Ahju/pliidi ühendamine Lasnamäe paneelikas

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
tfr
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ahju/pliidi ühendamine Lasnamäe paneelikas

Lugemata postitus Postitas tfr »

Sain omale kaela ühe lähisugulase Lasnamäe korteri köögi remondi organiseerimise.

Uus köögimööbel tuleb IKEA-st. Veidi absurdselt selgus, et IKEA mõõdistajad (kui tahad neilt koos paigaldusega tellida) tulevad alles siis, kui remont on tehtud, mitte enne - üritasin küll moosida neid, et äkki tulevad enne ja saab nendega koos ilusti pistikute/lülitite/jms asukohad läbi rääkida, aga selles osas olid nad täiesti jäigad.

Ühesõnaga, Lasnamäe tagaotsa (Mustakivi kant) 9-kordse maja 2-toaline. Hetkel on seal vanakooli nõukaaegne elektripliit, pistik ei tule praegu silme ette, aga lähipäevil saan minna üle vaadata. Aga kuna see on standardne lahendus, siis keegi kindlasti teab, mis vool/faasid seal on? Ja põhiküsimus - millised pesad tuleks lasta panna uutele? Uue lahenduse puhul pliidiplaat (induktsioon) ja ahi eraldi.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 96 korda
On tänatud: 38 korda

Re: Ahju/pliidi ühendamine Lasnamäe paneelikas

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Ega sul seal midagi head vastu ei vaata. Sellest olemasolevast juhtmest ehk pliidi saad tööle aga muude asjade jaoks ei jagu. Nii et kui tahad head lahendust siis kilbist uued kaablid, muidugi kui üldse peakaitse seda võimaldab. Hetkel renoveerin ise kesklinnas ühte 2 toalist ja seal on voolu ikka antud, 50A ja 3 faasile lausa.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

kaimagk kirjutas: 07 Okt 2024, 21:3150A ja 3 faasile lausa
See tundub korteri kohta küll uskumatu. Mitme korteriga maja ja kui suur maja peakaitse on?
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Raua tn , vana maja, jah ise ka algul ei uskunud aga nii on. 2 korterit ühel korrusel( trepikojas) ja 100A peakaitse, ja see jagatud 2 korteri peale. Kokku kusagil 30 korterit, täpselt ei teagi. Kogu maja peakaitset ei tea. Kunagi Eesti ajal oli keskküte(vanad radika regull-kraanid veel alles, kus eesti keeles peal soe-külm), nüüd köetakse enamus majast elektri pealt.
Vabandused teemaalgatajele:)
tfr
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kaimagk kirjutas: 07 Okt 2024, 21:31 Ega sul seal midagi head vastu ei vaata. Sellest olemasolevast juhtmest ehk pliidi saad tööle aga muude asjade jaoks ei jagu.
Krt, ei taha uskuda, et kõik, kes vähegi mägede korteris köögimööblit vahetanud on, on pidanud kogu kaabelduse kilbist uuesti vedama.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ega jah kõik kindlasti pole. Muidugi saab hakkama nende 2 kaabliga mis seal hetkel on, ainult kasutada kõiki seadmeid mis täbapäeval köögis on keeruline :). Sinu 4 kuumutusalaga indpliit on juba 7-9 kW, eks arvuta, milline kaabel ja kaitse selle jaoks vajalik. Ja edasi, röster, kiirkeedukann, kohvimasin, võilevagrill, mikrolaineahi, nõudepesumasin, küpsetusahi ja väiksemad pudinad ka veel. Muidugi korraga pole kõiki ju vaja kasutada. Aga jah, olen näinud päris mitmeid nn neied paneelika kööke, juhtmed/pesad sulanud. Topitakse aga pikendusi vahele sellele ühele pesale. Nagu öeldud, saab, aga on nadi.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Vanad vene korteri elektripliidid olid 3 faasilised. Kasutatigi täht/kolmnurk ühendust astmelise reguleerimisega. Pistikupesas oli siis 4 klemmi (sellega saad aru).
Sinna saab asemele kenasti 3f pliidi panna.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Kalvis kirjutas: 08 Okt 2024, 09:18Vanad vene korteri elektripliidid olid 3 faasilised. Kasutatigi täht/kolmnurk ühendust astmelise reguleerimisega
Lasnamäe 9-kordsetes olid pliidid ühendatud selliste pistikute ja pesadega ühefaasiliselt:
IMG_0408.jpg
Mismoodi saab pliiti täht/kolmnurgas reguleerida, kui iga pliidiplaat oli eraldi reguleeritav astmeliselt?
systemre
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas systemre »

Alusta kindlasti kaablite vahetusest. Pärast, kui mööbel paigas ja AL ühendused hakkavad harukarpides särisema, ei ole seda kergem teha. Paari kaabli vedu ei ole kokkuhoiu koht!
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Pliidi jaoks tassi sinna ilma mingite süümekateta 5G4 kaabel. Kui on vaja siis saab sealt veel edasi miskit viia. Aga jah, nagu enne soovitati siis nuta või ei aga vea see kaabel ära. A mis teema selle ikea (see tundub olema hullem sekt kui need jehoovafännid) asjaga on ? Ise ei saa seda siis kokku panna ? Või misasi seal nii segane on ? Ma olen olude sunnil pidanud aegajalt neid kokku kruttima ja siis jälle mingeid uksi ja riiuleid ringi tõstma aga seal ei ole ju mitte midagi segast. Kui sa suudad kruvika esimese korraga õigesti kätte võtta ja juhendit ka lugeda siis peab juba pingutama, et midagi per$e keerata. Tõsi sellega peab arvestama, et kuna seal on paljud asjad mingist papist kokku kleebitud siis poolenisti kokku pandud asju ei tohi vale serva/külje/ukse peale toetada. Aga ega mul selle ikeaga eriti palju kogemusi ei ole.
tcumen
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas tcumen »

dumbuser kirjutas: 11 Okt 2024, 23:47 A mis teema selle ikea (see tundub olema hullem sekt kui need jehoovafännid) asjaga on ?
Sekt on selle kamba kohta õige sõna küll.
Ma olen nende poes korra käinud ja omal jalal ma sinna rohkem ei lähe.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

tcumen kirjutas: 16 Okt 2024, 18:05
dumbuser kirjutas: 11 Okt 2024, 23:47 A mis teema selle ikea (see tundub olema hullem sekt kui need jehoovafännid) asjaga on ?
Sekt on selle kamba kohta õige sõna küll.
Ma olen nende poes korra käinud ja omal jalal ma sinna rohkem ei lähe.

Veidi OT, aga minu arust ikeas hind ja kvaliteet paigas. Miks peaks oma raha matma karkassile kui viimistlus detailid on need mis jäävad nätavale. Aga tõsi, täispuit asju väga seal ei toodeta :)
tfr
Uus kasutaja
Uus kasutaja

IKEA asjad on oma hinna kohta täiesti okei, seal koos tehnikaga 3500€ maksva köögi eest kusagil Arensis 2x rohkem makstes ei saa kuidagi 2x paremat asja.

Aga selle kaabelduse osas ma kratsin siin endiselt kukalt. Nagu ülevalpool mainitud, siis kuidagi ei taha uskuda, et kõik need tuhanded, kui mitte kümned tuhanded inimesed, kes "mägedel" köögimööbli välja vahetanud on, kogu kaabelduse ka uuesti vedanud. Ei kujuta seda protsessina ka hästi ette - WC/vannituba ja esik on juba varem renoveeritud, ilmselt tuleks siis seal kõik lahti lõhkuda ja pärast uuesti plaatida/värvida, see ajaks projekti eelarve kahjuks üsna kõvasti kummuli nii ajalises kui rahalises mõttes.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Saad ju küll selle vana kaabliga pliidi tööle, ainult saad kasutada sellist võimsust mida see kaabel läbi laseb. Võta kalkulaator ja arvuta. Tee täpselt kindlaks mis mõõdus su kaabel on, vastav kaitse ette ja kuku küpsetama.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

