Õhksoojuspumba valik
Õhksoojuspumba valik
Lugemata postitus Postitas Piiamai »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Re: Õhksoojuspumba valik
Lugemata postitus Postitas ping »
Töötamise ajal saab vastavalt loodusseadustele olla kõige vaiksem ainult põrandamudel, sest seinamudel peab väga suurt õhuhulka elektri väega ülevalt alla suruma, millega tekkib kuuldav tuulekohin ja elusorganismidele kahjulik tuuletõmbus.
Põrandamudeleid on meil saada ainult kolme tootja mudeleid, nii et nende üles leidmine ei tohiks olla raske.
https://www.google.com/search?q=p%C3%B5 ... e&ie=UTF-8
Odavaim võiks selline olla:
https://cooperhunter.kliimamarket.ee/oh ... nverter-12

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Sel juhul peaks sundventilatsioon elusorganismidele veel eriti kahjulik olema, kuna soojuspump keerutab õhku ainult ühe ruumi piires, aga ventilatsioon lausa PUHUB sisse ja TÕMBAB välja.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 32 korda
Lugemata postitus Postitas elektron »
Mul on kodus Mitsubishi LN seeria pump ja väga ei sega. Mul küll väiksem korter ja peamiselt kütab ta elutuba ja läbi avatud uste kergelt ka esikut ja kõrvaltuba. Pigem on ta ikkagi rohkem "soojavalvuri" rollis, kui pole viitsinud ahju kütta, lükkan hommikul paariks tunniks käima.Piiamai kirjutas: 13 Sept 2024, 12:09 Sooviks uut õhksoojuspumpa majale (u 100 ruutmeetrit) lisakütteks. Praegu u 14 aastat vana Fujitsu Nocria. Kõige tähtsam on, et töötaks võimalikult vaikselt. Oskaks keegi soovitada, millist tasub ja millist kindlasti mitte?
Müra on üsna otseses seoses siseosa ventilaatori pöörete kiirusega, seepärast tuleks võtta võimalikult suure ja võimsa siseosaga soojuspump, mis madalamatel pööretel ka õhku liigutab.
-
- Ehituspenskar
Kas võrdlesid ikka liigutatava õhumassi hulkasid m3/h ja õhu liikumiskiirusi cm/sek?
(Max õhu liikumiskiirus on määratud ka Hoonete sisekliima määruses.)
Kas ei ole Õ/Õ siseseadmete paigaldusjuhendeid lugenud või koolis kuulanud, et sellised küsimused?

-
- Ehituspenskar
Pumba suurus ei muuda tõsiasja, et kui vajaliku energiakoguse põrandani kandmiseks on vaja lae alt põrandale puhuda 100m3 soojemat õhku, siis see õhukogus on vaja liigutada olenemata ventilaatori suurusest.elektron kirjutas: 13 Sept 2024, 16:30 ....
Mul on kodus Mitsubishi LN seeria pump ja väga ei sega. Mul küll väiksem korter ja peamiselt kütab ta elutuba ja läbi avatud uste kergelt ka esikut ja kõrvaltuba. Pigem on ta ikkagi rohkem "soojavalvuri" rollis, kui pole viitsinud ahju kütta, lükkan hommikul paariks tunniks käima.
Müra on üsna otseses seoses siseosa ventilaatori pöörete kiirusega, seepärast tuleks võtta võimalikult suure ja võimsa siseosaga soojuspump, mis madalamatel pööretel ka õhku liigutab.

-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kas raadio või telekapuldist heli +nuppu vajutades tehnikavidina reageerimisele tulevat heli valjemaks vajutades ei anna Õ-Õ soojuspumba ventilaatori poolt tekitavat MÜRA kõrvale juhtida?Piiamai kirjutas: 13 Sept 2024, 12:09 Kõige tähtsam on, et töötaks võimalikult vaikselt. Oskaks keegi soovitada, millist tasub ja millist kindlasti mitte?

No lihtsalt ei ole sattunud mitte kunagi kuulma Õ-Õ pumba siseosa poolt tekitatavat puhumise heli nii, et see hakkaks häirima ja segaks kuulmast muid asju.
OT. Hüpoteetiline küsimus, et kas saaks Piiamai saaks elada korteris, mis asuks Tallinnas näiteks Narva maantee ja Maneeži ristmikul. Mõtlen pidevat trammide kriuksumisi vs Õ-Õ pumba poolt tekitatavat olematut heli?
Minu jaoks on need probleemid aru saamatud.

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Inimene harjub kõigega - kevadel olin tööl Itaalias kus ööbimiskoha aknast linnulennult 30 m kaugusel oli kiriku kellatorn mis põmmutas nii täis- kui ka pooltunde (pooltund oli eelnev täistundide arv kõmakaid+1 vähe nõrgem - ehk siis pool üks 13 pauku). Kolmandal ööl magasin nagu lapsuke, ei häirinud üldse. Viiendal ööl jätsin juba akna ööseks lahti.Urmas kirjutas: 13 Sept 2024, 20:15Kas raadio või telekapuldist heli +nuppu vajutades tehnikavidina reageerimisele tulevat heli valjemaks vajutades ei anna Õ-Õ soojuspumba ventilaatori poolt tekitavat MÜRA kõrvale juhtida?Piiamai kirjutas: 13 Sept 2024, 12:09 Kõige tähtsam on, et töötaks võimalikult vaikselt. Oskaks keegi soovitada, millist tasub ja millist kindlasti mitte?Ja kui Õ-Õ soojuspumba puhumine häirib ka magamise ajal, siis minu arvates ei kuulu see probleem ehitusfoorumi kommentaatorite erialasse, vaid esialgu perearsti omale ja kui tema probleemist jagu ei saa, siis ta annab saatekirja eriarsti juurde.
![]()
-
- Ehituspenskar
Inimeste meelte tundlikus on vägagi individuaalne ja see on loomulik.Urmas kirjutas: 13 Sept 2024, 20:15 .... Ja kui Õ-Õ soojuspumba puhumine häirib ka magamise ajal, siis minu arvates ei kuulu see probleem ehitusfoorumi kommentaatorite erialasse, vaid esialgu perearsti omale ja kui tema probleemist jagu ei saa, siis ta annab saatekirja eriarsti juurde.
No lihtsalt ei ole sattunud mitte kunagi kuulma Õ-Õ pumba siseosa poolt tekitatavat puhumise heli nii, et see hakkaks häirima ja segaks kuulmast muid asju. ....
Inimese kõrvakuulmise tundlikus on logaritmiline ja mida vaiksem on ümbrus, seda tundlikumaks kõrv muutub, kuni absoluutses vaikuses hakkab kuulma oma isiklikes veresoontes voolava vere poolt tekitatavat mulinat.
Samuti on inimestel erinev tundlikus helisageduse spektri erinevates osades erinev.
Näiteks kuna pooled inimesed ei kuule madalaid sagedusi (infraheli) ja kui inimene infraheli ei kuule, siis ei sega teda tavaliselt erinevate seadmete poolt tekitatud vibratsiooniheli.
Või näiteks võib inimest häirida kilomeetrite kaugusel ebaühtlaselt töötav mootor aga elektroonilise kraadiklaasi piiksu kaenla alt ei kuule.

-
- Ehituspenskar
Muidugi inimene harjub paratamatusega aga inimesel on valikuvabadus oma raha eest mitte osta omale koju rahurikkujat.

-
- autodidakt
Oma nooruspõlve olen elanud Pärnus praeguse Rannastaadioni(?) kõrval(Lehe 3). Kas tol ajal oleks miilits reageerinud, et ma ei saa magada, sest peale Rannahoone sulgemist lällavad isikud häirivad mu und? Miilits oleks tulnud kohale ja küsinud, et mis sul viga on. https://www.facebook.com/pistik.net/vid ... 182091793/

Kui inimene ei suuda leppida oma mugavuse nime(Õ-Õ pump)l teda praktiliselt(minu jaoks) olematu sahinaga, siis rohelised pakuvad alternatiive- võimalus kolida tsivilisatsioonist puutumatusse koobastesse. No tänapäeval tsivilisatsioonist puutumatuid terirtooriume vist enam praktiliselt ei ole, siis isegi kuhugi kõrgmäestikus(3km kõrgusel) asuvasse koopasse kostab 9km kõrgusel lendava lennuki müra. Ma arvan, et üle meie maakoha lendab öö jooksul(8 tundi) vähemalt paarkümmend lennukit. Kas see on minu viga, et ma ei kuule ega lase ennast häirida nende lennukite mürast ja olen pühendunud magamisele ega lase ennast kell 6 pihta hakkavast linnulaulust ja suvekuke kiremisest häirida?

Neid jaburaid kohtuasju, "häirib und", on viimase 2-3 aasta jooksul olnud hulgim. Mis teha, eks ameerikamaa kombed on jõudnud ka siiamaile.

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
…A’ist U, kes kurat sina oled, et öelda kuhu keegi peab pöörduma? Inimene küsis küsimuse, kui sa oma herne suuruse ajuga et suuda vaststa siis ole vait!Urmas kirjutas: 13 Sept 2024, 20:15Piiamai kirjutas: 13 Sept 2024, 12:09 Kõige tähtsam on, et töötaks võimalikult vaikselt. Oskaks keegi soovitada, millist tasub ja millist kindlasti mitte?Ja kui Õ-Õ soojuspumba puhumine häirib ka magamise ajal, siis minu arvates ei kuulu see probleem ehitusfoorumi kommentaatorite erialasse, vaid esialgu perearsti omale ja kui tema probleemist jagu ei saa, siis ta annab saatekirja eriarsti juurde.
…..ja mis kuradi õigusega sa pea igas teemas oma heietusi ja ma , ei, tea, mida plärad. Sul on oma teema naljanurgas!!
-
- autodidakt
Kas su AI kinni ei ole kiilunud? Äkki teeks värskenduse? Mõtlen lausejuppi "…..ja mis kuradi õigusega sa pea igas teemas oma heietusi ja ma , ei, tea, mida plärad." Kui sa minu plärast aru ei saa, siis see on sinu probleem, mitte minu.kaimagk kirjutas: 13 Sept 2024, 22:14 …A’ist U, kes kurat sina oled, et öelda kuhu keegi peab pöörduma? Inimene küsis küsimuse, kui sa oma herne suuruse ajuga et suuda vaststa siis ole vait!
…..ja mis kuradi õigusega sa pea igas teemas oma heietusi ja ma , ei, tea, mida plärad. Sul on oma teema naljanurgas!!

-
- Ehitusveteran
….ja kuidas küll sellisele teha selgeks et sa risustad oma pläraga Teiste inimeste teemasi. Ime ka, et siin foorumis keegi enam ei käi……
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Normaalsus on subjektiivne hinnang - antud juhul kellegi lolliks nimetamine on ikka väga madal tase..kaimagk kirjutas: 14 Sept 2024, 00:00 ……’sa U oled ikka nii loll, et sind ei saa enam aidata ka’ ……
….ja kuidas küll sellisele teha selgeks et sa risustad oma pläraga Teiste inimeste teemasi. Ime ka, et siin foorumis keegi enam ei käi……
P.S. Foorumit väldin pigem reklaami pealesurumise mitte kellegi postituste tõttu.
P.P.S Sinu plära häirib rohkem!
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 32 korda
Lugemata postitus Postitas elektron »
Muudab seda, et suurem ventilaator puhub 100m3 õhku sama ajaühiku jooksul madalamate pööretega kui väiksem ventilaator, olles seetõttu ka vaiksem (mis oli minu arvates üks teemaalgataja küsimustest).ping kirjutas: 13 Sept 2024, 19:17
Pumba suurus ei muuda tõsiasja, et kui vajaliku energiakoguse põrandani kandmiseks on vaja lae alt põrandale puhuda 100m3 soojemat õhku, siis see õhukogus on vaja liigutada olenemata ventilaatori suurusest.
![]()
-
- Ehitusveteran
…..minu plära? Kas mina soovitasin minna perearsti juurde teemaalgatajal? Kas mina ajan teemavälist juttu( erandid tulenevad seoses u ‘ ga)? Ja loll sellepärast et ta ei saa ju aru et rikub oma plärga teiste teemasi. Igalühel ongi õigus arvamusele, ainult mitte igalpool……RaJy kirjutas: 14 Sept 2024, 00:44Normaalsus on subjektiivne hinnang - antud juhul kellegi lolliks nimetamine on ikka väga madal tase..kaimagk kirjutas: 14 Sept 2024, 00:00 ……’sa U oled ikka nii loll, et sind ei saa enam aidata ka’ ……
P.S. Foorumit väldin pigem reklaami pealesurumise mitte kellegi postituste tõttu.
…ps; madal tase sellepärast et ehk siis saab midagi aru, normaaselt rääkides ei paista saadavat…..
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
Mitsubishi Kirigamine seeria näiteks:
https://kodukliima.ee/tooted/mitsubishi ... oojuspump/
Offtopicu lõpp.
-
- autodidakt
RaJy, las see kasutaja kaimagk ajab oma plära edasi ja ärme võtame temalt ära seda rõõmu ja rahulolu tunnet, mida ta saab kommentaarides mind lolliks tituleerides ehk igal lollil oma lõbu! Utsitame-ärritame teda pigem takka ja uudishimust vaataks kui kaugele ta oma IQ-ga suudab minu sõimamisega minna. Las see jääda meievaheliseks lõbuks.RaJy kirjutas: 14 Sept 2024, 00:44 Normaalsus on subjektiivne hinnang - antud juhul kellegi lolliks nimetamine on ikka väga madal tase..

-
- Ehituspenskar
Kui vaadata kasvõi siin toodud (disaini tõttu ülehinnatud) Mitsu Kirgaminet:elektron kirjutas: 14 Sept 2024, 09:01Muudab seda, et suurem ventilaator puhub 100m3 õhku sama ajaühiku jooksul madalamate pööretega kui väiksem ventilaator, olles seetõttu ka vaiksem (mis oli minu arvates üks teemaalgataja küsimustest).ping kirjutas: 13 Sept 2024, 19:17
Pumba suurus ei muuda tõsiasja, et kui vajaliku energiakoguse põrandani kandmiseks on vaja lae alt põrandale puhuda 100m3 soojemat õhku, siis see õhukogus on vaja liigutada olenemata ventilaatori suurusest.
![]()
https://kodukliima.ee/tooted/mitsubishi ... oojuspump/
Ja vaadates selle seadme tehnilisi andmeid:
https://kodukliima.ee/wp-content/upload ... kliima.pdf
Siis näeme võrreledes mõõtmeid ja õhuhulkasid, et võimsama mudeli siseosa on sama seadme kaalu juures ainult 34mm kõrgem ja seega ei ole tavaliste kliimaseadmete siseosade ventilaatorite mõõtudes olulisi erinevusi.
Võimsama seadme ventilaator töötab suuremate pööretega, liigutades suuremat õhukogust ja tekitab töötades kordades suuremat müra.
(6dB erinevus - 2 korda suurem helitugevus) Kui nüüd tahta, et lae alt peab puhuma sooja õhu põrandale, siis õhuhulgad on suurusjärgus 600m3/h.
Nii et numbrid ei näita, et suurema võimsusega Õ/Õ seade saaks vaiksemalt töötada ja see paistab olema seadmemüüjate eksitav reklaamitekst.

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 29 korda
Lugemata postitus Postitas Coolhouse »
Saatan otsib soojuspumpa?Piiamai kirjutas: 13 Sept 2024, 12:09 Sooviks uut õhksoojuspumpa majale (u 100 ruutmeetrit) lisakütteks. Praegu u 14 aastat vana Fujitsu Nocria. Kõige tähtsam on, et töötaks võimalikult vaikselt. Oskaks keegi soovitada, millist tasub ja millist kindlasti mitte?
Kui nii siis on vastus juba küsimusse sisse kirjutatud.
100 m2 maja ei saagi kütta ühe siseosaga õhksoojuspumbaga selliselt et siseosa vaikselt töötaks.
Selleks et siseosa ventilaator vähem või aeglasemalt töötaks peaks olema soojusvaheti pind suurem. Siis pääseb külmaaine kuumalt gaasilt rohkem soojust tuppa. Ehk eelistatum oleks suuremate mõõtmetega siseosa.
Kuna 100 m2 on piisavalt suur ala mis arvatavalt ei ole üks ruum siis peabki ventilaator täiega puhuma et soojus leviks. Ehk variant on paigaldada õhk-õhk soojuspump mitme siseosaga ja ta on vaiksem.
Selgust ei saa mida tähendab et maja köetakse peamiselt mingi teise kütteallika abil. Kui see on ahi siis ka küsimus mõistetav. Kui majas on veega keskküte siis saab õhk-vesi soojuspumbaga toa vaikselt soojaks kütta.
No, seda ka nagu ei tahaks? (ikkagi saatan otsib ...)
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
-
- Ehituspenskar
Jälle väga resoluutne ja eksitav vastus soojapumpadega tegeleva isiku poolt.Coolhouse kirjutas: 15 Sept 2024, 07:43 .....
100 m2 maja ei saagi kütta ühe siseosaga õhksoojuspumbaga selliselt et siseosa vaikselt töötaks.
....
Õigem oleks, kui see lause algaks sõnadega: "Minu teadmiste alusel 100m2 maja ei saagi kütta õhksoojuspumbaga .....".
Tegelikult, kui valida kütmiseks sobiva konstruktsiooniga seade, siis on võimalik 100m2 maja kütta vaikselt ühe Õ/Õ soojapumbaga.
Mitte uskudes müüjate jutte ja lähtudes teadmistest loodusseadustest valisin sobiva seadme ja kütan sellega 110m2 maja juba mitu talve, kus ventilaator töötab pidevalt ainult aeglasemal kiirusel ca 19dB helitugevusega ja liigutab 350m3 õhku tunnis.
Ehk sobiv Õ/Õ pump töötab vaiksemalt kui külmkapp.

-
- Ehitusveteran
…ps: ära rebi sõnu kontekstist välja ja laima teist kasutajat. Keegi pole öelnud et 1 pump ei suuda kütta ära 100m2 pinda!
Lugemata postitus Postitas Piiamai »
-
- autodidakt
Sooh, tuleb välja, et kõik senised kommentaarid olid täiesti mõtetud. Kurb kui ei osata oma probleemi konkreetselt kohe väljendada.Piiamai kirjutas: 15 Sept 2024, 15:06 Täpsustan oma postitust. Siseosa puhumine ei häirigi, isegi meeldib see sahisemine. Sooviksin võimalikult vaikset välisosa, sest elan ridaelamus ja ei taha naabreid häirida.

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed