Ujuv betoonist põrand
Ujuv betoonist põrand
Lugemata postitus Postitas eml »
Plaan teha nii, et alla liiva kuskil 40 cm , siis killustikku kuskil 20 cm sinna peale peno 200 cm ja peale valada betooni 7-10 cm.
Kas sellina põrand kannab korralikult või on oht, et plaat hakkab vajuma ning peaks valama mingid toed alla?
-
- külaline
Re: Ujuv betoonist põrand
Lugemata postitus Postitas zveik »

-
- külaline

Mul arhitekt teinud sellise projekti, kus põrand ei toetu vundamendile ning ei kujuta ette kuidas ma saaks ka seda teha kuna vundamendi laius 300 ja seina paksus 375 mm.
Kas selline lahendus on siis õige, et liiv+kild+liiv+kile+peno+betoon või pole killustikku vaja
Saan aru, et väga hea lahendus oleks nii, et liiv+kild+betoon+hüdro+peno+betoon

-
- külaline

Vundamendi lõige on selline http://www.roometi.com/projekt/vundament.pdfzveik kirjutas:Ma olen kaugelt teadja või spetsialisti staatusest,aga ma ei saa selle killustiku kihi vajalikkusest küll aru kahe liivakihi vahelMa paneks ainult kuiva liiva. Ja miks ei saa panna põrandaplaati toetama vundamendile kui vundamendi laius on 300mm, aga kivi 375mm??? Et kardad,et see on probleem,et 75mm jääb põrandaplaadile "toetama"? Ma kahtlen,et see probleem oleks. Aga loe muu esimese lause esimesi sõnu
Maja lõige http://roometi.com/projekt/L%d5IGE.pdf
Lugemata postitus Postitas wake »
Teen siis nii, et all liiv, siis kile ja peno ning sinna peale vist tuleb ka kile panna ning siis betoon peale valada
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas virgor »

www.hot.ee/kaminad
Miks peno alla kile? Peale pannakse seepärast, et vesi betoonist liiga kiirelt peno vuukide vahele ei kaoks.eml kirjutas:Tänud vastamast.
Teen siis nii, et all liiv, siis kile ja peno ning sinna peale vist tuleb ka kile panna ning siis betoon peale valada
Aga tõesti, mis pinnasega tegu, kui sügaval vesi?
Vee sügavus kuskil 2,5 meetrit ja pinnas selline savine liiv. Puhas savi pole ja pole puhas liiv ka.
Mõtlesin kasutada eps 100 f peno 2x100 mm
Plaanis kasutada soojustuseks EPS 100 2x100 plaate.
Käisin ühes hüdroisolatsioonimaterjale pakkuvas firmas ja nad ütlesid, et peaks panema kile.
Kui paneb ainult liiva, kas siis äkki imab peno liigselt niiskust?
Tänan
Lugemata postitus Postitas ponkskar »
Thermisoli kodukal oleva konstr. lahenduse joonisel pole peno alla kilet pandud:eml kirjutas: Kui paneb ainult liiva, kas siis äkki imab peno liigselt niiskust?
http://www.thermisol.ee/?op=body&id=47
...ja siis teine lause sealt kodukalt EPS-i kohta:
EPS hoiab ära kapillaarse niiskuse tõusmise ega lase pinnasest tuleval niiskusel tungida otse läbi plaadi siseruumidesse
...aga kui taas kodanik Piirfeldi lugeda, peaks üldse kahekordse betoonivalu tegema ja EPS jääks siis sinna vahele (omateada olen nii sellest aru saanud

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas taastaja »

Soklihüdro oleks siis vaja veel juurde mõelda, kui see plaat jääb ise sokli sisse.

PS: Ja vundament ikka betoonist:)
-
- külaline
Kas see siis heas või halvas mõttes? Fibo seinad tulevad jah 200v. 250mm, + 150mm peno. See alumise plaadi astmega tegemise variant oleneb vist tiba sellest, et kas vundament tuleb taldmikuga ja siis vundamendi sein ainult fibo laiune või siis tuleb vundamendi sein ilma taldmikuta aga siis fibost oluliselt laiem ühtse lindina. Seda mul veel arvutatakse/mõeldakse. Kui sai vähe arvutatud/arutatud seda fibo vundamendi värki koos hydro ja soojustusega,siis minu mäletamist mööda ei tulnud vahtklaas (oluliselt) kallim, kui fibole kulutatav hydro ja soojustus. Eks ma ürita hoida seda raha siis mujal kokku, ise paljud liigutused maja juures tehes jne. (Eestis nüüd ju tore seadus, et ka isad saavad lapsehoolduspuhkusel olla säilitades töötasutaastaja kirjutas:Uskumatu, et nii veel keegi ehitab?

Et kui sellele alumisele betoonplaadile hüdro peale tõmmatakse, et kas hüdro on selline materjal,et mida vähem sellel peal koperdada seda parem? Kuidas see õige tööde järjekord käib, et teaks ise ka silma peal hoida. Nii vist ei saa, kuna hüdro lõhutakse ärataastaja kirjutas:Tahad selle ju hüdro peale panna. Kui aga ei vala seda alumist plaati vundamendi välimise perimeetrini, vaid ainult kuskile vundamendi keskele. Jätad astme sisse ja hüdro tood astmega veel vundamendi peale.

-
- külaline
Pärast vundamendi ehitamist ühendatakse horisontaalne ja vertikaalne hüdro omavahel. Siin sama, alul teed ainult hüdro müüride alla ja hiljem ühendad selle teise horisontaalse hüdroga. Eks praktikud tea rääkida kuidas seda kõige parem teha ole?
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Alexeid »
Kui esimese reana kasutada vahtklaasi, siis oleks tõesti tegu ideaalselt soojustatud põrandaga, kuid kas vahtklaasi hind ja kättesaadavus on teada?ponkskar kirjutas:Mul suurusjärgus plaan samamoodi teha, kuid seal, kus sul Silbet algab, sinna ilmselt panen külmasilla vältimiseks tiba vahtklaasi.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed