Kerise alla värske õhk

saunad, santehnika, boilerid jne
vanakala
külaline

Re: Kerise alla värske õhk

Lugemata postitus Postitas vanakala »

ei pea seal midagi eelsoojendama( võib aga ei pea)
vanakala
külaline

eelsoojendus on ju pöördvõrdeline kütte kulu või veel isegi kallim. selliste miinuskraadide juures peab ainult saunaahi olema korralik. alati ka võimalus piirata peale tulevat külma õhku.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Külma õhk on kuiv ja erisoojus peaks ka väike olema.
to vanakala. Kas sauna laval (kana)mune ka keetnud oled ilma veeta? Head, pehmed tulevad.
Ma ikka sõpradele pakun.
taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Eks mul on tihti kõva pea ja leiliruumi värskest õhust saan veel aru(see on olnud ju koguaeg rusikaseadus), aga eraldi põlemisõhu ahjusuule juurde toomisest ei saa tavaolukorras küll aru? On siis ahi primaarne ja pärast ahju saab ruum sealt värske õhu? Või selle tarbeks on ehitatud veel eraldi sissetõmme? Küdev kolle imab esmalt sealt õhu kus see kõige kergemalt tuleb. Siis, et ahjuesine toru täiega töötaks, peaks selleks ajaks sulgema ju kõik teised sisendid, kui ka väljatõmbe. Viimane pea ju ka ikka kuskil olema, samuti uksed jne . Oskan ka öelda mitu kraadi küdev ahi ruumi temperatuuri siis maha jahutab, et see kõik ennast õigustaks?
vanakala
külaline

ei ole kahjuks....... oma omasid olen seal küpsetanud aastaid. mul tallinnas sauna hetkel pole( on aga läheb ridaelamu boxiga müüki ja kui aus olla siis see saun ei meeldi ka mulle) ja naudin seda otepääl. viimasel ajal ei ole eriti aega ja saab sauna harva.
taastaja
külaline

Vahepeal on siin juttu tulnud õhu eelsoojendusest. Siin ei pidanud ma silmas tõesti tavalist saunaahju...
vanakala
külaline

taastaja
nu kui viid värske õhu põlemis avale võimalikult lähedale siis saab ahi sealt kõige kiiremini õhu peale. nu näiteks nii: ahju esine ju ka tiba soe. sealt tõuseb juba nii või naa soojus ülesse. see aga omakorda tekitab toru suu ees tänu ringkusele vaakumi mis aitab külmal õhul siseneda. edasi tõmbab juba tulekolle selle endale kuna tarbivus suur. mingi 6a. tagasi mõõtsime ka ühe sõbra majapeal temperatuuride erinevusi tulekolde ruumis. tulemus oli selline, et kolle ei puudutanud enam ruumiõhku. ruumi temperatuur tõusis mingid karaadid kiiremini kui muidu ja püsis soemana kui varem. saab muiudgi peale kolde sulgemist ka selle sama avaga ventileerida õhku kui see ava paikneb soobivas kohas. ega kui probleeme ei ole siis ei maksa ka selle vendiga eriti üle pingutada ka. põhiline , et asi toimiks loomulikult ja füüsiklaiste seaduste kohaselt.
kunagi oli juhus näha kus ühed rullnokad tahtsid autole turbot peale panna aga ei teadnud kui võimast panna. võtsid siis kilekoti 200l. ja asetasid õhupuhastaja asemele. kui masin käivitus ja gaasi antis siis oli kott mootorisse hetkega kadunud ja mehed said omale mootori remondi.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

to taastaja.
Kui majas on sund väljatõmme või mitmekorruselises majas hõre lagi siis majas võib tekkida alarõhk ja see rikub koldes põlemist.
taastaja
külaline

Elementaarne ju!
Vasta