Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 9 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Ei viitsinud täägidega mässata.
Ei riski esiaknaid kiletada aga just ees kiusab päike kõige rohkem.
rst kirjutas: 25 Juul 2024, 11:39 - autohold (ma koguaeg ei taha seda) - ei tea miks seda vaja muuta igapäevaselt
Ma ei vaja/ei taha seda kogu aeg, ilma on sujuvam. Pika tsükliga ristmikel kasutan.

- waze - näpid ekraani ehk siis pole vahet mis autoga sõidad
Ma ei näpi ekraani. Näpin iDrive rullikut.

[/i]- traction (talvel) - eks kui vaja lõbusamat sõitu teha, siis seda saab lihtsalt ju maha võtta, igapäevaselt ei ole vaja muuta
Oleneb oludest. Mõnikord ma tahan seda iga 5 min tagant muuta

- tagumine udukas - 10a jooksul korra võibolla vaja läinud minul
Kasutan 3-4 x aastas. Kui harva vaja siis ei tea kust menüüst see käib.

paigal seistes:
- kärukonksu juhtimine - kui igapäevaselt vaja käru vedada, siis vaevalt koguaeg kärukonksu sisse/välja lased
Selles probleem ongi et kui harva vaja siis ei mäleta kust pagana menüüst see käib.

- parkimisandurid - jääb arusaamatuks, mida siin vaja näppida
Aegajalt on vaja need välja lülitada, et ei karjuks. Või siis sisse.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

rst kirjutas: 25 Juul 2024, 09:27 EV rehvid ei ole midagi erilist. Enamusel on rõhku pandud lihtsalt müra vähendamisele. Ma panin oma fosiilmootoriga autole ka EV jaoks mõeldud rehvid alla kuna hinnavahe tava ja EV vahel oli alla 10€ tükk ning tõesti rehvimüra tunduks justkui vähem olevat.
Tundel ja reaalsusel võib olla tuntav vahe. Jäin mõtlema selle rehvimüra peale ja tahaks küsida, et te olete ostnud autod ilma raadiota? Minu 5,5 aasta vanusel Dacial oli küll raadio standardvarustuses. ;)
optimist88 kirjutas: 25 Juul 2024, 10:30 Ma ei vihka EV-sid, eks ma millalgi proovin. P-Koreas pole ka käinud aga arvamus on siiski.
Mul täpselt sama mõte.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 96 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

……u,L…mis see raadio siia puutub? Sa ei kuulegi seda raadiot kui 100km/h sõidad. Ja muidugi p korea näide on ikka tase, ….seente levik jälle vohama hakanud…..
Urmas
autodidakt

kaimagk kirjutas: 27 Juul 2024, 01:09 ……u,L…mis see raadio siia puutub? Sa ei kuulegi seda raadiot kui 100km/h sõidad.
Kurb, kui isegi huumori võtmes mainitud kaudsetest vihjetest/ümbernurga jutust aru ei saada.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

…..u.L , kurb on see, et sa topid oma nina sinna kuhu pole vaja ja ajad mingit oma uitkelbast jora, mis ei puutu teemasse.
….,ostsid omale mingi tatsia mis teeb maanteel hiina plastik rõngastega( nn rehvid)müra ja püüad seda vaigistada raadio mängima panemisega. Kui see huumor on ? See on ju kurb hoopis, et se ei raatsi ja ei taha osta autot koos heade rehvidega. Ja siis tuled siia rääkima mingit huumorit. Kas sa pead tegema igast teemast naljanurga?
Urmas
autodidakt

kaimagk kirjutas: 27 Juul 2024, 09:58 …..u.L , kurb on see, et sa topid oma nina sinna kuhu pole vaja ja ajad mingit oma uitkelbast jora, mis ei puutu teemasse. … bla-bla-blaa.
Kuule kaimagk, sa ei ole mu ema ega isa, et mulle öelda kuhu ma võin oma nina toppida ja kuhu mitte. Hiljaks oled jäänud minu kasvatamisega. Sa oled nagu Putin või Kim Jong-un, kes ei salli teistmoodi arvamusi. Kui mu postitused nii väga häirivad, siis sul on võimalus VE moderaatorile kituda, et mode hakkaks mu kommentaare kustutama. Või hakka ise moderaatoriks. Või, sulle on ammu-ammu räägitud, et sul on võimalik foorumi seadetes teha paar hiireklikki ja sa ei näe enam kunagi minu kommentaare. Miks sa seda ei tee? Masohist oled? :scratch: ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

….kuule uL, kas sa tõesti arvad et on ok, pea igas teemas ajada teemavälist mula? Sulle on korduvalt ka teiste kasutajate poolt seda mainitud, millest sa aru ei saa? Mis juhtub kui me kõik hakkame sellist teenavälist mula ajama igas teemas? …..see karvane šašlõkiloom on paras nimi sulle ikka…….
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

kaimagk kirjutas: 27 Juul 2024, 09:58 …..u.L , kurb on see, et sa topid oma nina sinna kuhu pole vaja ja ajad mingit oma uitkelbast jora, mis ei puutu teemasse.
….,ostsid omale mingi tatsia mis teeb maanteel hiina plastik rõngastega( nn rehvid)müra ja püüad seda vaigistada raadio mängima panemisega. Kui see huumor on ? See on ju kurb hoopis, et se ei raatsi ja ei taha osta autot koos heade rehvidega. Ja siis tuled siia rääkima mingit huumorit. Kas sa pead tegema igast teemast naljanurga?
@ Kaimagk
Datsial on hinna-kvaliteedi suhe päris hea. Üks töökaaslane käb ka juba üle aasta sellise sõiduauto / kaubiku ristsugutisega ja pole veel kordagi auto tõrkumise tõttu tööle tulemata jäänud ;) Ta ostis neid kohe 2 tk samasugust, küll eri värvi. Nimelt pakuvad nad naisega koos oma firma all ka meelelahutusürituste korraldamise teenust ja kuna auto on sel juhul töövahend, peab kogu tegevus ka kasumlik olema. Võimalik, et nt iD bussiga oleks rahva ette efektsem tulla, aga teenuse tarbijad ei pruugi ollan nõus sellest tulevalt maksma ürituse eest kõrgemat tasu.

@Urmas
Konkreetse kasutaja kommentaaride varjamine ei toimi just konteksti kadumise mõttes. Oletame, et kirjutad teemasse midagi asjakohast ja arutelu areneb edasi. Siis kui oluline postitus on vahepealt puudu, võib miskit arusaamatuks jääda.
Mäletan omast kogemusest, kui mõned ajad tagasi hakkasin siit foormusti infot otsima. Meil on siin teatavasti üks omaenda postituste sarikustutaja. Teised kommentaatorid väitsid, et see üks ütles seda või teist, aga originaalpostitusi ei leidnud, veidi hiljem taipasin, et need olid kustutatud!
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 28 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas pancho villa »

https://youtu.be/ec_EicIl2kc?si=3JAW_OKEfnbYq7Ab

Arutagem väikestes gruppides, aitäh
Urmas
autodidakt

Artkli pealkirja lugedes olin ootusärev ja ehk midagi hakkaks nagu isegi minu jaoks tulema, kuid poole artikli lugemise pealt tõmmati mu erutusele kriips peale. ;)
Kuid kõrgete tootmiskulude tõttu piirdub nende akude esialgne rakendamine «superpremiumi» elektriautode segmendiga.
Miks toote arendamisel mõeldakse esialgu ainult rikastele? Võib olla veidi egoistlikult, kuid miks mõtlevad toodete arendajad ainult Forbesi edetabeli nimekirjas esimesele 300-le ja järgmised peavad laenu võtma. Ma taha kaa!!! ;) Kahjuks minu silmad selle akutehnoloogia kasutust laiatarbes enda kasutuses vist ei jõua ära näha, aga lootusekiir tavatarbijatele nagu paistaks.
Artikkel ise https://tehnika.postimees.ee/8070197/ko ... triautoaku
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

Urmas kirjutas: 04 Aug 2024, 15:22 Artkli pealkirja lugedes olin ootusärev ja ehk midagi hakkaks nagu isegi minu jaoks tulema, kuid poole artikli lugemise pealt tõmmati mu erutusele kriips peale. ;)
Kuid kõrgete tootmiskulude tõttu piirdub nende akude esialgne rakendamine «superpremiumi» elektriautode segmendiga.
Miks toote arendamisel mõeldakse esialgu ainult rikastele? Võib olla veidi egoistlikult, kuid miks mõtlevad toodete arendajad ainult Forbesi edetabeli nimekirjas esimesele 300-le ja järgmised peavad laenu võtma. Ma taha kaa!!! ;) Kahjuks minu silmad selle akutehnoloogia kasutust laiatarbes enda kasutuses vist ei jõua ära näha, aga lootusekiir tavatarbijatele nagu paistaks.
Artikkel ise https://tehnika.postimees.ee/8070197/ko ... triautoaku
Hiina romusõiduki seaduse järgi kuuluvad seal keskmise suurusega sõiduautod utiliseerimisele 10 kasutusaasta täitumisel ja ju nad ei näe põhjust et euroopas peaksid nende toodetud tavasõiduautodel komponendid kauem kesta.

Ka muud tegurid mõjutavad aku eluiga.
Näiteks sellel pildil on mõlkidega Mersu aku, mis ei läbi Soomes ülevaatust.
Vigastus on ülevaatusel fikseeritud ja ülevaatuse saab sooritada peale dokumenteeritud aku vahetust esinduses vastavalt tootja juhendile, sest tootja ei näe aku remonti ette.
FB_IMG_1722189990381.jpg

:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Kui on raha osta "Superpremium" klassi aoto (olgu EV või mis iganes) siis milleks on vaja "Superpremium" akut?
Ostad niipalju kui vaja ja kui aku (või kütusepaak) saab tühjaks võtad lihtsalt uue ("hoiustad vastavas raadiuses")...
Manused
1.png
Urmas
autodidakt

EH.INS. kirjutas: 04 Aug 2024, 20:21 Kui on raha osta "Superpremium" klassi aoto (olgu EV või mis iganes) siis milleks on vaja "Superpremium" akut?
Ostad niipalju kui vaja ja kui aku (või kütusepaak) saab tühjaks võtad lihtsalt uue ("hoiustad vastavas raadiuses")...
Vaat see ongi kõikse vahvam, et kõik, kellel on vaba raha(?), võivad sellega teha mida tahavad. Jah, ka minu eelmine Dacia on paar kuud seisnud tellija nõudmisel Mercedes AMG600(oli mingi F1 ohutusauto), Ferrari California ja mingi Šveitsis toodetud kokpitiga motikaga. Kas peaksin kade olema? Kurb, võib olla minu viga, aga tõesti ei oska lugu pidada mingist bestist või firmamärgist. Mulle on mingid muud asjad tähtsamad. Kas peaksin olema kadedusest roheline ja rohkem tellijat rohkem "lüpsma"? Oh ei, mina sain enda poolt küsitud hinna ja mu direktor oli ka rahul. Jah, ma tean ka millist tasu said kohalikud sama tööd tegevad, aga ma andsin endale aru, et ma ei olnud kohalik.
Huvitav, aga ma olen hakanud teekonnal tööle-tagasi koju hakanud päris palju nägema autosid, millede logode järgi tootjamaad ei ole suutnud visuaalselt suutnud tuvastada. Kusjuure kohalike numbrimärkidega.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas - ma loodan, et siiski mõistad millega oli tegu...
Urmas
autodidakt

EH.INS. kirjutas: 04 Aug 2024, 21:25 Urmas - ma loodan, et siiski mõistad millega oli tegu...
Loomulikult! Olen ennegi siin kirjutanud kahe SSOR veterani mõttevahetusest pargipingil, et kas nende silmad näevad näevad kommunismi tulekut. Üks arvas, et ei näe, teine aga arvas, et lastest pidavat kahju olema. ;)
Kogu selle EV-nduse ja rohepöördega tuleb alati millegipärast meelde sügaval nõukaajal tehtud mängufilm "Ideaalmaastik". Mõtlen just filmis olnud külvivoliniku tegelaskuju. Kas tõesti ajalugu hakkab korduma nii lühikeste tsüklitega? Ideede puudus?
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

pancho villa kirjutas: 05 Aug 2024, 00:25 Ikka ootan härrade kommentaare!

https://www.mgcars.com/en/NewsActivitie ... y-Warranty
Samm õiges suunas, hetkel ülejäänud maailmas sõltub vanusest ja läbisõidust.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Igati tervitatav

Aga vaidlus "mis valida" on küll nati imelik
Ühele meeldib üks just neil põhjustel / teisele teine just teistel põhjustel
Täpselt seni kuni "keegi midagi sundima ei hakka" on OK
Pole küll kindel - aga kahjuks näib, et hakatakse
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 05 Aug 2024, 07:56 Igati tervitatav

Aga vaidlus "mis valida" on küll nati imelik
Ühele meeldib üks just neil põhjustel / teisele teine just teistel põhjustel
Täpselt seni kuni "keegi midagi sundima ei hakka" on OK
Pole küll kindel - aga kahjuks näib, et hakatakse
Nii on.
Kuigi mõni sisendab endale juba praegu, et sunnitakse.
Euroopa on fossiilidega konkurentsi tipus, elektrikatega aga kipub muule maailmale alla jääma. Fossiilide keelamine võrduks iseendale "jalga tulistamisega", aitaks veelgi piirkonna deindustrialiseerimisele kaasa. :(
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

A23 kirjutas: 05 Aug 2024, 00:56

Milline samm ja millises suuna on "õiges suunas"?
Kas siin on mingi probleem kirjutatu, ridade vahelt, mõistmisega?
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Vaata automaksu "loogikat" ja pole küsimustki. Võimsate, uute ja ohutute fossiilineelajate omanikele pikk jäme maksu-sau p..e. Ilma vaseliinita. Vähem võimsamate vanemate omanikele (DPF-id tuksis jne- kus kliimapäästmise soodustamise/ sundimise loogika?) jagatakse siiski vaseliini.

2 näidet Roheauto kalkulaatori alusel: https://www.roheauto.ee/et/automaksu-kalkulaator
BMW 116D
Sisepõlemismootor (Diisel)
Esmane registreerimine
2010-03-19
CO2
118.00 g (NEDC), arvutuslik WLTP 142.78 g
Aastamaks: 63.92 EUR
Registreerimistasu: 251.14 EUR
-------
BMW 530D XDRIVE
Esmane registreerimine
2017-07-06
CO2
144.00 g (NEDC), arvutuslik WLTP 174.24 g
Aastamaks: 346.88 EUR
Registreerimistasu: 1122.79 EUR
---------
Ja siia võrdluseks:
BMW I I3
Elektriauto (Elekter)
Esmane registreerimine
2014-04-09
CO2
0.00 g (WLTP)
Aastamaks: 50.00 EUR
Registreerimistasu: 150.00 EUR
Juhe teab kõike.
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

Täiesti rappa jookseb see argumentatsioon küll
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ilmselt on vihje, et vastavate regulatsioonidega sh maksustamisega tehakse ühtede elu võimalikult keeruliseks teiste arvelt - seda võiks sundimiseks nimetada küll
Ja on ju kõigile (mõtlevatele) inimestele selge, et CO2 0,00 on absurd...
Seni kuni "kogu ahel" pole "muundatud" CO2-ks ja selle baasilt tehtud võrdlust on tegemist...
Ma ei taha sellega väita, et EV poleks kokkuvõttes väiksema CO2 heitega - ma lihtsalt ei tea seda
Ja tore oleks teada ühe ja sama mudeli bensiini / diisli / kerghübriidi / pistikhübriidi / EV "kogu ahela" CO2 heidet võrdlusena (sealjuures arvestades ka tooraine / tootmise asukohta)
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

ping kirjutas: 05 Aug 2024, 14:07
A23 kirjutas: 05 Aug 2024, 00:56

Milline samm ja millises suuna on "õiges suunas"?
Kas siin on mingi probleem kirjutatu, ridade vahelt, mõistmisega?
@ Ping,
see oli kommentaar Pancho antud lingile. Hakatakse, hetkel küll veel kaugel maal, pakkuma elektrikatele normaalseid garantiitingimusi. Võib eeldada, et varem või hiljem on sunnitud ka teised tootjad asjaga kaasa tulema. Praeguste garantiitingimuste tõttu ei riski mõned veel elektrikat soetada.
Viimati muutis A23, 07 Aug 2024, 10:44, muudetud 1 kord kokku.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

kunn24 kirjutas: 05 Aug 2024, 22:10
Vaata automaksu "loogikat" ja pole küsimustki. Võimsate, uute ja ohutute fossiilineelajate omanikele pikk jäme maksu-sau p..e. Ilma vaseliinita. Vähem võimsamate vanemate omanikele (DPF-id tuksis jne- kus kliimapäästmise soodustamise/ sundimise loogika?) jagatakse siiski vaseliini.

2 näidet Roheauto kalkulaatori alusel: https://www.roheauto.ee/et/automaksu-kalkulaator
BMW 116D
Esmane registreerimine
2010-03-19
CO2
118.00 g (NEDC), arvutuslik WLTP 142.78 g
Aastamaks: 63.92 EUR
Registreerimistasu: 251.14 EUR
-------
BMW 530D XDRIVE
Esmane registreerimine
2017-07-06
CO2
144.00 g (NEDC), arvutuslik WLTP 174.24 g
Aastamaks: 346.88 EUR
Registreerimistasu: 1122.79 EUR
---------
Ja siia võrdluseks:
BMW I I3
Elektriauto (Elekter)
Esmane registreerimine
2014-04-09
CO2
0.00 g (WLTP)
Aastamaks: 50.00 EUR
Registreerimistasu: 150.00 EUR
@ Kunn,
kust Sa siit sundust välja loed?!
Puhas matemaaatika, valikud vastavalt eelistustele. Elektrikas on seni nagunii siiski kallim.
Vasta