https://www.err.ee/1609118267/juhan-par ... t-laskmistEkspeaminister, endine Euroopa Kontrollikoja liige Juhan Parts kritiseeris väga teravas toonis rohepöördele suunatud samme. Tema sõnul on tulemas käsumajandus, mis seab ohtu kogu senise läänemaailma põhialused, Partsi sõnul võetakse inimestelt vabadusi ja põhiõigusi vähemaks. Parts oli kriitiline ka Eestis kavandatava kliimaseaduse suhtes.
Planeedi Maa päästmine
-
- külaline
Re: Planeedi Maa päästmine
Lugemata postitus Postitas xxx111 »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas val »
Oled ikka 100% kindel, et kallim pole vastuvõetav? Kui ma ringi vaatan, siis näen midagi muud. Võiks ju sõita Škoda või Daciaga, aga miks näen palju masinaid, mis on kordades kallimad? Korter on odavam, aga ikka unistatakse majast ja tuuakse selle nimel nii mõnigi ohver. Selliseid näiteid võiks veel palju tuua.xxx111 kirjutas: 30 Sept 2023, 21:53...Ja see on täpselt see mida ma kogu aeg olen rääkinud - so iga hinnaga pole see kodanikele vastuvõetav ja seda olenemata poliitikute "unistustest"...
-
- külaline
Ühel juhul on tegemist administratiivse regulatsiooniga / teisel juhul inimese vaba valikuga
Ja siin on oluline vahe...
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
https://majandus.postimees.ee/7865636/u ... e/comments
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Muidugi on kallim mõneti ühiskondliku "staatuse" ostmine aga seda ainult eeldusel, et on ka mingi tegelik eelis. Kallimal autol on moodsama disaini ja mõningane kasutatud materjalide ja lahenduste eelis- sealt ka hind. Näiteks Mercedes väikeautod nii populaarsed ei ole, sest seal on rida eeliseid kadunud ja asendunud puudustega. Isiklikult sõidan täiesti Škoda tehase toodanguga ja pean seda väga heaks ja mugavaks autoks- aga mul ei ole vaja ka "staatust" osta. Sama erinevus on ka reeglina korteril ja eramul- pindala, kasutusvõimalusedval kirjutas: 01 Okt 2023, 12:22 Võiks ju sõita Škoda või Daciaga, aga miks näen palju masinaid, mis on kordades kallimad? Korter on odavam, aga ikka unistatakse majast ja tuuakse selle nimel nii mõnigi ohver. Selliseid näiteid võiks veel palju tuua.
(tänapäeval küll mitte alati ja enamasti maksab ka asukoht). Lihtsalt kõrge hinnaga objekt, kui tal puuduvad olulised eelised või need on asendatavad oluliselt odavama hinnaga....ei tekita tavaliselt laialdast huvi.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Siin on sisuline vahe. Jah - Hiina valdab taastuvenergiaseadmete tootmiseks vajalikke materjale, kuid venemaa ja araablased valdavad energiakandjat ennast.kunn24 kirjutas: 01 Okt 2023, 15:36 Tasuline lugu:"USA hoiatab: rohepööre tekitab tõsiseid julgeolekuriske"
https://majandus.postimees.ee/7865636/u ... e/comments
Kui hiinlastega suusad risti lähevad, siis seni neilt saadud seadmed toodavad energiat paarkümmend aastat veel edasi, uusi lihtsalt ei saa. Loomulikult tuleb ka ise neid seadmeid ja nende toormaterjali tootma hakata.
Kui nafta pütis otsa saab siis uut naftat neil enam osta ei saa ja oledki ilma. Ja kui sul enesel maa sees miskit pole, siis pole.
-
- Ehituspenskar
Nendega on 1 võimalik probleem, mida see lugu ei kajasta. Väga paljud seadmed on Hiina serverite nn pileveteenusel. Suure tõenäosusega on seal ka kenad võimalused koguda jooksvalt hiinlasi huvitavat infot ja vajadusel keerata kokku mingi käkk, mida ettegi ei kujuta.Kui hiinlastega suusad risti lähevad, siis seni neilt saadud seadmed toodavad energiat paarkümmend aastat veel edasi, uusi lihtsalt ei saa.
-
- külaline
kunni viite kommentaariks
Küsimus pole vaid energeetikas...
Mis puutub sellesse, et "hakkame ise tootma" siis puuduvad piisavas koguses toorained
Lisaks - see "tooraine hankimine / ise tootmine" on omakorda seotud nn "keskkonnakahjudega" mis teeb "lõpp-produkti keskkonnakahjud" oluliselt suuremaks ja kerkib küsimus mis määral üleüldse on tegemist "taastuvaga"
Praegu me sisuliselt "ekspordime" eelpool nimetatud "keskkonnakahjud" Hiinasse ja siis "pahandame", et hiinlased tekitavad keskkonnakahjusid
Sama kehtib nii naftatoodete (ma ei mõtle vaid kütust) kui nt gaasi kohta
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kas meie pere, kus kasutuses kaks Daciat, on "kapitumerohelised"?val kirjutas: 01 Okt 2023, 12:22 Võiks ju sõita Škoda või Daciaga, aga miks näen palju masinaid, mis on kordades kallimad? Korter on odavam, aga ikka unistatakse majast ja tuuakse selle nimel nii mõnigi ohver. Selliseid näiteid võiks veel palju tuua.

-
- külaline
Kust EU neid võtma hakkab?
Milline EU ettevõte on arvestatav tootja?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 32 korda
Lugemata postitus Postitas elektron »
Mitte, et mul Dacia vastu midagi oleks, aga miks Daciat kui "rohelist" autot üldse esitletakse ?Urmas kirjutas: 02 Okt 2023, 05:14 Kas meie pere, kus kasutuses kaks Daciat, on "kapitumerohelised"?Nüüd vist enam ei ole, sest avalikustasin selle fakti.
![]()
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 14 korda
Lugemata postitus Postitas võhik »
Just.Muidugi on kallim mõneti ühiskondliku "staatuse" ostmine aga seda ainult eeldusel, et on ka mingi tegelik eelis.
Mu ühel naabril, keda mafioosoks hüüame, on miski räme madal kõigi lisadega Lexuse hübriid...
teisel vila-uus land-roveri maastur ja ta naisel miski volvojurakas...
Könnid sellised - mina ostsin täiselektrika...
tegelik eelis on, et kütusele raha ei kulu... lisaks vaikne, ja rebib mis kole, sealjuures sedagi vaikselt..
Minuarust oli selle kiibindusega selline lugu, et kogu maailma kiibindus sõltub Hollandi kiibitiootmisliinidest.xxx111 kirjutas: 02 Okt 2023, 11:52 Lisaks veel - kiibid
Kust EU neid võtma hakkab?
Milline EU ettevõte on arvestatav tootja?
Või vähemalt see aasiapoolne osa..
-
- külaline
Üks asi tootmisseadmed / teine asi toode
Aga jah - Holland on märkimisväärne tootmisseadmete tootja
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ei mina tea, aga sa võid kasutaja val käest küsida, sest tema tõi mängu rohelisepoolsema etaloniks Dacia. Eks ma sellepärast küsisingi.elektron kirjutas: 02 Okt 2023, 17:35 Mitte, et mul Dacia vastu midagi oleks, aga miks Daciat kui "rohelist" autot üldse esitletakse ?

-
- külaline
Kui ma eksin siis val parandab
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Mina tõin näiteks Dacia Springi, sest see on praegu meil müüdavatest, kõige odavam auto moodi e-auto.Urmas kirjutas: 02 Okt 2023, 19:43Ei mina tea, aga sa võid kasutaja val käest küsida, sest tema tõi mängu rohelisepoolsema etaloniks Dacia. Eks ma sellepärast küsisingi.elektron kirjutas: 02 Okt 2023, 17:35 Mitte, et mul Dacia vastu midagi oleks, aga miks Daciat kui "rohelist" autot üldse esitletakse ?
Muidugi tänu suhteliselt väiksemale kaalule on Daciad ökonoomsemad suurematest masinatest.
Bensiinimootoriga Loganiga saab põhiliselt maanteel sõites keskmiseks kütusekuluks alla 5L/100km ja puudub majanduslik põhjendus diiselmootoriga autot osta.
Muidugi kütusekulu on ainult üks osa ekspluatatsioonikuludest aga massiliselt toodetud masinal on ka kõik varuosad suhteliselt odavad.
Näiteks esišarniiri ei ole mõtet eraldi vahetada, kui komplektne esilääba maksab 17eur, pidurisilindri saab 11eur eest jne.

-
- Ehitusspets
Lugemata postitus Postitas elektron »
Kas Šveitsi elanikud on pandud riigi poolt sundseisu, või auto mitte omamine siiski nende vaba valik?

Muidugi Šveitsi SKP võimaldab kvalitatiivselt ilmselt hoopis teistsugust ühistransporti pakkuda, kui meie oma, aga siit tekib omakorda küsimus, kas mitte iga kokku hoitud liiter imporditavat kütust ei ole mitte majanduslik võit meie riigi jaoks?
Ma ilmselt teen siin väga ebapopulaarse avalduse, aga ma pole ilmselt ainuke, kes oleks nõus isiklikust autost loobuma ja kinni maksma kuukaardiga korraliku ühistranspordi, mis on mugav ja kiire, mitte ei seisa hommikuti samas ummikus, koos sõiduautodega. Erakorralised sõidud jms ajaks ära takso või rendiautoga. Ma ei väida, et see üle-Eestiliselt võimalik ja üldse vajalik on, aga Tallinn ja Tartu oleks kindlasti kohad, kus annab midagi ära teha ja dotatsiooni peal vinduv "kirik keset küla" ühistransport asendada reaalvajadusi arvestava ühistranspordiga.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Ja hollandlaste jalgrattalembus tuleneb minu arvates osaliselt ka sellest, et selle Eestist veerandi võrra väiksema territooriumi teedele paistab mahtuma ainult 10 miljoni elaniku autod ummikusse.
Ülejäänud 5 miljonit ei mahu isegi ummikuni sõitma... seega võtavadki nad jalgrattad ja väntavad tee kõrval...
-
- Ehituspenskar
https://forte.delfi.ee/artikkel/1202370 ... moeldiseks
Lihtsalt näide rohehullude töömeetoditest. Sissejuhatusest:
"Mittetulundusühingud Päästame Eesti Metsad ja Meie Nursipalu avalikud süüdistused Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse (RKIK) ja keskkonnaameti aadressil seoses väidetavalt ebaseadusliku teerajamisega Nursipalu kandis osutusid laest võetuteks ja otsesõnu valesid täis olevateks."
„Mida laupäeva õhtul kohal olles näha võis, oli ehmatav ja pani küsima, kuidas riigiameti poolt korraldatavaid töid nii räigelt seadusi rikkudes tehakse,“ sõnas MTÜ Meie Nursipalu juhatuse liige Maarika Niidumaa.
Keskkonnaamet: rikkumisi ei ole toime pandud
Keskkonnaameti Võrumaa järelevalvebüroo juht Ardi Lepp kinnitas vastuseks, et keskkonnaamet on laekunud kaebuseid kontrollinud ning ei ole tuvastanud keskkonnaalaseid rikkumisi
-
- Ehitusveteran
Oponeerisin xxx111 väitele, et inimesed pole nõus taastuvenergia eest rohkem maksma, sest tegelikult nad on, kui sellel on mõni oluline eelis nagu nt puhtam õhk, parem tervis vms. Muidugi on see suhteline ja liiga suurt hinda ei maksa, aga küsimus ei ole, kas olen nõus rohkem maksma vaid kui palju olen nõus rohkem maksma.Urmas kirjutas: 02 Okt 2023, 19:43Ei mina tea, aga sa võid kasutaja val käest küsida, sest tema tõi mängu rohelisepoolsema etaloniks Dacia. Eks ma sellepärast küsisingi.elektron kirjutas: 02 Okt 2023, 17:35 Mitte, et mul Dacia vastu midagi oleks, aga miks Daciat kui "rohelist" autot üldse esitletakse ?
-
- külaline
Ei ole üldse nõus rohkem maksma...val kirjutas: 04 Okt 2023, 19:54Oponeerisin xxx111 väitele, et inimesed pole nõus taastuvenergia eest rohkem maksma, sest tegelikult nad on, kui sellel on mõni oluline eelis nagu nt puhtam õhk, parem tervis vms. Muidugi on see suhteline ja liiga suurt hinda ei maksa, aga küsimus ei ole, kas olen nõus rohkem maksma vaid kui palju olen nõus rohkem maksma.Urmas kirjutas: 02 Okt 2023, 19:43Ei mina tea, aga sa võid kasutaja val käest küsida, sest tema tõi mängu rohelisepoolsema etaloniks Dacia. Eks ma sellepärast küsisingi.elektron kirjutas: 02 Okt 2023, 17:35 Mitte, et mul Dacia vastu midagi oleks, aga miks Daciat kui "rohelist" autot üldse esitletakse ?
Aga antud Urmase kommentaarile vastasin:
- Manused
-
- 1.png (5.32 KiB) Vaadatud 473 korda
-
- Ehitusveteran
-
- külaline
Sinu tsitaat:
Siin on selgelt viidatud indiviidile...küsimus ei ole, kas olen nõus rohkem maksma vaid kui palju olen nõus rohkem maksma...
Sellest ka minu vastus indiviidina
-
- Ehitusspets
-
- külaline
On Teil mingeid andmeid kui paljud nt Eesti inimestest oleksid nõus rohkem maksma ja kui palju
Oleksin väga huvitatud...
PS
Miks me üleüldse räägime "rohkem maksmisest" kui "taastuvenergeetikud" järjepidevalt räägivad, et see on odavaim...
Kas sellele oskaksite vastata...
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu