Teema rippes kaabli vastupidavuse kohta
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Re: Teema rippes kaabli vastupidavuse kohta
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Sinu katse pole oluline. Kaabli tootja näeb ette max. pikipinge, mida kaabel võib taluda ilma kahjustamata. See et katses talub kaabel suuremat pinget ei tähenda, et kaabel säilitab oma tööks vajalikud omadused (isolatsioon!!!).netmaster kirjutas: 16 Mai 2024, 13:25 oled sa proovinud mõnda pöidlajämust kaablit puruks tõmmata?
Mina olen (traktoriga) ja ütlen, et praktikas on mõne(kümne) meetri kaabli ja seal rippuva pesu kaal täiesti marginaalne võrreldes jõuga, mida on vaja kaabli katkemiseks. Jah, ilmselgelt ei ole mõistlik riputada 100m kaablit ja seda pigem põhjusel, et otstest ei õnnestu teda piisavalt tugevalt kinnitada.
Õhuliini kaabel on toodetud taluma pikipinget, seal on tavalised rippes arvutused olemas ja kõik on bro. Lisaks on õhuliini kaablil UV kindlus. Maakaabel mida üritatakse kasutada aga pole. Ka maakaablit saab kasutada aga tuleb pikipingest lähtuvalt õieti paigaldada.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas netmaster »
no kuule, me räägime siin mõnest meetrist rippuvast kaablist. Minu näide oli toodud illustreerimaks seda, et kümnekonna meetri kaabli kaal võrreldes millegi katkemisega on nii marginaalne, et oma tarbeks riputamisel pole mõtet mingisuguseid andmeid vaatama hakatagil. Ma ei tea, võibolla kuskil Indias müüakse kaablit, mis otsast kinni võttes ära laguneb, kuid vähetõenäoline, et siin selliseid leidub. Mingisugune iseseisev mõtlemisvõime võiks inimestel siiski säilida, et igakordsel pesu riputamisel ei peaks nööri katkemistugevust järgi vaatama ja üle arvutama.Sinu katse pole oluline. Kaabli tootja näeb ette max. pikipinge, mida kaabel võib taluda
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Kas järgmine selgeltnägija, kes teab antud rippuva kaabli kogupikkust?netmaster kirjutas: 17 Mai 2024, 09:59 ... no kuule, me räägime siin mõnest meetrist rippuvast kaablist. ...
Näita see koht, kus on öeldud, et kaablivisangu pikkus on "mõned meetrid"?
On öeldud, et: "kaabli kandetross on mõni meeter lühem" aga ei ole antud kogu rippes oleva kaabli pikkust.

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
On see suur probleem, kui see kaabel niisama ripub umbes 3m pikkuselt?
…..
-
- Ehituspenskar
Kuskohast võtad, et 3m ja mitte 13m?kaimagk kirjutas: 17 Mai 2024, 10:52 …..
On see suur probleem, kui see kaabel niisama ripub umbes 3m pikkuselt?
…..
Ise mõtlesid välja?

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Kas tõesti kirjutatust aru saamisega on raskusi? Loe palun uuesti teemaalgataja esimest postitust! Seal ei ole minuarust midagi segast, kui 3 m siis 3 m.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Mis mul siin välja mõelda, selleks olete ju teie

-
- Korralik postitaja
ma võtsin vaevaks pildil oleva aadressi järgi selle koha üles otsimise, põhiliselt selleks, et vaadata kas tegemist on kuuri või kunagise aianduskooperatiiviga. Lihtsalt, et aru saada, kas see on mingi ajutine elekter, või miks inimesed riputavad selliseid kõriga kaableid posti otsa. Ühtlasi oli aerofoto pealt väga hästi näha, kuhu see kaabel võiks minna. Tee äärest ehitiseni on tõesti vaid mõni meeter ja selle taga ei ole midagi, kuhu kaabel võiks kinnituda.Kas järgmine selgeltnägija, kes teab antud rippuva kaabli kogupikkust?
-
- Ehituspenskar
Esimeses postis on selline pilt, millelt ei saa näha kogu kaabli pikkust:

Seal on öeldud, et: "3m ripub ilma trossita" aga kogu visangu pikkust ei ole antud ning on näha, et ilma trossita ripub tõesti ainult mõni meeter ja ülejäänud tross on kaabli külge kinnitatud.
Rippuva trossiotsa ja posti vaheline kaabliosa saab küll olla mõni meeter aga kaablivisangu kogupikkust siit välja ei saa tuletada.
Kuna on viltu pildistatud, siis ei saa ka eeldada, et antud kaabel siseneks lähimast punktist maija vaid võib joosta üle madalama katuseosa harja ja tender võib olla kaugema seina kohal katusel.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- Ehituspenskar
Ma saan aru küll, et nüüd on vaja leida vabandusi oma puudulikule arusaamisele neil kes ainult 3m lugesid ja muud ei märkanud, sest oli kirjutatud:Küülaline kirjutas: 17 Mai 2024, 16:06 Mida siin veel selatada ja õigustada, kui kirjas oli 3 m? Ja kõik teised sellest aru said.
ja pildilt on näha, et ülejäänud kaablil on tross küljes.karlsson kirjutas: 14 Mai 2024, 00:17 ... On see suur probleem, kui see kaabel niisama ripub umbes 3m pikkuselt? ...
Kusjuures pildilt on näha, et tross on kinnitatud valgete nipukatega, mis ei ole lubatud kasutada välipaigaldusel, sest need ei ole UV kindlad.
Välispaigaldusel võib kasutada UV kindlaid musti või roostevabasid nipukaid.

-
- Korralik postitaja
mida sa jaurad. Esimeses postis on pilt, millel on selgelt näha aadress.Esimeses postis on selline pilt, millelt ei saa näha kogu kaabli pikkust:
Võta antud aadressi (Saare 11a Raasiku alevik) aerofoto lahti, seal on näha isegi pildil olev liitumiskilbi hele uks. Kõige kaugem asi mille külge saab antud kaabel selles suunas kinnituda on maja katusehari, mille kaugem nurk on ca. 10m. kaugusel postist. Maja taga on ka veel mingi ehitis, kuid see on madalam kui maja. Kui kaabel kinnitub räästa külge, siis on vahemaa tõenäoliselt 3-4m.
Maaameti pildipangas on näha isegi kaabel, mis läheb suht otse tõenäoliselt maja räästa nurga külge.
-
- Ehituspenskar
Üks näeb kolme ja teine kümmet?netmaster kirjutas: 17 Mai 2024, 17:41mida sa jaurad. Esimeses postis on pilt, millel on selgelt näha ...Esimeses postis on selline pilt, millelt ei saa näha kogu kaabli pikkust:
... kaugem nurk on ca. 10m ...
Kirjutasin juba, et detaile teadmata ei maksa pakkuda usupõhiseid lahendusi, mis nõuküsijale võib hiljem kalliks maksma minna:
ping kirjutas: 17 Mai 2024, 16:26 See on järjekordne näide, et kui algandmed on antud puudulikult, siis on ka vastused samamoodi puudulikud.
Ma olen ise talvekülmas redeliga, tendri otsas ühendusi lappinud ja tean, et ega sügises tormis sellist kaablit lappida ei ole mõnus.

-
- Korralik postitaja
antud juhul pole vahet on see 3m või 10m. Mõlemad pikkused kirjeldatavad sõnadega “mõni meeter” ja on piisavalt lühikesed, et enamlevinud õuekaableid võiks õigete kinnitustega ja ilma trossita riputada. Sarnaseid kaableid ripub majade ja postide vahel tuhandeid. Ma küll ei kujuta ette, mis “detailid” kodanik pingi meelest sellist riputamist välistaks, aga eks iga riputaja lõpuks ise teab mis ta teeb.Üks näeb kolme ja teine kümmet?
-
- Ehituspenskar
See ongi kvalifikatsiooni erinevus, sest mina näen sellisel paigaldusel vähemalt kolme viga, mida ma ei endale ega kliendile ei teeks.netmaster kirjutas: 18 Mai 2024, 10:31 ... Sarnaseid kaableid ripub majade ja postide vahel tuhandeid.
Ma küll ei kujuta ette, mis “detailid” kodanik pingi meelest sellist riputamist välistaks, aga eks iga riputaja lõpuks ise teab mis ta teeb.
(Detaile ei näe, aga õpetada tahaks?)
Tavaliselt "riputaja" ise ei tea, et mida teeb ja tal on võimalus teenuse eest maksta ning valikuks on mitu korda sama asja eest maksta.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
- Korralik postitaja
Sellist jama nagu antud pildil on, ei teeks keegi vaenlasele ka. Me räägime siin siiski sellest, kas mõnemeetriseid kaableid vöib sarnases olukorras riputada ilma trossita.See ongi kvalifikatsiooni erinevus, sest mina näen sellisel paigaldusel vähemalt kolme viga, mida ma ei endale ega kliendile ei teeks.
Kui paari sõnaga kokku võtta, siis sa lihtsalt soovid, et keegi sulle maksaks riputamise eest, mida sina pead korrektseks?
Praktikas ripuvad tuhanded sellised posti otsast tehtud liitumiskaablid kümneid aastaid ja ei juhtu nendega midagi. Mul samamoodi on maakodus täiesti tavaline ca. 15m. pikkune 4x16mm alumiiniumkaabel viimased 30 aastat seal rippunud ilma trossita ja ei ole temaga midagi juhtunud.
-
- Ehituspenskar
Kunagi ikka juhtub, tavaliselt sügisel või talvel ja siis lisanduvad erinevad "talvetasud".netmaster kirjutas: 18 Mai 2024, 12:38 ...
Praktikas ripuvad tuhanded sellised posti otsast tehtud liitumiskaablid kümneid aastaid ja ei juhtu nendega midagi. ...
Tegelikult on töö teostajal juba ammu majanduslikult kasulik teha tööd "üle otsa", sest see tagab tsunfti teenuse nõudluse ja kindlustab tulu tulevikus.

Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu