Elektriautodest
Re: Elektriautodest
Lugemata postitus Postitas Vko »

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Ja mis selles siis halba on et tasuta ‘ kütet ‘ saan. Kade vä, või pole muud targemat teha, ehk värvid veel mõne parketialuse põranda mustaks.ping kirjutas: 07 Okt 2024, 13:19Millegi pärast meenub sellist kiitlemist kuuldes alati see asjakohane laul nõukaajast:kaimagk kirjutas: 07 Okt 2024, 11:30 ... Paaris kohas mida me kasutame( ikea, T1) on ka tasuta laadimine, T1 sellesmõttes on hea, et lähed kinno ja saad ka tasuta auto laadima panna."Võõra raha eest joob purju end ka karske,
taimetoitlane sööb liha, kui saab tasuta.
Pidulauast lahkuda on kuradima raske,
kui oled mulk ja muidu saad,
siis juhust kasuta!”
![]()
-
- Ehitusveteran
Kes ütles et pead Tallinna laadima tulema? Kas keegi käseb sul EA (elektriauto) osta? Mina saan kodus laadida, ja mis sulle siis ei meeldi ma ei saa aru. Mina räägingi oma EA’st mitte sinu diislist. Vaataks korra teemapealkirja ja prooviks uuesti.RaJy kirjutas: 07 Okt 2024, 13:37Ikka leidub neid kes ei taha kuidagi aru saada, et kõik inimesed ei ela kilulinnas. Mul on kodust ülemiste keskusessse 150 km - peaks ma seal laadimas käima? Kodust lähima tanklani on 2,5 km - arva ära miks mul diiselmootoriga auto on. Sõidan ca 40000 km aastas.kaimagk kirjutas: 07 Okt 2024, 11:30 Iga päevaga suureneb rahulolu selle ev’ga. Naine oma ‘head truud’ golfi kasutab aina vähem. Öised/ päevased madalad(olematud) elektrihinnad saab ilusti ära kasutatud. Paaris kohas mida me kasutame( ikea, T1) on ka tasuta laadimine, T1 sellesmõttes on hea, et lähed kinno ja saad ka tasuta auto laadima panna.
-
- Ehitusveteran
Jah, Eleport annab 22 kwh välja, sellest saab rohkem kütust selle kinos käigu ajaga kui mul sinna sõites kulub.Walter2 kirjutas: 07 Okt 2024, 13:18Kas see tasuta laadimine tähendab sellist tegevust:kaimagk kirjutas: 07 Okt 2024, 11:30 Iga päevaga suureneb rahulolu selle ev’ga. Naine oma ‘head truud’ golfi kasutab aina vähem. Öised/ päevased madalad(olematud) elektrihinnad saab ilusti ära kasutatud. Paaris kohas mida me kasutame( ikea, T1) on ka tasuta laadimine, T1 sellesmõttes on hea, et lähed kinno ja saad ka tasuta auto laadima panna.
![]()
geenius.jpg
PS: muidu siin otsivad sente iga teemaga, aga kui keegi kusagilt saab siis kukuvad tänitama. Oü telffi ikka.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Tänitama = näägutama, hurjutama https://arhiiv.eki.ee/dict/qs2018/index ... 3%A4nitamakaimagk kirjutas: 07 Okt 2024, 14:43muidu siin otsivad sente igateemaga, aga kui keegi kusagilt saab siis kukuvad tänitama. Oü telffi ikka.Walter2 kirjutas: 07 Okt 2024, 13:18Kas see tasuta laadimine tähendab sellist tegevust:kaimagk kirjutas: 07 Okt 2024, 11:30 Iga päevaga suureneb rahulolu selle ev’ga. Naine oma ‘head truud’ golfi kasutab aina vähem. Öised/ päevased madalad(olematud) elektrihinnad saab ilusti ära kasutatud. Paaris kohas mida me kasutame( ikea, T1) on ka tasuta laadimine, T1 sellesmõttes on hea, et lähed kinno ja saad ka tasuta auto laadima panna.
![]()
geenius.jpg
Sa vastasid W2 fotole. Mina näen fotol vargust. Sina näed, et "sai kusagilt"?
Pisut üldistades - keegi pani foto mis võib olla reaalne aga võib ka lavastus, nali, fotoshop olla. Kui pole sinu auto, siis miks erutud? Või on sul mingi seos selle VW-ga?

-
- Ehitusveteran
Uuesti pilti vaadates, tundub kaabel isegi ok olevat. Kas see ka vargus on, seda ei oska pakkuda.
Ei erutu siin midagi , lihtsalt tsitaat käis selle kohta et , nagu mina virutaksin samamoodi seda elektrit.
-
- Korralik postitaja
See fotoga postitus vastuseks sinu "tasuta" jutule tekitas tüüpilise koomilise olukorra. Ei midagi isiklikku. Kasvata paksem nahk.kaimagk kirjutas: 07 Okt 2024, 15:13 Pigem on seal pildil seda mõeldud et nii peenikese kaabliga ei tule nei kWh’e etiti palju läbi. Mis sulle selle ‘ tänitamisega’ ei meeldi? Said ju aru küll mida mõtlesin, aga ei, kui muud ei oska teemasse öelda siis kritiseetin kirjutatut ja otsin kirjavigu.
Uuesti pilti vaadates, tundub kaabel isegi ok olevat. Kas see ka vargus on, seda ei oska pakkuda.
Ei erutu siin midagi , lihtsalt tsitaat käis selle kohta et , nagu mina virutaksin samamoodi seda elektrit.
-
- Ehitusveteran
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 58 korda
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
Sõites aastas see 40k ja parkides Tallinnas kesklinnas perioodikaardiga:
Corolla 5l sajale 3200€
Leaf 19kwh sajale 1520€
Corolla parkimine Tallinnas 1800€
Leaf parkimine Tallinnas 0€
Seega kes ajab kulu taga, siis praegu veel on suurepärane võimalus samas hinna ja mugavusklassis autodega sõita 3,2x odavamalt.
Kindlasti see nii ei jää ja vbl paljusid see hinnavahe ei koti ka, aga kui keskmise palgaga inimene mõtleb kuidas aastas maast 3480€ leida, siis see on täna kohe tal maas vedelemas, saad netist kohe tellida. Vajab vaid hirmude ületamist ja alati saab ju jälle ringi vahetada.
-
- Korralik postitaja
Püüdsin nõu anda kuidas mitte sõltuda kellegi postitustest. Aga eks sa ise tea.kaimagk kirjutas: 07 Okt 2024, 15:41 Pigem taheti kuidagi ‘ ära panna’ selle pildi panemisega. Miks peaksin mina mingit paksu nahka kasvatama
Muidugi taheti. Keegi ju muust ei mõtlegi kui et kuidas sulle ära panna.
Kust selline number? Ma pargin ca 3x odavamalt (Camry suurune) ja kindlasti saab veel soodsamalt.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
-
- Ehitusveteran
Perioodikaart 150€ kuus, kesklinn. Südalinnas ka ev tasuline.optimist88 kirjutas: 07 Okt 2024, 20:38 Kust selline number? Ma pargin ca 3x odavamalt (Camry suurune) ja kindlasti saab veel soodsamalt.
-
- Ehitusveteran
Otsi see video youtubist "Eestis on lihtsalt liiga palju lolle" ja Tallinnas on väga palju inimesi, autosi ju nad kõik ongi need lollidRaJy kirjutas: 07 Okt 2024, 20:46 Kui elad ja töötad ainult Tallinna linnas siis milleks üldse isiklik auto?

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Ma ei sildistaks automaatselt lollideks - lihtsalt küsisin, et milleks? Ise elan maal pärapõrgus ( üsna ühe tuntud põrgu lähedal) ja ilma autota oleks tõesti keeruline. Samas mitte võimatu - abikaasal pole kunagi autot ega juhtimisõigust olnud ja saab hakkama, vahel küll minu kaasabil, aga üldiselt saab hakkama.tabarabarap kirjutas: 07 Okt 2024, 21:10Otsi see video youtubist "Eestis on lihtsalt liiga palju lolle" ja Tallinnas on väga palju inimesi, autosi ju nad kõik ongi need lollidRaJy kirjutas: 07 Okt 2024, 20:46 Kui elad ja töötad ainult Tallinna linnas siis milleks üldse isiklik auto?![]()
Tallinnas kus ühistransport liigub väga tihedalt - ma ei kujuta ette, et mul oleks veel isiklikku autot vaja millekski muuks kui nädalalõpus linnast väljasõiduks.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Iga õhtu tuleb tankida. Aga talvel?Ring Narvast Narva-Jõesuusse, sealt Sillamäele ja siis tagasi Narva on umbes 65 kilomeetrit. Ühe laadimisega saab seda ringi teha vähemalt viis korda.
Kui ma Märjamaalt satun sinnakanti, siis tagasitulekuks tuleb mul puksiir tellida?Küll tuleb arvestada, et Jõhvist ida poole jääb laadijaid selgelt harvemaks. Samuti on PlugShare’i kaardil täna veel laadijatest tühi maa Rakverest-Jõhvist lõuna poole Jõgeva-Mustvee jooneni. Seal on suured asulad – Laekvere, Simuna, Vinni, Rakke, Koeru, Kadrina, Tamsalu – üheski pole ühtegi avalikku laadijat.
Laadimise ajakulu tõttu pean mõnevõrra täpsemalt planeerima oma päeva. Ehk muutma ei pea mitte sõiduharjumust vaid oma tarbimisharjumust ja päeva peab paremini planeerima, võttes arvesse ka auto eripärasid.
Üks suur miinus minu jaoks, sest mul puudub võimalus vajadusel ootamatuteks sõitudeks.
Tahaks kevadel lugeda, mitu korda ta sai esimeses tsitaadist kirjeldatud ringi sai läbida.Kindlasti saab talv olema auto tegelik proovieksam – kui on pime, sajab paksu sulalund, soojendus ja klaasipuhastid töötavad pidevalt, vaheldumisi tuleb kasutada lähi- ja kaugtulesid ning maanteed katab sulalumepudru, millest auto peab läbi sõitma.
Kõige jaburam soovitus, mille ta andis.Viru Energo laadijates on selgelt odavam laadida suvistel päevastel päikeselistel tundidel, öötundidel ja sügis-talvistel tuulistel tundidel, kui elektri börsihinda kujundavad madala tootmiskuluga päikese- ja tuuleelektrijaamad või kui tarbimine on madal.

Ta räägib hetkel ainult Ida-Virumaast, aga suuremad linnad oma magalarajoonides asuvate kõrghoonetega?Korterelamute juurde piisava koguse laadimiskohtade rajamine saab olema elektrivõrgule paras väljakutse.
Artikkel ise https://auto.geenius.ee/blogi/toyota-bl ... ed-tal-on/

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
See pilt hakkas kunagi oma elu elama sotsmeedias näidates ''alternatiivseid'' laadimisvõimalusi ning jõudis ka lõpuks meediasse. Päeva lõpuks tegu ikkagi huumoriga.kaimagk kirjutas: 07 Okt 2024, 15:41 Pigem taheti kuidagi ‘ ära panna’ selle pildi panemisega. Miks peaksin mina mingit paksu nahka kasvatama, pigem võiks jätta sellised postitused tegemata, ega see mingi nakjunurk pole. Kas peaksin ka hakkama postitama teiste teemadesse mingeid nalja pildikesi ja ütlema, ah mis virised kasvata paks nahk!
Vabandan kõigi ees keda see pilt solvas ja kelle hingekeeli puudutas ning luban ausalt, et ma enam seda pilti siia foorumisse ei postita.

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 32 korda
Lugemata postitus Postitas elektron »
RaJy kirjutas: 07 Okt 2024, 20:46 Kui elad ja töötad ainult Tallinna linnas siis milleks üldse isiklik auto?
1) ei soovi näiteks 2-3 tundi päevas kulutada erinevate bussiliinide kokku sobitamisele ja peatustes ootamisele.
2) ehk on aiamaa või suvila linnast väljas?
Eesti Vabariiki?Urmas kirjutas: 08 Okt 2024, 06:48 Tuli telefoni järgmine promoartikkel ja sealt mõned tsitaadid, miks ma veel ei soeta EV-d.

-
- Ehitusveteran
Rahvusvaheliaelt meedias läbivalt kasutatavad lühendid:
EV - Electric vehicle
ICE - internal combustion engine
Aga võid ka olla loominguline ja arvata, et Eriti V*ttus vms pähe tuleb.

-
- Ehitusveteran
Laed kui tühi. Ma sõidan 1500 kuus ja laen korra nädalas või kui pärast sõitu tühi. Esimene kuu oled põnevuses ja jälgid, pärast juba väga suva
Seega väga suva mis kellast juhe taga, elektril täitsa suva kas suvel või talvel.
Oma õv pumba pärast ka nutad? Või oled rahu või miks üldse paigaldasid? Lase puudega edasi, puud sul olid tasuta käes. Sul on varuküte, võta ka varugeneraator elektri tegemiseks, kui väga hirmul, katab ka muid riske.
Urmas kirjutas: 08 Okt 2024, 06:48 Kui ma Märjamaalt satun sinnakanti, siis tagasitulekuks tuleb mul puksiir tellida?
Miks? Eestis ei jää laadijate läheduse pärast tegemata sõite, igal trassil olemas. Muretse siis laadimise pärast kui su ööpäevane sõit jääb sõiduulatusest välja, sest alles siis oled ehk sunnitud kuskil laadima.
Kõigile tõesti ei sobi, 90% katab päevase ära ja laevad kodus, tööl või kiirlaadijas.
Urmas kirjutas: 08 Okt 2024, 06:48 Üks suur miinus minu jaoks, sest mul puudub võimalus vajadusel ootamatuteks sõitudeks.
Asjatu hirm, kui sul vedelkütust ei ole jääb sõit samuti tegemata või sõidad tanklasse. Päevas sa ei sõida üle 400 ja 400 sisse jääb laadijaid ja tanklaid ikka kuhjaga.
Ja kõik muu seal artiklis hale lalin ja pastakast imetud teemal kuidas ma kukuks p*rse kui mul oleks vaid selleks võimalus. Väikse paagiga või suure kuluga ICE autosid terve maailm täis.
Sellessuhtes saab täna kõiki neid autosi rentida ka minuti kaupa ja seda ise proovida. Võta täis akuga ja sõida oma ringid.
-
- Ehitusveteran
Kui sa aru ei saa EA teemas mis on EV või ICE , siis sa võiks seda lolli ju lausa peeglist passida /s
Vihje: lühendiga /s tähistatakse interneti vestluses satiiri.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
SPV- sisepõlemisvanker
üldnimetus: JV- jõuvanker. traditsiooniline eestikeelne sõna…?
?

Kas elektriteemades kasutatakse tuulegeneraatori tähistamiseks WT, soojuspumpade puhul HP ...

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed