75km päevas. Mul oli täna objektil käimiseks, linnas veel paar otsa ja 140km nagu niuhti. Ja kui oleks vaja veel kohe Pärnusse sõita mõne uue objektiga tutvuma, mis siis? Räägin enda mätta otsast ja arvesta, et praegune sõiduriist on siiski väikekaubiku tüüpi. Sellised kaubikuid ei ole, millel oleks läbisõit sama, mis vingematel EV-l. Jah, lubavad 300km väikse plussiga, aga talvel. Mul oli paar talve tagasi objektid Ida-Virumaal ja Märjamaalt sinna oli 245km üks ots. Ma ei oleks saanud objektiga tutvumagi sõita ilma vahelaadimiseta. Milleks sellist jama mulle.tabarabarap kirjutas: 08 Okt 2024, 13:08 Laed kui tühi. Ma sõidan 1500 kuus ja laen korra nädalas või kui pärast sõitu tühi. Esimene kuu oled põnevuses ja jälgid, pärast juba väga suva ...
Aga aeg-ajalt kipuksi jääma. Milleks ma pean kellegite(roheliste) ambitsioonide ja uitmõtete pärast muretsema? Las nemad mõtlevad ja teevad paremini, et inimesed rõõmuga hakkaksid kasutama EV-d.tabarabarap kirjutas: 08 Okt 2024, 13:08 Miks? Eestis ei jää laadijate läheduse pärast tegemata sõite, igal trassil olemas. Muretse siis laadimise pärast kui su ööpäevane sõit jääb sõiduulatusest välja, sest alles siis oled ehk sunnitud kuskil laadima.
Kui keegi siin jälle hakkab rääkima, et sundi EV osta ei ole, siis minu teada EL direktiivide järgi on aastaks 2030(?) fossiilidega kõõga ja neid enam toota ei tohi. Kas see ei olegi inimeste sundolukorda panek? Mis mõtet on seda olukorda siis teisti nimetada, mille mõte jääb nagunii samaks?
Oma ÕVSP muretsesime mugavuse pärast, mitte kellegi sunnil. Valmistehtud puudest oleme hetkeks lahti saanud, aga kurvastusega pean tõdema, et tuulemurdu, veel püsti seisvaid, kuid kuivanud puid on metsas veel hulgim, seega tööd jätkub. Mingi portsu küttepuid juba müüsime eelmine aasta maha ja sai platsi lagedamaks.tabarabarap kirjutas: 08 Okt 2024, 13:08 Oma õv pumba pärast ka nutad? Või oled rahu või miks üldse paigaldasid? Lase puudega edasi, puud sul olid tasuta käes. Sul on varuküte, võta ka varugeneraator elektri tegemiseks, kui väga hirmul, katab ka muid riske.