Kas jälle puudulik lugemisoskus, sest number 100 000 oli siinkohal elektrivõrguga liitumise hinnana välja toodud, mitte elektri tootmisseadme maksumusena?

Lugemata postitus Postitas ping »
Kas jälle puudulik lugemisoskus, sest number 100 000 oli siinkohal elektrivõrguga liitumise hinnana välja toodud, mitte elektri tootmisseadme maksumusena?
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Lugemata postitus Postitas trebla »
See on arhitektuurne küsimus. Googelda - on igasuguseid värvilisi (ka valgeid) ja läbipaistvaid paneele. Ja spetsiaalseid seinapaneele.Ma ise olen mõelnud abihoone seinale PV paneele panna. Kõige ilusam võibolla ei ole
Nagunii on elektriktarbimine võrguühenduse puudumisel suurelt miinuses aga erinevus on see, et kas kanda generaatori kulu või päiksepaneelide kulu.trebla kirjutas: 15 Okt 2024, 11:49 Loomulikult võib paneele panna niipalju kui vaid raha ja tahtmist on.
Aga detsembri pilves ilmadega ei suuda sa IGA päeva lõikes plussi jääda niikuinii.
Mul on 40 kWp paigaldis ja vähemalt kahes detsembris on olnud 20 JÄRJESTIKUST päeva (ja teistes detsembrites 20 päeva kokku) , kus pole tulnud 200 Wh-gi päevas...pigem puhas null. ....
300kWh kuus kulub bensiini ca 50L nädalas ja kui see tuleb "suuskadel seljas" kaugelt tuua, siis see on ka lisanduv kulu.Vko kirjutas: 15 Okt 2024, 11:33 300 kWh kuus on selline tarbimine, et ilmselt oleks mõistlik ka akusid kasutada, nii et generaator töötab nimivõmsusel mõne tunni päevas. ...
"Nõrk ühendus" on suhteline mõiste aga tarbides pidevalt 500W on ööpäevas 12kWh ja kui kasutada 2,5mm2 kaablit pikkusega 500m on pingekadu ca3%.trebla kirjutas: 15 Okt 2024, 12:09 ....
Ja samas on mul enesel sama keiss naaberkinnistuga.
Ma ise mõtlen, et oma juhul annab ehk äkki sinna naaberkinnistule kasvõi ise mitmesaja meetrise (ühefaasilise? ) nõrga ühenduse vedada et muundureid sünkroniseerida, ning piisavalt PV-d ja akusid paigaldada, et jooksev tarbimine kaetud oleks. See nõrk ühendus võimaldaks mittetarbimise vahel ka akusid tasapisi laadida ?
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Lugemata postitus Postitas Lauri234 »
Kas need olid ka vahepeal lume all või mitte?trebla kirjutas: 15 Okt 2024, 11:49 Loomulikult võib paneele panna niipalju kui vaid raha ja tahtmist on.
Aga detsembri pilves ilmadega ei suuda sa IGA päeva lõikes plussi jääda niikuinii.
Mul on 40 kWp paigaldis ja vähemalt kahes detsembris on olnud 20 JÄRJESTIKUST päeva (ja teistes detsembrites 20 päeva kokku) , kus pole tulnud 200 Wh-gi päevas...pigem puhas null. ....
Saigi alguses naaberkinnistuga kunagi nii tehtud. Distants oli naabri hoonega 1 km. Sai 2,5 mm2 lihtsalt maapinnale 1f ühendusega tehtud ja ette nõukaaegne arvesti pandud, millega siis naaber sai priskemat hinda kui muidu. JAH, 2,5 mm2 oli lahja aga telekas, veepump ja hädaga külmkapp töötasid.trebla kirjutas: 15 Okt 2024, 12:09 Ehh...ka mina jätsin selle viimase rea lugemata.
Ja samas on mul enesel sama keiss naaberkinnistuga.
Ma ise mõtlen, et oma juhul annab ehk äkki sinna naaberkinnistule kasvõi ise mitmesaja meetrise (ühefaasilise? ) nõrga ühenduse vedada et muundureid sünkroniseerida, ning piisavalt PV-d ja akusid paigaldada, et jooksev tarbimine kaetud oleks. See nõrk ühendus võimaldaks mittetarbimise vahel ka akusid tasapisi laadida ?
Lugemata postitus Postitas Prill »
Mitte muhvigi ei saanud aru sellest kommentaarist, mida te seal siis tegite ?Saigi alguses naaberkinnistuga kunagi nii tehtud. ...
"Nõrk ühendus" on suhteline mõiste aga tarbides pidevalt 500W on ööpäevas 12kWh ja kui kasutada 2,5mm2 kaablit pikkusega 500m on pingekadu ca3%.
Jah - odavaim on ilmselt https://pood.esvika.ee/kaablid-ja-juhtm ... -joukaabelPikkade vahemaade puhul tasub vaadata alumiiniumkaabli poole, odavam.
Ilus arvutus sul siin, aga eeldab ilusat sujuvat tarbimist... sinu tarbimine on aga tegelikkuses hüplik... ehk genekas töötaks pikalt alakoormusega.kunn24 kirjutas: 15 Okt 2024, 12:55 Bensiini kütteväärtus 12,2 kWh/kg. Geneka ja mootori kasutegur kokku ca 25%. 300/(12,2*0,25)=98 kg.
Seda siis kuus. Liitrites ca 140. Pole just 50 l nädalas. Diisliga peaks saama 20% veel parema tulemuse.
Lugemata postitus Postitas eerik2 »
Seda on mõned ettevõtted teinud. Algselt osteti genekas varustuskindluse rajamiseks, nüüd aga töötabki talvel lisaküttena + odavama elektri saamiseks. Heitgaasidele soojusvahetit ei pandud aga geneka veesärk on kasutusel hoone kütmiseks.kunn24 kirjutas: 15 Okt 2024, 23:39 Kui genekas panna kütmist vajavasse ruumi ja heitgaas ka 1-2 kW radikast läbi lasta, saab juba päris hea. Kui genekas pidevalt töös, võiks vaadata diisli poole.
Jah., puhastades midagi sealt ilmselt imbuks iga päev. 20 kWh detsembrikuuga sinu näites on 2 promilli aastatoodangust. See on igati korrektne toodangu jaotuse tabel sul. Nii ongi. Sügisese ja kevadise pööripäeva vahele jääb meie laiuskraadil 15 % aastatoodangust. Meust 10 ° lõuna pool oleks see osakaal 30 %.Minu arvutuste järgi ja netis oleva aastate andmete järgi (vt manus (lumeinfo puudulik)) ei tohiks nii hull olla.
eerik, ootaks huviga kevadist ülevaadet..eerik2 kirjutas: 16 Okt 2024, 07:22 Mul offgrid elamine. .....
Kuna genekas on uus, siis andmeid oskan alles kevadel jagada. Tegelikult polegi väga palju vaja, et kogu elu ainult päikese pealt käiks. ...!
Noh kui veel ~200kWh aku ka siis 100+100 juurde dets-jaan. Kui kõik nutikalt juhitud, siis sellest enam kui küll.trebla kirjutas: 16 Okt 2024, 07:59 Kui korrutad 100 kW paigaldise jaoks need tabeli numbrid 10-ga, saad detsembris mõnikord 200 kWh.
Krüptokaevandus ja basseiniveesoojendus.trebla kirjutas: 16 Okt 2024, 07:59 Aga mida teed siis mais ja juunis mõlemas kuus 20 000 kWh- ga ? Loomulikult tekib tahtmine kasvõi vesinikku ajama hakata aga ka see pole praegu võimalik....
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Lugemata postitus Postitas võhik »
kes ja millal selliseid lepinguid sõlmis... ? mina tegin küll lepingu ainult energijamüüjaga...kaimagk kirjutas: 27 Okt 2024, 19:25 .... Meil tootjad( väike tootjad vähemalt) peavad ise peale maksma e-levile kui on negatiivne e-hind....
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025