tfr kirjutas: 07 Okt 2024, 20:46 Ühesõnaga, Lasnamäe tagaotsa (Mustakivi kant) 9-kordse maja 2-toaline.
Lasnamäe paneelikate tubade arv ei oma mingit tähtsust, pliidid ja nende pistikud olid kõik ühe tolle aja standardi(GOST) järgi.
tfr kirjutas: 07 Okt 2024, 20:46 Aga kuna see on standardne lahendus, siis keegi kindlasti teab, mis vool/faasid seal on?
Miks sa Lasnamäe majavalitsusest ei küsi, mis voolud või faasid nende majades on? Neil peaks idee järgi kõik projektid veel alles olema. Või kas sul endal kasvõi seda 1€-st lolli indikaatorit ei ole, et vaadata kruvika tulukese järgi, millises juhtmes on pinge?
tfr kirjutas: 07 Okt 2024, 20:46 Ja põhiküsimus - millised pesad tuleks lasta panna uutele? Uue lahenduse puhul pliidiplaat (induktsioon) ja ahi eraldi.
Ma sain aru, et tegeled hetkel korteri renoveerimisega ja ehituse valdkonnas nagu midagi jagaks, siis küsiks, et kas tõesti ei ole saanud tuttavaks mõne elektrikuga, kes oleks sinust elektri alal veidi taiplikum? Mul on küll nii lihtsalt elektrikute, veidi taibukamate(nooremad), nutikate, lohakamate(üldiselt eelmise riigikorra aegse rasva peal olevad ;) ), kuid neil kõigil on üks viga- nad kõik tahavad, et nende kohaletulek ja konsultatsioon kompenseeritaks eurodes.
tfr kirjutas: 16 Okt 2024, 19:17 Aga selle kaabelduse osas ma kratsin siin endiselt kukalt. Nagu ülevalpool mainitud, siis kuidagi ei taha uskuda, et kõik need tuhanded, kui mitte kümned tuhanded inimesed, kes "mägedel" köögimööbli välja vahetanud on, kogu kaabelduse ka uuesti vedanud.
Aga mine ja koputa mõne naabri uksele, tee ennast tuttavaks ja maini, et sugulased tulevad siia elama ja kuidas on ühendatud nende pliit.

Oma jutu kokkuvõtteks- see on sinu asi, kas arvestad eelmiste kommenteerijate juttu(vahetada juhtmestik) või viimast kasutaja kaimagk oma(kah ei ole paha), aga mulle tundub, et oma peaga sa hakkama ei saa, sest muidu ei oleks sa foorumi poole pöördunud ja minu soovitus on kutsuda ja maksta taibukale elektrikule tema poolt küsitud summa soovituste või tegemiste eest. Sul endal lihtsam, kuigi saan aru, et remondi eelarve ei mu soovitust ei võimalda. ;)
Olles näinud piisavalt nn omaaegseid elektripliitide ühendusi, millede kaablite ümber olev isolatsioon on põhimõtteliselt kaabli sisenemiseni seina sisse oli ära küpsenud. Ole mureta, minu teada betooni sees olevad kaablid ei ole olnud põlengu põhjuseks.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Ma võrdleks uue ja vana komplekti võimsust. Lasanamäel olid (Elektrad?) ilmselt 1-faasilise seadistusega, max võimsus vist ca 8 kW ringis, kui vana pliit veel alles, siis sildi pealt saab lugeda. Uue andmed saab müüjalt. Kui uuel võimsustarve kõrgem pole, siis suudab olemasolev kaabel selle ära toita.
Vasta