Terass, põhjapoolses küljes ja katuseta ning komposiitmaterjal

Alexy
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 39 korda
On tänatud: 11 korda

Terass, põhjapoolses küljes ja katuseta ning komposiitmaterjal

Lugemata postitus Postitas Alexy »

Kas ja millised kogemused on teil komposiitmaterjalist terassidega? Mul on kaks terassi, üks põhja, teine lõuna suunas maapinna kohal (kooritud pinnas, 50-70cm alumisest-tuulduvast killustiku põhjast, valatud postid jms.) ning kolmas lääne suunas, 3+m maapinnast ja alt tühi kuni meeter. Jama selles, et kõik kolm on ehitatud ca 2008-2009, lõuna poolne on katusega ja kõik ideaalne. Teised kaks on kõdud, põhjapoolse lappasin 2 või 3 aastat tagasi lahti, vahetasin tugiprussid 10x10cm välja ning pealmised lauad keerasin ringi, sooned alla. Kõik on sügavimmutatud materjalist, algselt sooned üles, terassimaterjalist nagu müüdi(pehmed-loe mädad)olid lauad toetuskohtades alumise karkassi peale ja viimane sai korduvalt õlitatud enne pealmiste lauda kinnitamist. Aastad lähevad, tervis läheb sandimaks ja teeks "eiidaneegamädane", aga puutub kokkupuude selle materjaliga. Oskab keegi rääkida ca 10a kogemuse põhjal materjalist? On see hinda väärt? Pm. on mul nüüd seal sees ka puuküttega vann, ehk niiskus on paar-kolm nädalat suvel suurenenud ja katus lisandub põhjapoolsele, jupid olemas. Huvitab ainult arvamus-kogemus komposiitmaterjali kohta!

Ette tänulik!

Ahjaa, suvaline link tootele: https://puumarket.ee/tootekategooria/te ... komposiit/
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Terass, põhjapoolses küljes ja katuseta ning komposiitmaterjal

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Alexy kirjutas: 17 Juul 2024, 18:57 Huvitab ainult arvamus-kogemus komposiitmaterjali kohta!
Ahjaa, suvaline link tootele: https://puumarket.ee/tootekategooria/te ... komposiit/
Kui komposiidile satub vett või hilissügise poole ka kergelt külmatab+härmatis, siis on libedad. Olen välismaal äärepealt pidanud pikali kukkuma kohviku komposiidist terrassilaudade peal. Oli karge sügishommik ja lauad härmatisega kaetud. Katsusin jalaga ja kogu terrass oli libe. Ka olen siin foorumis sattunud lugema, et need komposiidist lauad suvesoojaga "mängivad" just pikisuunas, mitte radiaalselt nagu puidust terrassilauad. Ei tea, kas selle vastu aitaks tihedam nn roovitus või logistab nagunii kruvide augud suuremaks? :scratch:
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Re: Terass, põhjapoolses küljes ja katuseta ning komposiitmaterjal

Lugemata postitus Postitas ping »

Urmas kirjutas: 17 Juul 2024, 20:03 ... Ka olen siin foorumis sattunud lugema, et need komposiidist lauad suvesoojaga "mängivad" just pikisuunas, mitte radiaalselt nagu puidust terrassilauad.
Ei tea, kas selle vastu aitaks tihedam nn roovitus või logistab nagunii kruvide augud suuremaks? :scratch:
Tegin neist omale "niidukikindlad" peenraääred.
Plasti termopaisumine on igas suunas ja ainuüksi päikse käes pakis vedeledes venivad pealmised märgatavalt (paar cm) pikemaks ja kõveraks.
Kinnitatakse neid klambritega, et talvel kahanedes vundamenti kokku ei veaks.
Roovitus võiks tihedam olla, sest päikse käes muutuvad pehmemaks.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Vasta