Koduloom kasvuhoones

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Koduloom kasvuhoones

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Meil maal kasvuhoonesse on viimastel aastatel siginenud nn koduloom. Üle-eelmine aasta lasi pildistada, aga see aasta ei lase, häbeneb vist oma pikkust, kuid minu arvates võiks uhkust tunda. Eilse õhtuni ta ei olnud veel "karva" vahetanud, kuid täna hommikul leidis direktor kasvuhoonest kodulooma naha ja sain ära mõõta. Hopaa, koguni 95cm pikkune on teine. Ju vist suveks(eile õhtul hakkas) vahetas "karva". ;) Koduloomaks on emane nastik.
Kodulooma nahk1.jpg
Kodulooma nahk2.jpg
Viimati muutis Urmas, 21 Juun 2024, 20:47, muudetud 1 kord kokku.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 34 korda

Re: Koduloom kasvuhoones

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

Sattusin ka selle nädala alguses tee peal ühte suurt puuoksa nägema. Lähemale jõudes roomas “puuoks” äkitselt minema.
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

Vägev koduloom, igatahes.
Urmas
autodidakt

Aitäh tänu eest, kasutaja Scott! Kuna teemas juba nunnumeetriks läks, siis pilt ka üle-eelmise aasta kasvuhoones pesitsevast koduloomast, kes lubas ennast ka pildistada, kuigi mitte täispikkuses, vaid kerratõmbununa tomatiturba kotis mõnulemas. ;)
Üle-eelmise aasta kodulooma pilt.jpg
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

Äärenurk kirjutas: 21 Juun 2024, 20:44 Vägev koduloom, igatahes.
Ah, mis ta nüüd vägev, lihtsalt täiesti keskmist kasvu emane nastik. Vähemalt vikipeedia andmetel. ;)
Mu hobiaednikust direktor tundis huvi, et mida nastik seal kasvuhoones sööb, et ära ei lähe. Ei hakanud lolli juttu direktorile rääkima, et on olemas ka vegannastikuid(täiesti eri liik), vaid ise oled istutanud tomateid, kurke, paprikaid, miniarbuuse-meloneid(muide, väga maitsvad) ja füüsalit ja nüüd ei ole ühel vegannastikul midagi süüa. Äkki usubki mu lolli juttu? ;) Tegelikult selgitasin, et meite kasvuhoones elutseb hulgim neljajalgseid sisalikke, aeg-ajalt eksib sinna ära mõni konn, sügisepoole rohutirtse, parmudest-porikatest ma parem ei räägigi. Kuna nastikud vajavad elutegevuseks ka vett, siis direktori "laiskusest" või meediast loetud innovatsioonist tulenevast ideest direktori tungival soovil paigaldasin kasuvuhoonesse taimede veevarustuse automatiseerimiseks ka tilkkastmissüsteemi ja nastikul pruugib vaid suu avada ja suu tilksüsteemi tila alla panna, vett muudkui tilgub suhu ja veevajaduse probleem lahendatud. Tilgatorusid on ligi 70 ehk valik missugune! Vaadake kui mugavaks on tehtud koduloomade elu. ;)
Kas eelmine aasta või aastake enne, läksin kevadel kasvuhoonet ette valmistama("sügavpesu"), siis sattusin peale ühe neljajalgse sisaliku "karvavahetusele". Egas midagi, tuli töö seisma panna ja oodata kuni ta oma kesta vahetas. Tegelikult ei võtnudki asi kaua aega, mingit 5-15 minutit. Umbmäärane aeg sellepärast, et ei pannud stopperit kohe käima, aga vaadata oli huvitav, kuidas ta vanast nahat välja puges. ;)
Kuigi, nüüd olen kahevahel, et kas kasvuhoonest ära ajada nastik ja lubada paljuneda neljajalgsetel sisalikel, kes idee järgi oleks nagu kasulikumad, sest nood söövad just igatsugu putukaid. Dilemma ees oleme? Aga noh, ju vist laseme kulgeda loodusel omasoodu.
Meil maal neid naabruses elavaid "koduloomasid" jätkub. On vaskusse, on rästikuid(pesitsevad maja all ja eriti avalikkuse ette ei tule), on kährikuid, on rebaseid, on jäneseid, on metskitsi, on ilvest(potentsiaalsed ämm-äi vaatasid, kuidas sel kevadel ilves imetles meite kanaaias olevaid kanu) ja hõimlane leidis eelmine aasta otse üle põllu minnes värskeid karu poolt väljastatud junne. Taevas tiirutavatest hiireviudest ja põllu peal karjuvatest sookurgedest ei ei ole vist mõtet kirjutadagi. Vägagi looduslik mitmekesisus meil maamaja ümber.
tcumen
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas tcumen »

No ennevanasti ollagi nastik olnud kassi asemel, hiirepüüdmine tulevat sel vonklejal pareminigi välja.
Kas ära ajada või mitte, no see sõltub. Osa inimesi ei kannata neid vonklejaid kohe üldse, mina nende hulgas. Mitte et ma neid kardaks, aga lihtsalt on minu jaoks ebameeldivad elukad.
Kõige lihtsam muidugi kotti ja teise kohta asustada.
Ja soodsad elutingimused välistada.
Muru madal hoida, kompostihunnik kaugemale, igasugu kivi- ja risuhunnikud likvideerida.
Urmas
autodidakt

tcumen kirjutas: 22 Juun 2024, 17:43 Osa inimesi ei kannata neid vonklejaid kohe üldse, mina nende hulgas. Mitte et ma neid kardaks, aga lihtsalt on minu jaoks ebameeldivad elukad.
Kõik eri foobiatega ei peagi kõigi erinevuste suhtes olema tolerantsed! ;) Näiteks objektil kui satub tööpinna ette mõni pikakoivaline ämblik, siis üritan võimalikult ettevaatlikult ta töökinnastatud sõrmekeste vahele võtta ja kuhugile vabasse loodusesse visata. Eks mõnikord on jäänud minu lohaka kinnivõtmise tulemusena jäänud ämbliku jalg põrandale tõmblema. Lihtsalt ei karda ämbilikke ega usse kuna tean, et nad mulle liiga ei tee. Ega mu potentsiaalsele ämmale ka ei meeldi kui see koduloom hommikul kasvuhoone ust avama minnes suvalise tomati- või kurgitaime koti peal peesitades vastu vahib, aga ju vist koduloom on potentsiaalse ämma ära kodustanud ja ämm läheb nastikust mööda ja teeb ka kasvuhoone tagumise akna ka lahti. ;) Samas mäletan, et mu kadunud ema ei suutnud omaaegsest igapühapäevasest Kesktelevisiooni hittsaatest Matkaklubi igatsugu madusid isegi must-valgest telekast vaadata. Tema jaoks olid usside vaatamine "mission impossible" ilma lahenduseta.
Kasutaja tcumen, ma saan su "foobiast" väga hästi aru ja kõik ei peagi kõigile meeldima, kuid kõigil olenditel elusloodusesl oma koht! Sky+ saatejuht Alari Kivisaar käis oma arahnefoobia "ravil" mingis telesaates. Mul peaks olema kusagil oma arhiivis pilte, kus mul püüton on ümber kaela. Jah see ei olnud mitte teps meite kodulooma pikkune, vaid mingi 2+m pikkune volask. ;)
Millest teema pealkiri? Jah, me maal oleme nende roomajatega harjunud ja lepime nende olemasoluga, siis eile huvi pärast guugeldasin märksõna "nastik". Ja mis välja tuli-
Harilik nastik talub kodustamist hästi. Ta hakkab peagi inimeselt toitu vastu võtma ja muutub varsti täiesti taltsaks. Nastikud vajavad vett nii joomiseks kui suplemiseks
No basseini me nüüd küll ei kavatse kasvuhoonesse organiseerima, nastik võib selle idee maha matta. Või kui, siis ainult EL toetusrahadega võin ju midagi teha. ;)
Tsitaadi allikas https://et.wikipedia.org/wiki/Nastik
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

Hirmunud nastik võib ka hammustada.
Kuigi temal ei ole mürki, siis teravad hambad on tal ikkagi olemas ja liigub ootamatult käbedalt.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Scott
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 14 korda
On tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas Scott »

Mul oleks seda mastikut kasvuhoonesse vaja, sest hiired peavad seal pidu. Noori taimi peab võrguga kaitsma ja lillesibulad tassiti ka ära.

Suuremaid ja priskemaid ämblikke, kes on sõrmeküünest suuremad, paljakäsi ei tasuks näppida. Liigse ärritamise peale võivad nad oma kihvad käiku lasta ja vere välja saada.

https://i0.wp.com/eestinen.fi/wp-conten ... amblik.jpg
suvaline
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas suvaline »

Urmas, ehk reedate, kuidas tuvastada nastiku sugu.
Urmas
autodidakt

suvaline kirjutas: 23 Juun 2024, 20:41 Urmas, ehk reedate, kuidas tuvastada nastiku sugu.
Reedaks hea meelega, kuid kui ma selle saladuse välja räägin, olen sunnitud saladuse hoidmise nimel sind ära tapma. Aga, eks võtan selle riski ja räägin välja. Kellegile edasi rääkida seda ei tohi ja jäägu see jutt meie kahe vahele.
Kuna numbreid vist tunnen, lugemise ja loetud tekstist aru saamise oskus on kah mingil määral olemas, siis tuvastasin nastiku soo tema välise vaatluse, kestunud naha pikkust ära mõõtes kasutades selleks mõõdulinti ja vikipeedia abil. ;)
Emase nastiku pikkus võib Eestis ulatuda 150 sentimeetrini, keskmine pikkus on 100 cm. Taanist leitud suurim isend on olnud 132 cm pikk. Mõnel alamliigil (näiteks Natrix natrix helvetica) võib pikkus ulatuda 2 meetrini.

Isased on emastest kuni poole lühemad[1] (Eestis kuni 70 sentimeetrit, maailmas kuni meeter).
Allikas https://et.wikipedia.org/wiki/Nastik

Said targemaks? Kui jah, siis mul on hea meel, et olen oma panuse andnud sinu arengusse. ;)
suvaline
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas suvaline »

Isegi karv hakkas läikima selle info peale. Milleks on vaja wikipediat, kui on olemas Urmas. Ma lähen ja kontrollin, kas maakodus olev oli ikka aiakastmisvoolik, millest muruniidukiga üle sõitsin.
Urmas
autodidakt

suvaline kirjutas: 25 Juun 2024, 10:02 Isegi karv hakkas läikima selle info peale. Milleks on vaja wikipediat, kui on olemas Urmas.
Tubli, sa võiksid mu postitusi lugeda lausa 2x, ehk saad veel targemaks ja teadmised kinnistuvad su aju hallrakkudes. ;)
Urmas
autodidakt

Järgmine koduelukas, kes otsustas, et kasvuhoone juures kõikse ohutum koht,kuhu pesa teha. ;)
Järgmised koduelukad 1.jpg
Järgmised koduelukad 2.jpg
Vasta