täiesti uudse kütteliigiga, milleks on õhk/vesi soojuspump ja vesipõrandaküte esimesel korrusel ning radiaatorid teisel, siis tuleb tõdeda, et mida rohkem ma uurin ja loen, seda segasemaks see asi minu jaoks läheb. Panen oma küsimused ritta, loodetavasti vastu pead ei anta rumalate küsimuste eest
1. Õhksoojuspumbal( Atlantic Alfea Excellia) on välistemperatuuri andur ja vastavalt välistemperatuurile muutub küttekõver ning pump kütab küttevett vastavalt sellele? Ehk siis radiaatoritesse mineva vee temperaruur( põrandakütte vett segab 3T ventiil jahedamaks) muutub vastavalt välistemperatuurile ja seda omakorda saab reguleerida radiaatori termostaadiga
2. Peale pumba enda automaatika muu mugavusautomaatika hetkel puudub. Vana omanik mingil põhjusel sellesse ei investeerinud ja on nii, et tubades puuduvad põrandakütte termostaadid, kaablid on küll tubade ja katlaruumi vahel veetud. Seega on vaja leida parim lahendus toatemperatuuride reguleerimiseks( kippus väheste plusskraadidega väljas üle kütma maja)
Käsitsi ei soovi hakata katlaruumis iga päev kruttimas käima.
Seinal on Tece kollektor, pealevoolul osal mõõdikuga “korgid” ja tagasivoolul lihtsalt sulgemise ja avamise korgid, ajameid pole. Kuidas siis on õige viis temperatuure reguleerida hetkel?
Kruttida pealevoolu korke või tagasivoolu omasid? Või reguleerida asja üldse 3 tee ventiili kruttimisega?( hetkel on see parima tulemuse andnud)
3. Mille automatiseerimine annaks mõistliku tulemuse - paigaldada tubadesse ruumitermostaadid( olen lugenud arvamusi, kus need maha tehakse miskipärast) või paigaldada automaatika ja välistemperatuurianduriga 3 tee ventiil, näiteks selline: https://torujyri.ee/toode/kutteregulaat ... 3wE6oWbJCo