peale puurimist ajab puurkaev üle
-
- Uus kasutaja
peale puurimist ajab puurkaev üle
Lugemata postitus Postitas JukkuKalle »
Sai rajatud eelmine aasta puurkaev ja siiani ajab vett üle. Kas saaks kuidagi veevoolu peatada, et kõik ei upuks?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Re: peale puurimist ajab puurkaev üle
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas netmaster »
Ma ütleks, et aeruta kaevuni ja löö punn ette.
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas JukkuKalle »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Kuivemal ajal jääb ehk tõesti seisma, aga märjemal ajal töötab jälle.
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Mul jookseb juba 10 a ''üle''
Tegin augu meeter maapinnast allapoole ja ühendasin Pem 32 toruga, mille teise otsa viisin tiiki, ilusti soriseb, sügiseti vähem, kevadeti rohkem.
Mõõtsin ära, 7 kanti ööpäevas....
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 12 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas suvaline »
Kui see vesi, mis Teil tiiki voolab, sisaldab liiga palju rauda, siis ka veekonnadel võib tekkida maksakahjustus ja kujutage ette: nitraatide puhul on isaskonnadel kogu aeg asendis "pool kuus". See on juba oluline looduskahju.
Ei ole väga tõsine selgitus, khm.
-
- Ehituspenskar
-
- Ehitusveteran
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... eostusohus
-
- Korralik postitaja
PS
Üks 40 aastase kogemusega kaevupuurija ütles mulle, et manteltoru tsementeerimine ei tähenda alati seda, et kuhugi valatakse tsementi. Õige suurusega augu ja paepinnase puhul on eluaeg lastud puurimisel tekkiv vesi manteltoru ja pinnase vahele, mille see täis setitab ja ongi “tsementeeritud”. Tänapäeva liinitöölised pidavat nii kärsitud olema, et tehakse lihtsama paigalduse huvides liiga suur auk kus manteltoru sees loksub ja siis setitamise meetod enam ei toimi. Vanasti olevat manteltoru ikka sisse rammitud, mitte ise kukkunud.
-
- Ehitusveteran
Funktsionaalne lugemisoskus 0?netmaster kirjutas: 23 Mär 2024, 00:27 ma küsiks veel, et kustkohast see vesi tuleb? Seestpoolt või väljapoolt manteltoru?
Kirjeldas ju, et peale pandud plastkorgid lendasid minema - mismoodi kujutad ette väljapool mantlitorust voolava vee tõttu korkide minema lendamist? Mina ei kujuta.
Või loed "diagonaalis" teemat ja nopid vaid üksikuid fraase millele vastad ja tervikpilt ei huvita või ei suuda aru saada?
Või oled teemas mainitud artiklis selle süüdistatava poole palgal ja üritad tööandja peed puhtana hoida?
Loe see artikkel läbi millele enne viitasin ja seal konkreetselt kirjas mismoodi peab toimuma manteltoru tsementeerimine - sinu sõbra 40 aastane kogemus ei vasta seaduse nõuetele.
-
- Ehitusveteran
"Andres Kallas Kaevukontori OÜst seletab, et puurkaevu juures on olulisim, et sügavate veekihtideni puurimisel ei jõuaks põhjavette seda reostama vesi kõrgematest veekihtidest ja pinnaselt. Selleks pannakse puuraukudesse seinaks toru – puurijate keeles manteltoru. Selle ümber käsib seadus jätta 25 millimeetrit tühja ruumi, mis täidetakse tsemendiga. Kui see on õigesti tehtud, on sügavamate kihtide vesi kaevus kaitstud – pinnavesi ei pääse toru ümber liikuma.
Selline mässamine tsemendiga võtab aga aega ja on kallis."
-
- Korralik postitaja
no näiteks enne, kui kork minema lendas tuli vett ka väljapoolt manteltoru? Ma küll ei kujuta ette, mis toode on vettpidav plastikust kaevukork, aga võibolla oli see kork tegelikult tagurpidi keeratud värviämber ja võibolla ei olnud ta piisavalt kinnitatud ja väljapool manteltoru purskav vesi lükkas ta minema? Üldiselt ei tohiks survestatud toru sulgemiseks mõeldud kork manteltoru otsast niisamalihtsalt minema lennata. Kui tal seal torus mingi ülemõistuse suur surve oleks, küllap me oleks sellest 10m kõrgusest purskkaevust juba uudistest kuulnud.Kirjeldas ju, et peale pandud plastkorgid lendasid minema - mismoodi kujutad ette väljapool mantlitorust voolava vee tõttu korkide minema lendamist? Mina ei kujuta
Kui väljaspoolt manteltoru vett ei tule, siis ega muud võimalust ei ole, kui vesi ära juhtida, või korralik punn ette panna. Või môlemat. Kui peale edukat sulgemist tuleb vett väljapoolt manteltoru ja seda kuhugi juhtida ei ole, siis on jama majas.
Minu tsementeerimise jutt oli lihtsalt retooriline heietus, mis mulle meenus kui seda artiklit lugesin. Kasuta oma üliarenenud funktsionaalset lugemisoskust ja leia minu jutust koht, kus ma ütlen, et niimoodi peaks tegema, või et selline tegevus tänapäeval legaalne oleks.
Kui juba tähenärimiseks läks, siis kas kuskil on olemas kaevude puurimise seadus? Äkki on ikka nõuded?
-
- Ehitusveteran
-
- Korralik postitaja
-
- Ehitusveteran
-
- Korralik postitaja
kui sind lohutab, siis ma isegi ei tea, mis ettevõttega tegemist on. Küll aga puuriti mulle 13a. tagasi auk (puurkaevuks ei tohtivat seda nüüd enam nimetada) just eespool kirjeldatud meetodil ja toimib siiani eeskujulikult. Ausaltöeldes, et tea ma siin ümbruses kedagi, kes teaks kedagi, kellel oleks puurkaev sõna otsese môttes betoneeritud. Küll aga olen ma kunagi ammu ehitanud ja survestanud suuri vee- ja kanali trasse ning kujutan ette, milline on kork jämeda toru otsas ja mida on vaja selleks, et ta sealt minema lendaks.Sa vist ikka saad sellest ettevõttest palka või kasumist osa.
-
- Ehitusguru
Alustagage siit:
https://kliimaministeerium.ee/sites/def ... mekiri.pdf
Ja üldharivalt siit:
https://www.riigiteataja.ee/akt/114072015001?leiaKehtiv
-
- Korralik postitaja
äkki lugupeetud plõksuja läheks enne ikka ise kooli ja õpiks lugema. Kus ma olen väitnud, et minu “shamaani” jutu järgi peaks keegi kaevu puurima, või et selline meetod oleks nõuetekohane. Nagu ma juba korra ka kirjutasin, siis mina lihtsalt mainisin, mida eluaeg kaevusi puurinud inimene mulle kümmekond aastat tagasi rääkis ja et tema jutt vastab üldjoontes reaalsusele. St. valdav enamus täna toimivatest kaevudest on nõuetekohaselt betoneerimata ja valdaval enamusel neist pole häda midagi. See ei tähenda, et enamus kaevupuurujaid oleks vastutustundetud idioodid. Lihtsalt kasutatakse antud olulorda sobivaid muid meetodeid veekihtide isoleerimiseks. Sama öeldi ka nimetatud artiklis. Seega jah, mul pole mingit põhjust seda mitte uskuda.netmaster, minge kooli. Hämmastav, et 21 sajandil Eestis keegi veel usub tõsimeeli mingi "40 aastase kogemusega shamaani" juttu.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas Rein Sa »
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 20 korda
- On tänatud: 35 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
@Netmaster,netmaster kirjutas: 24 Mär 2024, 08:37äkki lugupeetud plõksuja läheks enne ikka ise kooli ja õpiks lugema. Kus ma olen väitnud, et minu “shamaani” jutu järgi peaks keegi kaevu puurima, või et selline meetod oleks nõuetekohane. Nagu ma juba korra ka kirjutasin, siis mina lihtsalt mainisin, mida eluaeg kaevusi puurinud inimene mulle kümmekond aastat tagasi rääkis ja et tema jutt vastab üldjoontes reaalsusele. St. valdav enamus täna toimivatest kaevudest on nõuetekohaselt betoneerimata ja valdaval enamusel neist pole häda midagi. See ei tähenda, et enamus kaevupuurujaid oleks vastutustundetud idioodid. Lihtsalt kasutatakse antud olulorda sobivaid muid meetodeid veekihtide isoleerimiseks. Sama öeldi ka nimetatud artiklis. Seega jah, mul pole mingit põhjust seda mitte uskuda.netmaster, minge kooli. Hämmastav, et 21 sajandil Eestis keegi veel usub tõsimeeli mingi "40 aastase kogemusega shamaani" juttu.
Ilmselt ajas Suvalise endast välja väljend: "...Tänapäeva liinitöölised pidavat nii kärsitud olema, et tehakse lihtsama paigalduse huvides liiga suur auk..."
Ma lugesin ka algsest postist välja, et suurem ava puuritakse kiirustamisest, mitte nõuete tõttu
-
- Ehitusguru
Ja siis tuleb mingi netmaster ja hakkab heitema, et vot mul siin mingi jorss 40 aastat kogemusega rääkis ... niimoodi on varsti mitte Kuressaare lahtised vaid Eesti lahtised. Pisut üle poole Eesti saab oma joogivee põhjaveest: mis siis saab, kui nende salapuurkaevude tõttu see ressurss kaob?
netmaster, soovitan soojalt: https://moodle.taltech.ee/course/view.php?id=19660
-
- Ehituspenskar
Hoiak on ka selline: "ne poiman, ne vor". Ja vahelejäämisel:"üksikjuhtum".

-
- Korralik postitaja
no ma eitea, kas kellegi jutu põhjal millegi heietamine ikka terve Eesti põhjavee ära rikub? Lisaks on väga raske on leida seost minu jutu ja mingisuguste lätlaste puurimisloa vahel.mul siin mingi jorss 40 aastat kogemusega rääkis ... niimoodi on varsti mitte Kuressaare lahtised vaid Eesti lahtised. Pisut üle poole Eesti saab oma joogivee põhjaveest
Mul on pigem tunne, et sul on hommikused rohud võtmata või ma ei tea, miks sa niimoodi erutud ja sellist seosetut juttu ajama hakkad.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed