Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 38 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Vot üks asi millest mina aru ei saa on "ekraan, kaamera, parkimisabi" jms vidinad...
Eelistaks ilma ja odavamalt
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 96 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

EH.INS. kirjutas: 15 Aug 2024, 11:31 Elekter kWh 0,45 EUR / kasutegur 90% teeb hinnaks 0,5 EUR kWh
Bensiin / 12,2 kwh/kg / erikaal 0,76 / 35% kasutegur / 1,7 EUR/L teeb hinnaks 0,52 EUR kWh
….siin keegi jauras miks võrdleme hindu jne, ise sa analüüsid siis postis mingeid hindu….
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 16 Aug 2024, 16:03 Vot üks asi millest mina aru ei saa on "ekraan, kaamera, parkimisabi" jms vidinad...
…vot sellega olen ka mina nõus…
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

ping kirjutas: 16 Aug 2024, 15:48
A23 kirjutas: 16 Aug 2024, 14:23 ....
Vähe usutav, et see asi nii "hulluks" läheb. Avalik meedia on juba vabanenud, küll poliitika ka tasapisi järele jõuab.
Mis Sa piinad ennast vana autoga sõitmisega, sõida uuega ja naudi seda, vana võib ikka tagavaraks jääda.
Mis loeb siin üks vabandamine, kui see on sihiks võetud ametlik poliitika ja sellised artiklid on inimeste harjutamiseks "rohelise tulevikuga".

Miks arvad, et vana autoga sõitmine on piin, omamata aimu autost?
See "vana auto" on 80 000km läbisõiduga ja omab 10" ekraani ning kaamerat.
:hello:
Jäi selline mulje sõnast "vanemaga", aga selge, nüüd täpsustusest sain aru, et tegu ei ole mingusuguse romuga. Kas garantii on mõlemal läbi? Kui mitte, siis mina uhaks niikaua sellega, millel garantii kehtib.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 16 Aug 2024, 16:03 Vot üks asi millest mina aru ei saa on "ekraan, kaamera, parkimisabi" jms vidinad...
Inimesed ja eelistused ongi erinevad. Ma näiteks kuulun pigem nende hulka, kes innovatsioonist lugu peavad. 360-kraadi vaade on väga mugav, iseparkimisest võiks veel loobuda, reas- ja distantsihoidmine peaks aga olema kõikidel uutel autodel "kohustuslik" ;)
Loodetavasti tuleb ka aeg, kui saab pikemat maad roolist hoidmata sõita, et ei peaks mingeid "häkke" selleks välja mõtlema.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Loomulikult on eelistused erinevad
Mina loobuks odavama hinna juures peaaegu kõigist "lisadest"
Lihtsalt ei näe enda puhul mingit vajadust
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

A23 kirjutas: 16 Aug 2024, 17:12
EH.INS. kirjutas: 16 Aug 2024, 16:03

Loodetavasti tuleb ka aeg, kui saab pikemat maad roolist hoidmata sõita, et ei peaks mingeid "häkke" selleks välja mõtlema.
….ja mis seal autoroolis siis teha tahaks?:), kas tulevikus tahad ka et naist ei peaks katsuma ja robot teeb töö ära :) …..
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

kaimagk kirjutas: 16 Aug 2024, 17:25
A23 kirjutas: 16 Aug 2024, 17:12
EH.INS. kirjutas: 16 Aug 2024, 16:03

….ja mis seal autoroolis siis teha tahaks?:), kas tulevikus tahad ka et naist ei peaks katsuma ja robot teeb töö ära :) …..
Ei, siis jääks viimaseks rohkem aega :)
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

A23 kirjutas: 16 Aug 2024, 17:06
ping kirjutas: 16 Aug 2024, 15:48
A23 kirjutas: 16 Aug 2024, 14:23 ....
Vähe usutav, et see asi nii "hulluks" läheb. Avalik meedia on juba vabanenud, küll poliitika ka tasapisi järele jõuab.
Mis Sa piinad ennast vana autoga sõitmisega, sõida uuega ja naudi seda, vana võib ikka tagavaraks jääda.
Mis loeb siin üks vabandamine, kui see on sihiks võetud ametlik poliitika ja sellised artiklid on inimeste harjutamiseks "rohelise tulevikuga".

Miks arvad, et vana autoga sõitmine on piin, omamata aimu autost?
See "vana auto" on 80 000km läbisõiduga ja omab 10" ekraani ning kaamerat.
Jäi selline mulje sõnast "vanemaga", aga selge, nüüd täpsustusest sain aru, et tegu ei ole mingusuguse romuga. Kas garantii on mõlemal läbi? Kui mitte, siis mina uhaks niikaua sellega, millel garantii kehtib.
Vaatan, et ma vist ei kirjutanud 14:23 piisavalt selgelt, meedia vabanemise all pidasin silmas seda, et viimasel ajal on "roheteemade" suhtes kriitilisemad artiklid hakanud ka "leheveergudel" ruumi saama. Mõned ajad varem olid need avalikus meedias sisuliselt tsenseeritud, arutelud käisid vaid sotsiaalmeedias.
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 28 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas pancho villa »

kunn24 kirjutas: 16 Aug 2024, 14:47
Mulle täitsa pakub huvi, miks sa pidevalt tahad laskuda jobu tasemele? :scratch: Kui on mõtteid, ütle viisakalt ja kui mõttes on juhtumisi mõte, siis arvestame, ole mureta. Kuid argumendiga: "ma olen jobu ja tõestan seda pidevalt"- sa mind küll ei veena, :grin:
Ma ei näe erilist mõtet tseremoonitseda, ping tuleb lagedale järjekordse täisdebiilse õlgmehikesega, kunn kiidab kaasa, tahate te oma paskvillide eest medalit või mis puudu on?
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 54 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Leidsin sotsiaalmeediast ühe mõtteavalduse - tsitaat:
Kas kellelgi on sama mõte olnud, et kui bensiini/diisliga jääd tee äärde, tood ämbriga kütet. Gaasiga tood ikka ämbriga bensiini juurde, aga kui elektriga jääd tee äärde.... Elektrimolekule ämbriga ei too ju 🤔 Või toob?
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ämbriga ei too - selleks on aku
Ilmselt ei too ämbriga ka bensiini või diislit vms
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 16 Aug 2024, 20:58 Ämbriga ei too - selleks on aku
Ilmselt ei too ämbriga ka bensiini või diislit vms
Põhimõtteliselt on ämbriga vedelkütuse tassimine võimalik, jah pigem kanistris. Kujutad ette aku tassimist millega saaks auto lähimasse laadimispunkti?
5 liitrise kanku vedelkütusega võtad röömsalt näpu otsa ja jalutad ja sõidad 100 km - lähim tankla paarikümne kilomeetri kaugusel, aga aku?
Puksiir (diiselküttel veok) on ilmselt odavaim lahendus
Samas akutehnoloogia areneb - hiljuti oli mul cnc pingi hooldus ja hooldaja näitas mulle videot kuidas akupangaga keset metsa cnc pingi tööle panid ja ettevõtte logo välja freesisid
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Aga miks aku "peab kusagilt kohale tooma"?
Aku on kaasas...
Samuti nagu "varukanister"
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 16 Aug 2024, 21:38 Aga miks aku "peab kusagilt kohale tooma"?
Aku on kaasas...
Samuti nagu "varukanister"
Sa ei tunne inimesi. Olen näinud inimesi kes 12 korda aastas on tee ääres kanister näpus - no kompuuter ju näitas, et saab veel 10 km tanklani sõita. Uskumatu, aga sellised inimesed on olemas. Jutt siis fossilkütusest ja mitte eriti vaesest inimesest. Varukanister oleks tema jaoks juba überlisakulu. Akust rääkimatta.
Ise olen 1 kord (30 aasta jooksul )kütusepuudusel tee peale jäänud - 500 meetrit enne tanklat - natuke valearvestus mööda külavaheteid ja liigne optimism peale viimast tanklat
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

RaJy
Ära asja liiga tõsiselt võta...
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Paljuräägitud V2G kõrval on elektriautodel tulevikus mainitud ka V2V võimalust...
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

Paljud sellistest asjadest on tänapäeval juba uue auto kohustuslikud lisad ja ilma nendeta soovides peab tegema tehasetellimuse, kui see üldse on võimalik.

Dacia Spring oli vist ainuke e-auto mille kõige lihtsama variandi sai 3 aastat tagasi veel tehasest ilma ekraanita ja ilma adaptiivse roolivõimendita.
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Sa siis ei tea, millest oled ilma jäänud.
Mulle meeldib isesõitev ja oman ka sellist. Nii kummaline, ei ole elektriauto. Teoreetliselt ma võin Tallinnas magama keerata ja Tartus ärgata. Kui eessõitja ei tee lollust. Elroni rongi ma omale ei ole ostnud. ;)
Juhe teab kõike.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

RaJy kirjutas: 16 Aug 2024, 20:32 Leidsin sotsiaalmeediast ühe mõtteavalduse - tsitaat:
Kas kellelgi on sama mõte olnud, et kui bensiini/diisliga jääd tee äärde, tood ämbriga kütet. Gaasiga tood ikka ämbriga bensiini juurde, aga kui elektriga jääd tee äärde.... Elektrimolekule ämbriga ei too ju 🤔 Või toob?
Ei pea fantaseerima, treiler tuleb kohale ja viib ära. Väljamaal on ka "akupangaga" autoabi autod, laeb niipalju, et jõuaks lähima laadijani.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Kas ma olen väitnud, et minu masinal pole "neid lisasid"?
Ilma ei saagi kui just vanemat ei osta
Tean millest räägin ja tean, et ei jää millestki ilma kui neid pole...
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

kunn24 kirjutas: 16 Aug 2024, 23:55
Sa siis ei tea, millest oled ilma jäänud.
Mulle meeldib isesõitev ja oman ka sellist. Nii kummaline, ei ole elektriauto. Teoreetliselt ma võin Tallinnas magama keerata ja Tartus ärgata. Kui eessõitja ei tee lollust. Elroni rongi ma omale ei ole ostnud. ;)
Kas oled "häkkinud", et auto seisma ei jää, kui pikalt käed roolist eemal?
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Saame sellega vajadusel hakkama ehk testi mõttes olen ringi kirjutanud (saab tõsta kiirust, millal juht peab aktiivselt ise hakkama roolima).
Juhe teab kõike.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

kunn24 kirjutas: 17 Aug 2024, 00:39 Saame sellega vajadusel hakkama ehk testi mõttes olen ringi kirjutanud (saab tõsta kiirust, millal juht peab aktiivselt ise hakkama roolima).
Kas Sa väidad, et Sinu autol on juba tehaseseadistus selline, mis võimaldab püsivalt sõita, roolist kinni hoidmata? Et ei hakka piiksutama, piduritega väristama ja lõpuks seisma jätma, kui märguannete peale roolist ei haara?
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

Majandusanalüütik Peeter Koppel:
«Ma olen üks neist, kelle mesinädalad muidu elektriautodega on ammu läbi. Elektriauto kaal rikub sõiduelamuse ära ja nii lihtne ongi – hea kiirendus seda ei kompenseeri.»
https://kuuuurija.postimees.ee/8078456/ ... olls-royce
Vasta