Klaasitud terrassist soojustatud ruum

kuidas soojustada oma elamist
kenqqq
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 10
Liitunud: 09 Juul 2015, 18:13
On tänanud: 2 korda

Klaasitud terrassist soojustatud ruum

Lugemata postitus Postitas kenqqq »

Ridaelamul on praegu u 4000x2500 lükandklaasidega suletud "talveaia" osa. põrandaks soojustamata ja u 10mm vahedega terrassilaud. 1 külg vastu majaseina, teine külg vastu naabri samasugust talveaeda ja vahel õhem soojustamata vahesein. Plusskraadidega kasutatav (soojuskiirguriga) aga soov oleks aastaringselt kasutada.

Kas oleks vaja põrand päris valada ning lisada sisse nt elektriline põrandaküte? Või saab odavamalt sarnase tulemuse saavutada? Klaasid praegu ühekordsed ja asendaks 2-3 kihilise paketiga. Lisaks katuse osa soojustus alt (puitlaast plaat avatud taladel) ja naabriga koos olevale vaheseinale kiht soojustust peale.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10857
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 309 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Klaasitud terrassist soojustatud ruum

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kas sa suudaksid vastata küsimusele, et kui palju kavatsed veeta aega oma praeguses talveaias kui see on soojustatud ja saaksid seal ka talvel olla maika väel? Või su kodune direktor ei luba sind magamistuppa? On need kulutused ikka põhjendatud või hetkeuitmõte? Oli ka minu direktoril kunagi kinnisidee mullivanni osas, millest on nüüdseks järgi jäänud ainult surve ja mullide genereerimise mootor, mis omakorda on leidnud uuskasutuse, kuigi 15 aastat tagasi üritasin praegust olukorda selgeks teha. Aega võttis, aga ka mu direktori jõudis lõpuks arusaamiseni, et vann on suhteliselt mõtetu ja nüüd on praktiline dušinurk.
Mu heietuse mõte on selles, et kas sellest talveaiast sooja ruumi tegemine on ikka mõtekas(ruumipuudus?) või on see lihtsalt üks mõtteuit. Rääkimata tulevastest ruumi soojana hoidmise kuludest. Sinu idee rahalisest mõtekusest mul ei ole õrna aimugi. Oled selleks valmis?

PS. Ma ei laida sinu ideed, vaid lihtsalt püüan küsimuste kaudu jõuda sinu idee mõtekuseni. Kui idee teostamine ei ole rahas, siis ei saa aru sinu pöördumisest suvaliste VE kommentaatorite poole oma murega. Idee järgi peaks olema ju palju kompetentsemaid proffe kui mina oma kommentaariga. Aga noh, jälle häda, need profid tahavad raha nõuannete eest. :scratch: ;)
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10643
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Klaasitud terrassist soojustatud ruum

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Palju sõltub küsimuse otstarbekuse kohta kujust. Kui see on väljasopistuv siis on tegu mõrvaga rahakotis. Kui aga mingi L kuju kinnisem siis on juba seis parem.
Ega ma küsija jutust täpselt aru saanudki mida ta soovib. Soojustada tuleb komplekselt - põrand , seinad lagi ja kõigile võrdselt.
Küsija ei pea ilmtingimatta olemasolevaid klaasidest loobuma. Võib ju klaaspinda juurde lisada (N:2 pakett - kokku kolm kihti - see võrduks 3 klaasiga akna soojapidavusega...), see tõstab vastupidi soojapidavust
Vasta