Igati sobib konteksti lause filmiklassikast "Täna ei ole me see kes olime eile ja homme ei ole me see see kes oleme täna!"
Avatud elektriturg - minu esimene leping
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Re: Avatud elektriturg - minu esimene leping
Lugemata postitus Postitas RaJy »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Kas meedia poolt tekitatud optimism talvise (odava) elektrihinna kohta tekitab hasarti?
Kui tarbida suvel kuni 100kWh kuus, siis on võimalik 1 kuuga max 15eur säästa aga millist kWh hinda talveks prognoosite, kui iga päev on majapidamises tarbida vaja 100kWh?

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Kuid millega sa seletaksid, et ESMASPÄEVAL on elekter sisuliselt nulliga? Sinise esmaspäevaga?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
-
- Ehituspenskar

-
- Ehitusveteran
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Pole üldse keeruline, kui suvel toodad ise samuti elektrit, nii et ka üle jääb ja samas laed ka oma autot, mida pimedamatel kuudel tuleb tahes-tahtmata sisseostetud elektriga teha...kaimagk kirjutas: 08 Sept 2024, 23:22 …..milline majapidamine tarbib 100 kwh/ kuus duvel js talvel 100 kwh/ päevas? Keegi elab okstest tehtud onnis vä. …ja sellise väite ütleja ise börsi otsas….”pikker” jääb juba ka juba selliste naljade tegemisel hätta……
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Täna on E-esmaspäevkunn24 kirjutas: 08 Sept 2024, 23:19 Kuid millega sa seletaksid, et ESMASPÄEVAL on elekter sisuliselt nulliga? Sinise esmaspäevaga?

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas Rein Sa »
Mul on kuu tarbimine kuskil 200 -300 kw/h. Põrandakütet ei ole, aga boiler ja külmkapp on kogu aeg sees, õhtul suure ekraaniga telekas, kui elekter kipub päeva kõige kallim olema. Tavalises kuus tuleb keskmine börsihind alla 10-ne, fix-id on üldiselt üle 10-ne.Küülaline kirjutas: 08 Sept 2024, 14:24Kui suuremaid tarbijaid juhtida börsihinna järgi siis on kindlasti börsihind kasulikum. Kui lasta boileritel ja põrandakütetel kõige kallimatel tundidel kütta siis on fix hind kasulikum.
-
- Ehituspenskar
Kas siin ei ole mitte võrgutasu ja lisamaksud välja jäänud?Rein Sa kirjutas: 09 Sept 2024, 08:40 Mul on kuu tarbimine kuskil 200 -300 kw/h. Põrandakütet ei ole, aga boiler ja külmkapp on kogu aeg sees, õhtul suure ekraaniga telekas, kui elekter kipub päeva kõige kallim olema. Tavalises kuus tuleb keskmine börsihind alla 10-ne, fix-id on üldiselt üle 10-ne.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
1. Tarbimine on mul umbes 3 korda suurem, põrandakütted, 3 külmikut, boiler 3 kW, kogu toiduvalmistamine elektriga, talvel ahjule lisaks õhksoojuspump (sel suvel ka päris palju jahutanud).Rein Sa kirjutas: 09 Sept 2024, 08:40kuu tarbimine kuskil 200 -300 kw/h ... Põrandakütet ei ole, aga boiler ja külmkapp on kogu aeg sees, õhtul suure ekraaniga telekas ... keskmine börsihind alla 10-ne, fix-id on üldiselt üle 10-ne
2. Räägime asjadest nende õigete nimedega - (elektri)energia mõõtühik on kilovatt-tund (kWh), mitte kilovatti tunnis (kW/h).
3. Boileri sättimine odavatele tundidele annaks kindlasti kokkuhoidu, aga boiler peab selleks olema suuremapoolne, 50 liitrisega ei mängi ilmselt välja. Külmkapid toimetavad muidugi omasoodu, neid ei ole mõtet torkida. Telekavaatamist ei ole ma kunagi piiranud.
4. Bõrsihinna puhul keskmisest rääkida on üsna mõttetu, näiteks kui sinu boiler ja külmkapp otsustavad just 50 sendise hinnaga sisse lülituda, mis kasu sellest on, et kuu keskmine hind on 10 senti. Minu boiler otsib igas ööpäevas 6 kõige odavamat tundi ja kütab ainult siis.
-
- Ehituspenskar
on mõtet rääkida pikemaajalisest keskmisest hinnast - näiteks aasta omast...Küülaline kirjutas: 09 Sept 2024, 11:15 ....
4. Bõrsihinna puhul keskmisest rääkida on üsna mõttetu,....
või viimase 12 kuu libisevast keskmisest hinnast - selle muutus näitab trendi...
Minu viimase 12 kuu energiamüüja arved (seega koos km-ga) jagatuna tarbimisse on 10,36 s/kWh.
Kui Urmase 40/60 arvesse võtta, siis tema sõlmis lepingu 10,476 peale -
(Urmas - kas sul seal miskid kuutasud veel kah on?)
Võrguettevõtte arved pealeselle.
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Mõtet on rääkida aastasest elektrikulust EUR
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Kogu kulu sõltub ju tarbitud kogusest ja ei saa võrrelda erinevaid tarbijaid. Ühik €/kWh on kõigile sama ja võrreldav.EH.INS. kirjutas: 09 Sept 2024, 12:01 Ei ole mõtet rääkida aasta keskmisest elektri hinnast ... Mõtet on rääkida aastasest elektrikulust EUR
-
- Ehituspenskar
Energia kuluga tegeletakse soojustamise ja kütteteemas.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Mingi 1.88€, aga see on kogu arve juures marginaalne. Meil suvel tarbimine umbes 500kWh väikse plussiga ja külmadel talvekuudel kuni 2000kWh. Palju sõltub muidugi talvest.trebla kirjutas: 09 Sept 2024, 11:28 Kui Urmase 40/60 arvesse võtta, siis tema sõlmis lepingu 10,476 peale -
(Urmas - kas sul seal miskid kuutasud veel kah on?)
Trebla, ei ole vaja lasta seda tsiteeritud mantrat.trebla kirjutas: 09 Sept 2024, 06:14 Pole üldse keeruline, kui suvel toodad ise samuti elektrit, nii et ka üle jääb ja samas laed ka oma autot, mida pimedamatel kuudel tuleb tahes-tahtmata sisseostetud elektriga teha...

-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »

treblale on lootusetu selgitada, et ainult "puudulike hinnetega põhikooli lõpetanu" võiks kaaluda elektri või autokütuse hinna minimeerimiseks PV või EV või mõlema "hankimist"
-
- Ehituspenskar
No ei ole jah....No ei ole Lasnamäe, Mustamäe, Õismäe, Kopli jne ... paneelmajade mikrorajoonide korrusmajade 99,9% elanikel võimalust paigaldada omale päikesepaneele ..
Aga miks sa minu kommentaari kontekstist välja kisud ?
See on konkreetne vastus kaimagk väitele, et sellist majapidamist (mis võivad olla kas korterid või majad), kus suvel kulub 100 kWh kuus ja talvel 100 kWh päevas ja kasutatakse veel börsipaketti , ei saa eksisteerida.... saab küll.
Mida suurem tarbimine, seda soodsam on börsipakett... seda väidab siin iga börsipaketi kasutaja ...
Näide ühest eriti suure elektriarvega majapidamisest:
https://www.ohtuleht.ee/melu/1052879/ee ... alja-kaima
Omal ajal kaeti selle majapidamise kulud kenasti ümbritsevalt territooriumilt saadud tuludega... köeti territooriumil salvestunud päikeseenergiaga (halgude näol).
Siis hakkas viimane eraomanik venemaal kalossivalmistamisega tegelema, see andis ilmselt suuremaid tulusid, kuid kui majapidamisel see äri ära kukkus, siis hakkas hoone lagunema...
Nüüd proovitakse mh. saiakeste küpsetamisega hoonet käimas hoida...
Vahel tehakse külarahvale muusikat ja muud kometit kah...
Oleks õigel ajal ehk megavati (?) laiali laotanud (2 ha) , oleks tuba soe...

-
- Ehitusveteran
-
- Ehituspenskar
mina ei kutsu kedagi fixima....kus sa seda näed ?
-
- Ehitusveteran
…. Kogu see jura sai alguse sellest, noo proovime veel, kellel kulub suvel 100 kwh ja talvel 3000 kwh. Päikese energia tootjad ei lähe arvesse. Ja kui peaks tõesti leiduma siis see inimene võiks kodu vähe soodsama elamise vastu vahetada…ping kirjutas: 08 Sept 2024, 23:10
Kas meedia poolt tekitatud optimism talvise (odava) elektrihinna kohta tekitab hasarti?
Kui tarbida suvel kuni 100kWh kuus, siis on võimalik 1 kuuga max 15eur säästa aga millist kWh hinda talveks prognoosite, kui iga päev on majapidamises tarbida vaja 100kWh?
![]()
……aga üldiselt , kraabime edasi……
-
- Ehituspenskar
Tavaline inimene ei tea kWh'st midagi aga talviti oli küllalt neid, kes kurtsid üle 1000eur kuu elektriarvete pärast ja tavaliselt ei leia ka sellise kuluga majale hea hinnaga ostjat.kaimagk kirjutas: 09 Sept 2024, 22:02…. Kogu see jura sai alguse sellest, noo proovime veel, kellel kulub suvel 100 kwh ja talvel 3000 kwh. Päikese energia tootjad ei lähe arvesse. Ja kui peaks tõesti leiduma siis see inimene võiks kodu vähe soodsama elamise vastu vahetada…ping kirjutas: 08 Sept 2024, 23:10
……aga üldiselt , kraabime edasi……
Nutad ja maksad.
Paljud inimesed ei teagi ise, et millist pakettigi nad kasutavad.
Eelmisel talvel küsisin ühelt pensionärilt, et mis paketti ta kasutab, et nii hoolega kõrgeid elektri tunnihindu jälgib ja vastuseks otsiti välja vast 15 aastat tagasi postiga saadetud leping.

Tehinguni ei jõutud
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid