Jutt on sul selline ,et tõesti...ilmselt ehmatab sind iga asja hind.kunn24 kirjutas: 29 Juul 2023, 10:34Jutt on selline, et SUL võiks olla küll küte ühendamata, kui ISE plaanid teha. Elektriasjanduses on põhimõte see, et pinge alla sattumine pole ohtlik, kuid ohtlik on erinevate ihuliikmetega erinevate pingete alla sattumine. Selle vältimiseks on potentsiaaliühtlustus. Kui kahtled, et midagi on millegi suhtes pingestatud, siis enne käte külgepanemist mõõda.JannoRa kirjutas: 29 Juul 2023, 06:25 Okei, ma saan olukorrast aru. Mis saab siis, tuleb ilma põrandasoojustuseta elema hakata? (vist ca 90% vanemaid paneelikaid on sellise el süsteemiga). Tegelikult on nö maandamiseks raudlatt mis jookseb mõõda püstakut. Tundub veel ohtlikum..
Kui ikka tahaksid ISE ühendada, no too siis poest 10 mA rikkevoolukaitse (hind võib ehmatada) ja ühenda see oma kütte toite ette. 5-10 mA on selline RVK vool, mis on ettenähtud notsudele ja sobilik ka inimesele. Samas, kui vooluahelasse sattumine leiab aset, tuled sellest olukorrast ilma liigse võdinata välja.
Aga kontakteerun esmaspäeval elektrikuga, vaatame mis lahenduse teeb.