KiviKatus.
-
- külaline
-
- külaline
Re: KiviKatus.
Lugemata postitus Postitas Isetean »

Lugemata postitus Postitas jan6 »
pane oma katusest pildid ja tel.nr. tulen järgmise nädala lõpus eesti.risto.poder@mail.eeJaakHarjumaalt kirjutas:Nii "mehed", konkreetne töö ootab: 190m2 katus, kivid ja kaks paari kindaid õuepeal. 30kr/m2 Kas keegi tuleb paneb õhtuks (kahekesi lõunaks) paika ? Õhtuks saab ehk vihmaveesüsteemi ka tehtud.
Lugemata postitus Postitas reggie »

-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Minu teada tänapäeval tõstetakse kivid katusele valmis (~5 kivi virnas?). Ehk siis pakutav töö ei ole ainult kivide katusele ladumine.JaakHarjumaalt kirjutas:Nii "mehed", konkreetne töö ootab: 190m2 katus, kivid ja kaks paari kindaid õuepeal. 30kr/m2 Kas keegi tuleb paneb õhtuks (kahekesi lõunaks) paika ? Õhtuks saab ehk vihmaveesüsteemi ka tehtud.
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Jaak Harjumaalt »

-
- -
Kulla mees, kas sa tõesti arvad, et mõni kiviladuja hakkab tänapäeval ise kive üles vinnama? Kui sellist teenust tahad, siis on selge, et maksad rohkem. Sõnavõtust kumab paraku läbi tüüpiline demagoogia - asja sa ei jaga aga tahaks kole tark olla. Loe reggie esimest postitust siit teemast - täpselt nii see asi käibki.Külaline kirjutas:Tahaks loota, et nüüd ei järgne rida "aga"-sid. Aga kes tõstab kivid üles, aga kes annab kätte, aga kes...jne. Kui töö ette võtta, siis eeldan seda, et kivid on kohal ja mees teeb muud asjad ise. Mitte nii, nagu Stahhanovil, kelle heaks töötas pool kaevandust ja lõpuks sai vennast "töökangelane". Kui asjad on nii, siis broneeriks ka pileti. Ei vaidle kellegi nobeduse üle, lihtsalt väga suur huvi on tekkinud.
Jaak Harjumaalt -

Edit: märkasin nüüd, et esimene postitus oli täna hommikul kell 8. Seega tegid 2 amatööri katuse ühe päevaga? Ehk 100 ruutu päevas amatööri poolt?! Üks kahest, kas Jaak on lihtlabane luiskaja või pole 300 ruut päevas spetsile tõesti mingi küsimus. Kuidas siis on?
-
- külaline
Noh, ja tellibki siis see naiivne tädike nende hinnapakkumiste peale kohale mehe, kes paneb päevaga talle katuse peale, aga oh üllatust siis. See oligi asja uba.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas igalajalkatusel »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kylalinee »
-
- külaline

-
- külaline
Kas sa siiis jobu lugeda ei oska? ma ju kirjutasin,et ei otsi tööd siit ja jutt oli üldse sellest kas ladumise eest 30 eeku ruut olex sobiv hind!!! sinul polexki ühteki tööd pakkuda ja sellistele ei tehtaxki jälgi ikkagi foorumi teemat.ja see on siililegi selge,et kogu katuse ehitamine EI OLE 30 eeku ruut.Külaline kirjutas:Oled ikka eriti naiivne kui arvad, et teen kogu eeltöö ära ja siis kutsun kellegi laduma. Tegelt lao ainult pinnad täis ja siiskutsun ehitaja
-
- külaline
Teiseks: ladumine hakkab ikka kivide katusele saamisest

Iga lollgi oskab ju lihtsalt laduda, aga kes sellist tööd ikka niiväga pakub

-
- külaline
Olen ise küll 15 a ehitusel (puusepp-üldehitaja, mitte kivikatuse spets) ja nii mõnedki katused teinud aga minu kiirus jääb küll kordases sellele 300m2/päevas alla

Aega on, arvutan ka pisut : 180m2 - ca 2000 kivi 8 tundi ! pausita tööd teeb 4,2 kivi minutis ! koos kinnitustega (minimaal 300 kivi) + harjakivid + lõikamised ! + korstnaümbrus jne. Oli ju eelpool jutt - " tean täpselt,et 300 ruutu päevas ladumist mehe kohta pole utoopia!!! jõuab isegi rohkem kui on sirged pinnad" Antud katus pole ju "keeruline" ja korsten on ka vast igal majal (lisaks muud läbiviigud) No olgu kuis on, minu jaoks on see uskumatu aga kui mees ütleb, et jõuab päevaga 300m2 st 180m2 ca 8 tunniga ja teenib seega 30*180 = 5400 krooni päevas (üksinda!) siis ei jää muud üle kui imestada ja edu soovida

-
- külaline
Jaak harjumaalt! sinu arvutused on mõnesmõttes tõepoolest asjakohased aga kiviladumine käib oluliselt kiiremini kui 4,2 kivi! kinnitustest niipalju,et soome lafarge tehas näeb ette kivi kinnitust betooni kivil :alumine rivi,ääred ja ülemine rivi!ülejäänud kivid loobitaxe paigale ja nii nad jäävadki!ja kas tõesti siis kivi lõikus on nii aeglane??? otsi objekt ja tulen näitan numbri ju andsinJaak Harjumaalt kirjutas:No ma usun, et enamasti saadi aru, et nii see pakkumine kui ise päevaga valmistegemine oli pisut tögamine.
Olen ise küll 15 a ehitusel (puusepp-üldehitaja, mitte kivikatuse spets) ja nii mõnedki katused teinud aga minu kiirus jääb küll kordases sellele 300m2/päevas allakuigi omastarust ei ole pudikäpp. Või on sellel 300m2/päevas mingi "konks" juures. 180m2-se katuse peaks siis ca poole päevaga valmis saama. Või ei ole jutt "valmissaamisest" ja ainult tervete kivide rittaladumisest ? (kinnitused ? järsu kaldega katuse puhul lausa kõik kivid!) (lõkamised?)
Aega on, arvutan ka pisut : 180m2 - ca 2000 kivi 8 tundi ! pausita tööd teeb 4,2 kivi minutis ! koos kinnitustega (minimaal 300 kivi) + harjakivid + lõikamised ! + korstnaümbrus jne. Oli ju eelpool jutt - " tean täpselt,et 300 ruutu päevas ladumist mehe kohta pole utoopia!!! jõuab isegi rohkem kui on sirged pinnad" Antud katus pole ju "keeruline" ja korsten on ka vast igal majal (lisaks muud läbiviigud) No olgu kuis on, minu jaoks on see uskumatu aga kui mees ütleb, et jõuab päevaga 300m2 st 180m2 ca 8 tunniga ja teenib seega 30*180 = 5400 krooni päevas (üksinda!) siis ei jää muud üle kui imestada ja edu soovidaVõi on siiski mingi "konks" ses jutus, mis tegeliku valmimise 3-4 päeva edasi lükkab?
Lugemata postitus Postitas ponkskar »

-
- külaline

-
- külaline
Kuule jaak harjumaalt!sa paned ikka teemast väga kõrvale.esitex lausa ei tohi panna kõiki kive kinni sest kui ajajooxul läheb katusel mingi kivi katki siis kas sa ka tead kuida siis käib kivi vahetus?kas on kogemusi?minul on ja väga palju!ja teisex selle foorumi teema oli kõigest ladumise hind! Nii,et mis siia puutub näitex tööriistade kokku panemine või koristamine?need ju kuuluvad niikuinii asja juurde.ja 30 eeku on pealegi ladumise eest veel firma hind,et sul veel rohkem kobisemist olex.Aga mina siit lõpetan sest paistab,et midagi asjalikku siit niikuinii ei kooru kuna keegi ei usu ja ära proovida kah kardetaxe sest muidu tõesti võib turul toimuda hinna korrektuure.ja seda muidugi klientide kasuxJaak Harjumaalt kirjutas:See 300 kivi ongi ju ääred (lameda katuse puhul, järsemal kõik kivid kinnitusega) ! Ja mingid sekundid võtab see ka aega ja nii saavad sekunditest minutid ja minutitest tunnid. ( 300 kivi * 30 s = 150 min = üle 2 tunni) ( ca 100 kivi lõigata * 1min = jälle pea 2 tundi) (ja need ainult teoreetilised arvutused) + harjakivide panek-kinnitus + läbiviigud + katuseluuk-käigutee-lumetõke + enda järelt koristamine-riistad kokku-jne. (lõuna-kohvipaus või paned ühe hingetõmbega varavalgest hilisööni ja nii seitse päeva nädalas (see pole muidugi oluline)) Ka mina ennast kiitmast ei väsi aga kahjuks teen vähemalt 3 korda aeglasemalt ja ehk sellepärast 3 korda kallimaltNagu juba ütlesin - edu ja kui tõsi taga siis jään vist see suvi tööta ja peab uut ametit õppima
Lugemata postitus Postitas markuss »
-
- külaline
Paistab, et "igalajalkatusel" juba päris närvis, kui diskussiooni "kobisemiseks" nimetab

Need pisikesed lisad kuuluvad niipalju asja juurde, et võtavad ka pisut aega, mida eraldi ei tasustata seega tuleb sellesama ruuduhinna arvelt. Ega minagi vaielda vaid vaidlemise pärast taha, lihtsalt huvitas, kuidas põhjendataks nii odavat hinda või on see bluff. Eelpoolgi paistis, et huvilisi on teisigi, kutsu vaatama, nõus ka mingi tasu eest.
Arvutaks veelgi aga pole päris kompententne. Palju töömehele kätte tuleb kui sotsmaks 33%, tulumaks 22%, töötuskindlustus ?%, puhkusekompensatsioon ?%, ettevõttekulud ?%, firmakasum ?% maha avestada ?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas naljanumbrid olete »
30 eeki ruut mehed on tavaliselt sitanäpud,kes muidu norm hindadega tööd ei saaks,kui oled kõva töömees pead ikka loll olema kui 100 eeki m2 asemel 30 küsid,sul lihtsalt ei ole muidu tööd.
2korda2 paistab olema mingi orjapidaja,kes ise kõik koore ära limpsib ja ülejäägid töömehele jätab,Profiili all olev tekst juba ise näitab seda et tondil kuulid peas loksuvad
You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead
ütled ju ise sellega et oled muidusööja
kõige kõvemad koomikud siis selle teema all
Esikolmik on selgunud
1. igalajalkatusel
2. Härpleja jan6
3. 2korda2
-
- külaline

- restauraator
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas restauraator »
- Manused
-
- IMG_3027.JPG (57.46 KiB) Vaadatud 2943 korda
-
- IMG_3021.JPG (76.71 KiB) Vaadatud 2945 korda
-
- -
Lihtsalt teadmiseks: mina pole ehitajaid kunagi vahendanud ega plaani ka seda teha. Küll olin pea 1,5 aastat tellija rollis (oma kodu ehitus) ja nägin igasuguseid "tegijaid".naljanumbrid olete kirjutas: 2korda2 paistab olema mingi orjapidaja,kes ise kõik koore ära limpsib ja ülejäägid töömehele jätab,Profiili all olev tekst juba ise näitab seda et tondil kuulid peas loksuvad
You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead
ütled ju ise sellega et oled muidusööja
Viidatud postituse autor on tüüpiline näide "ehitajast" - ei ühtki konkreetset märkust või parandust, küll aga suvaline lahmimine. Elementaarsel tasemel viisakusest või kirjaoskusest rääkimata.
Allkirjas olev ütlus aga on pärit Wallylt. Ma olen 10 tööaasta jooksul teinud küllalt 36-tunniseid tööpäevi või 100-tunniseid töönädalaid, tulemust mõõdeti aga üldjuhul vähemalt 6-kohaliste numbritega. Nüüd, kus mul on pere, ei pea enam sellist asja vajalikuks - teen asju ja juhin oma aega paremini.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu