Palun seletage, mis on RVK point ja mida ta hoiab ära ja mis kaitse võiks olla induktsioonpliidiplaadil, mille max võimsus on 7,3 kw. Kilp on 1F ja kilbist pliidini tuleb 5x2,5mm2 kaabel. Pliidile tehtud ühendus 1F peale.
Tänud ette!

Lugemata postitus Postitas Pliidik »
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
30 mA rakendusvooluga RVK on tänapäeval kohustuslik kõigis pistikupesi sisaldavates ja eluruumide valgustuse gruppides.
Lugemata postitus Postitas Pliidik »
Jah, saan sellest aru, et kohustuslik. Küsimus on, mis tema ülesanne on? Mida ta hoiab ära, seleteda lihtsas keeles
Lugemata postitus Postitas A23 »
30 mA'ga pidi saama tuntava "suraka", 10 mA ei pidavat üldse tundmagi. Töökaaslane tegi "inimkatseid"Küülaline kirjutas: 16 Aug 2024, 14:16 Kui juhtmestikus või pistikupesadesse ühendatud seadmetes või valgustites on isolatsioonirike, mille tüttu lekkevool on suurem, kui 30 mA, siis kaitse rakendub ennetavalt ja inimene ei saa elektrilööki, kui puutub rikkis seadme vastu.
RVK ei olegi mõeldud otsepuute kaitseks, vaid ennetavaks kaitseks. Rikkis osa peab olema ammu enne välja lülitunud, kui keegi seda puutub.A23 kirjutas: 16 Aug 2024, 14:2930 mA'ga pidi saama tuntava "suraka", 10 mA ei pidavat üldse tundmagi
Seda küll, aga on ka teatud võimalus, et seade on pige all ja maandus üldse ei toimi, siis kaitse ei rakendu.
Mida sa pead silmas selle olukorra all, "et seade on pinge all ja maandus üldse ei toimi"? Kuidas see saaks tekkida?A23 kirjutas: 16 Aug 2024, 15:24võimalus, et seade on pinge all ja maandus üldse ei toimi ... lisaks 30'sele ka 10'se
Ütleme näiteks, et PE klemm on irdunud ja potentsiaaliühtlustuse ja/või "sõltumatu maanduse" traat on ka seadme "ground" poldi küljest lahti tulnud või ei ole seda paigaldatudki. Kui teed nt süsteemile riskianalüüsi, siis peab ka kõiki võimalusi arvestama, sh ka kasutajapoolset väärkasutamist, kasutamise käigus (vibratsioon) võimalikke juhtuvaid "asju". Iseasi on muidugi, milline on sellise tõrke esinemisvõimaluse tõenäosus.Küülaline kirjutas: 16 Aug 2024, 20:43Mida sa pead silmas selle olukorra all, "et seade on pinge all ja maandus üldse ei toimi"? Kuidas see saaks tekkida?A23 kirjutas: 16 Aug 2024, 15:24võimalus, et seade on pinge all ja maandus üldse ei toimi ... lisaks 30'sele ka 10'se
Meie TN-S juhistikusüsteemis, kus alates kilbist on lisaks ka kaitsejuht (mitte maandus) PE, tähendab seadme kereühendus ühefaasilist lühist ilma mingi maanduseta ja liigvoolukaitse rakendub hetkeliselt.
RVK sihipäraseks (ennetavaks) toimimiseks on küll maandust tarvis, aga kui maandust tõesti ei ole, rakendub rikkevoolukaitse ikka, kui sa pingestatud juhti puudutad ja siis saad sa selle 30 mA suraka, mis ei tapa.
Ja kui sa tahad 10 mA rikkevoolukaitset kasutada, siis kasuta, aga 30 mA asemel, mitte sellega järjestikku.
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Üksiki asi ei saa olla 100% töökindel, isegi kosmosesüsteeemid, kus reeglina on kasutusel min/max tolerantsisüsteem, vahel tõrguvad. Voolukaitse rakendub siis, kui vool on, aga teemaks just inimese maksimaalne kaitsmine.Kalvis kirjutas: 18 Aug 2024, 11:33 Mida mõtlete RVK töökindluse all? Siiani on kõik töödanud. See 2 lisamine annab paberil töökindlust juurde aga see on täietsi mittevajalik. Nagunii on ka põhikaitse - voolukaitse olemas.
aga kui on soov rahakotti luftitada siis võib kasvõi 4 tükki järjest panna....
Lugemata postitus Postitas võhik »
Just äsja nädalavahetusel sain küll ise täitsa tuntava "suraka" 10 mA RCCBO taga olevast valgustusliinist faasi puudutades. Aparaat ei rakendunud... asi vajab uurimist...A23 kirjutas: 16 Aug 2024, 14:29 .......
30 mA'ga pidi saama tuntava "suraka", 10 mA ei pidavat üldse tundmagi. Töökaaslane tegi "inimkatseid"![]()
Võib-olla siis vooluring tekkis mingil põhjusel ikka läbi N'i, mitte kõrvalt?võhik kirjutas: 19 Aug 2024, 07:34Just äsja nädalavahetusel sain küll ise täitsa tuntava "suraka" 10 mA RCCBO taga olevast valgustusliinist faasi puudutades. Aparaat ei rakendunud... asi vajab uurimist...A23 kirjutas: 16 Aug 2024, 14:29 .......
30 mA'ga pidi saama tuntava "suraka", 10 mA ei pidavat üldse tundmagi. Töökaaslane tegi "inimkatseid"![]()
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Lugemata postitus Postitas trebla »
.???RVK nupuga "testimine" ei andvat 100% kindlust, .....
Point oli umbes selles, et kui on kaitsest edasises juhtmestikus viga sisse tehtud, nupuga testides küll rakendub, aga see võib anda näilise turvatunde.trebla kirjutas: 20 Aug 2024, 06:53.???RVK nupuga "testimine" ei andvat 100% kindlust, .....
Kas see tuttav võiks selle " 100 % kindluse" lahti seletada?
Ise pakuks, et ta pidas selle all silmas, et äkki on tegemist toitepingest sõltuva RVK- ga? (Electrocomp ? )
Selle testimiseks pole tingimata takisteid vaja hankida vaid võtta teine RVK lisaks ja sellele toide testitava aparaadi kaudu nii, et testitavasse aparaati on ühendatud vaid üks juhe. Teine sellest mööda. Kui nüüd teise aparaadi testnuppu vajutada siis genereeritakse sobiv testvool ja kui testitav on toitepingest sõltuv, siis see ei rakendu. Sõltumatu rakendub...
Lugemata postitus Postitas trebla »
Näiteks seade on ühendatud hoopis teise liini külge,trebla kirjutas: 20 Aug 2024, 11:54 Mis viga annaks veel nii sisse teha, et RVK sellega sees püsiks ?
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Loomulikult on potentsiaaliühtlustus kõige esmane "kaitsering"kunn24 kirjutas: 20 Aug 2024, 13:15 Enamus kirjeldatud jaburdusi on välditud paigaldise kvalifitseeritud ehitamise, potentsiaaliühtlustuse ja kontrolliga. Kas midagi mõistuspärast ka tuleb? Kui luul areneb sinnani, et tuleb hakata rikkekaid järjest laduma, siis võiks paluda arstilt paremaid tablette.
Isand A23 peab ilmselt silmas seda, et 30 mA suurem rikkevool on tegelikult olemas, aga RVK ei rakendu seadme enda rikkisoleku tõttu.
Miks sa arvad, et standardite koostajad neid arvesse ei võtnud ja ei pannud standardisse mingit optimaalset olukorda. 100 % töökindlus ei ole võimalik, pane kas või 10 kaitset järjestikku. Ja sel juhul muidugi kasvab teistpidi valerakendumiste tõenäosus.
100% ei ole võimalik, aga tõrketõenäosus väheneb astmes.Küülaline kirjutas: 21 Aug 2024, 09:39Isand A23 peab ilmselt silmas seda, et 30 mA suurem rikkevool on tegelikult olemas, aga RVK ei rakendu seadme enda rikkisoleku tõttu.Miks sa arvad, et standardite koostajad neid arvesse ei võtnud ja ei pannud standardisse mingit optimaalset olukorda. 100 % töökindlus ei ole võimalik, pane kas või 10 kaitset järjestikku. Ja sel juhul muidugi kasvab teistpidi valerakendumiste tõenäosus.
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025