mure oleks selline, et tahaks seina panna kas osb plaadi või siis vineeri ( see küll kallim), ning sinna peale plaadi. kuid oleks vaja see mingi puidukaitse vahendiga üle teha, et niiskus konstruktsiooni ei pääseks. ei taha kipsi, see viimseim võimalus.
olen näinud mingit laki moodi asja, mis jättis sellise klaasi kihi peale. ehk oskab keegi miskit soovitada
puitplaadi kaitsmine niiskuse eest.
-
- külaline
Re: puitplaadi kaitsmine niiskuse eest.
Lugemata postitus Postitas .. »
on ju olemas niiskuskindlad OSB...
Lugemata postitus Postitas jan »
Lihtsalt huvi pärast - kui sa seina nagunii plaadid, miks kips viimane võimalus on? Kas risk, et õhuniiskusega mängiva puidu pealt plaadid suvalisel hetkel maha kukuvad, on antud juhul põhjendatud, või on tegu lihtsalt põhimõttelise põlgusega?tommy56 kirjutas:mure oleks selline, et tahaks seina panna kas osb plaadi või siis vineeri ( see küll kallim), ning sinna peale plaadi. kuid oleks vaja see mingi puidukaitse vahendiga üle teha, et niiskus konstruktsiooni ei pääseks. ei taha kipsi, see viimseim võimalus.
olen näinud mingit laki moodi asja, mis jättis sellise klaasi kihi peale. ehk oskab keegi miskit soovitada
Plaaditavate pindade sobivuse järjekord minu meelest on selline:
1. Tsemendil põhinev tasanduskrohv
2. Kipsil põhinev tasanduskrohv
3. Tsementkiudplaat
3. Kipskartongplaat
5. Puidust plaadid (vineer, OSB, PLP)
Viimaseid niiskes ruumis ei kasutaks üldse. Niiskes ruumis pead tegema korraliku hüdroisolatsiooni (vaata näiteks Kiilto ja Mira tooteid).
Lugemata postitus Postitas tommy56 »
olen näinud ühe jahi peal kuidas tehti dussi tagune sein vineerist, kanti sinna peale mingi laki moodi vedelik ja siis plaat. Kipsi sellepärast ei taha et sinna ei saa miskit kinnitada. siis peab teadma kuhu mida hiljem paiutada tahad ja tugevdused taha paigaldama.
Lugemata postitus Postitas jan »
Sellisel juhul äkki paadilakk? Kuidas see aga plaatmise aluseks pinnaks kõlbab, ei oska öelda. Mida sul vaja oleks, on korralik hüdroisolatsioon ning need üldiselt läbipaistvad ei ole.tommy56 kirjutas:olen näinud ühe jahi peal kuidas tehti dussi tagune sein vineerist, kanti sinna peale mingi laki moodi vedelik ja siis plaat. Kipsi sellepärast ei taha et sinna ei saa miskit kinnitada. siis peab teadma kuhu mida hiljem paiutada tahad ja tugevdused taha paigaldama.
Kipsplaadina võid kasutada ka tugevat kipsi nagu Gyproc GEK 13 (Knaufil on ka analoog, mark ei tule meelde kohe), siis saab sinna enamus asju kinnitada ka ilma eraldi tugevdusteta. Muidugi raskemad asjad, mille asukohad peaks siiski enamvähem teada olema, nõuavad lisa.
Ise lahendasin köögis selle probleemi nii, et panin kogu seina ulatuses kipsplaadi taha 8mm MDF-i, millesse jäävad 4mm kruvid küll väga kõvasti kinni.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas rik »
minu jaoks on kips samuti viimane asi mida kasutaks.endal on näiteks köögis puitvooder
kaetud põranda lakiga,aga tuttaval on vannitoas seinad kaetud puitvoodriga.vooder
on mõlemalt poolt kaetud vedela klaasiga.
kaetud põranda lakiga,aga tuttaval on vannitoas seinad kaetud puitvoodriga.vooder
on mõlemalt poolt kaetud vedela klaasiga.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu