Eraldi oli mainitud:
Ilmselgelt ei olnud see lause ekspertiisisLause sisu arusaadavalt: selle projekti koht on lõke / prügikast...
Läbi lillede seletada ei osanud - küll sai lausesse kirja mis sellise arvamuse kujundas
Lugemata postitus Postitas xxx111 »
Ilmselgelt ei olnud see lause ekspertiisisLause sisu arusaadavalt: selle projekti koht on lõke / prügikast...
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Mina ei ole kohanud kedagi, kes pädevus- või kutsetunnistusega kõvataks, pigem ollakse tagasihoidlikud. Ja minuarust see, et kõrgkool pooleli jäetakse ei ole eriti uhkustamist väärt, siililegi peaks selge olema, et diplom maksab. Kuigi minu ema armastas tihti öelda, et ülikool matsi ei riku (tehnikaaladel võib siis öelda juhmi).kunn24 kirjutas: 06 Juun 2024, 18:54Selles valdkonnas pole pädevusega kõvatamine ka niiväga kombeks ... isikuid, kes on käinud kõrgkoolis sinnani, kui asi huvitas, väga palju ja see nagu arvesse kuskil ei lähe
Kuigi vanust on juba üksjagu, vormistasin nüüd kutsetunnistuse ka ära, kuna pädevustunnistuse süsteem ära kaob teatavasti.
Lugemata postitus Postitas Kivitorris »
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
Eelnev käib siis projekteerimise kohta. Ehitamisel on nõuded veidi leebemad, näiteks 6. taseme insener võib ehitada 45m kõrguseid hooneid.xxx111 kirjutas: 06 Juun 2024, 22:33 "Kõvatamisega" pole siin midagi pistmist
Iga tasemega (vähemalt minu erialal) käib kaasas ka see mida / mis keerukusastmega jne nö võid teha ja mida mitte
Vaid tase 8 ei sea piire
Tase 7 piirab nt hoone korruselisust sh maa-alused korrused eraldi / kõrgust / sildeavasid jms
Tase 6 piirneb vaid tagajärgede klassi CC1 kuuluvate hoonetega (sisuliselt eramud)
Ja mis vastuseks tulnud on?Kivitorris kirjutas: 07 Juun 2024, 08:18 Olen seda probleemi maininud ka Inspectas töötavale tuttavale koolitajale.
Lugemata postitus Postitas Kivitorris »
Lugemata postitus Postitas suvaline »
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Ekspertiisi aruanne on eksperdi nägemus / soovitused / küsimused...suvaline kirjutas: 08 Juun 2024, 15:39 xxx111,
Kui projekteerija niikuinii ainsana vastutab siis miks Te digiallkirjastate ekspertiisi aruande?
Kas see projekt oli mingit pidi sinuga seotud, või vallandas lolluste nägemine lihtsalt kodanikualgatuse?kunn24 kirjutas: 08 Juun 2024, 16:13 Ma nägin tase 7 arhitektlilt sellist saasta, et asusin omanikujärelevalve positsoonile ja virutasin ka-ka ventilaatorisse. Näiteks, maja oli kujundatud maapinnast soklikorrusega -3/ -2,5 m (põrand alt/ pealt) peale, kui 100 m eemal ja 1 m madalamal kevadel paterdavad pardid, maja projekt nägi ette kaldega krunti, krundilt luubiga otsides oli pinnase reljeefi kõikumine max 0,7 m, hüdroisolatsioon lahendamata, mida sellise tasemega projektis tuleks juba oodata vastavalt insenerilt ja kohe eelprojektis (seletuskirjast CTL+F järgi leidsin vaid, et puitosade alla tuleb pista mädanemiskindel HI), vihmavesi jooksis samasse lohku, kuhu oli kujundatud terrass, elementaarne geoloogia tegemata, mis sellise lahenduse puhul on ilmselgelt vajalik jne.
Alla kirjutasin geoloog-günekoloog 1. tase. Allkirjastama igaks juhuks ei hakanud.
Kuid tulemuseks oli vesi ahjus ja täiesti põhjusega. Arhitekt kaebas telefonis omanikule, et mingi aff oli ta projekti laimanud![]()
Miks selliseid asju üritada, näha on, et formaalne haridus ei päästa.
Ma 10x mõtlesin, et kas sekkun või mitte, kuid jama oli nii ilmne, et eetika sai võitu.
Huvitav, kui ma arhitekt 7 jama põhja lasin, kas võin siis omale arhitekt 6 küsida? Peaks VÕTA raames avaldama.![]()
Kui Te veel ei tea siis ka ekspert võtab juriidiliselt (esmalt Tellija ees) vastutuse.xxx111 kirjutas: 08 Juun 2024, 18:21Ekspertiisi aruanne on eksperdi nägemus / soovitused / küsimused...suvaline kirjutas: 08 Juun 2024, 15:39 xxx111,
Kui projekteerija niikuinii ainsana vastutab siis miks Te digiallkirjastate ekspertiisi aruande?
Miks ma ei peaks allkirjastama enda poolt koostatud dokumenti???
PS
TEIE-tama ei pea...
See mida tellija (ja siin on mõeldud ekspertiisi tellijat) ekspertiisiga teeb on tellija otsus...Ekspert ei võta vastutust projekteerija eest, küll aga võtab vastutuse nende vigade, märkuste, heal juhul soovituste eest, mida Tellija leiab olevat mõistlik kasutada eksperdi arvamusest.
Päris nii see ei ole...kunn24 kirjutas: 08 Juun 2024, 22:17 Võtab ka vastutuse vigade mittemärkamise eest ehk vastutus tegevusetuse eest.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025