Kas alupex või vask?
-
- külaline
Re: Kas alupex või vask?
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas S.pets »
Mis sorti toru võiks koridoris betoonpõrandasse süvendada? Seina peal on 25 alu pex.
-
- külaline
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas S.pets »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas 41Degree »
On plaanis korteri remont koos torustiku vahetusega ning mõtlen vasktorude peale. Sellega seoses on paar küsimust:
1. Siin üks eelnev kasutaja ütles, et vask ja joogivesi ei sobivat kokku. Kõikvõimas interneedus ning ka lahkelt eksponeeritavad pruunikaskuldselt läikivad käsitööõlle pruulikojad näitavad hoopis muud, seega peaks joodava kraami liigutamiseks sobima küll. On mul midagi mingil põhjusel kahe silma vahele jäänud?
2. Seina/põranda sisse pandavate torude puhul on plaan kasutada joodetavaid liitmikke või mingites kohtades, kus see ei ole ühel või teisel põhjusel võimalik, kasutada joodetavat torukeermele üleminekut ning seejärel sarnast ühendust järgmise toru külge. Kui neid torusid põranada valamise ajal piisavalt kaitsta muljumise ja liikumise eest, siis ei tohiks minu meelest lekkeohtu tekkida. Olen ma väga valel teel?
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Õllest kangema kraami saamiseks lastakse kogu kupatus läbi vasktorude, kõik, va karsklased, joovad ja kiidvad.41Degree kirjutas: 01 Aug 2024, 18:05 1. Siin üks eelnev kasutaja ütles, et vask ja joogivesi ei sobivat kokku.

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Üldiselt on tänapäeval torud Sinu mainitud toote saamiseks roostevabad. Ka kodustes tingimustes tegemiseks. Olen ise ajanud läbi vasktorude ja kui esimene sats tiba pikemalt seisab siis tekib põhja türkiissinine sade (mürgine vaserooste) mis jooma just ei kutsu.Urmas kirjutas: 01 Aug 2024, 20:23 Õllest kangema kraami saamiseks lastakse kogu kupatus läbi vasktorude, kõik, va karsklased, joovad ja kiidvad.![]()

-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ja milleks topitakse roostevabast terasest valmistatud destillaatori kolonni need? https://maarahvapood.ee/toode/prismaati ... asest-05l/RaJy kirjutas: 01 Aug 2024, 20:48 Üldiselt on tänapäeval torud Sinu mainitud toote saamiseks roostevabad. Ka kodustes tingimustes tegemiseks. Olen ise ajanud läbi vasktorude ja kui esimene sats tiba pikemalt seisab siis tekib põhja türkiissinine sade (mürgine vaserooste) mis jooma just ei kutsu.![]()

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 12 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas suvaline »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Pole õrna aimugi. Ise ei ostaks ja ei kasutaks.Urmas kirjutas: 01 Aug 2024, 22:12 Ja milleks topitakse roostevabast terasest valmistatud destillaatori kolonni need? https://maarahvapood.ee/toode/prismaati ... asest-05l/
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Ei soovita. See sõltub väga palju vee kvaliteedist, kuidas vask vastu peab. Hiljuti käisin välja vahetamas seina sisse paigaldatud joodetud vasktorude liini mis oli seinas püsinud üle 20 aasta ja nüüd otsustas lekkima hakata. Kõige ohutum on panna kas Aluplex või Uponori pex toru. Neid on võimalik paigaldada nii, et üksi liitmik ei jää kuhugile seina sisse varjatult. Kõike on võimalik kontrollida, sest seda pole veel kuulnud, et plastikuga seina/betooni sees midagi juhtunud oleks. Kui just rotid kallale ei pääse.41Degree kirjutas: 01 Aug 2024, 18:05 Taaskasutus on popp, seega laenan vana teemat.
On plaanis korteri remont koos torustiku vahetusega ning mõtlen vasktorude peale. Sellega seoses on paar küsimust:
1. Siin üks eelnev kasutaja ütles, et vask ja joogivesi ei sobivat kokku. Kõikvõimas interneedus ning ka lahkelt eksponeeritavad pruunikaskuldselt läikivad käsitööõlle pruulikojad näitavad hoopis muud, seega peaks joodava kraami liigutamiseks sobima küll. On mul midagi mingil põhjusel kahe silma vahele jäänud?
2. Seina/põranda sisse pandavate torude puhul on plaan kasutada joodetavaid liitmikke või mingites kohtades, kus see ei ole ühel või teisel põhjusel võimalik, kasutada joodetavat torukeermele üleminekut ning seejärel sarnast ühendust järgmise toru külge. Kui neid torusid põranada valamise ajal piisavalt kaitsta muljumise ja liikumise eest, siis ei tohiks minu meelest lekkeohtu tekkida. Olen ma väga valel teel?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 20 korda
- On tänatud: 35 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
"Reklaamiks" siinkohal veel PEX'i, tänu paremale painduvusele võib seda kasutades ka vähem liitmikke vaja minna. Kui natuke ruumi on, siis nt 90° nurga saab ilma "põlve" vahele torkamata ilusti ära vormistada. Alupexi puhul aga võib kohati näha lühikeste torujuppide ja liitmike rägastikke.pikk88 kirjutas: 02 Aug 2024, 07:36Ei soovita. See sõltub väga palju vee kvaliteedist, kuidas vask vastu peab. Hiljuti käisin välja vahetamas seina sisse paigaldatud joodetud vasktorude liini mis oli seinas püsinud üle 20 aasta ja nüüd otsustas lekkima hakata. Kõige ohutum on panna kas Aluplex või Uponori pex toru. Neid on võimalik paigaldada nii, et üksi liitmik ei jää kuhugile seina sisse varjatult. Kõike on võimalik kontrollida, sest seda pole veel kuulnud, et plastikuga seina/betooni sees midagi juhtunud oleks. Kui just rotid kallale ei pääse.41Degree kirjutas: 01 Aug 2024, 18:05 Taaskasutus on popp, seega laenan vana teemat.
Valu sisse ei tohi ühtegi liitmikku jääda ja ei tohi ka valada otse palja toru peale vaid kaitsekest peab ümber olema, nt kasvõi valu servalindi sarnasest materjalist. Ideaalis võiksid kõik liitmikud olla ligipääsetavad. Tuttav rääkis, et Soomes on seinasisestele paigaldistele nõue, et oleks lekke korral tagatud äravool (et vesi ei jääks seina sisse) ja kontrollavad lekke märkamiseks.
Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu