Mul lapsi kolm, ikka huvitab. On see mitte-elektriautode-vastu seltskonnale ühine? Ei tea. Aga see elektri-autode-vastu seltskonna ühisving on piinlik. Diisel on odav, sõida ja ära mölise, keegi ei käsi akumobiili osta.Urmas kirjutas: 12 Juul 2024, 22:35
Kas sind ikka väga huvitab, milliseid otsuseid teeb mingi valitsus peale sinu surma ja sa ei saa neid otsuseid nagunii mõjutada? Kahtlen.
Elektriautodest
- pancho villa
- Ehitusguru
- On tänanud: 28 korda
- On tänatud: 27 korda
Re: Elektriautodest
Lugemata postitus Postitas pancho villa »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 20 korda
- On tänatud: 35 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
Elektriauto on mugavam ja valdav enamus "sõitmisjuhtumitel" ka otstarbekam. Fossiil jääb ainult erijuhtumite teenindamiseksUrmas kirjutas: 12 Juul 2024, 22:26Aga soomlastel see eetiline probleem juba on olemas. Ei viitsi viidet otsida, kuid mälu järgi oli selleteemaline artikkel Postimehes.A23 kirjutas: 12 Juul 2024, 22:10 Sa ei sõida ju sõbrale külla, et paluda, kas juhet saad laenata, ikka vajadusel planeerid enne või pärast mingi laadija juures peatuse või siis võtad fossiiliga selle reisu ette.
Kas sa ei arva, et kahte autot omades oled kahepeeline? Saad rusikaga rinda taguda, et sõidad "0-emisiooni" autoga ja igaks juhuks vaikid, et tegelikult on fossiil lollikindlam?![]()
Ei midagi isiklikku!

Analoogi võiks tuua, et omad lisaks linnakorterile ka suvemaja, kuigi elamiseks piisaks ühest.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Sellistel tingimustel oled ju rentnik, mitte omanik.pancho villa kirjutas: 12 Juul 2024, 20:09 Krt siuke junn aint mingi 300€ kuus kasutusrent, sissemakse 450. Üle 200km sõiduulatus ja elekter mul kontoris tasuta.
https://maxus.no/modeller/e-deliver-3-el-varebil/
Kui ma trammi või taksoga sõidan, siis ei ole ma selle masina omanik.
Kui tanklast kütust ostes läheb konkreetne raha teehooldesse, siis e-auto kasutaja ökonoomitab seda piskutki laadides maksudega.

- pancho villa
- Ehitusguru
Mis tra pärast ma selle pauna omanik peaksin tahtma olla? Rent maksab vähem, kui mu igakuine küttearve issand jumal!ping kirjutas: 12 Juul 2024, 22:50
Sellistel tingimustel oled ju rentnik, mitte omanik.
Kui tanklast kütust ostes läheb konkreetne raha teehooldesse, siis e-auto kasutaja ökonoomitab seda piskutki laadides maksudega.
![]()
Nüüd tulid suured moralistid kivi alt välja, teehooldis ja asjad. Maksa siis automaksu kivipallur

-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Minu ei ole EV kohe kindlasti mitte otstarbekam. Miks "enamus" kipub rääkima tegeliku enamuse nimel? Vähemalt praegusel ajahetkel. Paar aastat tagasi oli mul talvisel ajal objekt Ida-Virumaal. Ma oleks vaevalt sinnagi jõudnud "ühe tankimisega". Milleks mulle selline EV tööauto? No ei ole mulle kahte sõiduvahendit vaja. Muide, oma direktoriga paljud sõidud ühisldades meeldiva kasulikuga ja teeme sõidud tööautoga. EV? 2km kaugusel Maximas käimiseks? Tänan, ei, mul on rahaga muudki teha,sest olen kokkuhoitud raha planeerinud hauda kaasa võtta. Notariaalselt vormistatud käsk!!!A23 kirjutas: 12 Juul 2024, 22:44 Elektriauto on mugavam ja valdav enamus "sõitmisjuhtumitel" ka otstarbekam. Fossiil jääb ainult erijuhtumite teenindamiseks![]()

Õnneks EL ei kohusta veel suvemaja omama, kuid fossiilkütusel põhinevate autode tootmine EL esialgsete plaanide järgi aastaks 2030 või 2035 tahetakse keelata küll. Ja millised uute autode variandid variandid on tulevastel põlvedel oma iseseisva elu alustamiseks? Osta ainult järeturult fossiilkütust tarbiv auto? Automüügiportaalide järgi keegi millegipärast endale järelturu EV ei taha, kuigi hinnad tunduvad juba olematud. Jälle miks?A23 kirjutas: 12 Juul 2024, 22:44 Analoogi võiks tuua, et omad lisaks linnakorterile ka suvemaja, kuigi elamiseks piisaks ühest.

- pancho villa
- Ehitusguru
Ära siis osta, appi küll.
Ise küsisid, nüüd vastus ei sobi. Jälle reform süüdi?
-
- Ehitusveteran
@ Urmas, pidasin silmas just oma sõite, millest enamus on otstarbekas elektrikaga teha. Kuidas teistel on otstarbekam, selle kohta ma suud väga pruukima ei hakkakski.Urmas kirjutas: 12 Juul 2024, 23:16Minu ei ole EV kohe kindlasti mitte otstarbekam. Miks "enamus" kipub rääkima tegeliku enamuse nimel? Vähemalt praegusel ajahetkel. Paar aastat tagasi oli mul talvisel ajal objekt Ida-Virumaal. Ma oleks vaevalt sinnagi jõudnud "ühe tankimisega". Milleks mulle selline EV tööauto? No ei ole mulle kahte sõiduvahendit vaja. Muide, oma direktoriga paljud sõidud ühisldades meeldiva kasulikuga ja teeme sõidud tööautoga. EV? 2km kaugusel Maximas käimiseks? Tänan, ei, mul on rahaga muudki teha,sest olen kokkuhoitud raha planeerinud hauda kaasa võtta. Notariaalselt vormistatud käsk!!!A23 kirjutas: 12 Juul 2024, 22:44 Elektriauto on mugavam ja valdav enamus "sõitmisjuhtumitel" ka otstarbekam. Fossiil jääb ainult erijuhtumite teenindamiseks![]()
Õnneks EL ei kohusta veel suvemaja omama, kuid fossiilkütusel põhinevate autode tootmine EL esialgsete plaanide järgi aastaks 2030 või 2035 tahetakse keelata küll. Ja millised uute autode variandid variandid on tulevastel põlvedel oma iseseisva elu alustamiseks? Osta ainult järeturult fossiilkütust tarbiv auto? Automüügiportaalide järgi keegi millegipärast endale järelturu EV ei taha, kuigi hinnad tunduvad juba olematud. Jälle miks?A23 kirjutas: 12 Juul 2024, 22:44 Analoogi võiks tuua, et omad lisaks linnakorterile ka suvemaja, kuigi elamiseks piisaks ühest.![]()
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Mind ei sunni küll keegi elektriautot ostma.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 57 korda
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
-
- autodidakt
Otseselt jah, veel ei rekvireerita su fossiilkütust tarbivat autot, kuid vaikselt pitsitatakse.

Tsitaadi allikas https://epl.delfi.ee/artikkel/120217821 ... ku-lappidaPrioriteet mootorsõidukimaksu kehtestamisel on vähendada autostumist, eeskätt linnades, suurendada säästlikku liikuvust ja nügida inimesi valima keskkonnasõbralikumaid sõiduvahendeid. Eesti autopark on CO2 heite järgi peaaegu Euroopa kõige saastavam ja autostumine kasvutrendis.
Või kui planeeriti automaksu.
Tsitaadi allikas https://fin.ee/riigi-rahandus-ja-maksud ... idukimaks-Lisaks eelnevale on mootorsõidukimaksu eesmärk inimeste autoostuvalikute ergutamine keskkonda vähem koormavate sõidukite suunas ning autost loobumise otsuste toetamiseks.
Otse loomulikult on need eesmärgid sõnastatud poliitkorrektselt, sest ei saa ju rahvale otse öelda, et rahvas, minge te pekki, küll te varsti nutate, aga ostate oma diislite asemel EV-d, sest me oleme EL-le lubanud, et meite mail on fossiilidel sõitvad autod pähh.

-
- autodidakt
Tahad sa sellest rääkida, mida me peaksime teadma? Valgusta palun meid, tumedaid junne ja tee meid nägijateks.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Kas E-autot ei usalda niivõrd, et julgeks omale osta, vaid peab rentima?pancho villa kirjutas: 12 Juul 2024, 22:59Mis tra pärast ma selle pauna omanik peaksin tahtma olla?ping kirjutas: 12 Juul 2024, 22:50
Sellistel tingimustel oled ju rentnik, mitte omanik.
Rent maksab vähem, kui mu igakuine küttearve issand jumal!
Sinu plärtsumine ei muuda tõsiasja, et moonakas ja omanik on erinevad asjad.
Liisitud auto kasutaja, kes loodab selle auto tagasi anda, arvamus on hetkel "rentniku arvamus", mitte "omaniku hinnang".

- pancho villa
- Ehitusguru
Sa ping oled ikke jätkuvalt täielik ohmoon. Miks ma peaksin käima ostuks suure summa välja, kui ma saan kopikate eest rentida? Totaalne rottide loogika - no ikka kindlalt enda oma peab olema, mis sest, et rentimime igat pidi kasulikum. Mine vahi juutuubist midagi parem, su möla ei anna midagi kellegile.ping kirjutas: 13 Juul 2024, 09:43
Kas E-autot ei usalda niivõrd, et julgeks omale osta, vaid peab rentima?
Sinu plärtsumine ei muuda tõsiasja, et moonakas ja omanik on erinevad asjad.
Liisitud auto kasutaja, kes loodab selle auto tagasi anda, arvamus on hetkel "rentniku arvamus", mitte "omaniku hinnang".
![]()
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Räägi enda eest. Ma eelistan päris kindlasti pingi postitusi (enamik on asjalikud) sinu omadele. Sul mis sülg suhu toob, selle ka ära saadad. Signal to noise ratio loeb.pancho villa kirjutas: 13 Juul 2024, 10:16 Sa ping oled ikke jätkuvalt täielik ohmoon... Totaalne rottide loogika... Mine vahi juutuubist midagi parem, su möla ei anna midagi kellegile.
- pancho villa
- Ehitusguru
Vabandust, kriitilise mõtlemisvõime puudumisel on ping kindlasti guru eest.optimist88 kirjutas: 13 Juul 2024, 15:43 Räägi enda eest. Ma eelistan päris kindlasti pingi postitusi (enamik on asjalikud) sinu omadele. Sul mis sülg suhu toob, selle ka ära saadad. Signal to noise ratio loeb.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Ma näen, et sa eelistad kritiseerida isikuid, mitte nende seisukohti. Juutuubis on kindlasti midagi toredat.pancho villa kirjutas: 13 Juul 2024, 16:08Vabandust, kriitilise mõtlemisvõime puudumisel on ping kindlasti guru eest.optimist88 kirjutas: 13 Juul 2024, 15:43 Räägi enda eest. Ma eelistan päris kindlasti pingi postitusi (enamik on asjalikud) sinu omadele. Sul mis sülg suhu toob, selle ka ära saadad. Signal to noise ratio loeb.
- pancho villa
- Ehitusguru
Kuskohast sa seda välja loed?optimist88 kirjutas: 13 Juul 2024, 16:27
Ma näen, et sa eelistad kritiseerida isikuid, mitte nende seisukohti. Juutuubis on kindlasti midagi toredat.
-
- Ehitusveteran
Tühjast plõksimisest ei ole kellelegi mitte mingit kasu.
Kui näed kusagil faktiviga, siis paranda.
-
- autodidakt
Akkermanni öeldu siit https://www.ohtuleht.ee/1110883/automak ... le-remontiAkkermann vastas ka opositsioonisaadikute korduvatele küsimustele automaksu vajaduse kohta. Ta selgitas, et makse tuleb koguda riigi ülalpidamiseks.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
16 aastase auto eest, mida enne ülevaatust peaks kõbima, 10% omaaegsest ostuhinnast.
Ainuüksi pidurite remont maksnuks vast kolmandiku sellest hinnast...
Kui romula juppe müüb, saaks kindlasti rohkem raha selle eest.
See võttis viimasel ajal pigem 15 senti km-le keskmiselt .
Ärge teie ostke elektriautosid! (muidu lõpetavad bussirajal sõidu peagi ära..

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Ehk siis mingi 9 liitrit /100 km. Päris jõhker kütusekulu kui see just mingi kaubik ei olnud. Enda 19 aastat vana sõiduk tarbib keskmiselt 4,5 liitrit/100 km, ehk kaks korda vähem.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Diislit ja bensukat ei saa sedaviisi otse kütusekulu järgi võrrelda.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
….tule ja näita linna(Tallinn)kulu 4,5, hommikul 7 km külm mootor , Õhtul 7 km kül mootor….. mis mõttega võldled siga ja kägu? Inimene kirjutas oma reaalse kütusekulu ju. Mis siin imestada on.RaJy kirjutas: 17 Juul 2024, 11:15Ehk siis mingi 9 liitrit /100 km. Päris jõhker kütusekulu kui see just mingi kaubik ei olnud. Enda 19 aastat vana sõiduk tarbib keskmiselt 4,5 liitrit/100 km, ehk kaks korda vähem.
-
- Ehitusveteran
Päris muljetavaldav keskmine, kütusekulu sobiks ka tänapäevastesse standarditesse!RaJy kirjutas: 17 Juul 2024, 11:15 Enda 19 aastat vana sõiduk tarbib keskmiselt 4,5 liitrit/100 km, ehk kaks korda vähem.
Mis mudeliga on tegu ja millised on tavapärased sõiduharjumused? Kas pigem maal pikad rahulikud sõidud või ka linnaliiklust?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
See km hind sai rehkendatud kui tankides alati vajutasin b-hodomeetri nulli ja järgmine kord tankides oli näha, kuhu see benss paagist oli kadunud.
Olid ajad kui sai lihtsalt näha, kas kulu alla või üle 10 sendi km. Kui 536 km läbimine alla 53,6 euriku või üle...
Aga viimasel ajal käruga pigem üle 15.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu