Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 8 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas Vko »

kaimagk kirjutas: 11 Okt 2024, 12:54 Ma küsiks hoopis vastu, kas sa EA’ ga oled sõitnud.
Ei ja ei ole ka lähiaastatel plaanis. Küll aga on bensiini/diiselmootoriga autodel olemas automaatkäigukastid, mis toimivad üsna sarnaselt nagu elektriautol ülekanne toimib ehk siis ei pea nagu kombaini juhtima. :roll:
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 57 korda

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

Vko kirjutas: 11 Okt 2024, 13:37 Ei ja ei ole ka lähiaastatel plaanis. Küll aga on bensiini/diiselmootoriga autodel olemas automaatkäigukastid, mis toimivad üsna sarnaselt nagu elektriautol ülekanne toimib ehk siis ei pea nagu kombaini juhtima. :roll:
Võta rendist ja sa saad kohe aru mis erinevus on või sõida elektritaksoga. Käiguvahetuseta sõit ja kiirendamine on erinev. Ka 8käiguline automaat sa ikka tunned käiguvahetust, turboviivet jne , elektril see puudu ja seal ongi erinevus.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

ping kirjutas: 11 Okt 2024, 13:27
tabarabarap kirjutas: 11 Okt 2024, 13:17 ...
Selge see , et iga sõidukiga on probleem, iga tehnoloogiaga on probleeme.
Kindalsti tuleb ka minul EV .ga probleeme, esimese 50k km -ga ei ole neid probleeme lihtsalt veel tulnud.
Võrdlusbaasina on mul olnud 5 ICE autot ja neil kõigil on olnud oluliselt rohkem probleeme ka lühema läbisõiduga. ...
Kogenumal autoomanikul võib võrdlusbaasiks olla üle poolesaja auto.
:hello:
Ma saan ainult oma kogemusest rääkida , ma ei ole suur autovahetaja või autopargi haldur, müügimees või tehnik. Lihtsalt oma kogemus. Pakun, et meil on ka Eestis juba inimesi kellel on kogemus ka üle poolesaja elektrikaga. Nad muidugi tavaliselt ei viitsi sõna võtta.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Kas te lugupeetavad ise mõistate kui ajuvaba see asi on....
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 11 Okt 2024, 14:43 Kas te lugupeetavad ise mõistate kui ajuvaba see asi on....
muidugi :rotfl:
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

tabarabarap kirjutas: 11 Okt 2024, 14:28
Vko kirjutas: 11 Okt 2024, 13:37 Ei ja ei ole ka lähiaastatel plaanis. Küll aga on bensiini/diiselmootoriga autodel olemas automaatkäigukastid, mis toimivad üsna sarnaselt nagu elektriautol ülekanne toimib ehk siis ei pea nagu kombaini juhtima. :roll:
Võta rendist ja sa saad kohe aru mis erinevus on või sõida elektritaksoga.
Käiguvahetuseta sõit ja kiirendamine on erinev. ...
Trolliga on sama kogemus, et kui juht on harjunud tõmblema, siis peavad reisijad kõvasti kinni hoidma.

Klassikaliselt peetakse juhi sõiduoskust heaks, kui reisijad ei pea sõidu ajal kuskilt kinni hoidma ja nii on täitsa võimalik sõita piisava oskuse puhul ka käsikastiga.
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

EH.INS. kirjutas: 11 Okt 2024, 14:43 Kas te lugupeetavad ise mõistate kui ajuvaba see asi on....
See on ju ajast aega nii olnud, et kes on omanud valuvelgi, kirevamaid tosse, purukummi või värvilist traati on teisi halvustanud, et ise paremana endale tunduda.
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

tabarabarap kirjutas: 11 Okt 2024, 13:17
kunn24 kirjutas: 11 Okt 2024, 12:43 Probleem nende remondil on:
-kaader peab omama elektrialast pädevust (vähemalt see kaader, kes tegeleb otseselt elektri ja pingevabaks tegemisega),
-tavamõistes kõrgepinge on remontijale ohtlik,
-tehased reeglina muudavad akud ja inverterid nö tehase luti otsas olevateks süsteemideks ehk 3. partei töökaodadelt võetakse peamine ligipääs töödeks ära (jääb formaalselt nipet näpet, et EU nõuded kaupade "vabast remondist" oleksid täidetud,
-lisanduvad keerukad ja kohati ajuvabad protseduurid remontijatele.
...iga tehnoloogiaga on probleeme. Kindalsti tuleb ka minul EV .ga probleeme, esimese 50k km -ga ei ole neid probleeme lihtsalt veel tulnud. Võrdlusbaasina on mul olnud 5 ICE autot ja neil kõigil on olnud oluliselt rohkem probleeme ka lühema läbisõiduga.
Probleeme ICE autodega üldiselt või konkreetselt mootoritega?
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

tabarabarap kirjutas: 11 Okt 2024, 14:28Ka 8käiguline automaat sa ikka tunned käiguvahetust, turboviivet jne
Ja mida see tundmine halba teeb? :roll: Kui hoolega üle vaatad, siis mu jutt käis rohkem selle "kombainiga" sõitmisega probleemi kohta, kus pead kangidega ja pedaalidega vehkima, selle vastu automaatkast aitab.
Kui aga ei taha käiguvahetusi üldse tunda, siis ka sellised automaatkäigukastid on juba ammust ajast sisepõlemismootoriga autodele olemas.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

tabarabarap kirjutas: 11 Okt 2024, 13:17 Kui Urmas küsis miks EV omanikud alati leili lähevad , siis ma arvan, et EV omanik ei lähegi selle peale leili, aga lihtsalt tuleb sellist negatiivsuse otsimist igast asjast ja vbl saab seda lihtsalt kummutada, et elu ei olegi hukas ja enamus neid põhjuseid on otsitud.
Kui asi on nii hea, siis miks nii headel asjadel järelturu hind on nii drastiliselt kukkunud? Olen ennegi öelnud, et enne millegi suurema ja kallima asja ostmist üritan välja nuhkida asja enam-vähem kõik head ja vead ning kui positiivseid omadusi on rohkem kui negatiivseid ja need negatiivsed ei ole eriti olulised minu jaoks, siis on asi hea ja tasub ostmist. No mille kuradi pärast on mul vaja äkilist kiirendust kodust Tallinna piirini jõudmiseni või Ida-Virumaale 4-realisel sõites? Ei ole siiani olnud vajadust. Mille kuradi pärast on mul vaja foori all rohelist tuld oodates kiirendus kui minu ees on veel mitu autot? EV vist ei ole nagu mootorratas, kes poeb igast praost läbi, et foori ees esimene olla ja siis kiirendada nokk püsti. Oma sõidustiiliga olen rahul ja käiguvahetustel auto ka nagu konna moodi ei hüppaks. Ja kui ma toongi välja negatiivsed asjaolud, mis mind ei rahulda, siis kas mind tuleks nüüd rohepöördeprogandat arvestades vihakõne eest vangi panna? :scratch:
tabarabarap kirjutas: 11 Okt 2024, 14:28 Võta rendist ja sa saad kohe aru mis erinevus on või sõida elektritaksoga. Käiguvahetuseta sõit ja kiirendamine on erinev. Ka 8käiguline automaat sa ikka tunned käiguvahetust, turboviivet jne , elektril see puudu ja seal ongi erinevus.
Kurb, tabarabarap, aga need tsiteeritud omadused kuuluvad minu jaoks mitteoluliste hulka. Muide, miks mulle tundub, et isegi autokoolide kursustel ja juhiloa väljastamisel on hakatud eristama lolle/laisku veidi taibukamatest väljastades juhtimisõigust vastvalt, et kui kursused on läbitud manuaalkäigukastiga autoga, siis tema võib sõita nii manuaali kui ka automaadiga, aga automaatkäigukastiga kursust läbinut igaks juhuks vist teiste ohutuse huvides manuaalkäigukastiga auto rooli ei lubata. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

Mul telefoni tuli PM artikkel "Tehnika" rubriigis EV-de kahest kahest põhiprobleemist ja kumbki neist ei ole sõiduulatus, kuigi artikli sisu järgi on üks probleem kohe kindlasti ja väga otseselt seotud sõiduulatusega. Ja siis mõned siinsed kasutajad arvavad, et ma olen mingi paadunud pessimist, kes näeb ainult negatiivset. ;) Artikli järgi on ikka väga paljud EV ostnud pettunud. Miks? Kui artikkel ilmub läpakasse ja on meeles, panen ka viite.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 96 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Jah, muidugi on ullikesi kes mõtlevad kui ostavad EA arvates et saab sõita terve kuu , ja laadima ei pea. Mina laen nii üle-päeva, noo ja siis, arvestangi sellega. Ega siis EA sitt sellrpärast pole, vaid korrslik kodutöö on tegemata.
Neid ullikeste arvamusi tuleb veel ja veel, mis mõtet on neid siia kopida, mida taotled? Ostsin ka uueb bensuka skooda, noo ei olnud rahul, kas peaksin siis iga nädal mingi artikli kirjutama et polnud rahul?
Urmas
autodidakt

Vau, hakkama sain. ;) Mis teha, tunnistan ausalt, et olen IT loll ja ei häbene, sest IT valdkond ei kuulu minu poolt osutatavate teenuste hulka. Asi selles, et eelmine nädalavahetus maal olles sattusin pealt kuulma juttu direktori ja hõimlase vahel, et kuidas telefonist skriinšotti teha. Jäi meelde ja staabis proovisin järgi teha. Eelmises kommetaaris mainitud artiklit läpakasse ikka ei ole veel ilmunud, kuid pilt artikli pealkirjast on siin. Lugemiseks otsige artiklit ise.
Artikkel PM-st.jpg
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kaimagk kirjutas: 11 Okt 2024, 20:05 Ostsin ka uueb bensuka skooda, noo ei olnud rahul,
Ja see oli "kombaini" käigukastiga? :D
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Vko kirjutas: 11 Okt 2024, 20:17
kaimagk kirjutas: 11 Okt 2024, 20:05 Ostsin ka uueb bensuka skooda, noo ei olnud rahul,
Ja see oli "kombaini" käigukastiga? :D
Jah, aga see polnud ainuke mitte meeldimine.
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Teine oli see, et talvel sai liiga kaugele ja muretult sõita ilma kohustuslikke ja pikke tankimispause tegemata ja seega tanklas spetsiaalselt ainult kohvi ostmas käimine (ja järgmises tanklas selle kohvi "välja laskmine") ei tundunud kuigi mõistlikult kulutatud aeg? :(
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

tabarabarap kirjutas: 11 Okt 2024, 14:28
Võta rendist ja sa saad kohe aru mis erinevus on või sõida elektritaksoga. Käiguvahetuseta sõit ja kiirendamine on erinev. Ka 8käiguline automaat sa ikka tunned käiguvahetust, turboviivet jne , elektril see puudu ja seal ongi erinevus.
Ma saan aru, et käiguvahetuse “tunde” puudumine on mõnede EA tootjate ja ilmselt ka tarbijate jaoks probleem. Milleks muidu seda kunstlikult esile kutsuda?
https://carbuzz.com/news/simulated-gear ... eo-models/

Tuleb kuidagi paralleel taimtoitlastega, kes võiks rahulikult taimse väljanägemisega toitu süüa, ent miskipärast on ikkagi vaja teha taimset liha, taimset kotletti, taimset vorsti…

Millal elektriautodele sisepõlemismootori hääl juurde pannakse?
Vko
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Natuke nalja ka. Meenub üks selline pilt. :lol:
305661623_10166538609360587_8070899023534250563_n.jpg
305661623_10166538609360587_8070899023534250563_n.jpg (58.04 KiB) Vaadatud 1678 korda
Urmas
autodidakt

Äärenurk kirjutas: 11 Okt 2024, 20:46 Tuleb kuidagi paralleel taimtoitlastega, kes võiks rahulikult taimse väljanägemisega toitu süüa, ent miskipärast on ikkagi vaja teha taimset liha, taimset kotletti, taimset vorsti…
;) Eriti lahe toode on vegantoidu tootjate poolt enne jõule müügile tulnud "Vegan VERIvorst". Nähtud!!! ;)
Äärenurk kirjutas: 11 Okt 2024, 20:46 Millal elektriautodele sisepõlemismootori hääl juurde pannakse?
Ole mureta, pannakse ja varsti. Olen vahest sattunud telekast vaatama E-vormelite võistlust ja kuulnud seal taustaks olevat vormelite heli. No ei ole see pinin ühe vinge masina hääl. ;) Mingi sääsepirin. ;)
Võin eksida, kuid olen vist lugenud kellegite(jalakäijate?) pretensioone selle kohta, et EV-sid ei ole kuulda nagu nad ületaksid tänavat ainult kuulmise järgi. Kas varsti hakataksegi fooriga reguleeritud ristmikke ületama esialgu nägemispuudega inimestele mõeldud signaalide järgi? Keegi võiks teha äpi, mis foori all jalakäijatele mõeldud piiksumist genereerib lubava piiksumise otse telefoni ja seda sõltumata sellest, mida inimene parasjagu telefonist vahib.
Viimati muutis Urmas, 11 Okt 2024, 21:07, muudetud 1 kord kokku.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Vko kirjutas: 11 Okt 2024, 20:49 Natuke nalja ka. Meenub üks selline pilt. :lol:
Sellele elukale pani tehas generaatori kaasa. REX variant. Algselt oli ta ca 100 km sõiduulatusega.
Juba pandud, et jalakäijaid eest ära ehmatada. Ilma hääleta ei saagi neid enam müüa.
Juhe teab kõike.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Äärenurk kirjutas: 11 Okt 2024, 20:46 ...
Juba ammu on olemas äpid, mille saab BTga siduda raadioga ja kus valid omale sobiva hääle ning telo kiirendusandurite järgi muutub heli sagedus.

Kallistel, mikromootoriga limusiinidel (Audi, Mers, BMW) on sumpas subwoofrid, et väikse mootori susin jalakäiatele kuuldavaks "metsikuks" mörinaks teha.
Audi SQ5 supakad:
Pilt
Urmas
autodidakt

kaimagk kirjutas: 11 Okt 2024, 20:05 Neid ullikeste arvamusi tuleb veel ja veel, mis mõtet on neid siia kopida, mida taotled? Ostsin ka uueb bensuka skooda, noo ei olnud rahul, kas peaksin siis iga nädal mingi artikli kirjutama et polnud rahul?
Kas seda ei võiks nimetada tagasisideks teistele mõtteaineks ostusoovi valikute tegemisel? Või tänapäeval peab seda nimetada kogemusnõustaja arvamuseks? Mida selle arvamusega tehakse, ei tohiks sind vist häirida? Või häirib, et keegi ei ole sinuga ühel arvamusel? Äkki peaksid mõne kogemusnõustaja poole pöörduma abi saamiseks?
Lihtsalt küsimused, mis tekivad sinu kommentaare lugedes. ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 12 Okt 2024, 01:51
kaimagk kirjutas: 11 Okt 2024, 20:05 Neid ullikeste arvamusi tuleb veel ja veel, mis mõtet on neid siia kopida, mida taotled? Ostsin ka uueb bensuka skooda, noo ei olnud rahul, kas peaksin siis iga nädal mingi artikli kirjutama et polnud rahul?
Kas seda ei võiks nimetada tagasisideks teistele mõtteaineks ostusoovi valikute tegemisel? Või tänapäeval peab seda nimetada kogemusnõustaja arvamuseks? Mida selle arvamusega tehakse, ei tohiks sind vist häirida? Või häirib, et keegi ei ole sinuga ühel arvamusel? Äkki peaksid mõne kogemusnõustaja poole pöörduma abi saamiseks?
Lihtsalt küsimused, mis tekivad sinu kommentaare lugedes. ;)
Ja nagu olen ma eelnevalt kirjutanud , pole sinul mõtet enam ühegi nõustaja juurde minna, sind ei oska keegi aidata.

See et mõni ullike kirjutab oma EA kogemusest ja selle maha laidab, on kohe põhjapanev avustus. Sina pidid veel see kõikse suurema silmaringiga olema, kes kogub hullult erinevaid kogemusi arvamusi jne, sittagi, lihtsalt ajad möla nagu nee 11000 postitust.
Urmas
autodidakt

Üles leidsin selle artikli. https://tehnika.postimees.ee/8113443/el ... oiduulatus
Uuring toob välja, et elektriautode omanikud kasutavad rohkem energiat, millest suur osa toodetakse fossiilkütustel põhinevates elektrijaamades. Seega ei suuda ületada elektriautode madalam otsene heide nende omanike suuremat üldist tarbimist ja keskkonnamõju.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Seal oli ka kirjas, et EA omanik on keskmisest jõukam. Nii, et kellel on EA, võib oma masina taguotsale tellida vastava kleebise:"Ma olen keskmisest jõukam!" :cool:
Ja kui tahab selle juures omale tuhka pähe raputada, lisab teise kleebise: "Ma jätan endast maha keskmisest oluliselt suurema süsiniku jalajälje!"
Kui asi läheb "põnevamaks". https://arileht.delfi.ee/artikkel/12032 ... a-ka-eesti
Reedel otsustas Euroopa Liit kehtestada Hiina elektriautodele 45% tollimaksu
Eesti oli üks kümnest, kes hääletas maksude poolt, vastu olid viis riiki ning lausa 12 jäid erapooletuks.
Juhe teab kõike.
Vasta