Päikesepaneelide reaalne tootlikkus
Re: Päikesepaneelide reaalne tootlikkus
Lugemata postitus Postitas new1 »
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Vau, kus kohast sul täna nii hea mõtteavaldus? Kui paljud siiani PV paneele soetanud on mõelnud oma esmavajaduse(elektrienergiaga kindlustatuse) peale? Nagu siiani olen aru saanud, et nad loodavad rohkem suvel toodetu ja pangarvele kogunenu peale. Nii kurb kui see ka ei ole, siis panga(energiafirma) arvel olevast rahast ei ole sõja ajal sittagi kasu. Pangaarvel oleva deposiidiga toitu ei soojenda ja voodi on samuti jahedavõitu.new1 kirjutas: 08 Dets 2023, 23:08 Väga rasketel aegadel ei pruugi sul sellest rahast reaalselt mingit abi olla, nagu polnud sõja ajal ka kullast abi, kuna elementaarseid tarbevajadusi nagu toitu või sooja sellest ei saanud ja nii müüdigi kullakamakaid leivapätside eest maha.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas xxx111 »
Nt võib tuul PV pargi hävitada (Raivo Hein)
Sõja korral võib PV park hävida nii omade kui vaenlaste tules
PV pargi võivad hävitada suvalised vandaalid
JNE
So analoogne võrdlus pole adekvaatne
Nagu mainitud - tasuvusest pole mõtet pajatada...
Siin mõistetakse tasuvust väga erinevalt
Minu jaoks on tasuvus puhtalt matemaatiline / finantsiline arvutus / analüüs ja tulemuse ainus ühik saab olla EUR
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Ei tea, olen kuulnud väiteid, et aastaid nurgas vedelenud kütet ei soovitata igatahes tänapäevasesse masinasse enam toppida, kuna ei mõju masinale hästi ja ise pigem sedasi ei toimiks. Kütusevaru kusagil kankus soovitatakse ka mitte lihtsalt hoida vaid iga poole aasta tagant masinas ära kasutada ja siis uus värske varu osta. Ja ei saa aru misasi sul seal lollakas on, mainisingi ju, et esmatarbekaubad on need kõik, nii elekter, toit kui ka kütus ja pikalt aastakümneteks ette varuda tegelikult ei saa otseselt midagi neist, paneelidega saab lihtsalt mingis osas tootmise kindlustada nendesse investeerides.kunn24 kirjutas: 08 Dets 2023, 23:37 Diiselkütus säilib aastaid (ma võtsin mõned aastad tagasi kasutusse 20 a seisnud traktori koos kütusega- 0 probleemi) ja 10 m3 jaoks pole erilist suurt ruumi vaja. Need väited on läbinisti, pardon, lollakad. Kütus kui energiaallikas läheb samasse klassi leivaga, seda eriti hajas- võimaldab põllumajandust.
-
- Ehituspenskar

Näiteks viitan sellisele asjale https://dokumen.tips/documents/bensiini ... tml?page=1
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ära nüüd jälle solvu kui ma juhin su tähelepanu funktsionaalsele lugemisoskusele. Kunn24 ju kirjutas , etnew1 kirjutas: 08 Dets 2023, 23:49 Ei tea, olen kuulnud väiteid, et aastaid nurgas vedelenud kütet ei soovitata igatahes tänapäevasesse masinasse enam toppida, kuna ei mõju masinale hästi ja ise pigem sedasi ei toimiks.
Kas kunn24 toppis 20 aastat vana kütust traktorisse? No ise lugesin ja sain aru veidi teistmoodi. Või on viga minu funktsionaalses lugemisoskuses?kunn24 kirjutas: 08 Dets 2023, 23:37 Diiselkütus säilib aastaid (ma võtsin mõned aastad tagasi kasutusse 20 a seisnud traktori koos kütusega- 0 probleemi) ...

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
20 aasta jooksul on vedelkütuse nõuded ja kütusemüüjate osavus muutunud.Urmas kirjutas: 09 Dets 2023, 02:41Ära nüüd jälle solvu kui ma juhin su tähelepanu funktsionaalsele lugemisoskusele. Kunn24 ju kirjutas , etnew1 kirjutas: 08 Dets 2023, 23:49 Ei tea, olen kuulnud väiteid, et aastaid nurgas vedelenud kütet ei soovitata igatahes tänapäevasesse masinasse enam toppida, kuna ei mõju masinale hästi ja ise pigem sedasi ei toimiks.Kas kunn24 toppis 20 aastat vana kütust traktorisse? No ise lugesin ja sain aru veidi teistmoodi. Või on viga minu funktsionaalses lugemisoskuses?kunn24 kirjutas: 08 Dets 2023, 23:37 Diiselkütus säilib aastaid (ma võtsin mõned aastad tagasi kasutusse 20 a seisnud traktori koos kütusega- 0 probleemi) ...![]()
See kütus, mida tänapäeval tanklast saab osta võib erineda oluliselt 20 aastat tagasi müüdud kütusest, sest normid lubavad väga laia kõikumist vedelkütuse keemilises koostises.
Tänases vabariigis kehtivate vedelkütuse normide järgi peab tanklas müüdav kütus vastama oktaanarvu ja tsetaaniarvu nõuetele 3 nädala jooksul pärast kliendile väljastamist aga keemilise pikaaegse püsivuse nõuet ei ole.
Mul on isegi kütuste protsentuaalset sisaldust määravad dokumendid kuskile salvestatud.
Aga alustuseks tasub seadust uurida:
https://www.riigiteataja.ee/akt/130062023095?leiaKehtiv

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Kui on teada, et mida kontrollida, siis saab igaüks ise küll teostada kontrolli.new1 kirjutas: 09 Dets 2023, 03:29 ... kuna pole mingeid häid käepäraseid vahendeid ka nagu millega saaks seda kvaliteeti kontrollida, et kas on säilitustingimused olnud piisavalt head, et võiks ilma igasuguse kõhkluseta mis iganes masinasse valada.
Üks hea keemilise koostise indikaator on destillatsioon erinevatel temperatuuridel ja aurustamata jääk nendel temperatuuridel, aurustamise jäägi kohta on leitavad ka normatiivdokumendid.
Suvel testisin kõigi lähemate erinevate müüjate tanklate bensiine ja vahed olid märgatavad.
Võrdluseks näiteks tabel 1.4 lk. 21:
https://dspace.emu.ee/xmlui/bitstream/h ... sAllowed=y
Destillatsiooni erinevatel temperatuuridel saab teostada selliste vabamüügis olevate seadmete abil, mida võib taaskasutusestki leida.
https://www.google.com/search?newwindow ... 12&dpr=1.5
https://www.google.com/search?q=frit%C3 ... X_enEE1028
https://www.google.com/search?q=katsekl ... X_enEE1028

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
new hakkas arvama, et serviti paneelidega õnnestub ehk ka detsembis/jaanuaris rohkem toota.
Ma andsin reaalse paigaldise (kus lund ei esine) reaalsed toodangunumbrid, millest võib näha, et ainuüksi minu soovitava energiatoodangu jaoks oleks vaja min. 100 kWp paigaldist kuid lisaks veel koos 100 kW läbilaskevõimega võrguüheduse või v.olla 100 + kWh akuga....( soodne oleks siis vast kaks ühes .. 100 kWh Tesla? ...vast võiks olla Dual Motor mudel ? )
Lume puudumisel pilves ilmaga siiski ei tooda igas asendis paneelid võrdselt vaid pisut rohkem tuleb sealt, kus paneeli vaateväljas on rohkem seda ühtlaselt kiirgavat udust sompu. Kõige rohkem seega horisontaalsetest paneelidest .(Solaredge annab paneelikohase päevatoodangu ja sealt on seda võimalik märgata, samuti näeb seda kaheteljeliste jälgijate pealt, need keeravad end samuti pilves ilmaga enamasti horisontaali. ). Sellega ma tahan öelda, et pole põhjust loota, et meie detsembris õnnestuks paneelivati kohta saavutada suurem energiahulk kui minuviidatud 100 kW- se puhul. Ehk siis väiksemaga sama arv kordi väiksem kuutoodang. Pigem veelgi väiksem tuleb.
Omatoodetud päikeseenergiaga aastaringseks äraelamiseks on seega ikkagi vaja sesoonset energiasalvestust ehk miskit Picea 2 taolist agregaati...
Alustuseks aitab aga muidugi igasugune väike aku odavat päevatoodangut öötarbimise/müügi peale laiali määrida...
-
- külaline
JNESeetõttu, et kõik ei saakski olla need "investorid"...
Arvutusoskusega inimene teeb vahet mis on investeering ja mis mitte / mis on tasuv ja mis mitte
Väga vabalt võib olla tulusam mitte midagi teha
Põhimõtteliselt on kogu kommentaar täiesti asjatundmatu...
Ja seepärast räägingi - jätke see tasuvuse teema rahule
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Äa nüüd diiselgenekale liiga tee. Koostöös päikesepaneelidega on see samuti üliolunline koduse majapidamise varustuskindluse tõstja ja samamoodi võimalik panna raha teenima. Paraleelteemana kuidas ja mis generaator osta käib arutelu kõrvalteemana siinsamas.trebla kirjutas: 09 Dets 2023, 09:44 Kuulge, kobige autofoorumisse oma diisliga.
new hakkas arvama, et serviti paneelidega õnnestub ehk ka detsembis/jaanuaris rohkem toota.
Omatoodetud päikeseenergiaga aastaringseks äraelamiseks on seega ikkagi vaja sesoonset energiasalvestust ehk miskit Picea 2 taolist agregaati...
Alustuseks aitab aga muidugi igasugune väike aku odavat päevatoodangut öötarbimise/müügi peale laiali määrida...
Mitmel PP omanikul on juba diiselgene soetatud aga nad ei teagi, et sellega saab pappi teenida üsna edukalt, tuleb vaid õigel hetkel nuppu vajutada ja raha hakkabki arvele tulema samast kohast kus on täna PP rida tootmine.
Kuna diiselgenega on mõned muud nüansid siis tõesti - huvilistel tasub pigem eraldi teema teha. (Diiselgene nüanss on mõned seadusandlikud nõuded mida Tolli- ja maksuamet kontrollida võib (kas on lubatud sinist kasutada) ja kas geneka omanik kasutab diisli tekkinud soojust maja kütteks.
Ma pole siiski häid andmeid veel saanud, et kui palju siis näiteks aastane keskmine toodang väiksem on siin eestis horisontaalselt vs vertikaalselt paneelid. Kui kellegil oleks umbes samas asukohas kaks sellist gruppi, üks püstiselt ja teine 45 kraadi all näiteks, siis nende erinevalt paiknevate paneelide eraldiseisvat aastast kogutoodangut võiks teada, see oleks üsna hea info. Kui erinevus ca 30%, siis teatud juhtudel võib püstiselt paigutus mõeldav variant olla ainuüksi avamaapargi ruumisäästu tõttu. Kehvemal juhul võib juba oktoobri lõpus lumevaip maha tulla ja kaduda alles märtsi lõpupoole nagu üks aasta oli ja siis oleks paneelid pea pool aastat mängust väljas.trebla kirjutas: 09 Dets 2023, 09:44 Kuulge, kobige autofoorumisse oma diisliga.
Ma andsin reaalse paigaldise (kus lund ei esine) reaalsed toodangunumbrid, millest võib näha, et ainuüksi minu soovitava energiatoodangu jaoks oleks vaja min. 100 kWp paigaldist kuid lisaks veel koos 100 kW läbilaskevõimega võrguüheduse või v.olla 100 + kWh akuga....( soodne oleks siis vast kaks ühes .. 100 kWh Tesla? ...vast võiks olla Dual Motor mudel ? )
Lume puudumisel pilves ilmaga siiski ei tooda igas asendis paneelid võrdselt vaid pisut rohkem tuleb sealt, kus paneeli vaateväljas on rohkem seda ühtlaselt kiirgavat udust sompu. Kõige rohkem seega horisontaalsetest paneelidest .(Solaredge annab paneelikohase päevatoodangu ja sealt on seda võimalik märgata, samuti näeb seda kaheteljeliste jälgijate pealt, need keeravad end samuti pilves ilmaga enamasti horisontaali. ). Sellega ma tahan öelda, et pole põhjust loota, et meie detsembris õnnestuks paneelivati kohta saavutada suurem energiahulk kui minuviidatud 100 kW- se puhul. Ehk siis väiksemaga sama arv kordi väiksem kuutoodang. Pigem veelgi väiksem tuleb.
-
- Ehituspenskar
-
- Ehituspenskar
-
- külaline
Ühel ühed plussid / miinused ja teisel teised
-
- Ehituspenskar
Kas jutt käib ligi 3 m kõrgetest plankaedadest? Ja loomulikult püsivad, kuid tuleb teha juba kvalifitseeritult. Kõrguse tõustes suureneb moment postide jalamil ca kõrguse ruudus.new1 kirjutas: 09 Dets 2023, 19:34 Siis peaks need plankaiad samamoodi igal suvel mööda ilma laiali lennanud olema, põhimõtteliselt samasugune pind jääks tuulele töödelda, pole nagu näha olnud selliseid olukordi.
-
- külaline
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad