RVK ja kaitsme valik

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 35 korda

Re: RVK ja kaitsme valik

Lugemata postitus Postitas A23 »

kunn24 kirjutas: 21 Aug 2024, 18:46 Oleneb palju pesumasinast. Neil on ees mahtuvusliku pingejaguriga toitefilter, kui selle lekkevool PE-sse ületab RVK taluvusläve, lülitatakse välja. Vahel aitab toitepistiku 180 kraadi pööramine.

Eespool on ikka rämedalt ropp lollus, mul tekkis küsimus, kas sa üldse oled kunagi elektrit õppinud? Või isegi, kui oled, võiksid RVK asja siis korralikumalt selgeks teha. Pesad kontrollitakse eranditult spets testriga üle (nimetakase Meggeriks, kuid see on vaid 1 tootjatest). Kui saab RVK rakendumise vea, siis tuleb teha korda. Võid omale mõõtja tellida kas või iga päev, kui suurt ohtu tajud.
Point oli umbes selles, et kui on kaitsest edasises juhtmestikus viga sisse tehtud, nupuga testides küll rakendub, aga see võib anda näilise turvatunde.
Minu küsimus oli vaid kahe kaitsme järjestikku panemise kohta, kuna kellegi kommentaarist võis algselt kahetine arusaamine jääda. Sain nüüd elektrike käest piisavalt selge tagasiside, et midagi halvemaks ta ei tee ja sellega on minu jaoks see alateema lõppenud. Ise olen elektrit õppinud vaid kõrvalteemana, aga olen konsulteerinud asjatundjaga.
Kas Sa ise oled õppinud ja kas oled paberitega elektrik?
Lisaküsimustele üritasin viisakusest (mälu järgi) ka vastata, aga need olid põhiküsimuse suhtes täiesti kolmandajärgulised asjad, oluline oli vaid, kas keegi näeb kahes järjestikku pandud kaitses probleemi või mitte. Sain kinnitust, et ei näe.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Jah, olen õppinud ja korduvalt. Ka töötanud 200 A paigaldises vastutajana.
Kuid probleem polnud nende järjestikus asetamises (pane või 10, mul "savi"), vaid väljatoodud tsitaadis. Mõtlesin, et ei viitsi suga sel teemal jaurata, aga kui ise mu kustutatud tekstiosa siia toppisid, siis kannata ära. Kuid rohkem lisada pole, igal juhul äge elektriohutuse lause. :D

Kui tahad tasuta koolitusi, siis vaata näiteks siia: https://taltech.ee/taiendusoppija/tasuta-koolitused
Võid Ehituskooli kaeda. Seal tehakse sulle suht kiiresti selgeks, mida kuhu ühendada ja kas on võimalik sellest seadmest välja vedada liini, mis on tont teab, kuidas tehtud.
Juhe teab kõike.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

kunn24 kirjutas: 21 Aug 2024, 20:22 Jah, olen õppinud ja korduvalt. Ka töötanud 200 A paigaldises vastutajana.
Kuid probleem polnud nende järjestikus asetamises (pane või 10, mul "savi"), vaid väljatoodud tsitaadis. Mõtlesin, et ei viitsi suga sel teemal jaurata, aga kui ise mu kustutatud tekstiosa siia toppisid, siis kannata ära. Kuid rohkem lisada pole, igal juhul äge elektriohutuse lause. :D

Kui tahad tasuta koolitusi, siis vaata näiteks siia: https://taltech.ee/taiendusoppija/tasuta-koolitused
Võid Ehituskooli kaeda. Seal tehakse sulle suht kiiresti selgeks, mida kuhu ühendada ja kas on võimalik sellest seadmest välja vedada liini, mis on tont teab, kuidas tehtud.
Minu "probleem" oli just kahe järjestikuses panemises, ei muus. Selle kohta on selgus majas ja olen selle üle tänulik. Kas kellelgi on "savi" või mitte, see mind ei morjenda.
Täitsa võimalik, et põhjendused polnud kõige adekvaatsemad, aga saan aru, et põhimõtteliselt selle Sa vastu ei vaidle, et töökindlus, vähemalt teoreetiliselt, tõuseb.
Mis kustutatud tekstiosa?
Koolituse viite eest tänu. Ei luba, et kohe sellega alustan, aga ka ei välista.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Kaitseseadme töökindlus on kahetine mõiste. Eespool Küülaline juba põgusalt jutustas.

Ehituskooli koolitused https://www.ehituskool.ee/et/koolitused ... uskalender
Juhe teab kõike.
Vasta