Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
Vasta
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 28 korda
On tänatud: 27 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas pancho villa »

Urmas kirjutas: 12 Juul 2024, 22:35
Kas sind ikka väga huvitab, milliseid otsuseid teeb mingi valitsus peale sinu surma ja sa ei saa neid otsuseid nagunii mõjutada? Kahtlen.
Mul lapsi kolm, ikka huvitab. On see mitte-elektriautode-vastu seltskonnale ühine? Ei tea. Aga see elektri-autode-vastu seltskonna ühisving on piinlik. Diisel on odav, sõida ja ära mölise, keegi ei käsi akumobiili osta.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Urmas kirjutas: 12 Juul 2024, 22:26
A23 kirjutas: 12 Juul 2024, 22:10 Sa ei sõida ju sõbrale külla, et paluda, kas juhet saad laenata, ikka vajadusel planeerid enne või pärast mingi laadija juures peatuse või siis võtad fossiiliga selle reisu ette.
Aga soomlastel see eetiline probleem juba on olemas. Ei viitsi viidet otsida, kuid mälu järgi oli selleteemaline artikkel Postimehes.
Kas sa ei arva, et kahte autot omades oled kahepeeline? Saad rusikaga rinda taguda, et sõidad "0-emisiooni" autoga ja igaks juhuks vaikid, et tegelikult on fossiil lollikindlam? ;)
Ei midagi isiklikku!
Elektriauto on mugavam ja valdav enamus "sõitmisjuhtumitel" ka otstarbekam. Fossiil jääb ainult erijuhtumite teenindamiseks ;)
Analoogi võiks tuua, et omad lisaks linnakorterile ka suvemaja, kuigi elamiseks piisaks ühest.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

pancho villa kirjutas: 12 Juul 2024, 20:09 Krt siuke junn aint mingi 300€ kuus kasutusrent, sissemakse 450. Üle 200km sõiduulatus ja elekter mul kontoris tasuta.

https://maxus.no/modeller/e-deliver-3-el-varebil/
Sellistel tingimustel oled ju rentnik, mitte omanik.

Kui ma trammi või taksoga sõidan, siis ei ole ma selle masina omanik.

Kui tanklast kütust ostes läheb konkreetne raha teehooldesse, siis e-auto kasutaja ökonoomitab seda piskutki laadides maksudega.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

ping kirjutas: 12 Juul 2024, 22:50

Kui tanklast kütust ostes läheb konkreetne raha teehooldesse, siis e-auto kasutaja ökonoomitab seda piskutki laadides maksudega.
Mis tra pärast ma selle pauna omanik peaksin tahtma olla? Rent maksab vähem, kui mu igakuine küttearve issand jumal!

Nüüd tulid suured moralistid kivi alt välja, teehooldis ja asjad. Maksa siis automaksu kivipallur :rotfl:
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

A23 kirjutas: 12 Juul 2024, 22:44 Elektriauto on mugavam ja valdav enamus "sõitmisjuhtumitel" ka otstarbekam. Fossiil jääb ainult erijuhtumite teenindamiseks ;)
Minu ei ole EV kohe kindlasti mitte otstarbekam. Miks "enamus" kipub rääkima tegeliku enamuse nimel? Vähemalt praegusel ajahetkel. Paar aastat tagasi oli mul talvisel ajal objekt Ida-Virumaal. Ma oleks vaevalt sinnagi jõudnud "ühe tankimisega". Milleks mulle selline EV tööauto? No ei ole mulle kahte sõiduvahendit vaja. Muide, oma direktoriga paljud sõidud ühisldades meeldiva kasulikuga ja teeme sõidud tööautoga. EV? 2km kaugusel Maximas käimiseks? Tänan, ei, mul on rahaga muudki teha,sest olen kokkuhoitud raha planeerinud hauda kaasa võtta. Notariaalselt vormistatud käsk!!! ;)
A23 kirjutas: 12 Juul 2024, 22:44 Analoogi võiks tuua, et omad lisaks linnakorterile ka suvemaja, kuigi elamiseks piisaks ühest.
Õnneks EL ei kohusta veel suvemaja omama, kuid fossiilkütusel põhinevate autode tootmine EL esialgsete plaanide järgi aastaks 2030 või 2035 tahetakse keelata küll. Ja millised uute autode variandid variandid on tulevastel põlvedel oma iseseisva elu alustamiseks? Osta ainult järeturult fossiilkütust tarbiv auto? Automüügiportaalide järgi keegi millegipärast endale järelturu EV ei taha, kuigi hinnad tunduvad juba olematud. Jälle miks? :scratch:
Viimati muutis Urmas, 12 Juul 2024, 23:26, muudetud 1 kord kokku.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

Urmas kirjutas: 12 Juul 2024, 23:16
Minu ei ole EV kohe kindlasti mitte otstarbekam.
Ära siis osta, appi küll.

Ise küsisid, nüüd vastus ei sobi. Jälle reform süüdi?
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 12 Juul 2024, 23:16
A23 kirjutas: 12 Juul 2024, 22:44 Elektriauto on mugavam ja valdav enamus "sõitmisjuhtumitel" ka otstarbekam. Fossiil jääb ainult erijuhtumite teenindamiseks ;)
Minu ei ole EV kohe kindlasti mitte otstarbekam. Miks "enamus" kipub rääkima tegeliku enamuse nimel? Vähemalt praegusel ajahetkel. Paar aastat tagasi oli mul talvisel ajal objekt Ida-Virumaal. Ma oleks vaevalt sinnagi jõudnud "ühe tankimisega". Milleks mulle selline EV tööauto? No ei ole mulle kahte sõiduvahendit vaja. Muide, oma direktoriga paljud sõidud ühisldades meeldiva kasulikuga ja teeme sõidud tööautoga. EV? 2km kaugusel Maximas käimiseks? Tänan, ei, mul on rahaga muudki teha,sest olen kokkuhoitud raha planeerinud hauda kaasa võtta. Notariaalselt vormistatud käsk!!! ;)
A23 kirjutas: 12 Juul 2024, 22:44 Analoogi võiks tuua, et omad lisaks linnakorterile ka suvemaja, kuigi elamiseks piisaks ühest.
Õnneks EL ei kohusta veel suvemaja omama, kuid fossiilkütusel põhinevate autode tootmine EL esialgsete plaanide järgi aastaks 2030 või 2035 tahetakse keelata küll. Ja millised uute autode variandid variandid on tulevastel põlvedel oma iseseisva elu alustamiseks? Osta ainult järeturult fossiilkütust tarbiv auto? Automüügiportaalide järgi keegi millegipärast endale järelturu EV ei taha, kuigi hinnad tunduvad juba olematud. Jälle miks? :scratch:
@ Urmas, pidasin silmas just oma sõite, millest enamus on otstarbekas elektrikaga teha. Kuidas teistel on otstarbekam, selle kohta ma suud väga pruukima ei hakkakski.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Urmas kirjutas: 12 Juul 2024, 21:06mitte sunniviisiliselt nagu EV-dele pealesundimine
Mind ei sunni küll keegi elektriautot ostma.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 57 korda

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

Lugesin teema läbi, te ei tea m*nnigi elektriautodest
Urmas
autodidakt

Küülaline kirjutas: 13 Juul 2024, 00:33 Mind ei sunni küll keegi elektriautot ostma.
Otseselt jah, veel ei rekvireerita su fossiilkütust tarbivat autot, kuid vaikselt pitsitatakse. ;) Ja mis on sinu arvates automaksu eesmärk? No tsiteerime siis ühte meite praegust ministrit.
Prioriteet mootorsõidukimaksu kehtestamisel on vähendada autostumist, eeskätt linnades, suurendada säästlikku liikuvust ja nügida inimesi valima keskkonnasõbralikumaid sõiduvahendeid. Eesti autopark on CO2 heite järgi peaaegu Euroopa kõige saastavam ja autostumine kasvutrendis.
Tsitaadi allikas https://epl.delfi.ee/artikkel/120217821 ... ku-lappida

Või kui planeeriti automaksu.
Lisaks eelnevale on mootorsõidukimaksu eesmärk inimeste autoostuvalikute ergutamine keskkonda vähem koormavate sõidukite suunas ning autost loobumise otsuste toetamiseks.
Tsitaadi allikas https://fin.ee/riigi-rahandus-ja-maksud ... idukimaks-

Otse loomulikult on need eesmärgid sõnastatud poliitkorrektselt, sest ei saa ju rahvale otse öelda, et rahvas, minge te pekki, küll te varsti nutate, aga ostate oma diislite asemel EV-d, sest me oleme EL-le lubanud, et meite mail on fossiilidel sõitvad autod pähh. ;)
Viimati muutis Urmas, 13 Juul 2024, 07:11, muudetud 2 korda kokku.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

tabarabarap kirjutas: 13 Juul 2024, 01:07 Lugesin teema läbi, te ei tea m*nnigi elektriautodest
Tahad sa sellest rääkida, mida me peaksime teadma? Valgusta palun meid, tumedaid junne ja tee meid nägijateks. :beg:
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

pancho villa kirjutas: 12 Juul 2024, 22:59
ping kirjutas: 12 Juul 2024, 22:50

Mis tra pärast ma selle pauna omanik peaksin tahtma olla?
Rent maksab vähem, kui mu igakuine küttearve issand jumal!
Kas E-autot ei usalda niivõrd, et julgeks omale osta, vaid peab rentima?

Sinu plärtsumine ei muuda tõsiasja, et moonakas ja omanik on erinevad asjad.

Liisitud auto kasutaja, kes loodab selle auto tagasi anda, arvamus on hetkel "rentniku arvamus", mitte "omaniku hinnang".
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

ping kirjutas: 13 Juul 2024, 09:43
Kas E-autot ei usalda niivõrd, et julgeks omale osta, vaid peab rentima?

Sinu plärtsumine ei muuda tõsiasja, et moonakas ja omanik on erinevad asjad.

Liisitud auto kasutaja, kes loodab selle auto tagasi anda, arvamus on hetkel "rentniku arvamus", mitte "omaniku hinnang".
Sa ping oled ikke jätkuvalt täielik ohmoon. Miks ma peaksin käima ostuks suure summa välja, kui ma saan kopikate eest rentida? Totaalne rottide loogika - no ikka kindlalt enda oma peab olema, mis sest, et rentimime igat pidi kasulikum. Mine vahi juutuubist midagi parem, su möla ei anna midagi kellegile.
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

pancho villa kirjutas: 13 Juul 2024, 10:16 Sa ping oled ikke jätkuvalt täielik ohmoon... Totaalne rottide loogika... Mine vahi juutuubist midagi parem, su möla ei anna midagi kellegile.
Räägi enda eest. Ma eelistan päris kindlasti pingi postitusi (enamik on asjalikud) sinu omadele. Sul mis sülg suhu toob, selle ka ära saadad. Signal to noise ratio loeb.
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

optimist88 kirjutas: 13 Juul 2024, 15:43 Räägi enda eest. Ma eelistan päris kindlasti pingi postitusi (enamik on asjalikud) sinu omadele. Sul mis sülg suhu toob, selle ka ära saadad. Signal to noise ratio loeb.
Vabandust, kriitilise mõtlemisvõime puudumisel on ping kindlasti guru eest.
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

pancho villa kirjutas: 13 Juul 2024, 16:08
optimist88 kirjutas: 13 Juul 2024, 15:43 Räägi enda eest. Ma eelistan päris kindlasti pingi postitusi (enamik on asjalikud) sinu omadele. Sul mis sülg suhu toob, selle ka ära saadad. Signal to noise ratio loeb.
Vabandust, kriitilise mõtlemisvõime puudumisel on ping kindlasti guru eest.
Ma näen, et sa eelistad kritiseerida isikuid, mitte nende seisukohti. Juutuubis on kindlasti midagi toredat.
Kasutaja avatar
pancho villa
Ehitusguru
Ehitusguru

optimist88 kirjutas: 13 Juul 2024, 16:27
Ma näen, et sa eelistad kritiseerida isikuid, mitte nende seisukohti. Juutuubis on kindlasti midagi toredat.
Kuskohast sa seda välja loed?
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

tabarabarap kirjutas: 13 Juul 2024, 01:07 Lugesin teema läbi, te ei tea m*nnigi elektriautodest
Tühjast plõksimisest ei ole kellelegi mitte mingit kasu.
Kui näed kusagil faktiviga, siis paranda.
Urmas
autodidakt

Näedsa, tuleb välja, et automaksu kehtetamine ei olegi enam Planeeti Maa päästev meede ja kaudne sunnivahend "vähemsaastavate" elektriautode ostmiseks, vaid hoopis Akkermanni huultelt lugesin hoopis, et
Akkermann vastas ka opositsioonisaadikute korduvatele küsimustele automaksu vajaduse kohta. Ta selgitas, et makse tuleb koguda riigi ülalpidamiseks.
Akkermanni öeldu siit https://www.ohtuleht.ee/1110883/automak ... le-remonti
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Viimane fossiil läks müüki ... krt miskid venkud rabasid ära 1 päevaga. Liiga vähe küsisin järelikult.
16 aastase auto eest, mida enne ülevaatust peaks kõbima, 10% omaaegsest ostuhinnast.
Ainuüksi pidurite remont maksnuks vast kolmandiku sellest hinnast...
Kui romula juppe müüb, saaks kindlasti rohkem raha selle eest.
See võttis viimasel ajal pigem 15 senti km-le keskmiselt .

Ärge teie ostke elektriautosid! (muidu lõpetavad bussirajal sõidu peagi ära.. :jooma )
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 54 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

trebla kirjutas: 17 Juul 2024, 08:51 See võttis viimasel ajal pigem 15 senti km-le keskmiselt .
Ehk siis mingi 9 liitrit /100 km. Päris jõhker kütusekulu kui see just mingi kaubik ei olnud. Enda 19 aastat vana sõiduk tarbib keskmiselt 4,5 liitrit/100 km, ehk kaks korda vähem.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

RaJy kirjutas: 17 Juul 2024, 11:1519 aastat vana ... 4,5 liitrit/100 km ... kaks korda vähem
Diislit ja bensukat ei saa sedaviisi otse kütusekulu järgi võrrelda.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 96 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

RaJy kirjutas: 17 Juul 2024, 11:15
trebla kirjutas: 17 Juul 2024, 08:51 See võttis viimasel ajal pigem 15 senti km-le keskmiselt .
Ehk siis mingi 9 liitrit /100 km. Päris jõhker kütusekulu kui see just mingi kaubik ei olnud. Enda 19 aastat vana sõiduk tarbib keskmiselt 4,5 liitrit/100 km, ehk kaks korda vähem.
….tule ja näita linna(Tallinn)kulu 4,5, hommikul 7 km külm mootor , Õhtul 7 km kül mootor….. mis mõttega võldled siga ja kägu? Inimene kirjutas oma reaalse kütusekulu ju. Mis siin imestada on.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

RaJy kirjutas: 17 Juul 2024, 11:15 Enda 19 aastat vana sõiduk tarbib keskmiselt 4,5 liitrit/100 km, ehk kaks korda vähem.
Päris muljetavaldav keskmine, kütusekulu sobiks ka tänapäevastesse standarditesse!
Mis mudeliga on tegu ja millised on tavapärased sõiduharjumused? Kas pigem maal pikad rahulikud sõidud või ka linnaliiklust?
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Minul oli peamiselt linna vahel ukerdamine ja samas maalesõidud sageli käruga...
See km hind sai rehkendatud kui tankides alati vajutasin b-hodomeetri nulli ja järgmine kord tankides oli näha, kuhu see benss paagist oli kadunud.
Olid ajad kui sai lihtsalt näha, kas kulu alla või üle 10 sendi km. Kui 536 km läbimine alla 53,6 euriku või üle...
Aga viimasel ajal käruga pigem üle 15.
Viimati muutis trebla, 17 Juul 2024, 13:27, muudetud 1 kord kokku.
Vasta