KiviKatus.

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
Külaline
külaline

Re: KiviKatus.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

....vaikseks jäänud on tormine meri....
Isetean
külaline

Lugemata postitus Postitas Isetean »

... Nu jah. Vat ei ole kivikatuste spetsialist aga tööle hakkab loogika. Kui katusekive paneb üks mees 300 m2 päevas siis plekki peaksid vähemalt 1000 m2 päevas lõdvalt panema. :shock: Ja mis need kipsimehed siis niiiiiiiiii lorud on et päevane keskmine jääb sinna 60-100m2 kanti. . :D
jan6
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas jan6 »

JaakHarjumaalt kirjutas:Nii "mehed", konkreetne töö ootab: 190m2 katus, kivid ja kaks paari kindaid õuepeal. 30kr/m2 Kas keegi tuleb paneb õhtuks (kahekesi lõunaks) paika ? Õhtuks saab ehk vihmaveesüsteemi ka tehtud.
pane oma katusest pildid ja tel.nr. tulen järgmise nädala lõpus eesti.risto.poder@mail.ee
Kasutaja avatar
reggie
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas reggie »

Me tuleks siis Tartust bussiga, mis kellast pileteid müüma hakatakse? :D
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

JaakHarjumaalt kirjutas:Nii "mehed", konkreetne töö ootab: 190m2 katus, kivid ja kaks paari kindaid õuepeal. 30kr/m2 Kas keegi tuleb paneb õhtuks (kahekesi lõunaks) paika ? Õhtuks saab ehk vihmaveesüsteemi ka tehtud.
Minu teada tänapäeval tõstetakse kivid katusele valmis (~5 kivi virnas?). Ehk siis pakutav töö ei ole ainult kivide katusele ladumine.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Külaline
külaline

Tahaks loota, et nüüd ei järgne rida "aga"-sid. Aga kes tõstab kivid üles, aga kes annab kätte, aga kes...jne. Kui töö ette võtta, siis eeldan seda, et kivid on kohal ja mees teeb muud asjad ise. Mitte nii, nagu Stahhanovil, kelle heaks töötas pool kaevandust ja lõpuks sai vennast "töökangelane". Kui asjad on nii, siis broneeriks ka pileti. Ei vaidle kellegi nobeduse üle, lihtsalt väga suur huvi on tekkinud.
Jaak Harjumaalt
külaline

Lugemata postitus Postitas Jaak Harjumaalt »

Ei hakanud ootama, võtsin naabripoisi appi ja tegime ise ära :rotfl:
2korda2
-

Külaline kirjutas:Tahaks loota, et nüüd ei järgne rida "aga"-sid. Aga kes tõstab kivid üles, aga kes annab kätte, aga kes...jne. Kui töö ette võtta, siis eeldan seda, et kivid on kohal ja mees teeb muud asjad ise. Mitte nii, nagu Stahhanovil, kelle heaks töötas pool kaevandust ja lõpuks sai vennast "töökangelane". Kui asjad on nii, siis broneeriks ka pileti. Ei vaidle kellegi nobeduse üle, lihtsalt väga suur huvi on tekkinud.
Kulla mees, kas sa tõesti arvad, et mõni kiviladuja hakkab tänapäeval ise kive üles vinnama? Kui sellist teenust tahad, siis on selge, et maksad rohkem. Sõnavõtust kumab paraku läbi tüüpiline demagoogia - asja sa ei jaga aga tahaks kole tark olla. Loe reggie esimest postitust siit teemast - täpselt nii see asi käibki.

Jaak Harjumaalt - :thumbsup: Kaua aega läks? Oli esimene katus laduda? Kuidas tulemus tundub? Pilte?
Edit: märkasin nüüd, et esimene postitus oli täna hommikul kell 8. Seega tegid 2 amatööri katuse ühe päevaga? Ehk 100 ruutu päevas amatööri poolt?! Üks kahest, kas Jaak on lihtlabane luiskaja või pole 300 ruut päevas spetsile tõesti mingi küsimus. Kuidas siis on?
Viimati muutis 2korda2, 13 Mär 2008, 19:41, muudetud 2 korda kokku.
-------
Külaline
külaline

Polnud kavaski demagoogitseda. See oli ainult nö. lihtinimese arvamus asjast. On ju needsamad "tädi Maalid " need, kes siin uurivad hindu. Praegu jääb küll mulje, nagu mingist telesaatest, kus näidatakse, kui lihtsalt asjad käivad. Ei näidata ainult, mis eeltöid selle lihtsa asja jaoks tehakse.
Noh, ja tellibki siis see naiivne tädike nende hinnapakkumiste peale kohale mehe, kes paneb päevaga talle katuse peale, aga oh üllatust siis. See oligi asja uba.
igalajalkatusel
külaline

Lugemata postitus Postitas igalajalkatusel »

Nii külastan siis taas foorumit ja pean tunnistama,et suured tööpakkujad on siin ikka parajad fufflid!!! aga tänapäeval tõstetaxe ikka kivid katusele kas autotõstukilt või kraanaga.kellel se ikka on aega käsitsi kanda ja masinaga tuleb siiski odavam.kui kellelgi ikka veel TÕSINE pakkumine on siis minu tel. nr on 55547949. ja põhulõugadel palux mitte foorumit solkida. kui ikka asjast midagi ei tea siis otsige mingi muu foorum endale.Ja lisax veel,et tööd ma siit ei otsigi vaid olexin tahtnud mõnele ninatargale koha kätte näidata.Siiski 30 eeku ruut paljas ladumine pole utoopia
kylalinee
külaline

Lugemata postitus Postitas kylalinee »

naabripoisiga katuse valmis viskamise jutu puhul ma pigem arvan, et tegu oli väikese sarkastilise naljaga.
Külaline
külaline

Oled ikka eriti naiivne kui arvad, et teen kogu eeltöö ära ja siis kutsun kellegi laduma. Tegelt lao ainult pinnad täis ja siiskutsun ehitaja :rotfl:
igalajalkatusel
külaline

Külaline kirjutas:Oled ikka eriti naiivne kui arvad, et teen kogu eeltöö ära ja siis kutsun kellegi laduma. Tegelt lao ainult pinnad täis ja siiskutsun ehitaja :rotfl:
Kas sa siiis jobu lugeda ei oska? ma ju kirjutasin,et ei otsi tööd siit ja jutt oli üldse sellest kas ladumise eest 30 eeku ruut olex sobiv hind!!! sinul polexki ühteki tööd pakkuda ja sellistele ei tehtaxki jälgi ikkagi foorumi teemat.ja see on siililegi selge,et kogu katuse ehitamine EI OLE 30 eeku ruut.
Külaline
külaline

Esiteks: jobu oled sa ise!!!
Teiseks: ladumine hakkab ikka kivide katusele saamisest :yahoo:
Iga lollgi oskab ju lihtsalt laduda, aga kes sellist tööd ikka niiväga pakub :scratch:
Jaak Harjumaalt
külaline

No ma usun, et enamasti saadi aru, et nii see pakkumine kui ise päevaga valmistegemine oli pisut tögamine.
Olen ise küll 15 a ehitusel (puusepp-üldehitaja, mitte kivikatuse spets) ja nii mõnedki katused teinud aga minu kiirus jääb küll kordases sellele 300m2/päevas alla :( kuigi omastarust ei ole pudikäpp. Või on sellel 300m2/päevas mingi "konks" juures. 180m2-se katuse peaks siis ca poole päevaga valmis saama. Või ei ole jutt "valmissaamisest" ja ainult tervete kivide rittaladumisest ? (kinnitused ? järsu kaldega katuse puhul lausa kõik kivid!) (lõkamised?)
Aega on, arvutan ka pisut : 180m2 - ca 2000 kivi 8 tundi ! pausita tööd teeb 4,2 kivi minutis ! koos kinnitustega (minimaal 300 kivi) + harjakivid + lõikamised ! + korstnaümbrus jne. Oli ju eelpool jutt - " tean täpselt,et 300 ruutu päevas ladumist mehe kohta pole utoopia!!! jõuab isegi rohkem kui on sirged pinnad" Antud katus pole ju "keeruline" ja korsten on ka vast igal majal (lisaks muud läbiviigud) No olgu kuis on, minu jaoks on see uskumatu aga kui mees ütleb, et jõuab päevaga 300m2 st 180m2 ca 8 tunniga ja teenib seega 30*180 = 5400 krooni päevas (üksinda!) siis ei jää muud üle kui imestada ja edu soovida :D Või on siiski mingi "konks" ses jutus, mis tegeliku valmimise 3-4 päeva edasi lükkab?
igalajalkatusel
külaline

Jaak Harjumaalt kirjutas:No ma usun, et enamasti saadi aru, et nii see pakkumine kui ise päevaga valmistegemine oli pisut tögamine.
Olen ise küll 15 a ehitusel (puusepp-üldehitaja, mitte kivikatuse spets) ja nii mõnedki katused teinud aga minu kiirus jääb küll kordases sellele 300m2/päevas alla :( kuigi omastarust ei ole pudikäpp. Või on sellel 300m2/päevas mingi "konks" juures. 180m2-se katuse peaks siis ca poole päevaga valmis saama. Või ei ole jutt "valmissaamisest" ja ainult tervete kivide rittaladumisest ? (kinnitused ? järsu kaldega katuse puhul lausa kõik kivid!) (lõkamised?)
Aega on, arvutan ka pisut : 180m2 - ca 2000 kivi 8 tundi ! pausita tööd teeb 4,2 kivi minutis ! koos kinnitustega (minimaal 300 kivi) + harjakivid + lõikamised ! + korstnaümbrus jne. Oli ju eelpool jutt - " tean täpselt,et 300 ruutu päevas ladumist mehe kohta pole utoopia!!! jõuab isegi rohkem kui on sirged pinnad" Antud katus pole ju "keeruline" ja korsten on ka vast igal majal (lisaks muud läbiviigud) No olgu kuis on, minu jaoks on see uskumatu aga kui mees ütleb, et jõuab päevaga 300m2 st 180m2 ca 8 tunniga ja teenib seega 30*180 = 5400 krooni päevas (üksinda!) siis ei jää muud üle kui imestada ja edu soovida :D Või on siiski mingi "konks" ses jutus, mis tegeliku valmimise 3-4 päeva edasi lükkab?
Jaak harjumaalt! sinu arvutused on mõnesmõttes tõepoolest asjakohased aga kiviladumine käib oluliselt kiiremini kui 4,2 kivi! kinnitustest niipalju,et soome lafarge tehas näeb ette kivi kinnitust betooni kivil :alumine rivi,ääred ja ülemine rivi!ülejäänud kivid loobitaxe paigale ja nii nad jäävadki!ja kas tõesti siis kivi lõikus on nii aeglane??? otsi objekt ja tulen näitan numbri ju andsin
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Oma planeeritavale majale ka vaja suvel ~220m2 kive katusele laduda. Peab vist siis siia teemasse tagasi tulema :) Loodevasti on katus pigem lihtsam kui keerulisem.
Jaak Harjumaalt
külaline

See 300 kivi ongi ju ääred (lameda katuse puhul, järsemal kõik kivid kinnitusega) ! Ja mingid sekundid võtab see ka aega ja nii saavad sekunditest minutid ja minutitest tunnid. ( 300 kivi * 30 s = 150 min = üle 2 tunni) ( ca 100 kivi lõigata * 1min = jälle pea 2 tundi) (ja need ainult teoreetilised arvutused) + harjakivide panek-kinnitus + läbiviigud + katuseluuk-käigutee-lumetõke + enda järelt koristamine-riistad kokku-jne. (lõuna-kohvipaus või paned ühe hingetõmbega varavalgest hilisööni ja nii seitse päeva nädalas (see pole muidugi oluline)) Ka mina ennast kiitmast ei väsi aga kahjuks teen vähemalt 3 korda aeglasemalt ja ehk sellepärast 3 korda kallimalt :D Nagu juba ütlesin - edu ja kui tõsi taga siis jään vist see suvi tööta ja peab uut ametit õppima :D
igalajalkatusel
külaline

Jaak Harjumaalt kirjutas:See 300 kivi ongi ju ääred (lameda katuse puhul, järsemal kõik kivid kinnitusega) ! Ja mingid sekundid võtab see ka aega ja nii saavad sekunditest minutid ja minutitest tunnid. ( 300 kivi * 30 s = 150 min = üle 2 tunni) ( ca 100 kivi lõigata * 1min = jälle pea 2 tundi) (ja need ainult teoreetilised arvutused) + harjakivide panek-kinnitus + läbiviigud + katuseluuk-käigutee-lumetõke + enda järelt koristamine-riistad kokku-jne. (lõuna-kohvipaus või paned ühe hingetõmbega varavalgest hilisööni ja nii seitse päeva nädalas (see pole muidugi oluline)) Ka mina ennast kiitmast ei väsi aga kahjuks teen vähemalt 3 korda aeglasemalt ja ehk sellepärast 3 korda kallimalt :D Nagu juba ütlesin - edu ja kui tõsi taga siis jään vist see suvi tööta ja peab uut ametit õppima :D
Kuule jaak harjumaalt!sa paned ikka teemast väga kõrvale.esitex lausa ei tohi panna kõiki kive kinni sest kui ajajooxul läheb katusel mingi kivi katki siis kas sa ka tead kuida siis käib kivi vahetus?kas on kogemusi?minul on ja väga palju!ja teisex selle foorumi teema oli kõigest ladumise hind! Nii,et mis siia puutub näitex tööriistade kokku panemine või koristamine?need ju kuuluvad niikuinii asja juurde.ja 30 eeku on pealegi ladumise eest veel firma hind,et sul veel rohkem kobisemist olex.Aga mina siit lõpetan sest paistab,et midagi asjalikku siit niikuinii ei kooru kuna keegi ei usu ja ära proovida kah kardetaxe sest muidu tõesti võib turul toimuda hinna korrektuure.ja seda muidugi klientide kasux
markuss
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas markuss »

Ehitajad vahetage teemat või pole teil midagi muud teha kui siin foorumis vajelda.Selge on see ,et 30 eeki ruut on mustalt vähe aga firmas kannataks nii ja naa.Vaadake alguses mis katusest jutt on.Ise tegin selle katuse valmis ja läks nädal aega .Esimest korda tegin ja kõik ok.Ehitajatel hakkavad närvid läbi minema.OK.siis
Jaak Harjumaalt
külaline

Nagu ütlesin pole ma ühe kindla katusekivi spets, seepärast vaatan igaksjuhuks paigaldussoovitusi ja seal on öeldud: Kui katusekalle on üle 45º, kinnitatakse iga viies kivi, jälgides, et klambriread kulgeksid diagonaalsuunas. Kui kalle on üle 60º, tuleb kinnitada kõik kivid. (seda lisaks äärtele)
Paistab, et "igalajalkatusel" juba päris närvis, kui diskussiooni "kobisemiseks" nimetab :D Jah, mul pole "väga palju" kivivahetuse kogemust, ju ei ole katki läinud :D
Need pisikesed lisad kuuluvad niipalju asja juurde, et võtavad ka pisut aega, mida eraldi ei tasustata seega tuleb sellesama ruuduhinna arvelt. Ega minagi vaielda vaid vaidlemise pärast taha, lihtsalt huvitas, kuidas põhjendataks nii odavat hinda või on see bluff. Eelpoolgi paistis, et huvilisi on teisigi, kutsu vaatama, nõus ka mingi tasu eest.
Arvutaks veelgi aga pole päris kompententne. Palju töömehele kätte tuleb kui sotsmaks 33%, tulumaks 22%, töötuskindlustus ?%, puhkusekompensatsioon ?%, ettevõttekulud ?%, firmakasum ?% maha avestada ?
naljanumbrid olete
külaline

Lugemata postitus Postitas naljanumbrid olete »

Lugesin teema algusest peale lõpuni,naerda sain kõvasti,üks kõvem mees kui teine,
30 eeki ruut mehed on tavaliselt sitanäpud,kes muidu norm hindadega tööd ei saaks,kui oled kõva töömees pead ikka loll olema kui 100 eeki m2 asemel 30 küsid,sul lihtsalt ei ole muidu tööd.
2korda2 paistab olema mingi orjapidaja,kes ise kõik koore ära limpsib ja ülejäägid töömehele jätab,Profiili all olev tekst juba ise näitab seda et tondil kuulid peas loksuvad
You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead
ütled ju ise sellega et oled muidusööja

kõige kõvemad koomikud siis selle teema all
Esikolmik on selgunud
1. igalajalkatusel
2. Härpleja jan6
3. 2korda2
Jaak Harjumaalt
külaline

"30 eeki ruut mehed on tavaliselt sitanäpud" - no aga ta ju teenib vähemalt 300*30(?)=9000 päevas :lol: mis see kuupalgaks teeb ... ... liiga suured numbrid, ei mõista enam edasi arvutada :grin:
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Sellisele kökatsile siis üle tunni- pooleteise ei kuluks, vist !?:shock:
Manused
IMG_3027.JPG
IMG_3027.JPG (57.46 KiB) Vaadatud 2941 korda
IMG_3021.JPG
IMG_3021.JPG (76.71 KiB) Vaadatud 2943 korda
Iga ehitus on norm iseendale.
2korda2
-

naljanumbrid olete kirjutas: 2korda2 paistab olema mingi orjapidaja,kes ise kõik koore ära limpsib ja ülejäägid töömehele jätab,Profiili all olev tekst juba ise näitab seda et tondil kuulid peas loksuvad
You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead
ütled ju ise sellega et oled muidusööja
Lihtsalt teadmiseks: mina pole ehitajaid kunagi vahendanud ega plaani ka seda teha. Küll olin pea 1,5 aastat tellija rollis (oma kodu ehitus) ja nägin igasuguseid "tegijaid".
Viidatud postituse autor on tüüpiline näide "ehitajast" - ei ühtki konkreetset märkust või parandust, küll aga suvaline lahmimine. Elementaarsel tasemel viisakusest või kirjaoskusest rääkimata.

Allkirjas olev ütlus aga on pärit Wallylt. Ma olen 10 tööaasta jooksul teinud küllalt 36-tunniseid tööpäevi või 100-tunniseid töönädalaid, tulemust mõõdeti aga üldjuhul vähemalt 6-kohaliste numbritega. Nüüd, kus mul on pere, ei pea enam sellist asja vajalikuks - teen asju ja juhin oma aega paremini.
-------
Vasta