Käisin espakis ja ostsin ägeda aca LED-riba (12V 9.6W/m 5m), müüja soovitas samalt riiulilt tiba võimsama ballasti haarata ja seda ma ka tegin. Kuidas kontrollida, kas faasi peaks tõesti ühendama ballasti input sinise juhtmega (nagu ballasti korpusel olev kiri ütleb) või on hiinlastel trükkides midagi lihtsalt sassi läinud?
Pilt ballastist: https://www.upload.ee/image/17044201/trafo.jpg
Mis värvi hiinlastel faas on?
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Re: Mis värvi hiinlastel faas on?
Lugemata postitus Postitas Hiid »
See seade üldse oskab vahet teha? Vahelduvvoolu ajad sisse ja vaatad, mis saab 

Lugemata postitus Postitas ralf »
LED riba hakkas igatahes helendama, kui faasi pruuni ajasin. Aga nendest acadest soovitan teistel eemale hoida, ballast andis välja 11,8V 2,65A mis viiemeetrise riba kohta küll 9,6W/m ei korreleeru.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Pigem LED-riba ei vasta reklaamitule. Võinuksid anda arvutustulemuse, 6,3 W/ m.
Juhe teab kõike.
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas tcumen »
Hiinamaa ärimeestel on savi, mida nad tootele peale kleebivad.Uhked numbrid neile muidugi meeldivad.
Ja kui sinna juhtme otsa tavalise pistiku, mida kahtepidi pessa panna saab, paned, ei oma faasi/neutraali asukoht niikuinii tähtsust.
Ja ballastiks ma seda karpi ei nimetaks, pigem toiteplokk.
Iseenesest LED-i elueale mõjub alakoormusel töötamine hästi.
Ja kui sinna juhtme otsa tavalise pistiku, mida kahtepidi pessa panna saab, paned, ei oma faasi/neutraali asukoht niikuinii tähtsust.
Ja ballastiks ma seda karpi ei nimetaks, pigem toiteplokk.
Iseenesest LED-i elueale mõjub alakoormusel töötamine hästi.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas juhtmepunt »
Toida seda 5m mõlemast otsast, kui paigaldad. Pingelang piki 5m pikkust 12V ja 9,6W/m LED riba on päris suur ning pimedas tuleb nähtavale ka pingelangust tulenev LEDide heleduse muutus piki riba.
Ühepoolselt toites aga võid mõõta ära LED riba toitepinge riba teisest otsast, pakun et ca 1,5-2V võrra on pinge riba lõpus langenud. Sellest ka oluliselt väiksem voolutarve.
Ühepoolselt toites aga võid mõõta ära LED riba toitepinge riba teisest otsast, pakun et ca 1,5-2V võrra on pinge riba lõpus langenud. Sellest ka oluliselt väiksem voolutarve.
Tsiteerides klassikuid: "Kui on nurinaid, argumenteeri selgelt".
Enne kui sihitult täristama hakkad, hinga sügavalt sisse ja loe vahelduseks!
Enne kui sihitult täristama hakkad, hinga sügavalt sisse ja loe vahelduseks!
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Iga riba puhul on võimsus arvutuslik ühik kõige lühema töötava jupikese kohta. Ehk siis kui sa saad lõigata riba 5 cm tagant siis kogu see võimsuseteema ongi tehtud arvestades tolle 5cm jupi tarbimist. Päris elus on aga igasugu kaod olemas ja neid enamasti ei arvestata. Ehk siis kui sa võtad mingi 12V riba siis sõltuvalt võimsusest saad 5 meetri puhul minimaalselt umbes 10% aga maksimaamaalselt ligi 40% (sõltub riba takistusest) kohe maha kanda. See on võimsus mida sa ei pea isegi mitte toiteplokist (ballast on hoopis muu asi) välja kangutama. Edasi on olemas konstantse pingega ja konstantse vooluga ribad. Neist esimese puhul on umbes 5 meetrit max pikkus mille puhul sa ilma mõõteriistata ei tee heleduse erinevusel vahet riba alguses ja lõpus. Teise puhul saab kokku umbes 9 meetrit. Kui aga riba algus ja lõpp ei ole lähedal või on ei saa neid ühel ajal vaadata siis saad kummalegi versioonile veel miski paar meetrit otsa panna. Üle selle aga hakkab jama peale. Kui aga ainuke parameeter on hind siis unusta see loetu ära. Mul pole aimugi mis parameetrid on ribal "äge aca" aga ma olen ladudes kasutanud näiteks seda https://www.led24.ee/et/lr03835 mis kuskile koju on muidugi ilmselge "overkill"
Senise praktika põhjal aga pole toiteploki puhul mingit vahet kuhu see null või faas künda. Parematel on mitu filtrit ja viletsamatel pole üldse aga esimese aktiivse asjana on neis sildalaldi. Ja sellel on küll täiesti pohlad millise õla küljes see null istub. Mis siiski ei tähenda nagu oleks kõikidel plokkidel täiesti ükskõik aga siiani olen ma kohanud ainult ühte laiatarbe UPSi millel oli vahe kuidas ühendada nulli ja faasi kuigi kasutas kõige levinumat 230V pistikupesasse minevat kaablit. Näiteks saksas see asi isegi töötaks, seal on pisitkupesal mehaaniline takistus. Aga siin läks mitu aega kuniks kogemata proovisin, et mis siis saab kui pistik teistpidi kontaktidesse torgata. Jah teoreetiliselt peaks ka siin olema vahe kummal pool on null ja faas aga praktikas pole see siiani küll mitte mingit tähtsust omanud kuna pistikupesa SAAB mõlemat pidi pesasse torgata.
Senise praktika põhjal aga pole toiteploki puhul mingit vahet kuhu see null või faas künda. Parematel on mitu filtrit ja viletsamatel pole üldse aga esimese aktiivse asjana on neis sildalaldi. Ja sellel on küll täiesti pohlad millise õla küljes see null istub. Mis siiski ei tähenda nagu oleks kõikidel plokkidel täiesti ükskõik aga siiani olen ma kohanud ainult ühte laiatarbe UPSi millel oli vahe kuidas ühendada nulli ja faasi kuigi kasutas kõige levinumat 230V pistikupesasse minevat kaablit. Näiteks saksas see asi isegi töötaks, seal on pisitkupesal mehaaniline takistus. Aga siin läks mitu aega kuniks kogemata proovisin, et mis siis saab kui pistik teistpidi kontaktidesse torgata. Jah teoreetiliselt peaks ka siin olema vahe kummal pool on null ja faas aga praktikas pole see siiani küll mitte mingit tähtsust omanud kuna pistikupesa SAAB mõlemat pidi pesasse torgata.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit