Uus vannituba vanasse paneelmaja korterisse

saunad, santehnika, boilerid jne
jtamm
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 25
Liitunud: 10 Aug 2009, 23:45

Uus vannituba vanasse paneelmaja korterisse

Lugemata postitus Postitas jtamm »

Tere,

Käsil on ühe paneelmaja korteri remont, ning järg on hetkel vannitoa käes. Praeguseks on lammutatud vannitoa ja WC betoonkarp, ning paigaldatud metallkarkass vannitoa ja koridori vahelisele vaheseinale. Korteriühistuga õnnestus vahetada ka kanalisatsioonipüstakud, uus kanalisatsioonitoru sai viidud madalamale, jookseb täpselt betoonpaneeli pealt. Ning kavas on ka veetorud viia seinasisse, et jääks üks avar WC-vannituba.

Plaanis on vannituppa rajada renntrapiga dušinurk, tuleb ka seinasisene raamiga WC pott, kraanikauss ja pesumasin. Sellega seonduvalt tekkis küsimus, et milline põrandakonstruktsioon oleks kõige sobivam? Põranda paksus peab olema vast ca 10cm, et trapi äravool korrektselt lahendada.

Üks mõte oli põrand lahendada ujuvpõrandana, ehk vahelaele tasanduseks kergkruus, selle peale peno/põrandavill ja topelt põrandakips. Kuid kuidas selline lahendus trapiga kokku sobib dušinurgas? Mida sellisel juhul teha püstakutorude juures olevate tühimikega, et liiv/kergkruus lihtsalt alla ei kukuks?

Klassikaline lahendus oleks vast tasandus (kergkruus/liiv) + peno + betoon, kuid selle lahenduse miinus on pikk kuivamisaeg.

Kui oluline on lahendada vannitoa põrand monoliitsena? Kas oleks mõeldav ka dušinurga osa valada ja ülejäänud põrandakipsina? Kas oleks ehk hoopis mõistlik mingi siinpool mainimata jäänud lahendus?

Küsimusi sai küll palju, kuid kindlasti on palju inimesi, kes taolisi vannitubasi paneelmajas renoveerinud ja oskavad head nõu anda.

Ette tänades,
Joonas
vannituba1.jpg
Edit: millegi pärast kuvab siin foorumis seda pilti külili...
Vasta