....kui mõni raha ei loe, mis teistel sellest kasu peaks olemaxxx111 kirjutas: 09 Nov 2023, 17:32Point on selles, et olenevalt tarbimisest on arve suurenemine / vähenemine suhtena nt sissetulekustesse või väljaminekustesse väga subjektiivneAlexy kirjutas: 09 Nov 2023, 16:32Kui suur vahe on inimesel, kes on keset ookeani, ujub vees ja jõud hakkab lõppema ning põhjani on 15m või 100meetrit? Arve analoogia jätan fantaasia hooleks.Vastust inimesele küll ootaks?(kui Suur see vahe on?)xxx111 kirjutas: 09 Nov 2023, 13:02
On ikka suur vahe kas 2x arve tähendab nt 2x15 või 2x100...
So kõik on väga individuaalne
Paljud asjad ongi individuaalsed ja võrrelda neid...on raske, sest üks vaatab ühe, teine teise parameetri järgi.
Ainus ja kindel on, et 1+1=1
Nt mul on täiesti ükskõik kui tänasest minu el arve (ilma võrgutasudeta jms) suureneks 2x
Selles suhtes on mulle ka "tarbimise juhtimine" täiesti ükskõik - tarbin täpselt siis kui tahan ja niipalju kui tahan ja rohkemgi
Ja ongi minu subjektiivne / individuaalne otsus / arvutus
Lihtsalt see el kulu moodustab kogukuludest (kogutuludest) protsentuaalselt niipalju väikse osa
PS
Ja ma pole päris kindel, et 1+1=1

...ise lähen ka mingi fiksile üle, kuna minul on olmetarbimine suurem kui küte ja soe vesi. Proovisin neid suviseid miinus kw ajatada aga suurt tolku polnud (mõni eur kuus ehk)