Veeleke laest ja lekke tuvastamine

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
Meril
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 6
Liitunud: 24 Apr 2023, 23:28

Veeleke laest ja lekke tuvastamine

Lugemata postitus Postitas Meril »

Olen kolm kuud elanud enda äsja ostetud korteris ja alates laupäevast on hakanud tilkuma vannitoa lagi. Elan paneelmaja 5 korruselise maja 1 korrusel. Vee tilkumine on esinenud nüüd kahel korral, laupäeval ja kolmapäeval. Ei tule lohinal aga tilgub umbes kaks tundi järjest ja siis kaob. Olen absoluutselt kõik endast oleneva teinud, et saada selgust, mis ja kus toimub. Kahjuks täiesti tulutult. Kindlustusest käis kohal kahjude hindaja, kes isegi lae alla EI vaadanud (ripplagi, kust olen hetkel eemaldanud ainult kaks osa, kusjuures ripplae all jooksevad ka elektrijuhtmed, mis veega suure tõenäosusega kokku puutuvad) ning väitis, et kahjud puuduvad, seega sulges kindlustus ka kindlustusjuhtumi ja sealt mingit abi loota ei ole. KÜ ja majahaldus saatsid laupäeval torumehe. Kohale tuli täiesti riigikeelt oskamatu inimene, kes venekeelse akti mulle kätte viskas ja lahkus sõnagi ütlemata. Ülevalt naaber on samuti keeleoskamatu ning mina vene keeles suhelda ei oska. Nii palju saime läbi translaatori räägitud, et tema pole midagi teinud, vannis ei käi ja pesu ei pese. Kahtlen siiralt! Torumees vaatas tema korteris korraks vanni alla ja ütles, et kõik on korras, tema probleem ei ole. Olen naisterahvas ja ausalt öeldes täiesti nõutu, sest mul puuduvad vastavad teadmised ja oskused. Kas keegi siit oskab soovitada kedagi, kes oskaks veelekke põhjust tuvastada? Kas leidub kontakte firmadest, kes kasutavad torukaameraid, muid vahendeid, mis suudaks lekkepõhjust tuvastada? Mina kahtlustan, et tegu võib olla pealmise korteri pesumasina äravoolu rikkega. Ma oleks ülimalt tänulik, kui keegi suudaks mind kokku viia inimesega, kes oskaks sellist probleemi lahendada! :beg:
A23
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 203
Liitunud: 05 Mär 2023, 01:06
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 3 korda

Re: Veeleke laest ja lekke tuvastamine

Lugemata postitus Postitas A23 »

Vesi imbub tõenäoliselt ülemisest korterist.
Ripplage tuleks niipalju lahti võtta, et näeks, kust paneeli vahelt täpselt tuleb.

Sejärel on 2 võimalust:
a) Korteriühistu võtab ennast kokku, tuvastab juurpõhjuse ja laseb korda teha
b) Oodata kuni tekivad kahjud, mida kindlustus peab välja maksma. Siis kindlustus ise juba tegeleb kahju põhjustajaga edasi
kaimagk
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 522
Liitunud: 02 Juun 2010, 17:53
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 12 korda

Re: Veeleke laest ja lekke tuvastamine

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

......helistage, püüan aidata nii kuis oskan 56674030
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1014
Liitunud: 27 Mai 2019, 23:02
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 42 korda

Re: Veeleke laest ja lekke tuvastamine

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

Üleval ilmselgelt leke kas pesumasinad või vannid vms seal on ja paar tundi ongi piisav, et kõik ära tilguks. St leke ei ole seal ilmselt koguaeg vaid kui midagi kasutatakse.

Eemalda ripplagi ja tilkumise ajal filmi/pildista ja lenda ülemistele naabritele ja ühistule peale. Kui rike likvideeritud ja kahju ka tekkinud kindlustusse. Võib ju piisav olla et rike likvideeritakse ja kuivab ära.

Kui on vanem paneelmaja, siis õõnespaneelidest võib leke olla ka muudes ülemistes korterites, kui otse üleval.
optimist88
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 89
Liitunud: 22 Mai 2022, 13:41
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Veeleke laest ja lekke tuvastamine

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

tabarabarap kirjutas: 10 Veebr 2024, 09:11 ...
Eemalda ripplagi ja tilkumise ajal filmi/pildista ja lenda ülemistele naabritele ja ühistule peale...
Kogu postitusega nõus, täpsustan vaid niipalju, et kahjukannataja ei pea ise juurdlust läbi viima - millisest korterist vesi tuleb. See on KÜ rida. Filmi-pildista, saada ära ja nõua, et KÜ oma kohustusi täidaks. Fotod-videod - esmalt üldplaan (kogu lagi) ja siis liigud tillkumise kohale/kohtadele lähemale.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10857
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 309 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Veeleke laest ja lekke tuvastamine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

optimist88 kirjutas: 10 Veebr 2024, 12:12 Kogu postitusega nõus, täpsustan vaid niipalju, et kahjukannataja ei pea ise juurdlust läbi viima - millisest korterist vesi tuleb. See on KÜ rida. Filmi-pildista, saada ära ja nõua, et KÜ oma kohustusi täidaks. Fotod-videod - esmalt üldplaan (kogu lagi) ja siis liigud tillkumise kohale/kohtadele lähemale.
Rõhutan lisaks kasutaja optimist88 soovitustele, et kõiki neid asju(pildi või videomaterjal) PEAB olema tehtud vähemalt elektoonilisel teel, et jääks nn "jälg". Pärastine suuline väide, et telefonist fotode või videote näitamisega KÜ tegelinskit on informeeritud, ei piisa. KÜ tegelinski võib pärast väita, et kuna parasjagu ei olnud ühistu koosolekut ja vabal ajal võis olla kas purjus või narkolaksu all, siis ei mäleta mida täpselt näidati, kuid mingid paljad naised olid telefonist näidatus kindlasti. ;)
elektron
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 427
Liitunud: 03 Sept 2019, 16:51
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 27 korda

Re: Veeleke laest ja lekke tuvastamine

Lugemata postitus Postitas elektron »

Tore oleks kuulda, kuidas see lugu lahenes?

Endal täpselt analoogne juhtum olnud, laest tilkus, ja ülemises korteris kehitati õlgu,
kõik oli kenasti plaaditud ja polnud palja silmaga mitte midagi sealt tuvastada.
Vasta