100kWh on teoorias vist võimalik jaanipäeval saavutada, aga praegu raske ennustada. Peab ka meeles pidama, et mida soojemaks paneelid lähevad, seda vähem särtsu sealt ka tuleb.

Lugemata postitus Postitas sass1234 »
Lugemata postitus Postitas nexus4 »
10kWp'ga saad 100kWh päevas siis kui päike on 10 tundi ideaalasendis.võhik kirjutas: 20 Apr 2023, 14:50 Eile oli juba selgem päev...palju selle jooksul kokku tuli?
Kas arvad ka 100 kWh tipp - päevadel välja vedavat ?
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Lugemata postitus Postitas Tuhmik »
Lugemata postitus Postitas Tuhmik »
Lugemata postitus Postitas Ac457765 »
Lugemata postitus Postitas jaguar3 »
Minul ei kisu, ma kütan basseini
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ei, kaugelt sellest, et mul oleks eestlastlik kahjurõõm või kadedus, kuid millegipärast on mul tunne, et 5-10-15 aasta pärast on Osta.ee kasutaud PV paneelide müügikuulutuste üleküllastus.Tuhmik kirjutas: 30 Apr 2023, 08:46 OK. Kui edaspidi miinushindasid tihedamalt tulema hakkab, siis peab selle jubina soetama ja ühendama.
Tänaseks tegin väikese arvutuse, et kui toodan selle 5 tunni jooksul u.50 kWh, siis maksan peale selle aja jooksul u.50 senti. Kui lülitaksin inverteri välja, siis maksasin samal ajal tarbitud elektrihinna marginaali ja võrgutasu eest.
Lugemata postitus Postitas trebla »
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Miks peab IGAÜHEL mingi jura kodus olema, elektri tootmine on pigem ikka selline asi, mida tehakse suurelt, mitte igaüks oma nurgas midagi nokitseb.trebla kirjutas: 01 Mai 2023, 01:20 5 aastat pärast suhkruvatibuumi sai vist jah surkruvatimasinaid soodsalt... sest kõigil oli suhkruvatist kõrini...
Ennustad, et 5-10-15 aasta pärast on kõigil elektrienergiast kõrini...? Kahtlen et mitte... kütta on ikka vaja.
Mis siis nende asemel moes saab olema?
Tuumakohvrike igaühel nurgas...?
Või vähemalt kütuseelement?
Aga sellel teisel juhul peab veel tiksuma kuskil keldris või kuuri all üks elektrolüüser ja see tarbib ikka elektrit...
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Lugemata postitus Postitas rannamees »
Siin arvavad mehed risti vastupidi ja tegutsevad ka risti vastupidi.
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Lugemata postitus Postitas ping »
Depo katus:kunn24 kirjutas: 01 Mai 2023, 20:24 MInd huvitab pildil pigem see, miks nad paneelid ca 10 kraadi alla horisontaali suhtes topivad?
Lugemata postitus Postitas rannamees »
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
Lugemata postitus Postitas sass1234 »
Mõttetu info mingi tootmise ja ostetud energia võrdlemine. Räägi parem sellest, et kui arvestada ka paneelidele kulunud raha, kui paljuga 1. mai seisuga kasumis oled? Või hetkel tuleb see "kasum" miinusmärgiga?ping kirjutas: 02 Mai 2023, 09:17 Lihtsalt infoks jagan, et Mai esimeseks päevaks, minu käesoleval aastal võrku müüdud energiakogus ületab, käesoleval aastal võrgust ostetud kogust juba ca 10%.
Kas oma autole oled juba pannud suverehvid alla?Ac457765 kirjutas: 03 Mai 2023, 23:05Mõttetu info mingi tootmise ja ostetud energia võrdlemine. Räägi parem sellest, et kui arvestada ka paneelidele kulunud raha, kui paljuga 1. mai seisuga kasumis oled? Või hetkel tuleb see "kasum" miinusmärgiga?ping kirjutas: 02 Mai 2023, 09:17 Lihtsalt infoks jagan, et Mai esimeseks päevaks, minu käesoleval aastal võrku müüdud energiakogus ületab, käesoleval aastal võrgust ostetud kogust juba ca 10%.
![]()
Lugemata postitus Postitas trebla »
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025