Eramaja eelarvestaja

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
Kaval Ants
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 11 Jaan 2024, 18:23

Eramaja eelarvestaja

Lugemata postitus Postitas Kaval Ants »

Tere!
Palju maksab eelarvestamine maja jaoks. Eelarve peaks sobima panga laenutaotluseks. Eramu on ühe kordne puitmaja, pinnaga 150m2. Kui keegi tegeleb antud teemaga ja oleks aega asjaga tegeleda, siis anna endast märku. Lisaküsimustele vastan jooksvalt.
Ette tänades!
vuuk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1823
Liitunud: 15 Jaan 2008, 09:34
On tänanud: 50 korda
On tänatud: 93 korda

Re: Eramaja eelarvestaja

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Tere!

Eelarvega on samamoodi nagu ehitusprojektigagi. Võib olla vähem ja rohkem detailne ning mida detailsem, seda rohkem on koostajal sellega tööd, aga seda rohkem on tellijal selles ka kasulikku infot. Ja info maksab.
Ehk, et kas numbrid eelarveridadel on võetud laest või leitud arvutuslikult täpsete tööde ja materjalide mahtude alusel.
Esimesel juhul läheb tegelikkusega vähem kokku teisel juhul aga rohkem.
Pangale vast ei loegi see, kuidas numbrid on tuletatud - peaasi, et tundub loogiline ja suhteliselt sarnaste numbritega võrreldes teiste samalaadsete eelarvetega.
Samas tellijale, ehitusprotsessi juhile on kindlasti rohkem kasu õigete ja täpsete andmete põhjal koostatud detailsest eelarvest isegi siis kui maksumuse osas täielikult tegelikkusega kokku ei lähe. Seda sellepärast, et koos eelarvega ju saab teada enamike põhiliste materjalide ja tööde mahud. See mahtude arvutamine või muul moel määramine ning detailarvutusteks tellijalt vajalike alusandmete kättesaamisega seonduv suhtlus on isegi suurem töö kui nende alusel eelarve koostamine ja vormistamine. Ja tegelikult üsna suur töö võib olla ka osade toodete, materjalide ja tööde reaalsete hindade kindlaks tegemine. Kuid kui eelarveridadel mahuarvutustest võetud numbrid kenasti olemas ja vastavad tegelikkusele, siis nende numbrite alustel on tellijal või protsessi korraldavatel isikutel materjalimüüjatelt ja teenuisepakkujatelt hea hulgi pakkumisi küsida, materjale soetada ja protsessi kontrollida.
Sedavõrd sissejuhatuseks.
Pakun, et eelarve täpsusest ja detailsusest olenevalt ning eelarve koostamiseks tellija edastatud alusandmete detailsusest ja hulgast olenevalt võiks minu puhul taolise eramu eelarve koostamise hinnaks olla 250 ... 1000 eurot. Tunnihinnaks 16 eurot/tund. Käibemaksu ei lisandu.
Samaväärse hinnaga saan teha arvutiprogrammis ehitusprojekti alusel 3D konstruktiivseid mudeleid
ja tekitada mudelist erinevatelt külgedelt võetud 2D vaateid ja plaane või 3D kujutisi, mis omakorda koosnevad tegelikes õigetes, reaalsetes proportsioonides olevatest materjalide kujutistest. Ning saan selle põhjal tekitada veebi taolise vidina, mis on näha siin: https://vuuk.ee/sk_puitkarkassmaja1.php
Ehitise detailse 3D mudeli abil saab omakorda koostada vajalikke tööjooniseid, mis oleks hästi nähtava ehitamise infoga, et kõik vajalikud mõõdud oleksid ilma prillideta ja luubita objektil töö teostajal hästi loetavad kui need joonised näiteks A4 formaadis lehele välja printida. Sellised tööjoonised aitavad tööd tootlikumalt ja ka kvaliteetsemalt teostada. Sest paraku tellijalt saadud projektid ja alusinfo kipub olema selline, mida heal juhul saab kuidagiviisi suurel arvutiekraanil edasi tagasi vasakule paremale kerides vaadata. Aga seda on ikkagi parem teha ruumis laua taga istudes, mitte seguste, liimiste või tolmuste kätega ehitusplatsil.
Vasta