Kubu puupliidile

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Kubu puupliidile

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kordamine tarkuse ema - ei soovita mitte mingil juhul kubu ventilaatoriga paigaldada pliitide (ahjud, kaminad) korral. Inimesed on surnud selle tõttu eestis pluss akf poolt toodud muud halvad kõrvalnähud pliidi kütmisel.
Loomuliku tõmbega kubu on teine asi. Väikse efektiga aga vähemalt pole eluohtlik.
Tavalugeja
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 101 korda
On tänatud: 52 korda

Lugemata postitus Postitas Tavalugeja »

RaJy kirjutas: 05 Okt 2024, 22:16 Ilmselt ei - puupliidi all oli päev läbi tuli.
Sellest hoolimata, miks peab kubu vent pideval töötama? Minul on puupliidi peal vendiga kubu. Ise tegin. Ei tule selle pealegi, et selle peaks välja viskama.
Seda ka ei usu, et pliit pidevalt tules :)
Pottseppmeister "Kaminahi"
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 54 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Tavalugeja kirjutas: 06 Okt 2024, 10:17 Seda ka ei usu, et pliit pidevalt tules :)
Miks?
Mu kadunud vanema hoidis ka päev läbi kerget tuld pliidi all ja õhtul viskas koldesse veel turbabriketti mis hõõgusid hommikuni.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

ma kavatsen teha eriti suure kubu, mis hõlmab korraga nii puupliidi, kui kõrval asuva elektripliidi :cool:
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

Mulle paistab, et mõned ei saa aru, et mis asjad on "puupliidi kubu" ja "(inegreeritud) pliidi sundväljatõmbe agregaat" ning nende tööpõhimõtte erinevusest?
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
aero
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 83 korda
On tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas aero »

RaJy kirjutas: 06 Okt 2024, 10:30
Tavalugeja kirjutas: 06 Okt 2024, 10:17 Seda ka ei usu, et pliit pidevalt tules :)
Miks?
Mu kadunud vanema hoidis ka päev läbi kerget tuld pliidi all ja õhtul viskas koldesse veel turbabriketti mis hõõgusid hommikuni.
Umbkolle ilmselt. Tänase restkoldega nii ei saa ja pole vajagi. Huvitav miks ta siibrit sulgeda ei tahtnud. Äkki oli tõmme kehvake, lõõrid puhastamata näiteks? Siis saaks aru, et tahtis lõõrid soojad hoida, kartis, et külmalt ajab sisse.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 54 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

aero kirjutas: 06 Okt 2024, 21:55
Miks?
Umbkolle ilmselt. Tänase restkoldega nii ei saa ja pole vajagi. Huvitav miks ta siibrit sulgeda ei tahtnud. Äkki oli tõmme kehvake, lõõrid puhastamata näiteks? Siis saaks aru, et tahtis lõõrid soojad hoida, kartis, et külmalt ajab sisse.
Ma ausaltöeldes ei mäleta, et oleks oma elus umbkodega pliiti näinud. Vajadus päev läb tuld all hoida oli praktiline - loomade ja ka inimeste toidud valmisid seal vaikselt haududes mitte heleda leegiga tulel.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Miks?
Kunagi kui ma veel noor ja ilus olin siis elasin päris mitu aastat majas kus kütteperioodil pliidil oli 24/7 tuli all. Restkoldega. Lihtsalt kolle andis nii vähe sooja välja, et polnud mõtet tuld alt lasta. Paari tunniga oli elamine külm ning pidid alustama tule tegemist otsast peale. Tõmme oli korralik ja lõõrid puhastatud. Soojamüür oli pottidest ja nüüd tagantjärele mõelda ning oletada siis pakun, et põhjus oli soojamüüri kehvas salvestusvõimes. Polnud eriti massi mis oleks sooja salvestanud ja kõik läks korstnasse. Hiljem asendati pliit ahjuga ning siis läks kütmise koha pealt olukord elamises paremaks.
Torutööd Tartus 56 932 898
Tavalugeja
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Kuidas need erinevad nostalgia memuaarid on seotud postituse autori küsimusega?
Tavalugeja
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Mõneb Ahjumaailma kubuga pliidid.

KUBU4.jpg
KUBU 3.jpg
KUBU 2.jpg
KUBU 1.jpg
KUBU 1.jpg (44.95 KiB) Vaadatud 2775 korda
Kodupliit.jpg
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Tavalugeja kirjutas: 07 Okt 2024, 09:52 Kuidas need erinevad nostalgia memuaarid on seotud postituse autori küsimusega?
Minu vastus oligi suunatud üheselt sinule, kuna sulle tundus olevat uskumatu, et ilmas leidub pliite kus inimesed hoiavad pidevalt tuld all. Tean ka tänapäeval paari sellist pliiti. :hello:
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

RaJy kirjutas: 06 Okt 2024, 22:19
Miks?
Ma ausaltöeldes ei mäleta, et oleks oma elus umbkodega pliiti näinud.
Olen mitmeid näinud vanades köökides. Tagantjärele pole kindel, äkki oli tuhasahtel isegi olemas mõnel. Igatahes rest oli kas umbes või umbse plaadiga asendatud ja tuhk püsis koldes.
Tavalugeja
Ehitusveteran
Ehitusveteran

pikk88 kirjutas: 08 Okt 2024, 08:51 Tean ka tänapäeval paari sellist pliiti. :hello:
Äärmused pole argument neid siin esile tuua. Provi uuesti lugeda teema AUTORI KÜSIMUST.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

See nüüd küll mu meelest mingi eriline äärmus pole, kui keegi oma pliidil pidevalt tuld all hoiab. Aga olgu siis nii. Kuivõrd soovid, et jätaksin su hinge rahule ning vastaksin teema autorile siis omaltpoolt soovitaksin autoril mõne plekksepatöökoja üles otsida ning sealt järele pärida, kas nad sind aidata saavad või ei. Sul jäänud siia enda asukoht märkimata. Seetõttu kahtlustan, et pliit millele kubu vajad asub pealinna kandis, kuid kui paikned Tartus siis siitpoolt võin paari inimese kontakte jagada, kes selle tööga peaksid hakkama saama. Kui huvi on siis anna teada.
Vasta