Kumb peno asetus on parem?

Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
matu-mees
külaline

Kumb peno asetus on parem?

Lugemata postitus Postitas matu-mees »

Tere!
Kuidas on kavalam ja parem? Kui panna kaks kihti penot välis seina ( 50 ja 25 ), siis kas panna 50 vastu seina ja 25 temale ülekattega peale või vastupidi ? Kumb annaks parema tulemuse või pole seal mingit vahet?

Ette tänades!
matu-mees
külaline

Re: Kumb peno asetus on parem?

matu-mees kirjutas:Tere!
Kuidas on kavalam ja parem? Kui panna kaks kihti penot välis seina ( 50 ja 25 ), siis kas panna 50 vastu seina ja 25 temale ülekattega peale või vastupidi ? Kumb annaks parema tulemuse või pole seal mingit vahet?

Ette tänades!
Üks asi ka veel, et seinaks on kivi (tuhk ja fibo) ja peno läheb roovide vahele ning väikse õhuvahega tuleb peale voodrilaud.
ingmar
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas ingmar »

Penoga on nii, et minu teada on välisseinas 100mm miinimum!
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

[/quote]peno läheb roovide vahele[/quote]

Ma paneks paksema alla, aga väga põhejndada ei oska (võib-olla auru läbi laskmise pärast :scratch: ).Selle roovide vahele peno panemise kohta loe tiba seda teemat, saab ka ilma roovideta:
viewtopic.php?f=11&t=9435&p=41181#p41181

To ingmar:
Ega vist ei saa nii öelda, et 100mm on miinimum. Võib-olla tal kividest sein pool meetrit paks ja piisavalt soe. Muidugi seinakonstruktsioonist ma täpselt aru ei saa, et kas tal on siis tuhaplokk ja siis veel fibo või mis asi....
matu-mees
külaline

Seinas on üksjagu tuhaplokki ja siis üleminek fibole.
Ja ühte asja olen ma ka lugenud, et peamised sooja läbilaske kohad on laed ja aknad. Isegi soovitatakse seintele vähem tähelepanu pöörata kui lagedele, sest seinte liig soojustamine ei tasuvat ennast ära.
Vasta