK7SY3g
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

new1 kirjutas: 18 Okt 2024, 19:45 Algne kisa antud teemal oli siiski CO2 heitme osas elutsükli jooksul, siin üks suht kaasaegne graafik nende heitmete osas, ilmselt jällegi ei olda nõus, kui ideeliselt ei sobi https://www.iea.org/data-and-statistics ... SFoFK7SY3g
Küsimus pole selles kas mina olen nõus
Mina olen mutrike
Kus on siin mingid numbrid...

Küsimus pole ka see, et idee ei sobi...
Minu jaoks on küsimus pigem see mis see mulle maksab...

JA NB!
Niipea, kui Sa viitad antud teemasse midagi muud peale EV kasutusmugavuse oled põrunud!!!
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

A23 kirjutas: 18 Okt 2024, 16:01 Käid "põhjapaneva statemendi" välja, siis ole valmis seda ka "kaitsma" ;)
Ma üldse ei väida, et Sinu "selge teadmine" vale on, aga kuni pole adekvaatset kinnitust, siis võib olla nii aga võib olla ka mitte nii...
Sinul on seda vaja, seega äkki Google aitab... kui on oskusi otsida. :hello:
Lisaks CO2-le tasub arvestada ka muu "jamaga", mis elektriauto komponentide tootmise ja utiliseerimisega (eeskätt akude) kaasnevad. Näiteks vajalike metallide kaevandamisega/ümber töötlemisega seotud reostused, terviserikked jms.
Ardi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ardi »

Mina elektriautot ostes ei lähtunud absoluutselt keskkonna säästmisest, vaid sellest, et too hetk (2a tagasi) oli kogunenud elektri ettemaksuks üle 1000eur minu päikesepargist ja käisid jutud, et tuleb hakata tulumaksu veel maksma, hiljem tuli maksuvabastus kuni 15kw päikeseparkidelt.
Ja oli ka üks teine komponent, millest keegi ei räägi, aga minu ostukaalutlusel oli sellel oluline koht, nimelt ukraina sõda. EV ostuga väheneb/vähenes minu fossiilsete kütuste kasutus, mis aitaks mikroskoopilises suuruses kaasa globaalse naftahinna vähenemisele, mis omakorda vähendaks venelaste naftatulu.
Müün küttepuid,osutan kallurveoteenust(3T).5280616
Osutan ka palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

new1 kirjutas: 18 Okt 2024, 19:45 Algne kisa antud teemal oli siiski CO2 heitme osas elutsükli jooksul, siin üks suht kaasaegne graafik nende heitmete osas, ilmselt jällegi ei olda nõus, kui ideeliselt ei sobi https://www.iea.org/data-and-statistics ... SFoFK7SY3g
New1, kas sa oled kasvõi telekast näinud, et milline näeb välja näiteks planeedi Maa 0-emisiooniga EV autode jaoks vajaliku liitiumi kaevanduse territoorium vs fossiilkütuse(nafta) jaoks vajaliku puuraugu jaoks vajalik territoorium? On need võrreldavad? Kelle arvelt? Ka maapõues asuvate liitiumivarude peal elavad inimesed! Sundküüditame liitiumivarude peal inimesed roheliste "ülla planeedi Maa päästmise" nimel? Meenutab eelmise sajandi kahe sarnase(Saksamaa ja Nõukogude Venemaa) poliitika ideoloogiat. No ikka kuratlikult egoistlik suhtumine rohelistel!!! Ainult mina ja minu arvamine! Äkki läheks loomuliku arengu ideed mööda nagu oleme 150 aasta jooksul jõudnud hobutranspordist normaalsete fossiilkütust kasutatavate autodeni. Noh, peab tunnistama, et ka fossiilid on tänu normidele muutunud ikka väga rahakotisõbralikuks ja ka heitgaaside koostiselt.
New1, kas sa oskad välja tuua statistikat näiteks Hiina RV surmade statistikat seoses selle riigi söekaevanduste ja söe najal elektritootmise ning seos selle tööstusega seotud inimeste surmade vahel? Euroopas mainitakse ainult autode vingugaasist põhjustatud surmade põhjuseks kirjutatud "analüüsides" kohe konkreetsed numbrid või %-d. Kas on keegi sattunud lugema surmatunnitusel surma põhjust, et suri autode heitgaaside poolt saastatud õhu sissehingamise tagajärjel? Mina ei ole? Ei viitsi otsida, aga eile või täna sattusin jälle nende roheliste statistika umbluu numbrite peale.
Ei, ma ei ole vihane roheliste peale ja nende idee on tegelikult äkki isegi üllas, kuid mulle hakkab vastu roheliste mõtlemine, et nende ideed oleks pidanud olema ellu viidud juba eile.
Viimati muutis Urmas, 18 Okt 2024, 21:02, muudetud 1 kord kokku.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

Ardi kirjutas: 18 Okt 2024, 20:41 Mina elektriautot ostes ei lähtunud absoluutselt keskkonna säästmisest, ...
Ardi, mulle tundub, et sa oled selles teemas praegusel hetkel ainuke, kes rääkis tõde. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Ardi kirjutas: 18 Okt 2024, 20:41EV ostuga väheneb/vähenes minu fossiilsete kütuste kasutus, mis aitaks mikroskoopilises suuruses kaasa globaalse naftahinna vähenemisele, mis omakorda vähendaks venelaste naftatulu.
Eesti ja arvatavasti terve EU käputäis elektriautosid ei mõjuta midagi. Ainuüksi India rahvaarv kasvab igal aastal ~10 miljoni inimese võrra. Kindlasti toimub midagi analoogset mitmetes Aasia ja Aafrika riikides. Mida rohkem inimesi, seda rohkem tuleb juurde ka transpordivahendeid ja nemad juba elektriautosid ei osta, kärutavad vanade tossavate autodega ja rolleritega ringi, ühistransport ka fossiilse peal. Venemaal on Indiaga head suhted.

"On the practical side, India benefits significantly from access to discounted Russian crude oil, which has increased from less than 2 per cent of India’s total imports before the Russian invasion of Ukraine to over 40 per cent in June 2024. Indian companies have also benefitted from exporting refined Russian oil products, some of which have found their way onto Western markets."
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 96 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Ardi kirjutas: 18 Okt 2024, 20:41 Mina elektriautot ostes ei lähtunud absoluutselt keskkonna säästmisest, vaid sellest, et too hetk (2a tagasi) oli kogunenud elektri ettemaksuks üle 1000eur minu päikesepargist ja käisid jutud, et tuleb hakata tulumaksu veel maksma, hiljem tuli maksuvabastus kuni 15kw päikeseparkidelt.
Ja oli ka üks teine komponent, millest keegi ei räägi, aga minu ostukaalutlusel oli sellel oluline koht, nimelt ukraina sõda. EV ostuga väheneb/vähenes minu fossiilsete kütuste kasutus, mis aitaks mikroskoopilises suuruses kaasa globaalse naftahinna vähenemisele, mis omakorda vähendaks venelaste naftatulu.
Miks nüüd ei tule komentaare selle jutu peale et , aga vaata, kui kallis oli see auto ostu hind, teenindus , rehvid, pikki maid ei saa sõita, kole, kütusekulu(elekter) sama mis besukal....Aga seda et paar senti jääb venemaale saamata, seda ülistatakase. :banghead:

Aga mõnus on vurada muidu elektriga, 2000km ja 30euri.(oktoober)
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Teeme selgeks põhimõttelised asjad:
- Ei välista, et teatud tingimustel on EV parim valik
- Palun ärge välistage, et kõikides tingimustes pole EV parim valik
- Palun laske teha valikud lähtudes isiklikest kriteeriumistest
Urmas
autodidakt

kaimagk kirjutas: 18 Okt 2024, 21:01 Miks nüüd ei tule komentaare selle jutu peale et , aga vaata, kui kallis oli see auto ostu hind, teenindus , rehvid, pikki maid ei saa sõita, kole, kütusekulu(elekter) sama mis besukal....Aga seda et paar senti jääb venemaale saamata, seda ülistatakase. :banghead:
Miks sa, kaimagk, arvad, et ka kasutaja Ardi ei ole minu silmis laias laastus parasiit, kes uhkustab kogu Eesti Vabariigi maksumaksjate poolt talle makstud toetussummadega, kuigi ta vist rahalises mõttes oleks saanud endale EV osta ka ilma toetusteta. Igatsugu toetusi vähekindlustatule vähendatakse, aga mingid "nossovid" peavad oma osa saama? Tegelikult jube ja väga ebaaus enamiku suhtes. :cray: Kas ta ilma PV paneelide eest makstud toetusteta oleks ta ka ostnud EV või oleks ikkagi võtnud puhta paberilehe ja pastaka pihku ja hakanud kalkuleerima? Olge PV omanikud mureta, ma veel jõuan teite toetused kinni maksta ja Toompeale teite vastu protestiaktsioone ei kavanda. ;) Üks normaalne ja oma teadmiste poolest asjalik juba keeldus siinses foorumis kommenteerimast kui nimetasin tema PV paneelide ülistamist Eesti Vabariigi kõigi elektrienergia tarbijate(kelledele tuleb arve) arvel elamise parasiidiks. Süümepiinad? :scratch:
Viimati muutis Urmas, 18 Okt 2024, 21:22, muudetud 1 kord kokku.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Aga kes on siin midagi muud väga väitnud, selge see et EA pole igaühele ja igale poole parim. Lapsed saavad ka sellest aru.
Urmas
autodidakt

kaimagk kirjutas: 18 Okt 2024, 21:21 Aga kes on siin midagi muud väga väitnud, selge see et EA pole igaühele ja igale poole parim. Lapsed saavad ka sellest aru.
Palun jäta lapsed mängust välja!!! Muidu oled nagu sama loll nagu poliitikud, kes tegid ettepaneku anda valimisõigus 16-aastastele. ;)
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Tõepoolest - kahju on kuulda, et asi kujuneb üksteisele ära panemiseks
Ardi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ardi »

Urmas kirjutas: 18 Okt 2024, 21:20
kaimagk kirjutas: 18 Okt 2024, 21:01 Miks nüüd ei tule komentaare selle jutu peale et , aga vaata, kui kallis oli see auto ostu hind, teenindus , rehvid, pikki maid ei saa sõita, kole, kütusekulu(elekter) sama mis besukal....Aga seda et paar senti jääb venemaale saamata, seda ülistatakase. :banghead:
Miks sa, kaimagk, arvad, et ka kasutaja Ardi ei ole minu silmis laias laastus parasiit, kes uhkustab kogu Eesti Vabariigi maksumaksjate poolt talle makstud toetussummadega, kuigi ta vist rahalises mõttes oleks saanud endale EV osta ka ilma toetusteta. Igatsugu toetusi vähekindlustatule vähendatakse, aga mingid "nossovid" peavad oma osa saama? Tegelikult jube ja väga ebaaus enamiku suhtes. :cray: Kas ta ilma PV paneelide eest makstud toetusteta oleks ta ka ostnud EV või oleks ikkagi võtnud puhta paberilehe ja pastaka pihku ja hakanud kalkuleerima? Olge PV omanikud mureta, ma veel jõuan teite toetused kinni maksta ja Toompeale teite vastu protestiaktsioone ei kavanda. ;) Üks normaalne ja oma teadmiste poolest asjalik juba keeldus siinses foorumis kommenteerimast kui nimetasin tema PV paneelide ülistamist Eesti Vabariigi kõigi elektrienergia tarbijate(kelledele tuleb arve) arvel elamise parasiidiks. Süümepiinad? :scratch:
Ma ostsin kasutatud EV, seega toetust pole saanud. PV pealt saan küll toetust, kuid EV tõttu saan PV toetust mõnevõrra vähem.
Müün küttepuid,osutan kallurveoteenust(3T).5280616
Osutan ka palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
aero
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 83 korda
On tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas aero »

kaimagk kirjutas: 18 Okt 2024, 21:01 Aga mõnus on vurada muidu elektriga, 2000km ja 30euri.(oktoober)
Jälle see poolik rehkendus. Ja pannkookidest mitte piuksugi seekord. Võrgutasu arvestasid? Palju tuleb kulu km peale koos auto soetamismaksumusega? Kui suur peakaitse?
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Miks poolik ? Kõik viled sees, auto hinda pole arvestanud, vaid andsin teada kütusele( elektrile) kuluva raha. Peaksitse 25A( 3 faasi).
Hetkel pole pannkooke vaja mainida :)
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Millist kasulikku infot see kuu lõikes kütusele (antud juhul elektrile) kuluva raha välja toomine annab? Umbes sama, mis hõisata, et mul kulus eelmisel kuul kütmisele 0 eurot, sest eelmisel kuul pelletile raha ei kulunud, ostsin suvel X tonni ära, nüüd vaid naudin tasuta kütet? :lol:
Räägi parem palju auto maksis ja kui palju praeguseks hetkeks on elektri peale kulunud ning tuleks ka muud autoga autoga seotud kulud (remondid, hooldused, rehvid, kindlustus, ülevaatus) juurde arvestada. Kui liising, siis sissemaks + kõik seni makstud kuumaksed. Nüüd selle suure summa jagad sõidetud kilomeetritega (kokku läbisõit sinu käes) ja saadki kilomeetri hinna. Selle korrutad 2000-ga ja saadki teada kui palju su eelmise kuu sõidud tegelikult maksid. :hello: Kahtlustan, et sellise suhteliselt tagasihoidliku läbisõidu juures (2000 km/kuus) tuleb km hind kallim kui ühel keskmise sisepõlemismootoriga autol.
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

kaimagk kirjutas: 19 Okt 2024, 12:08 Miks poolik ? Kõik viled sees, auto hinda pole arvestanud, vaid andsin teada kütusele( elektrile) kuluva raha.
Kas sa vähemalt oma auto mudeli oled kirjutanud siin kusagil? Kui ei, siis miks peaks kedagi huvitama mingi anonüümse auto kulu? Suures plaanis teatakse niigi, et elektriga on JOOKSEV kulu väiksem. Ja et ring on ümar.

Mina näiteks teen arvestatava osa sõite 2,2 kW võimsusega "asjaga" mille laadimiseks kulub veel ca 50x vähem raha kui sinul.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Mis vahet mis auto mudel on?( kuigi olne seda maininud , audi). Hetkel võtab keskmiselt 27 kWh/100 km, kogu lugu.
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Kui vahet ei ole, milleks siis üldse numbreid mainida? Ega tõesti pole teiste asi, kas sul on mõnus Mitsu imev-is või kimad elektrilise kaubikuga näiteks. Järgmine kord, kui jälle mõnus on, siis kirjuta, et "minul on elektriga mõnus" ja ongi kõik öeldud. Mingid numbrid, kui nendega pole midagi peale hakata, on vaid müra.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Bensiinikulu 100’ le on siis ka müra, mis vahid siis neid numbreid kui uut autot ostad.
Või elektripaketti valides, või poes hindu , üks müra kõik.
Ja ‘ vahe’ oli selles, või tegelt mitte , et mis see auto mark on, ise sa seda küsisid.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Elektripaketid ja poehinnad ei ole selle teemaga võrreldavad, sest nende puhul ei pea alguses mingit megasuurt summat välja käima ja siis edaspidi tasapisi jooksvat kulu juurde "tilgutama". Ainut kütusekulu (L/100 km) põhjal teevad ostuotsuseid vist ainult rumalad. Kes vähegi arvutada oskab, see suudab aru saada kas X L/100 km säästu on seda väärt, et maksta teise autoga võrreldes juurde X000 € või mitte. :good:
Kas arvutasid km hinna välja või oleks abi vaja? Auto hind (liisingu puhul sissemaks, kuu liising), kasko jms.... on kui palju ja kui palju selle autoga sõitnud oled?
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ei ole teinud ostu 100% selle pärast et otsene km tuleb mulle 5x odavam. Kes siin siis über tark on et teisi rumalateks peab. Kirjutasin ju selgelt km läpimise kulu, millest siin aru pole saada.
Puudavad igasugu liisingud , sissemaksud kasko 80 €/ kuu, seda ostan.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Kogu vajalikku infot tegeliku km maksumuse teada saamise jaoks ei ole ikka ju. Kui ei ole liisinguga, siis ikkagi välja ostetud? Mingi summa selle peale ju läks? :scratch:
Vasta